Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

CZK/EUR

Goto down 
+18
jopo66
zdenek
Wolfram
Myk
karkulka
MERKUR1
lynxsharpeye
Harry
peta.holub
911
inWestor
Pablo
jannastas
velkámedvědice
musa
Radek
Joseff
LazyBear
22 posters
Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorZpráva
LazyBear
Admin
Admin
LazyBear

Poeet p?íspivku : 100
Registration date : 04. 06. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeSun Aug 12, 2007 10:58 pm

Omlouvám se Radkovi, ale přesunul jsem jeho příspěvek do nově vytvořeného fóra.

Spec. pro josefa:

CZK/EUR Kc1ed4

CZK/EUR Kc2mi2

Jen krátsce ke kurzu Euro /CZK

Když
se na to podívám čistě z pohledu TA. Vidím samozřejmě 8letý down trend.
Ale také vidím že 200denní EMA je v poslední době pod tou 38denní což
není signál pro klesání. Rovněž z toho vyplývající středně dobý trend
není klesající.

V 6 měsíčním grafu lze vidět nákupní signál
pro RSI. A pár dnů do minulosti i oscilaci vhodnou pro nákup.
Samozřejmě že tyto pozice je pro pasívní obchodování dobré ignorovat
protože dlouhodobý trend je klesající.

Z jiného pohledu je tam nástin toho že UP trend již skončil takže uvidíme.

PS: tím chci říci že čas pro nástup do dlouhodobé krátké pozice (posilování koruny) ještě přijde. Alespoň z pohledu TA.

Jinými slovy čekáš na něco co může vypadat jako dnešní situace mezi Švýcarským frankem a USD

CZK/EUR Frjv5
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeMon Aug 13, 2007 12:45 am

Ahoj.
Díky, velice pěkné a pravdivé. Je mi však zcela jasné, že dokud nedojde k uklidnění na akciových trzích, půjde to proti mne(Kč bude posilovat). Musím tedy počkat s případným nákupem, dokud se situace neuklidní. Pak by Kč měla oslabit a mohla být vhodná doba ke vstupu za pomoci indikátorů. Můj vstup by byl minimálně za 28,30 a vzniku vstupního signálu. Dokud by tento signál nevznikl, nevstupoval bych a Kč by rostla(oslabovala) nebo šla do strany. Tím by mělo dojít k vyrovnání 200EMA. Počkáme si, jak to dopadne.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeThu Aug 16, 2007 1:28 pm

Ahoj josef

I když jsem to moc nepředpokládal koruna sletěla. Takže gratuluji k ziskum.

Ale pozor ať se teď nevytvoří dvojité dno potom by mohl být na pár měsícu konec poklesu.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Aug 17, 2007 8:15 pm

Radek napsal:
Ahoj josef

I když jsem to moc nepředpokládal koruna sletěla. Takže gratuluji k ziskum.

Ale pozor ať se teď nevytvoří dvojité dno potom by mohl být na pár měsícu konec poklesu.
Ahoj.
Díky, není však k čemu. Já jsem čekal se vstupem na 28,30 a tam to nedošlo.nenakoupil jsem tedy.
Nakoupil jsem však na long při 27,50. Pokud by se trhy na chvíli zvedli tak by to bylo výborné, jinak bych si to musel trochu vysedět nebo uzavřít. Nyní je tam +32%. Dneska odpoledne jsem ještě nakoupil CB5RNH za 0,28. Je to taková ruleta, jestli se dostaneš na dnešní data tak se podívej jak se dneska choval, šel úplně v protipohybu. Už jsem ho nedávno jednou měl a tak ho trochu znám. USD/JPY se chová stejně jako CZK/EUR. Koupil jsem a hned zadal příkaz k prodeji pro případ, že by zase nečekaně hýbali s cenou( čekám v můj prospěch).
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeSat Aug 18, 2007 12:33 pm

Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeMon Aug 20, 2007 3:35 pm

Radek napsal:
Se dívám že jsi z divokého těsta :D. .
Ahoj. Však jsem psal, že je to taková ruleta. Vyšlo to však.
Korunu jsem uzavřel + 23,4%. Liru také, v pátek jsem tam měl +46,4%, věřil jsem však v dnešní růst a tak jsem to nechal otevřené. Jaké bylo však ráno překvapení když ráno postavili kotace ještě níže než jsem v pátek nakoupil i když to ještě narostlo. Dnešní další růst sotva stačil na vyrovnání ztáty způsobené jinou kotací. Když to před několika dny padalo tak byl kurz při stejné hodnotě zhruba O,7, dnes 0,3. Místo asi 100% výdělku jsem zinkasoval 2% a radši odsud vypadl.
Celé se mi to nyní zdá jakési na spadnutí, mé nedělní přípravy však počítali s krátkodobým růstem. Že by už ten křátkodobý růst byl za náma? Vždyť ještě nic neřekla amerika.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeMon Aug 20, 2007 5:55 pm

Gratuluji Josefe.

Hold si musím zvyknout na to že jsem konzervatívní investor. I když jen z jistého pohledu.

Teď se trhy chovají trochu iracionáně. Tzn. přelívají se hodně peníze bez fundamentu.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeMon Aug 20, 2007 7:06 pm

Radek napsal:
Gratuluji Josefe.
Hold si musím zvyknout na to že jsem konzervatívní investor. I když jen z jistého pohledu.
Díky. Snažím se být také konzervativní, nejsem už nejmladší (44). Historie se mnou však několikrát vyběhla a tak vím, že co nemám jisté, je jenom někde na papíře a zítra tomu může být úplně jinak. Proto někdy předčasně ukončuji obchody. Doufám, že to časem dopiluji a také se budu držet stylu vyzrálého investora.
Ten retracement jsem čekal větší, jsem zvědav jak to dopadne.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeTue Feb 12, 2008 9:26 pm

koruna posílila na nový rekord 25.486

myslím že toto už stojí za hřích.
Návrat nahoru Goto down
musa

musa

Poeet p?íspivku : 15
Registration date : 30. 12. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeThu Feb 14, 2008 7:17 pm

A dnešních 25,23 (teď 25,25) stojí taky za hřích, máte nějaký tip na cert/w ?
Míra
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeThu Feb 14, 2008 8:18 pm

Já jsem odpoledne koupil CB9SFJ
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeThu Feb 14, 2008 8:56 pm

medvědice mi četla myšlenky také jsem zvolil a ředil:

CB9SFJ

přece jen když mám na výběr deutsche bank, Dresdner bank nebo Commerz bank tak Commerz jednoznačně.
Návrat nahoru Goto down
musa

musa

Poeet p?íspivku : 15
Registration date : 30. 12. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeThu Feb 14, 2008 10:25 pm

Díky za tip, zkusím ráno nakoupit, teď je tam prodej za 3,12
Míra
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Feb 15, 2008 10:13 am

Pánové, díky za typ, to vypadá zajímavě.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Feb 15, 2008 11:31 am

Situace je zajímavá za dva dny hledání jsem nenašel jedinou analýzu jež v krátké - střednědobém výhledu vidí další posilování koruny.

Pradikce vývoje ekonomiky předpokládá přibrždění. Silná koruna tomu jen pomůže.

Výsledky HDP za 07 jsou ovšem rekordní. Takové posílení jako se par posledních dní děje jsem ovšem ani ve snu nepředpokladal.

12-14% ročně posílení měny x inflace. Naše pracovní síla drahne až nechutně
rychle.

Žeby politika silného dolaru v českém podání?
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Feb 15, 2008 12:08 pm

EUR 25,1 a USD 17,17 to je tedy síla. Pokud se poslanci budou dostatečně dlouho hádat, tak by to mohlo jít opačným směrem.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Feb 15, 2008 12:40 pm

Zdravím všechny
Ta KO se mi zdá dosti šibeniční, co říkáte na UB6604 .
Waranty nemám v oblibě, zde jej však upřednostním. Nákup se budu snažit uskutečnit u 25, předpokládám snahu se psychologicky přiblížit.
Přeji všem hezký a úspěšný den.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Feb 15, 2008 2:55 pm

velkámedvědice napsal:
Já jsem odpoledne koupil CB9SFJ

Ahoj VM, Radku a ostatní !

Tak jsem dnes ráno krátce po otevření trhů rozšířil řady měnových spekulantů (:o)) ... nákup CB9SFJ za 2,40 ... Díky za tip a držím nám všem palce, aby to vyšlo - to, co koruna poslední dny předvádí, je neskutečné ... a KO je proklatě blízko (:o))

Pablo
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Feb 15, 2008 3:10 pm

Nepředpokládám, že by to mohlo jít ještě o 60 hal níž, ale dnes nikdo neví...
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeFri Feb 15, 2008 9:05 pm

Česká republika
Koruna je nejsilnější v historii, trh vykazuje známky překoupenosti
Anne-Francoise Blüher & Jan Vejmělek
HDP za loňský rok
dosáhl vysokých 6,6%.
■ Česká koruna pokračovala v tomto týdnu ve svém posilujícím trendu, když profitovala
z příznivého sentimentu v celém středoevropském regionu a z vysokých tuzemských inflačních
čísel (vysoké lednové spotřebitelské ceny, ceny průmyslových i zemědělských výrobců – viz
komentář níže). V závěru týdne tak bylo dosaženo nové historicky nejsilnější korunové úrovně
25,075 CZK/EUR. Koruna reagovala na zveřejněná data HDP. Výsledek za Q4 07 ve výši 6,9%
y/y výrazně překonal tržní očekávání. Revidována směrem vzhůru byla data i za předchozí
čtvrtletí; loňský růst HDP tak ČSÚ odhaduje na 6,6%. Přesná struktura prozatím nebyla
zveřejněna, nicméně očekáváme zpomalení spotřeby domácností díky zpomalení růstu reálných
mezd ke 4,5%, což přibližně odpovídá odhadu ČSÚ. Jednorázově bylo HDP zvýšeno také
vyššími výdaji zdravotních pojišťoven. Náš odhad počítal s kladným příspěvkem čistých exportů
a zásob, zde ovšem panuje velká nejistota ohledně rozsahu. Podobný růst jako v předchozích
čtvrtletích by měly zaznamenat fixní investice. V letošním roce očekáváme zpomalení HDP až na
3,7%, a to zejména díky zpomalení růstu v eurozóně, fiskální reformě omezující zejména
spotřebu domácností a vyšší inflaci, která sníží reálné příjmy domácností. V případě, že koruna
nezkoriguje své zisky, bude mít také negativní vliv na růst české ekonomiky.
Objevují se první signály
slábnoucí dynamiky
zahraniční poptávky.
■ Koruna posilovala navzdory tomu, že ostatní v průběhu týdne zveřejněná makroekonomická
data nás zklamala. Běžný účet platební bilance skončil v prosinci s hlubokým deficitem, který
překonal i náš nejpesimističtější odhad na trhu. Za meziročním prohloubení schodku o téměř
7mld CZK na 20,1mld CZK stálo (navzdory zlepšení bilance zahraničního obchodu se zbožím a
službami) výrazné zhoršení v bilanci výnosů (o cca 14mld CZK), zejména v důsledku odlivu
tuzemských zisků do zahraničí. Prosincová průmyslová výroba nás růstem pouze o 2,9% y/y
také zklamala, navzdory tomu, že naše očekávání ve výši 4% y/y opět patřilo těm nejvíce
pesimistickým na trhu. Vidíme tak první signály, že zpomalování dynamiky hospodářského
růstu v USA a eurozóně začíná oslabovat poptávku po českých exportech. Z tohoto pohledu je
rekordně silná koruna nekonzistentní se zhoršujícím se hospodářským výhledem a podporuje
náš názor, že koruna své zisky zkoriguje (koruna je proti euru v meziročním srovnání silnější o
více než 10%, v reálném vyjádření (deflováno CPI) byla v lednu koruna silnější o více než 11%
y/y).
Kratší konec výnosové
křivky tento týden bez
výrazné změny, …
■ Krátký konec české výnosové křivky (2Y IRS) končil na stejných úrovních, jaké byly
zaznamenány na konci předchozího týdne. Navzdory tomu, že jsme se dočkali vysokých
lednových CPI i PPI, výnosová křivka začala ke konci roku počítat se snižováním úrokových
sazeb (v minulé týdenní zprávě jsme uvedli, že ČNB ve své inflační prognóze předpokládá
snížení sazeb z aktuálních 3,75% až na 3,00%). Spotřebitelská inflace v lednu akcelerovala na
7,5% y/y z prosincových 5,4% y/y (meziměsíční růst dosáhl 3,0%). Překvapení se koncentrovalo
do oblasti regulovaných cen a daňových změn. Ceny průmyslových výrobců rostly o 6,0% y/y
(1,9% m/m) v důsledku růstu cen komodit a energií. Ceny zemědělských výrobců v lednu
přidaly dalších 2,3% (růst byl zaznamenán i po sezónním očištění), meziročně jsou výše o 26,9%.
Ceny potravin v rámci spotřebitelské inflace tak mohou dále pokračovat ve svém růstu. Uvedená
vysoká inflační čísla hrozí přelitím do inflačních očekávání a jsou silným argumentem při
vyjednávání o mzdách. Na druhou stranu by inflační tlaky měla utlumovat silná koruna a
nepříznivý vývoj v zahraničí – to snižuje potřebu ČNB zvyšovat sazby. Pokud koruna své zisky
zkoriguje, vidíme během Q2 08 ještě jedno a poslední zvýšení sazeb v letošním roce na 4,0%.
… delší konec naopak
vzrostl.
■ Dlouhý konec české výnosové křivky (10Y IRS) se v souladu s vývojem v eurozóně posunul výše,
za vzestupem EUR IRS křivky však zaostal. IRS křivka tak v posledních týdnech znatelně zvýšila
svůj sklon. V tomto prostředí se aukce státního dluhopisu 4,70%/2022 potkala pouze s malou
poptávkou. V konkurenční části aukce to bylo pouze 4,82mld CZK, když nabízený objem činil
5,1mld CZK (průměrný výnos byl 4,79%). Díky vzestupu výnosů po konkurenční části aukce se
již v nekonkurenčním kole neprodalo nic. V nadcházejícím týdnu plánuje MF prodat 7mld CZK
státního dluhopisu 3,55%/2012.

Příští týden je na nové
události chudý.
■ Ekonomický kalendář příštího týdne je prázdný; jedinou možnou zajímavou událostí může být
seminář, kde vystoupí L.Niedermayer a T.Holub (ČNB); na programu bude harmonizace
s eurozónou a změny v komunikaci ČNB. Výnosová křivka by měla být i v příštím týdnu
determinována především vývojem v zahraničí a kurzem české měny, kde vidíme narůstající
šanci na příchod korekce, což by následně mohlo vést i k vzestupné korekci na krátkém konci
výnosové křivky a rozšíření spreadu mezi českou a eurovou výnosovou křivkou na delším konci.
Doporučení: ■ Česká koruna se nám zdá extrémně nadhodnocená (od července již posílila o cca 11%) zejména
v situaci zhoršujícího se vnějšího prostředí. Doporučujeme tedy vsadit si na korekci.
Doporučujeme kupovat EUR / prodávat CZK za současnou cenu 25,17 s cílovou úrovní 25,80.
Stop-loss příkaz doporučujeme nastavit na 24,85 CZK/EUR.
■ 4.ledna jsme doporučili prodat CZK / koupit SKK na úrovni 1,278 s cílem 1,20 a stop-lossem
nastaveným na 1,32.

http://hn.ihned.cz/c4-10123700-22967660-500000_d-koruna-je-prilis-vysoko-spadne
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeSat Feb 16, 2008 10:58 am

Tak pánové přes noc se na FOREXu dostala Kč až na 24,95 kč. Teď je za 25,16.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeSun Feb 17, 2008 4:05 pm

Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: EUR/CZK dle Patria Plus   CZK/EUR Icon_minitimeSun Feb 17, 2008 8:40 pm

Na placené Patria Plus zveřejněn dne 15.02.2008 v 17:16 článek:

Koruna - Na dosah psychologické hranice (15.2.2008)

Článek je v PDF, tak jen to nejdůležitější a sice FX FORECAST:

1 týden rozmezí 25,00 až 25,40
1 měsíc 25,71
3 měsíce 25,86
6 měsíců 26,12

Pokud si vzpomínám na prognózy Patrie Plus ze začátku roku, tak tato už obsahuje značnou revizi výhledu v roce 2008. Doufám, že prognoza vyjde aspoň tak, protože po tom pátku se opravdu bojím.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeSun Feb 17, 2008 9:20 pm

Ahoj tady je asi originál zprava:

tady je original z FXstreet.

http://mediaserver.fxstreet.com/Reports/79726ea7-f500-43c8-8067-1d71252405f5/aaaad1fa-9185-4a76-a216-4d0eae885f41.pdf

A tady je jejich slavný Alert. tentokrát přejatý od KBC bank.

DAILY CHARTS: Scored new historic low, retesting the broken channel top from 27.6100 and trying to extend below the channel bottom off 28.7970 (see graph).

Resistance area at 25.4100 (daily Short Term Moving Average), with next levels at 25.4550 (breakdown daily Feb 13), ahead of 25.6480 (daily Medium Term Moving Average↓).

25.7900 = previous low + see graph: neckline of Double Top (targets have been met): ideal area to stay below to keep current mood on CZK.

Support at 25.0750 (current new historic low), with next levels at 25.0100/ .0000 (Long Term Equality C wave off 33.4100/ psycho): suspect tough to sustain through on 1st attempts, amid overextended readings and first signs of runaway activity.

If wrong on that call, next level at 24.6750 (broken monthly channel top off March 2004), where a pause is favored to set in.

http://mediaserver.fxstreet.com/Reports/e8bfe22a-70d4-4aa4-a266-dcddade29314/35d3c7e2-58dd-4f96-8bab-9c1386bacd35.pdf

Jinak zhodnocení o 4% za 1 měsíc u takové měny jako je koruna je dosti neobvyklé.

Možná že nám teď pomůže vyhlášení nezávislosti v Kosovu. Spekulanti začnou vybírat zisky a stahovat se z přilehlých balkánských států tedy i včetně ČR.

CZK/EUR EURCZK
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitimeSun Feb 24, 2008 3:32 pm

Ahoj par dni jsem to tu na cestách pouze sledoval tak během dneška zhodnotím uplynulý týden:

1. Situace pro další pokles:

Dle nového doporučení:

http://mediaserver.fxstreet.com/Reports/edee6859-b0bc-454c-9ec9-616ee761e95e/7fd4db6d-9412-4b18-a14e-79b919212b73.pdf

EURCZK 25,09 sell feb 18 s nakupní cenou: 25,17 s cílovou cenou: 24,75 a STOP losem: 25,50

No nevim není to pro mě moc věrohodná predikce když byla uveřejněna až 22.2.

Na druhé straně je tu toto prohlášení že by se koruna měla ustálit na této cenové hladině:

The Czech koruna went through another optimistic session. The gains were primarily driven by the positive sentiment at the European equity markets in the morning and the fall of USD in the afternoon. The global weakness of the dollar sent the USD/CZK pair to new life time lows at 16.95 USD/CZK. The sharp strengthening of the koruna against dollar had a positive spill over effect on the EUR/CZK as well and the pair touched 25.08 EUR/CZK. Today the koruna may stabilise a bit as the sentiment on the global equities markets deteriorates. Nevertheless we do not believe in major negative correction in the short term and the pair should stay below 25.25 EUR/CZK

2. Situace pro další růst:

Během týdne uvedlo několik členů ČNB že dnešní trend posilování korunu již nebude trvat dlouho s tím že by měla přijít korekce viz. např. situace v roce 02. Aby následně potvrdila podobná prohlášení:

The koruna is now the fasting appreciating international currency this year, surpassing the Israeli shekel and Chilean peso, according to Raiffeisenbank economist Ales Michl.

"It has appreciated by 6.0 percent against the euro and 7.8 percent against the dollar since the start of the year. This is a very robust and dramatic rise," Michl told AFP.

"It is hard to find a negative factor for the koruna," he said, adding that the Czech economic growth continued to be strong and local interest rates, after long being below eurozone levels, were expected to catch up soon. - AFP

Viz Reuters:

CNB Vice Governor Miroslav Singer said earlier this week a stronger-than-expected crown against the euro may help the bank cool inflationary pressures in a red-hot economy, which grew by a record 6.6 percent in 2007.

A Reuters poll of analysts forecast earlier this week that the crown would ease to 25.80 versus the euro in one month and to 26.25 in three months

nebo:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601095&sid=aWFUhfykCI2Q&refer=east_europe

Týdenní analýza koruny:
http://trading.kb.cz/ibweb/analysisDetail.do?ID=5093
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

CZK/EUR Empty
PříspěvekPředmět: Re: CZK/EUR   CZK/EUR Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

CZK/EUR
Strana 1 z 9Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Měny-
Přejdi na: