| Warren Buffett | |
|
+18zdenek Bob a Bobek Jari Medved karkulka fido Joseff jannastas Radek Myk Piti lemming Austrian Pablo jopo66 janula lynxsharpeye velkámedvědice 22 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Fri Dec 21, 2007 11:55 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Jo,Pablo,já mám toho warana za 0,32,tedy téměř stejně.Vstupujeme do stejné řeky....
Ahoj VM ! Slavnostně Ti oznamuji, že jsem konečně přestal okrádat sebe a vlastní rodinu svou neopodstatněně tvrdošíjnou neúčastí v Buffettovi ... otevřel jsem long pozici v Berkshire Hathaway CK0908 za 2,77 ... to aby Ti tam nebylo samotnému smutno Pablo | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Dec 22, 2007 2:53 am | |
| Ahoj Pablíno!!
Já ho mám za 2,34.Včera jsem u meilu usnul,dnes ho jistojistě pošlu..oo)) | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Dec 22, 2007 3:04 am | |
- ... Já ho mám za 2,34 ... Včera jsem u meilu usnul
Ahoj, zdravím Tě, taky už pomalu usínám (:o)) ... Za těch 2,34 máš ale na mysli CK8078 ne ? Já jsem koupil za 2,77 CK0908 - přeci jen o něco dále od KO bariéry - doufám, že proto nebudu za sraba (:o)) ... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Dec 22, 2007 3:11 am | |
| Ahoj,jak říkáš.To Wkn jsem uvedl o kousek víš.Ať se Ti zdá něco hezkého. Třeba o medvěděch.... | |
|
| |
jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Dec 24, 2007 1:29 am | |
| No ja len dufam, ze Buffet nezatrepe backorama moc skoro... A dufam, ze ma schopnych nasledovnikov. A ked tak, dufam ze cena neklesne viac, ako 50 percent (t.j. KO mojho certifiaktu) :-) Sorry za ten cierny humor vtomto sviatocnom case... | |
|
| |
Pablo Investor
| Předmět: Buffett Thu Dec 27, 2007 4:26 am | |
| Ahoj ! Zpráva pro všechny zdejší akcionáře Berkshire Hathaway (:o)) : Warren Buffett si k vánocům pod stromeček nadělil 60 % společnosti Marmon Holdings za 4,5 miliardy dolarů ... " Warren Buffett's latest purchase not only diversifies his Berkshire Hathaway Inc holding company, but may even position it for a rebound in the U.S. economy and its sinking housing market. On Christmas Day, Berkshire agreed to pay the Pritzker family of Chicago $4.5 billion for 60 percent of Marmon Holdings Inc, which makes such things as railroad tank cars, plumbing pipes, metal fasteners, and wiring and water treatment products used in residential construction. Berkshire plans to buy the rest of Marmon by 2014, for a price based on future earnings ... " (Reuters) Celý článek : http://www.reuters.com/article/ousiv/idUSN2626508120071226?pageNumber=1&virtualBrandChannel=0Pablo | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Fri Dec 28, 2007 3:48 am | |
| Pro jazykově nevybavené investory jako jsem já
Berkshire Hathaway kupuje 60% podíl ve firmě Marmon Holdings, která patří rodině Pritzkerových
26.12.2007 - 18:53
Warren Buffett, generální ředitel a předseda představenstva firmy Berkshire Hathaway, a Tom Pritzker, předseda představenstva firmy Marmon Holdings, dnes oznámili, že firma Berkshire koupí 60procentní podíl ve firmě Marmon Holdings, Inc. Společnost Marmon Holdings, Inc. vlastní trust jménem rodiny Pritzkerových z Chicaga.
Očekává se, že k uzavření transakce dojde v prvním čtvrtletí roku 2008. Před uzavřením transakce firma Marmon vyplatí významné částky peněz a rozprodá některý majetek akcionářům, kteří se rozhodnou své akcie prodat. Po uzavření transakce získá společnost Berkshire ve firmě Marmon 60procentní podíl za 4,5 miliardy dolarů. Zbylých 40 procent koupí firma Berkshire postupně během následujících pěti až šesti let za cenu, která bude záviset na budoucím zisku firmy Marmon. Celá transakce ještě podléhá standardnímu schválení regulatorními orgány a dalším běžným podmínkám.
Marmon je soukromá společnost, kterou v roce 1953 koupili dva bratři Jay a Robert Pritzkerovi. Tehdy to byla malá rostoucí výrobní firma ve státě Ohio. V roce 2002 se Jayův syn Tom stal předsedou představenstva ve firmě Marmon. Ten najal Johna Nicholse pro výkon funkce generálního ředitele společnosti Marmon. V roce 2006 Johna ve funkci generálního ředitele firmy nahradil Frank Ptak, který je současným generálním ředitelem společnosti Marmon.
Dnes je skupina Marmon Group nadnárodním uskupením více než 125 podniků v oblasti výroby a služeb, které nezávisle na sobě působí v různých oblastech podnikání. Mezi obory, ve kterých firma podniká patří: výroba kabelů a drátů (firma dodává své výrobky na energetické trhy, a to jak pro elektroinstalace v bytových domech, tak pro nebytové instalace a ostatní průmyslová odvětví), přepravní služby a produkty (mezi produkty firmy Marmon v této oblasti patří například železniční kontejnery a speciální zásobníky), dálniční technologie (v této oblasti firma dodává hlavně robustní výrobky pro dálniční přepravu), distribuce (firma distribuuje specializovaná potrubí a trubky), specializované produkty pro přepravu tekutin pro instalatérství, topenářství a klimatizační zařízení, stavebnictví a průmysl, průmyslové produkty, včetně kovových úchytek, zajišťovacích prvků a obrábění kovů, služby pro stavebnictví (zejména pronájem jeřábů a další manipulační a přepravní techniky pro energetické, těžební a petrochemické trhy), systémy pro úpravu vody, a to jak pro bytové, komerční i průmyslové aplikace a obchodní služby, mezi které patří dodávky skladových systémů, zařízení pro přípravu potravin a související služby. Firmy patřící do skupiny Marmon mají přibližně 21.000 zaměstnanců a jejich součástí je více než 250 výrobních, distribučních a kancelářských jednotek, hlavně v Severní Americe, Velké Británii, Evropě a Číně. Celkové tržby celé skupiny činí asi 7 miliard dolarů ročně.
Provozní zisk firmy Marmon se v období let 2002 až 2007 více než ztrojnásobil. Ve stejném období vzrostla provozní marže ze 4,9% na 12,4%.
Warren Buffett k transakci poznamenal: "Tento obchod jsme uzavřeli způsobem, který by se Jayovi líbil - bez poradců a bez studií. Po setkání s pány Ptakem a Nicholsem jsme se přesvědčili, že jsou to skutečně schopní manažeři, kterým se po několik let daří dosahovat pozoruhodného růstu tržeb a ziskovosti firmy Marmon. Rozhodnutí o nákupu a dojednání dalších podrobností této transakce tak bylo učiněno bez jakéhokoli odkladu. Jsem rád, že během následujících pěti až šesti let budeme moci spolupracovat s Tomem Pritzkerem, Johnem Nicolsem a Frankem Ptakem v pokračujícím vývoji firmy Marmon."
Tom Pritzker poznamenal: "Tato transakce je završením procesu, který započal před šesti lety. Přivedli jsme Johna Nicholse na pozici generálního ředitele firmy a začali jsme přebudovávat dosavadní oblasti podnikání firmy Marmon. Rozhodnutí firmy Berkshire Hathaway představuje uznání skvělé práce našeho manažerského týmu během tohoto období. Celá transakce jde v duchu s naší dříve oznámenou snahou o restrukturalizaci podílu naší rodiny ve firmě."
John Nichols řekl: "Tato transakce je výhodná pro všechny akcionáře. Umožní firmě Marmon spoléhat se i nadále na svůj stávající manažerský tým a současně pokračovat v zavádění naší filozofie řízení v rámci celé firmy. Rozhodnutí firmy Berkshire Hathaway, která se stává naším novým akcionářem, je výrazem uznání hodnot a přístupu k podnikání, který rodina Pritzkerových uplatňuje již mnoho desetiletí."
Frank Ptak řekl: "Spolupráce s Tomem a rodinou Pritzkerových je výborná. Jsme rádi, že se nám podařilo tuto transakci připravit způsobem, který nám umožní pokračovat v dalším rozšiřování společnosti Marmon. Z manažerského pohledu jsme velmi potěšeni skutečností, že Warren Buffett spolupracuje s Tomem Pritzkerem a Johnem Nicholsem s cílem ukázat nám cestu k dalšímu budoucímu růstu společnosti."
Firma Berkshire Hathaway a její pobočky aktivně působí v různých oblastech podnikání, včetně realit, pojištění, zajištění, energetiky, inženýrských sítí, finančnictví, výroby, obchodu a služeb. Kmenové akcie firmy Berkshire Hathaway jsou kotovány na burze v New Yorku (NYSE) pod symboly BRK.A a BRK.B. | |
|
| |
Pablo Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Fri Dec 28, 2007 10:18 pm | |
- Pro jazykově nevybavené investory jako jsem já ...
Ahoj ! Na to, že jsi jazykově nevybavený investor, jsi to z těch Reuters přeložil docela slušně ... Pablo | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Dec 29, 2007 1:22 am | |
| Zdarec válec koberec!!
Těsně před tím jsem snědl velký pečený hovězí jazyk... Snad proto ..oo))) | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Jan 12, 2008 12:12 am | |
| Ahoj všem!!
Prosím Radka,Myka či někoho jiného o pohled na Berkshire Heathaway prizmatem grafů ...
Děkuji | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Jan 13, 2008 7:23 pm | |
| TA pro VM Typická situace jako u indexu US. v roce 07 bezhlavý růst ať už způsoben fundamentem nebo sentimentem. Poslední opozdilci nakoupili a je čas je vykuchat TeĎ by měl následovat pokles v rámci kanálu bude záležet na obnově důvěry v akciový trh jako celek. Na to je však nějaký ten týden ještě čas. Zde jsou doporučení analytiků: NEUTRAL tzn mnohem horší než např. u bank. http://finance.yahoo.com/q/ao?s=BRK-A | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Jan 13, 2008 11:11 pm | |
| Ahoj Radku!!
Díky moc!!! Snad jsem z toho vyvodil správný závěr--žádná akce.Tedy neprodávat,nekupovat,držet a čekat změnu sentimentu.Snad sehraje roli v roce 08 volba prezidenta..oo)) | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Jan 13, 2008 11:20 pm | |
- Ahoj Radku!!
Díky moc!!! Snad jsem z toho vyvodil správný závěr--žádná akce.Tedy neprodávat,nekupovat,držet a čekat změnu sentimentu.Snad sehraje roli v roce 08 volba prezidenta..oo)) Jelikož předpoládám že tvůj investiční horizont je tááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááákhle dlouhý Tak bych prodával až se dostaneš pod T1 případně kdy by byl jen o kousiček kratší tak T2. S tím že lépe dokoupíš. Tedy pokud již teď nejseš ve ztrátě. PS: U některých akcii, indexů se nikdy hodnocení sell nedočkaš protože nemají během let výraznější pohyby. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Jan 13, 2008 11:35 pm | |
| Ano,je to dlouhodobá investice.Ve ztrátě nejsem,papír kupuji už přes dva roky... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Jan 28, 2008 1:09 am | |
| Miliardář Warren Buffett pokračuje v přikupování akcií Burlington Northern Santa Fe (BNI), druhé největší železniční společnosti v USA. Buffettova firma Berkshire Hathaway přikoupila další akcie a v současnosti vlastní 63,8 milionu akcií, což je přibližně 18,2 procent společnosti. Zvýšila tak svůj podíl z předchozích 17,8 procent. V minulém roce investoval Buffett i do konkurentů BNI (Norfolk Southern Corp. a Union Pacifik Corp.), nicméně pozice v polovině minulého roku zredukoval. Akcie Burlington Northern Santa Fe v průběhu včerejšího obchodování posílily o 3 procenta na 82,1 dolaru.Zdroj Petr Čermák,finanční noviny | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Jan 28, 2008 10:42 am | |
| | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Jan 28, 2008 11:20 am | |
| Pro všechny Buffeťáky obrázek jejich guru https://servimg.com/view/11936500/2 " border="0" alt=""/> | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Feb 06, 2008 1:51 am | |
| Ocekavam "retest" dna. Pokud k nemu v brzke budoucnosti dojde a pokud bude dno udrzeno, tak hodlam ponekud vice zapojit muj cash. Znacnou cast prostredku hodlam pouzit na BH - a to formou certifikatu. Pokud chce nekdo investovat a profitovat z prepokladaneho poklesu indexu a nechce pritom prilis riskovat, doporucuji BH, WB uz ma tradicne velmi dobre vyseldky behem recesi (v porovnani s indexy) - ba co vice, nejak na tom dokaze tezit. Ale pri te posledni nejdrive akcie silne ztratila - byt i kratkdobe.
Ma otazka je pro TA experty. Jak se vam BH jevi technicky? Dalsi otazka pro VM, mas pro mne nejake hezke certifikaty? Jeden mene - druhy vice agresivni na tento titul? Neco co bys doporucil. Diky vsem.
:-) | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Feb 06, 2008 2:51 am | |
| | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: BUFET Wed Feb 06, 2008 2:58 am | |
| Ahojte Zatím jen tak na rychlo, není to jednoduché. První suport je na 132,5 - zde možná formace hlava a ramena, pak UP. další jsou na 126-130, poměrně reálné by bylo 120, zde si však nejsem jistý co by to sem poslalo. Začíná se nám formovat klesající kanál, který by mohl zastavit v čase na 120-127. Ještě o tom popřemýšlím. | |
|
| |
fido
Poeet p?íspivku : 27 Registration date : 18. 01. 08
| Předmět: Re: Warren Buffett Tue Feb 12, 2008 7:27 pm | |
| je úžasné jak prohlášení toho chlapíka o nabídce převzít pojištění části dluhopisů dnes podepřelo domeček z karet trhu. Na to si snad mohl i vsadit a s pořádnou pákou. PS: Stále váhám, zda se může situace v průběhu jara ještě rapidně zhoršit (jak naznačuje např. http://www.rgemonitor.com/blog/roubini/242290). | |
|
| |
karkulka Investor
Poeet p?íspivku : 47 Registration date : 04. 09. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Feb 14, 2008 2:06 am | |
| - fido napsal:
PS: Stále váhám, zda se může situace v průběhu jara ještě rapidně zhoršit (jak naznačuje např. http://www.rgemonitor.com/blog/roubini/242290). Hmm, tady Roubini ponekud vic zaspekuloval. Podle mne pravdepodobnost takoveho fatalniho kolapsu financniho systemu je v radech tak procent, nikoli desitek%, jak na mne clanek pusobi (a to se radim spise k pesimistum). Ale i kvuli tak male pravdepodobnost mozna Ben nespi klidne (precejen ma agregovane informace o portfoliich a chovani financnich instituci podstatne lepsi nez trh:) Historicky FED snizoval target rate i mnohem agresivneji, i po nekolika% skocich. Jenomze v poslednich 20 letech nebyla zadna opravdova recese a zvykli jsme si od Greenspana na plynulejsi ladeni. Neni duvod byt tak zaskocen nejakymi 75bps z nebe. Vcelku presne se da rici, ze FED historicky cutoval o 100bps (kumulativne) a mene v pripade nerecesivniho zpomaleni a jinych soku v systemu, ale podstane vice (200, 300 i vice bps) pri nastupu skutecne recese (ktera se potvrdila obvykle az se zpozdenim). Z toho jasne usuzuji, ze je zbytecne spekulovat, zda US je ci neni v recesi. Zatim nic vic, ale take nic min. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Mar 10, 2008 4:19 pm | |
| Ahoj!!
Zobl jsem si db1bhw | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Mar 26, 2008 5:24 pm | |
| Ahoj Pablo!!
Zase jsem si zobl.. | |
|
| |
Pablo Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Mar 27, 2008 12:05 am | |
- Ahoj Pablo!! Zase jsem si zobl..
Ahoj VM ! Jak tak koukám, budeš mít za chvíli v Berkshire Hathaway majoritní podíl a headquarters společnosti se budou stěhovat z Omahy na Moravu Pablo | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Warren Buffett | |
| |
|
| |
| Warren Buffett | |
|