|
| Warren Buffett | |
|
+18zdenek Bob a Bobek Jari Medved karkulka fido Joseff jannastas Radek Myk Piti lemming Austrian Pablo jopo66 janula lynxsharpeye velkámedvědice 22 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Warren Buffett Thu Nov 15, 2007 7:12 pm | |
| Dovolím si upozornit na jeden papír,.který mně přijde velmi zajímavý,i když na něm mám za dva roky několik stovek procent.Kupoval jsem ho původně za 6.Od té doby jsem několikrát dokupoval,docela nedávno před výsledky poslední dokup kolem 30.Má v mém portfoliu jednoznačně nejdominantnější roli,nominálně 9 %,tržně s pákami dokonce 18!!Přesto,že diversifikaci miluji,tento papír taky /snad to není Erdelovská láska/.Poslední velmi výrazný dokup jsem učinil i s vědomím,že je Berkshire Heathaway na maximu.Jako by okolní zmatek ignoroval.Nebo,že by z něho těžil?Není divu.Koukněte na graf,jak se Buffet se svou taktikou kupovat hmatatelné věci denní spotřeby směje do hamburgeru.Módní trendy zcela ignoruje.Za to ví,že defenzivní věci jako cola,žiletky a podobně nemusí všeobecný pokles kopírovat.Letos přikoupil železnici,teď Car Max s ojetými auty.Nejen že papír diversifikuje do sektorů,čnící v krizi jako majáky,ale i krize na hypotečnímu trhu nahrává k možnosti zaměřit se na pojištění investičních rizik.Podle včerejších HN má momentálně společnost na účtu 45 miliard dolarů.Cituji "Buffet může na nynějším strachu hodně vydělat,řekl deníku Glen Tongue z hedge fondu T2 partners"./Ostatně i dlouhodobá spekulace na oslabení dolaru mágovi z Omahy taky nahrává/.Zajímavé je,že i když jsem už o papíru mnohokrát hovořil,odezvy byly jen negativní,ve stylu že styl "buffetologie" je již dávno za námi.Ostatně i mé modelové portfolio,které stáhl Radek kdysi na Patrii,tento papír obsahuje.O historii se můžete dočíst prakticky všude,nemíním zbytečně zdržovat.Za zmínku snad stojí,že v průměru překonává trhy více než dvakrát.Krát malá páčka..oo)).I v silně negativním období,o kterém se kdysi Lynx zmiňoval v příspěvku jak dlouhé,je dostatečně dlouhé držení akcií ,/začátek dekády/,skončilo pro něj vítězstvím. Osobně od začátku přikupuji db1bhw,dnešní parametry z hlavy 2,8 páka,přes třicet ochrana.V případě proražení této možno dokoupit jemnější verzi,jež obsahují "Radkovi VM citace" také.V současně se dá na tuto problematiku koupit i páku u Comerz bez poplatků. Proč jeho čichu neyužít....
Naposledy upravil dne Fri Jan 18, 2008 5:53 pm, celkově upraveno 1 krát | |
| | | lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 15, 2007 9:55 pm | |
| K tomu dodam (kdyz uz jsem zminovan): W. Buffetovi se libi akcie korejskych firem. Dnes jeho zverejneny nakup prodejce ojetin Patria "zneuzila" samostatnym clankem ohledne teto transakce v pruhledne a "cheesy" snaze zpopularizovat padajici akcie AAA. | |
| | | janula Investor
Poeet p?íspivku : 91 Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 6:51 pm | |
| ja som to neopchopila, aky papier mas na mysli?? akcie Berkshire Heathaway sa za cely cas vobec nestiepia a tolko penazi nemam, aby som si kupila co i len jednu akciu a predpokladam, ze asi aj ty mozes 136,475,00 USD pouzit inak ako na kupu jednej akcie....vdaka za radu | |
| | | jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 7:15 pm | |
| Cao Jani, to kde si prisla k tej cifre? Pozri US0846702076 - aktualna cena 4544. Sameho ma to serie, lebo som po nej pozeral par mesiacov do zadu, ked bola za 3600. | |
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 7:37 pm | |
| - jopo66 napsal:
- Cao Jani, to kde si prisla k tej cifre?
Ahoj jopo, Janula se zrejme diva na certifikat DB1BHW (Medvedice ma ve svem portfoliu uveden DB1BHV (nejsem si jisty, jde-li o jiny certifikat nebo o "typo", protoze DB1BHV je certifikat na Schwarz Pharma, ale on to urcite vysvetli)). Podivas-li se na tenhle link http://zertifikate.onvista.de/snapshot.html?ID_INSTRUMENT=11291958 tak opravdu cena podkladu je 136.475,00 USD. V kazdem pripade, vzhledem k vykonnosti Berkshire, musi byt VM "vysmaty", coz ostatne potvrzuje spionazni snimek nize :-) | |
| | | jopo66 Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 7:44 pm | |
| Lynxi, kam ty chodis na tie spionazne zabery :-) | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 8:33 pm | |
| - janula napsal:
- ja som to neopchopila, aky papier mas na mysli?? akcie Berkshire Heathaway sa za cely cas vobec nestiepia a tolko penazi nemam, aby som si kupila co i len jednu akciu a predpokladam, ze asi aj ty mozes 136,475,00 USD pouzit inak ako na kupu jednej akcie....vdaka za radu
Ahoj, ačkoli nejsem VM, mám k němu poměrně "blízko", tak bych se pokusil uvést věci na pravou míru a vysvětlit nejasnosti ... 1. VM nemá na mysli investici přímo do podkladu, tedy do akcií (nebo vzhledem k ceně spíše 1 akcie) Berkshire Hathaway, ale do Turbo long certifikátu, který má tuto akcii jako podkladové aktivum 2. Jde o DB1BHW - Deutsche bank, páka 2,84, ochrana (vzdálenost od KO bariéry) přes 31 %, cena 32,55 euro pro nákup (Euwax), takže tento papír je pro všechny snadno dosažitelný, narozdíl od vlastního podkladu 3. Na Euwaxu může být poněkud matoucí uvedená cena podkladu 92.190 a KO bariéra 92.263 ... je to tím, že podklad je uveden v eurech - tedy 92.190 euro = 136.475 dolarů (odpovídá kurs na Reuters), zatímco KO bariéra je uvedena v dolarech - tedy ochrana přes 31 % je pravdou ... 4. Turbo long certifikátů na BH je větší nabídka a jsou nyní k dispozici i od Commerzbank - do konce 11/2007 od emitenta bez poplatku, sám o tomto typu investice uvažuji ... Snad jsem pomohl, hezký víkend všem Pablo | |
| | | jopo66 Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 8:35 pm | |
| Ten certifikat fakt spravil od leta skoro 100 percent. Jak to ten pan Buffet robi? Taketo nieco by sa hodilo na dlhu drzbu. Rozmyslate niekto do neho nastupit na tychto cenach? | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 8:49 pm | |
| - jopo66 napsal:
- Ten certifikat fakt spravil od leta skoro 100 percent. Jak to ten pan Buffet robi? Taketo nieco by sa hodilo na dlhu drzbu. Rozmyslate niekto do neho nastupit na tychto cenach?
Ahoj, jak jsem psal o něco výše - uvažuji o tom, současné ceny jsou však na maximu, takže se mi přirozeně pro otevření pozice příliš nelíbí ... ale faktem je, že pokud by se mělo jednat o dlouhodobou investici a ne spekulaci, není ten timing až tak podstatný ... samozřejmě by bylo lepší nastoupit po nějaké dílčí korekci, ale na tu se taky můžeme načekat a pokud máme v plánu tento papír podržet třeba i několik let, pak je to skutečně asi skoro jedno - Buffetovi bych věřil, že se jeho BH bude dále zhodnocovat ... Pablo | |
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 17, 2007 8:52 pm | |
| - jopo66 napsal:
- Ten certifikat fakt spravil od leta skoro 100 percent. Jak to ten pan Buffet robi? Taketo nieco by sa hodilo na dlhu drzbu. Rozmyslate niekto do neho nastupit na tychto cenach?
No ja ted spise premyslim nad tim, jak se co nejmene bolestne dostat z Erste, a co shortovat, pokud se trhy trochu otrepou (nez zase dostanou na zadek). Berkshire bude urcite postizena mene nez ostatni tituly pri nejakych dalsich otresech, takze jako defenzivni titul je tenhle papir dobry, ale i defenzivni tituly mouhou dostat kratkodoby narez! | |
| | | janula Investor
Poeet p?íspivku : 91 Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Nov 18, 2007 4:39 pm | |
| - jopo66 napsal:
- Cao Jani, to kde si prisla k tej cifre? Pozri US0846702076 - aktualna cena 4544. Sameho ma to serie, lebo som po nej pozeral par mesiacov do zadu, ked bola za 3600.
Cau Jozko, priamo na nyse.com ...http://www.nyse.com/about/listed/lcddata.html?ticker=BRKA asi najvyssia cena na burze...co sa tyka ceny, tak to trochu zmiernuje kurz eura a je otazka, ci to pojde dole, nakolko asi viaceri veria carodejnikovi z Omahy v tychto casoch:-)) ja sa skor obavam, ze ho chyti infarkt a mozem ist....neiete nahodou nieco o jeho spravach kardiologov??-)) Ohlado K.O certifikatov, nesmie to prekrocit K.O. hranicu, inak nula, je tak?? Plus vzhladom k pake je tam pripocitavany urok, ako to posobi?? nejak tomu moc nerozumiem, nema to ziadnu hornu hranicu ani inu podmienku?? v com sa premieta cena uroku, ked to uz raz kupim, je o to nizsia predajna cena??je tam mozne v nejakych pripadoch zastavit obchodovanie, resp. rozsirit spread tak, ze uz s tym clovek ani nepohne (ako svojho casu urobili na ceskej burze, cez 30%??) vdaka za poradu | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Nov 18, 2007 5:06 pm | |
| - janula napsal:
- Ohlado K.O certifikatov, nesmie to prekrocit K.O. hranicu, inak nula, je tak?? ...
Ahoj, pokusím se Ti odpovědět na Tvé dotazy ... 1. Pokud podkladové aktivum KO certifikátu protne KO bariéru, pak obchodování s tímto certifikátem končí a jsou 2 možnosti - 1) certifikát je typu "without stop loss" - tedy KO bariéra je rovna Strike (Basis) price - v tomto případě je hodnota certifikátu rovna nule ... 2) certifikát je typu "with stop loss" - to je i případ výše zmiňovaného DB1BHW - tedy KO bariéra není rovna Strike prices - v tomto případě má certifikát i po knockoutu určitou zůstatkovou hodnotu, která je různá a závisí na rozdílu hodnot KO bariéry a Strike price - může to být jen "lepší nula" nebo i vyšší hodnota - je to velmi variabilní ... a za tuto cenu Tě pak emitent za cca 1 týden po knockoutu vypořádá 2. Emitent si za páku strhává poplatek respektive úrok - ja to analogie k obchodování na margin ... tento úrok si nestrhává přes spread, ale v podobě variabilních hodnot KO bariéry a Strike price, které se v čase "posunují" nahoru u long certifikátů a naopak dolů u short certifikátů, čímž se snižuje hodnota certifikátu, aniž se změní podkladové aktivum ... Horní hranice zisku něco jako je třeba cap u Discount certifikátů nebo u Bonus capů zde není, ale s tím, jak roste hodnota certifikátu respektive se zvětšuje vzdálenost podkladového aktiva od KO bariéry, se i úměrně tomu zmenšuje páka ... tedy jak se certifikát stává "bezpečnějším" stává se současně i méně výnosným ... Spread je opět variabilní - záleží na páce, podkladovém aktivu, emitentovi ... za dobrý lze považovat spread pod 1 % ... 3. Emitent může skutečně kdykoli zastavit obchodování pro daný certifikát - tedy přestane kotovat ... má na to právo, děje se tak obvykle při zvýšené volatilitě podkladu - emitenti s oblibou přestávají kotovat při prudkých vzestupech či poklesech podkladu, dále (někdy) nekotují po ukončení obchodování vlastního podkladu - to se může týkat například některých akcií ... Snad jsem Ti alespoň trochu pomohl, držím palce Pablo | |
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Nov 18, 2007 9:40 pm | |
| [quote="Pablo] 3. Emitent může skutečně kdykoli zastavit obchodování pro daný certifikát - tedy přestane kotovat ... má na to právo, děje se tak obvykle při zvýšené volatilitě podkladu - emitenti s oblibou přestávají kotovat při prudkých vzestupech či poklesech podkladu, dále (někdy) nekotují po ukončení obchodování vlastního podkladu - to se může týkat například některých akcií ...[/quote]
Hmm, makes one wonder. Co se teda stane v pripade, ze dejme tomu USD zazije skokovy propad o 10%, eminent prestane kotovat, ale USD se do predchozich urovni nevrati (zustane 10% pod predchozi hodnotou). Co se stane s certifikatem potom? Jak se eminent vyporada? Tam prece musi byt nejaka regulace co muze a nemuze delat, na jak dlouho muze kotovani prerusit, atd? Nebo se mylim a zadna regulace neexistuje? To by mne velmi udivilo. Kde se daji tyto informace nalezt?
:-) | |
| | | Austrian Investor
Poeet p?íspivku : 105 Localisation : Jižní Morava Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Nov 18, 2007 10:22 pm | |
| Ahoj Lynxi,
kdysi jsem postřehl tuším na foru Patrie, že při srpnovém propadu pár lidí nadávalo, že se jim podařilo směr odhadnout, ale zisk byl mnohem menší, jelikož jim emitent přestal kotovat. Emitent se zajišťuje, aby byl v bezrizikové pozici a v období náhlé velké volality se zajišťovat nestačí, tak proto přestává kotovat. Toto aspoň uvádí v knihách, ale netuším, už přesně, kde jsem to zaznamenal. Samozřejmě, že emitent také může této situace využít ke svému obohacení, jelikož asymetrie informací. Přesně podmínky, na jak dlouho může přerušit jsem nikde neviděl, ani v prospektech ani v literatuře. V Tvém zmiňovaném případě bych řekl, že jestliže se USD již nevrátí, tak na produktu získáš podle podmínek prospektu. Vlastní zkušenost s obdobným případem však nemám. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Nov 18, 2007 10:23 pm | |
| - lynxsharpeye napsal:
- Hmm, makes one wonder. Co se teda stane v pripade, ze dejme tomu USD zazije skokovy propad o 10%, eminent prestane kotovat, ale USD se do predchozich urovni nevrati (zustane 10% pod predchozi hodnotou). Co se stane s certifikatem potom? Jak se eminent vyporada? Tam prece musi byt nejaka regulace co muze a nemuze delat, na jak dlouho muze kotovani prerusit, atd? Nebo se mylim a zadna regulace neexistuje? To by mne velmi udivilo. Kde se daji tyto informace nalezt? :-)
Ahoj Lynxi ! Jestli skutečně existuje nějaká "regulace" nebo pravidla, co si emitent může ještě dovolit a co již ne, to samozřejmě netuším ... možná by stálo zato vznést dotaz přímo na konkrétního emitenta nebo na brokera ... Jinak v případě např. prudkého propadu podkladu přestane emitent obvykle kotovat a po nějakou dobu (obvykle jde o vteřiny nebo minuty) nelze tedy certifikát obchodovat ... Kotace obnovuje obvykle po určitém zklidnění - po předchozím propadu podkladu samozřejmě (někdy i podstatně) níže - pokles hodnoty (long) certifikátu odpovídá % poklesu podkladu * velikost páky ... Pokud se protne knockout bariéra, certifikát končí ... Pokud zůstane KO bariéra nedotčena, pak klesne hodnota certifikátu a to někdy dosti skokově - opět dle páky a % poklesu podkladu ... Příkladem může být srpnový pokles stříbra intraday jednu chvíli o více než 10 % ... zde se protla řada KO bariér a to v některých případech velmi hluboko ... po obnovení kotací emitentem byla tedy první kotace podstatně níže, než by odpovídalo vlastní KO bariéře (mluvím o typu Turbo se stop lossem), takže emitent pak prováděl vypořádání ne za teoreticky kalkulovanou hodnotu odpovídající SL ale za opravdu jen "lepší nulu", která odpovídala první obnovené kotaci po protnutí KO ... V tom spočívá i kámen úrazu přednastavených SL příkazů (stopmarket) na BJ - stopmarket se aktivuje při poklesu pod Tebou určenou hranici, ale prodá se až za první hodnotu po obnovení kotování, což může být někdy podstatně níže, než byl Tebou uvažovaný stop loss ... Je to to, co jsi měl v dotazu na mysli ? Měj se krásně a užívej jaro na jižní hemisféře ... tady je ukrutná zima :o) Pablo | |
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Nov 18, 2007 10:29 pm | |
| Austrian a Pablo :-)
Diky za odpovedi. Vypada to, ze eminenti maji znacne navrch.
PS: Tady je lepkave teplo a dusno - nic moc. Chybi mi supermarkety. Co bych dal za nakup v Carrefouru, Tescu, Kauflandu - i ten Lidl by stacil. Ty jejich zdejsi cinske ale i argentinske supermercados jsou na pozvraceni. | |
| | | jopo66 Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Nov 19, 2007 1:47 am | |
| To Lynx: Nejake "prospectus" som nasiel napriklad tu: http://www.rcb.at/Product_Factsheets.76.0.html?&L=EN&RLB=je to v anglictine a su tam popisane produkty Raiffeisen. Je to taka ekonomicko/pravnicka anglictina moc z toho mudry niesom. Ak z toho chytis nejake rozumy, hod to sem. Zelam prijemny zvysok nedelneho argentinskeho nedelneho vecera... :-) | |
| | | Austrian Investor
Poeet p?íspivku : 105 Localisation : Jižní Morava Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Prospekt Mon Nov 19, 2007 1:59 am | |
| Ahoj Jopo,
jestli jsem hledal správně, tak Tvůj odkaz směřuje jen na prospekty. Co jsem prohlédnul, tak jsou standardní jako u SG, které poznám. Problém, na který se ptal Lynx se v nich neřeší, pouze technická specifikace.
Ale je tam číslo na help linku a fotka s lidmi co se hezky smějí tak nechcete jim někdo zavolat, jak to dělají :-). | |
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Nov 19, 2007 2:10 am | |
| Ahoj Jopo :-)
Austrian ma pravdu. Prosel jsem tam vsechny mozne odkazy, ale na nase tema tam zadne odpovedi nejsou uvedeny. Hmm, ani se jim nedivim, ze se tim nechlubi. Nekde by to ale uvedeno mit meli, ne? | |
| | | jopo66 Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Nov 19, 2007 2:16 am | |
| Az sa divim, ze im to EU komisia este nejako nezregulovala... :-) | |
| | | lemming Investor
Poeet p?íspivku : 221 Registration date : 14. 10. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Mon Nov 19, 2007 11:43 am | |
| Ja uz jsem zjistil, ze pokouset se s certifikaty nebo warranty vychytavat nejake mensi vlnky je na pendrek. Diky ruznym manipulacim emitentu jsou sance posunuty dost oproti Tobe, takze bys musel mit opravdu hodne dobry odhad, abys v souctu vydelal. | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Tue Nov 20, 2007 1:58 am | |
| Ahoj! Janko,když Ti odpovídá Pablo,věz,že je to ,jako bych odpovídal já. Před půl rokem jsem mu říkal,že se stane certifikátovým králem a doba je tady.Jelikož,má zaměstnání nenáročné na čas,bez osobní odpovědnosti,skvělý byznys, kde se na nějakou minutu nehledí ,ustanovil jsem ho svým tiskovým mluvčím.oo)))!! Mohu v klidu levitovat,zatím ,co můj přítel kontroluje technická data..oo)).Pokud jsem řekl stovky procent,myslel jsem opravdu turbo /v textu malá páčka,dnes/ db1bhw,které mělo v době nákupu 26.9.05 páku asi deset.Proto zhodnocení 370%.Tenkrát byl papír vyklesaný,dnes bych volil páku menší.Pokud se Tě i 2,8 zdá moc,je tady už uvedené db1bsh,páka 1,86,ochrana 51,23%.Avšak i 15% krát tři nemusí být špatné.Myslíš,že Berkshire klesne na polovinu?Další vývoj papíru znát nemohu,ale při investici rozhoduje ze čtyř pětin diversifikace a z jedné pětiny správný taiming.Pokud ho někdo náhodou trefí.Daleko větším hazardem je investovat do dvou třech titulů a to v jakékoliv době.Prostě by se mělo jednat o část portfolia,ne životní úspory.Dalším faktem je,že se nejedná o jeden podklad,ale slušné impérium,které je diversifikováno třeba i do dluhopisů.Lynxi,nářez můžem dostat všichni,nejen defenzivní tituly.Například i Ty,který ke mně neustále posíláš své paparazzi v době,kdy levituji..oo))!!Hádej,co předcházelo stavu na fotografii,kterou jsi bez mé autorizace uveřejnil..oo))Janko, ten papír je rozdělen do sektorů,které vesměs v krizích hrají prim.Ověř si historický graf a srovnej ho s průběhem nějakého blue chips indexu.Mimochodem Koza na traders upozorňuje na výkon consumer staples,kterého lze využít pomocí ETF.O Buffetovo portfolium se nemusíš bát,ani v případě mágova infarktu,lze důvodně předpokládat,že vybudoval kolem sebe tým k obrazu svému.V neposlední řadě činí investice z dlouhodobým výhledem.Co se týče kotací emitentů doplnil bych ,že ve většině případů,kdy emitent přes PC nekotuje,lze uskutečnit obchod faxovým nebo telefonickým pokynem přes brokera,nebo klasicky ,přes certifikátovou burzu.Lynxi právo emitenta pozastavit kotaci z technických důvodů,bývá uvedeno u každého emitenta bez bližší specifikace.Skopičiny by však mělo eliminovat tržní prostředí./Už vidím,Michale jak špačkuješ a nadáváš na praktiky emitentů..oo)).I u akcie mohou být koterské skoky velké dle tržní situace,proto se emitent jistí.Ty svůj pokyn,pokud nesouhlasíš,můžeš zanechat na burze.Pokud se však někdo s mým tipem vnitřně nesouzní,Nechť ho nekupuje.Bylo by to proti všem investorským zásadám.
Já jen dodávám,děkuji Warrene..
Naposledy upravil dne Tue Nov 20, 2007 3:11 am, celkově upraveno 1 krát | |
| Předmět: Re: Warren Buffett Tue Nov 20, 2007 2:47 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Lynxi,nářez můžem dostat všichni,nejen defenzivní tituly.Například i Ty,který ke mně neustále posíláš své paparazzi v době,kdy levituji..oo))!!Hádej,co předcházelo stavu na fotografii,kterou jsi bez mé autorizace uveřejnil..oo))
Ani mi nemluv! Ja susim, susim, susim. Uz mi to leze na mozek. Myslim, ze hned po navratu si udelam rychly vylet do Amsterdamu, i kdyz jsem tam minule skoro oslepnul :-) Prodavas, dokupujes nebo jenom sledujes? | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Tue Nov 20, 2007 3:08 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj! Janko,když Ti odpovídá Pablo,věz,že je to ,jako bych odpovídal já. Před půl rokem jsem mu říkal,že se stane certifikátovým králem a doba je tady.Jelikož,má zaměstnání nenáročné na čas,bez osobní odpovědnosti,skvělý byznys, kde se na nějakou minutu nehledí ,ustanovil jsem ho svým tiskovým mluvčím.oo)))!! Mohu v klidu levitovat,zatím ,co můj přítel kontroluje technická data..oo)).
Děkuji Velkému učiteli za slova uznání ... Pablo | |
| | | velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Tue Nov 20, 2007 3:38 am | |
| Ahoj kluci! Pablo,myslím,že popis Tvého zaměstnání,/slovo práce raději nepoužívám/,se mi docela povedl...oo))!!Ostrovide!Pokud myslíš Bershire mám nákupy za 6,9 , 16,98 , 20.62 , a 31.Pokud to myslíš obecně, realizuju zisky /čína,expres DT/Damler, Put Erste,řízenou sektorovou diversifikaci,Fharm Sall Opeinhein/ a kupuju třeba bonus na vyklesané banky,call na Erste,certifikát superinvesturů,Twiwin na na Nike 225,tracker na východoevropské a středoevropské nemovitost atd.PS V sobotu jsem byl zase na pohotovosti,zítra jdu na normální zákroky.Dnes jsem byl v Čechách a nakoupil si za 300000 kč nádherné polodrahokamy:měl jsem v osobáku tuším půl tuny,ještě,že když přetížíš Volvo,jdou blatníky mimo kola.Jel jsem tak skoro 300 km!!A pak,že nejsem dobrodruh..
Naposledy upravil dne Tue Nov 20, 2007 4:14 am, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Warren Buffett | |
| |
| | | | Warren Buffett | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |