Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

CZK/EUR

Goto down 
+18
jopo66
zdenek
Wolfram
Myk
karkulka
MERKUR1
lynxsharpeye
Harry
peta.holub
911
inWestor
Pablo
jannastas
velkámedvědice
musa
Radek
Joseff
LazyBear
22 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorZpráva
Harry
Investor
Investor
Harry

Poeet p?íspivku : 21
Registration date : 04. 03. 08

CZK/EUR - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 04, 2008 2:01 pm

No ja jsem tento papir zaradil myslim na zaklade tveho prispevku. Ale porad ho tocim, mel jsem ho i za 3 ale porad ho prodavam nastesti se ziskem. Nejhure jsem ho koupil za 3,1 a pak jsem to redil. Ted to strelim taky, je to jenom na otocku v radu minut az hodin.

Diky za oci, fotku delala manzelka na Zelandu.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 04, 2008 6:36 pm

panové nic moc pozitívního:

Fitch zvyšuje rating České republiky na "A+"

Ale reakce moc neni zatim !
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 04, 2008 9:29 pm

Radek napsal:
panové nic moc pozitívního:

Fitch zvyšuje rating České republiky na "A+"

Ale reakce moc neni zatim !

Ahoj Radku :-)

Nemas pocit, ze se jedna o nasledek carry trade unwiding (to cele podivne bezobjemove obchodovani a vyprodeje zahranicnich kupcu by tomu nasvedcovaly)? Ja procitam obrovskou spoustu materialu, kde k ceskemu trhu referuji jako k stale drahemu a CEE projekce taky zacinaji upadat. Mam pocit, ze se penize ted posunuji jeste vice na vychod a do komodit, pryc z CR.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 04, 2008 10:26 pm

Ahoj Lynxi

Ani ne našel jsem blog možná že někde ještě najdu adresu kde američané korunu vyzdvihují do nebe. Jako Fixaci proti upadajícímu dollaru to že posiluje i vůčí Euru je přímo fascinuje.

Dneska zajímavá situace v okamžiku kdy začalo zlato a ropa klesat začala oslabovat i koruna tzn. jako zajištění je CZK opravdu brána v potaz.

Na východ napadá mě jen Rusko ale možnosti tamních investic se u mé maličkosti omezují na certifikáty.

PS: Snad to divadlo do konce Q2 skončí a zase půjde normálně investovat už mám pár evropských akcii vyhlednuto ale ještě více než dříve se chci zaměřit na USA pře jen takto oslabeného dollaru je nutno využít.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 04, 2008 11:13 pm

Radek napsal:
Ahoj Lynxi

Ani ne našel jsem blog možná že někde ještě najdu adresu kde američané korunu vyzdvihují do nebe. Jako Fixaci proti upadajícímu dollaru to že posiluje i vůčí Euru je přímo fascinuje.

Dneska zajímavá situace v okamžiku kdy začalo zlato a ropa klesat začala oslabovat i koruna tzn. jako zajištění je CZK opravdu brána v potaz.

Na východ napadá mě jen Rusko ale možnosti tamních investic se u mé maličkosti omezují na certifikáty.

PS: Snad to divadlo do konce Q2 skončí a zase půjde normálně investovat už mám pár evropských akcii vyhlednuto ale ještě více než dříve se chci zaměřit na USA pře jen takto oslabeného dollaru je nutno využít.

Hmm, rikas sentiment (coz it ain't only the fundamentals). Ze by namet na short, az Ben provede ten posledni masivni cut that inflation will allow him to make?

Jakepak certy pouzivas na Rusko? Ja se tam "chystam", az najdeme nejake to dno a ropa take. Sice jsem cetl dnes nejakou analyzu o ocekavanem zpomaleni ekonomiky z duvodu mensiho prisunu levnych investic a rekordnim cenam ropy, ale Rusko se mi jevi jako porad velmi solidni rust, mala korelace na USA, politicky diskont se zrejme zmensi, az se ukaze, ze jejich nynejsi sachy v kreslech defacto nic nezmeni a nebudou disturbovat.

Copak se Ti libi v EU? PM?

Projel jsem nejake prostredky na GOOG ale nastesti dvakrat vice vydelal na hedgi - QQQQ. GOOG se mi porad velmi silne libi, posledni "click scare" je prehnana. Hodlam o tom sireji pojednat v newslettteru. Pokud ho neodebiras, tak mi dej vedet a ja Ti to povesim nekam na web.

Diky a ahoj!

:-}
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 04, 2008 11:26 pm

Prdel by byla kdyby kvůli inflaci byl Cut jen -25 bodů.

Certifikty prakticky kopírující RDX zítra ti je hodím.

Rusko teď má nehoraznou zásobu dolarů. A narozdíl od šíleneho CHáveze a podobných lidumilů na středním východě je hodlá investovat do infrastruktury (a malou část rozdat na uplatcích ale to by nebylo Rusko Happy)

Takže nově hledám certifikáty jež se přímo zaměřují v rusku alepoň na konkrétní odvětví ale moc mi to nejde.

Na EU pořád stejně technologické společnosti zaměřené na energetické zařízení:

ABB, ALSTOM, SIEMENS,

nebo třeba EADS jež dostala injekci na létající tankery. Ty samé pak bude dělat pro britské letectvo a zbytek Evropy na 100%. Protože Boeing je asi ani nebude vyvíjet. Pak tu bude A400 atd.

Boeing taky není po korekci špatná volba jeho 787 jež má o 1/3 menší spotřebu paliva než dnešní srovnatelná letadla + slabý USD + použité kompozitní materiály dělá z tohoto letadla dobrou koupi.

pak banky ERSTE a po výklesu ROYAL BANK OF SCOTLAND (už kvůli dividendám - snad tolik dolů nepůjdou).

no a v USA přece jen tam a ještě v nizozemí jsou největší společnosti vyrábějící spec. zařízení pro těžbu ropy a těžbu všeobecně.

něco jako:
BAKER HUGHES
SBM OFFSHORE

To je asi tak vše co jsem schopen dát z hlavy v tuto noční hodinu Happy

Naposledy upravil Radek dne Wed Mar 05, 2008 12:17 am, celkově upraveno 3 krát
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 04, 2008 11:55 pm

Ahoj Radku!!

Prdel se neříká!!! ....oo))
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 06, 2008 8:53 pm

Zdravím pánové.
Tak jak to vidíte s tou naší korunou?
Vrátila se nad 25 což je pro CB9SFJ velice pozitivní. Na grafech se mi jeví, že by mohla začít dále oslabovat. Pokud se udrží 25 pak další důležitá meta je 25,20 kterou bychom měli téměř jistě udělat. Pak nás čeká 25,50 a velice důležitých 25,70-80.
Momentálně pro oslabení je velice důležité, že i když trhy oslabují tak koruna neposiluje. Toto bývalo téměř vždy pravidlem a nyní to neplatí ??? Také se držíme i když dolar oslabuje.
Myslím tedy, že by jste měli být úspěšní. Také jsem si něco málo pořídil, abych byl trochu více zainteresován.
S přáním hezkého večera: Joseff
Návrat nahoru Goto down
musa

musa

Poeet p?íspivku : 15
Registration date : 30. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 06, 2008 11:17 pm

Mě se tam zdá ještě jeden support, od kterého se to 2x odrazilo dolů a to bylo 25,35. Prozatím jsem tedy na této hodnotě připraven prodat.
Míra

(Udělal jsem i obrázek z grafu, ale nemůžu najít jak ho sem vložit - pominu-li ten hosting service.)
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 06, 2008 11:26 pm

musa napsal:
Mě se tam zdá ještě jeden support, od kterého se to 2x odrazilo dolů a to bylo 25,35. Prozatím jsem tedy na této hodnotě připraven prodat.
Míra
Ahoj, já mám zadaný pokyn na 3,26. Je to zhruba u tvé hodnoty. Pak budu čekat na nakup znovu pravděpodobně u těch 25,2.
Návrat nahoru Goto down
LazyBear
Admin
Admin
LazyBear

Poeet p?íspivku : 100
Registration date : 04. 06. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeFri Mar 07, 2008 12:27 am

musa napsal:

(Udělal jsem i obrázek z grafu, ale nemůžu najít jak ho sem vložit - pominu-li ten hosting service.)

Bohužel "téměř" jen hosting servis. Lze to dát ještě sem do galerie, ale tam se to nehledá nejlépe.
Návrat nahoru Goto down
http://lazybear.wz.cz
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeFri Mar 07, 2008 1:14 am

Autor: Jan Vejmělek (Komerční banka)
5.3.2008 16:12:00

Dnešní kurzový vývoj české koruny byl na poslední dny poněkud nezvyklý - koruna neposilovala, ale naopak část svých předchozích zisků smazala. Zatímco dnešní první ranní kotace se nacházely ještě pod 24,90 CZK/EUR, kolem poledne se již kurz přehoupl přes 25,00 CZK/EUR a v odpoledních hodinách se již uskutečnil obchod za 25,06 CZK/EUR. Proti dolaru se dnes kurz posunul z ranních kotací kolem 16,35 CZK/USD k odpoledním téměř 16,50 CZK/USD (v závěru dne se však vrátil k 16,40 CZK/USD). I nadále platí, že koruna je vzhledem k současné a především očekávané makroekonomické konstelaci nesmyslně silná. Impulsem pro fundamentální nápravu situace může být již zítra zveřejňovaná statistika lednového zahraničního obchodu. Podle našich odhadů by měla bilance vykázat vysoký přebytek ve výši 16mld CZK, tržní očekávání se pohybují kolem 10mld CZK. Důležitější by však měl být pohled nikoliv na výsledek samotné bilance ale na tempo růstu exportů, které je citlivé na sílu zahraniční poptávky. Prosincová statistika ukázala na nízkou růstovou dynamiku českých exportů ve výši pouhých 3,6% y/y (za celý rok 2007 si přitom exporty polepšily o výrazných 15,2%). Domníváme se, že dříve nebo později se vliv zhoršující se ekonomické situace v zemích našich obchodních partnerů a silná koruna musí projevit. A právě to bude impulsem pro nápravu měnového kurzu směrem ke slabším korunovým úrovním. Z technického pohledu však stále platí, že kurz CZK/EUR se drží v klesajícím kanálu (tj. koruna posiluje). Aby se tento technický charakter změnil, musela by koruna oslabit nad horní hranu zmíněného klesajícího kanálu, která v tomto týdnu prochází úrovní 25,86 CZK/EUR, což je zatím opravdu hodně daleko. Kromě zahraničního obchodu bude zítra zveřejněna statistika platební bilance za Q4 07. Již však známe měsíční odhady, takže vliv na finanční trhy by neměl být výrazný.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeFri Mar 07, 2008 8:02 pm

Ahoj se dívám že při pátku na koruně výběr zisků. Pád na 25,04.

Příští týden se ukáže jestli se směr obrátil zda udělá vyšší low.

Dodatek:

KB očekává začátek oslabení koruny a obnovila doporučení kupovat Euro.
FX street doporučuje stále kupovat korunu protože očekává další oslabování dollaru.

Ja to vidím tak že tento týden bude retest dna tzn. 24,95-24,8 pokud prorazí bude dle FXstreet splněno doporučení na 24,75. Dle mého neprorazí ale vytvoří něco jako dvojité dno.

zajímavý článek:
http://www.e15.cz/nazory/externi-komentare/prognoza-vyvoje-koruny-v-roce-2008-15205/
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeWed Mar 12, 2008 8:45 pm

Nevíte o nějakých certifikátech USD/CZK? Nic jsem nenašel.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 18, 2008 6:04 pm

pánové 25,45kč dost velká korekce ceny.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 18, 2008 6:37 pm

Ahoj!!

Prodáváš nebo držíš?Přemýšlím,že to vyberu..
Návrat nahoru Goto down
musa

musa

Poeet p?íspivku : 15
Registration date : 30. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 18, 2008 7:01 pm

Já jsem prodal CB9SFJ (3,20) i ten warrant CH... (1,33), s mírným ziskem, ale byl jsem v tom zasekanej moc dlouho a neměl jsem na ředění. To byla škoda, protože koruna pár dní dělala to samé - dopolední posílení k 25.15 následované odpoledním oslabením. Dalo se hezky povozit na vlnkách.
Nejvíce mě zklamal ten warrant, protože neměl férovou kotaci, nabral jsem část za 1.14 při kurzu 24.88 a prodat za tenhle kurz se dalo až u 25.26 a ani bych nevydělal na poplatky, tak jsem rád, že jsem z toho vyskočil.
Míra
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 18, 2008 7:11 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj!!

Prodáváš nebo držíš?Přemýšlím,že to vyberu..

ahoj
Vybírej a pokud budeš chtít tak kup znovu na nižších lvl tohle není bonuscertifikat aby jsi to držel do nového roku Happy

To skokové oslabení je zřejmě opřené jen o prohlášení ČNB ohledně Euro fondů a privatizace.

Pochybuji že stavební firmy budou fakturovat zakázky v eurech.

Takže moc velký úspěch tomu nedávám stejně ty prostředky budou muset konvertovat na naší měnu.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 18, 2008 7:22 pm

Ahoj Radku!!

Nuže dobrá.Abys viděl,že Tě respektuju,prodáno za 3,37
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeTue Mar 18, 2008 7:32 pm

musa napsal:
Já jsem prodal CB9SFJ (3,20) i ten warrant CH... (1,33), s mírným ziskem, ale byl jsem v tom zasekanej moc dlouho a neměl jsem na ředění. To byla škoda, protože koruna pár dní dělala to samé - dopolední posílení k 25.15 následované odpoledním oslabením. Dalo se hezky povozit na vlnkách.
Nejvíce mě zklamal ten warrant, protože neměl férovou kotaci, nabral jsem část za 1.14 při kurzu 24.88 a prodat za tenhle kurz se dalo až u 25.26 a ani bych nevydělal na poplatky, tak jsem rád, že jsem z toho vyskočil.
Míra
Zdravím všechny
Také mne to vyhodilo na 3,26 jak jsem psal již dříve, že tam mám pokyn. Hned jsem si dal nákupku 2,64, mělo by to odpovídat 25,20.
Nečekal jsem, že bude taký rychlý spád, může za to Kalousek, já se však nezlobím.
Ten warant má nyní díky nízké volatilitě za poslední týden volatilitu jen 3%, bývala 4-6%. Jestli jsi tedy nakoupil při 6%, tak proto tak nízká cena. U warantů je třeba ji sledovat, s růstem volatility roste i cena a obráceně.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 20, 2008 4:34 pm

Ahoj VM a Radku !

Zdravím vás ... Právě jsem prodal CB9SFJ za 3,70, koupeno před časem za 2,40, zisk 54 % ... Koruna poslední dny zřejmě hlavně díky Kalouskovu prohlášení hodně oslabila a už jsem to tam nechtěl nechat při té velké páce jen tak ležet ... Radku, jak prosím vidíš EUR/CZK technicky ? Předpokládáš opětovné posílení někam k hodnotám 25,00 až 25,20, kde by bylo opět dobré nastoupit na long ? S díky ...

Pablo
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 20, 2008 5:02 pm

Tož gratuluji bratře!!!
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 20, 2008 10:34 pm

Ahoj Pablo

sem velmi rád že to tak dopadlo. Hlavně proto že jsem se za ten tip na obchod proklínal protože vůbec nebyl dobrý. Takže jsis ho prakticky vyseděl. Což není u takovéto páky dobrá varianta.

K CZK/EUR korekce něco jako potvrzení dna (pokud je to změna trendu by měla nastat.) Zatím jsme pořád v sestupovém kanále a dokud v něm budeme koruna bude dále posilovat. Ovšem kdyby se potvrdilo dno to by byla jiná.

Bohužel jsem teď na obchodní cestě takže to tu budu sledovat jen z povzdálí. Grafy ti tudíž nenakreslím oops
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 20, 2008 11:34 pm

Ahoj Radku !

Díky moc za reakci ... Až budeš mít čas a bude to technicky možné, budu rád, když sem dáš nějaké grafy a napíšeš své aktuální postřehy a názory na EUR/CZK ... Hezké velikonoce !

Pablo
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitimeThu Mar 27, 2008 11:25 am

Pablo napsal:
Ahoj Radku !
Díky moc za reakci ... Až budeš mít čas a bude to technicky možné, budu rád, když sem dáš nějaké grafy a napíšeš své aktuální postřehy a názory na EUR/CZK ... Hezké velikonoce !
Pablo
Ahoj Pablo, Radek nepíše - něco málo tedy já.
CZK/EUR - Stránka 3 Czk10
Jak jistě vidíš, je nyní větší pravděpodobnost posílení CZK, já nyní nemám ani zadaný pokyn k nákupu(vzhledem k blízké KO). Nedokážu odhadnout, kam to může na grafu spadnout. Jsme stále v sestupném trendu, zatím nebyl přerušen. Čekám tedy, až mi grafy řeknou více.
Všem přeji hezký den.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR - Stránka 3 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

CZK/EUR
Strana 3 z 9Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Měny-
Přejdi na: