Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Warren Buffett

Goto down 
+18
zdenek
Bob a Bobek
Jari
Medved
karkulka
fido
Joseff
jannastas
Radek
Myk
Piti
lemming
Austrian
Pablo
jopo66
janula
lynxsharpeye
velkámedvědice
22 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorZpráva
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

Warren Buffett - Stránka 8 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeThu Nov 20, 2008 6:40 pm

Ahoj Joseff!!

Je to absurdní.Nejlepší investor světa klesne za tři dny bez info o třicet %?Tak nevím konec světa?BH má horší pf než já?Není to absurdní?Gratuluji Honzajsovi k odhadu!!Honzajs nechceš se mi starat prachy?Jelikož jsem v papíru měl ještě ráno tři procenta mého PF,/které se díky narůstající páce pohybovalo třikrát rychleji,celý den jsem zvažoval prodej za 1,28.Bohužel,jsem to neudělal a ve čtyři jsem zachránil za O,72 větší polovinu pozice.To mě však moc netěší.Návrat do papíru je teď možný jen za pomocí trackerů jedna ku jedné.Že bych se přece jen stal pesimistou?
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeThu Nov 20, 2008 6:50 pm

Chlapi je toto co si myslim - open end certifikat 1:1 na buffeta?
DE000UB87S74
na tom co mam mam KO 71000 USD a rad bych zachranil co sa da...

A este kde sa daju pozerat real data na BRK.A ? Ja na to pozeram na finance.google.com

A teraz cumim - vsetky certy od commerzbank dostali KO - aspon co mi ukazuje BJ aplikacia - zatial som ho ustal...

Mimochodom viete o nejakom Ko certifikate s KO okolo 50000 USD? U BJ som taky nenasiel...
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
Austrian
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 105
Registration date : 20. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeThu Nov 20, 2008 8:20 pm

Ahoj ve spolek,

BH nemám a nesleduji, jen jsem při pročítání netu našel úryvek, který by mohl přinést nějaké informace. BH od 11. 11. rostou náklady na pojištění dluhu, a nyní by je měla mít větší než Morgan. Co toto zapříčinilo nepíší, aspoň v bezplatné verzi.

http://bespokeinvest.typepad.com/bespoke/2008/11/financial-weapons-of-mass-destruction-aimed-at-omaha.html
Návrat nahoru Goto down
Medved
Investor
Investor
Medved

Poeet p?íspivku : 52
Registration date : 03. 01. 08

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeThu Nov 20, 2008 10:36 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj Joseff!!

Je to absurdní.Nejlepší investor světa klesne za tři dny bez info o třicet %?Tak nevím konec světa?BH má horší pf než já?Není to absurdní?Gratuluji Honzajsovi k odhadu!!Honzajs nechceš se mi starat prachy?Jelikož jsem v papíru měl ještě ráno tři procenta mého PF,/které se díky narůstající páce pohybovalo třikrát rychleji,celý den jsem zvažoval prodej za 1,28.Bohužel,jsem to neudělal a ve čtyři jsem zachránil za O,72 větší polovinu pozice.To mě však moc netěší.Návrat do papíru je teď možný jen za pomocí trackerů jedna ku jedné.Že bych se přece jen stal pesimistou?
Neměl jsem poslední dny čas to sledovat a teď jsem s hrůzou zjistil co mi zbylo z BH - ho.. Je to trest za to, že jsem nedodržel moje předsevzetí: Jdi na ryby a nestrkej prachy do CP. Dobře mi tak. Warrene letos jsi mě přišel pěkně draho! Medved
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeFri Nov 21, 2008 12:57 am

Tak uz som Buffeta nechal v rukach Bozich... Dneska KO nedostal uvidime zajtra. Nasiel som dnes zaujimavy clanok, ale aj tak z neho mudrejsi niesom.
Citajte tu:
http://www.reuters.com/article/reutersEdge/idUSTRE4AJ83K20081120

Najviac ma nasere ak schytam KO na 71000 USD a potom to pojde nahoru.
Osobne v tejdto dobe uz asi nekupim ziadny certifikat s KO. Ked uz ani 50 perc. ochrana nestaci kaslem na to. Jedine tracker co sa da vysediet.

Zaujimave je, ze po otvoreni vyklesal na 74100 a v zavere ked sli indexy uplne do prdele udrzal 77000 USD.

Asi nakupim O2 ked padne na 350 a ani na to radsej nebudem pozerat... Ja uz neviem comu sa da na takomto trhu verit...

A na burzu sa pozriem az po novom roku :-)
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeFri Nov 21, 2008 10:14 am

V clanku http://www.fool.com/investing/value/2008/11/20/learn-from-buffetts-patience.aspx popisuji, jak to bylo v roce 1973. Warren nakoupil akcie, ktere nasledne poklesly o 20% a zustaly tam dalsi tri roky. Nicmene jiz v roce 1976 byl pry v zisku. Takze kdo si pocka, ten se docka.

Mimochodem, Goldman Sachs poklesl od Warrenova nakupu o 60%. Neuvazujete nekdo o nakupu? A nemate chut take na Citi za 4.71?
Honzajsi, sledujes jeste banky?
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 22, 2008 12:21 am

Typické!Ten parchant přidal 17%!!!,hned pod ko!!
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 22, 2008 12:22 am

No klamal bych, ze mi trochu neodlahlo po dnesnej seanci v USA... Prozatim som usiel hrobarovi z lopaty... Aj ked špatné dny ešte nekončia...

Naposledy upravil jopo66 dne Sat Nov 22, 2008 2:12 am, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 155
Registration date : 07. 06. 08

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 22, 2008 1:38 am

zdenek napsal:

Mimochodem, Goldman Sachs poklesl od Warrenova nakupu o 60%. Neuvazujete nekdo o nakupu? A nemate chut take na Citi za 4.71?
Honzajsi, sledujes jeste banky?

Sleduji, postupně odprodávám putky. Za část odprodaných put jsem koupil call na BRK jako krátkodobou spekulaci.

Poté se vrátím a půjdu opět do putek včetně BRK
Návrat nahoru Goto down
http://www.pro-investory.cz/
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 22, 2008 2:17 am

To Honzajs:

hlavne daj vediet, ked budes uzatvarat call na buffeta ... planujem totiz zmenit ten KO certik na traker. Ale pri tej pake mi to bolo luto. Dva dni som teraz sledoval buffeta ci nepadne pod 75000 USD aby som nedostal KO ze uz zacinam byt na tento titul nekriticky. Uzi zisk... Ten kto mal nervy na tento cert dnes mohol zarobit pekny peniaz...
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 12:29 am

uvažuji, že zítra něco uzavřu. Ale jsou to šmejdi, poslední kotace CB41AE je dnes z 17:11
Návrat nahoru Goto down
kadu

Poeet p?íspivku : 12
Registration date : 02. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 1:22 am

Honzajs napsal:
uvažuji, že zítra něco uzavřu. Ale jsou to šmejdi, poslední kotace CB41AE je dnes z 17:11

Smejdi je slabe slovo Sad Sad

Je paradoxni jak nektere warranty se obchoduji jen "cast dne" kvuli snizeni riziku ztraty vydavatele...
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 8:37 am

Honzajs napsal:

Poslední kotace mě Honzo moc nezajímá, to že je pár hodin zpožděná v obchodní aplikaci když chci koupit nebo prodat je u mě taky normální a obchod proběhne bez problémů za aktuální cenu.
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
kadu

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 2:28 pm

Piti napsal:
Honzajs napsal:

Poslední kotace mě Honzo moc nezajímá, to že je pár hodin zpožděná v obchodní aplikaci když chci koupit nebo prodat je u mě taky normální a obchod proběhne bez problémů za aktuální cenu.

Super nahravka, jak si ocenujes aktualni cenu, kdyz neni kotovana a likvidita na trhu je 0?... Veskere tooly co pouzivas ocenime... Vim, ze to jde vypocitat.. ale rad bych neco "rychleho" a online
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 2:36 pm

koukám na ceny např. na onvista.de, kde vidím aktuální cenu od emitenta + na burzách, když u brokerjet v obchodní aplikaci je stará cena, tak se moc nevzrušuju. Stačí když při nákupu/prodeji souhlasí s cenou, kterou vidím jinde.

Další věc je u CB41AE, jestli se vůbec mění cena, tento warrant zrovna moc dobře podklad nekopíruje, jen větší pohyby, takže proto i při změně podkladu nemusí dojít ke změně ceny warrantu.

Naposledy upravil Piti dne Wed Nov 26, 2008 2:40 pm, celkově upraveno 1 krát (Reason for editing : Doplnění příspěvku)
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 3:06 pm

Piti napsal:
koukám na ceny např. na onvista.de, kde vidím aktuální cenu od emitenta + na burzách, když u brokerjet v obchodní aplikaci je stará cena, tak se moc nevzrušuju. Stačí když při nákupu/prodeji souhlasí s cenou, kterou vidím jinde.

i onvista nebo comdirect ale včera večer v době psaní mého příspěvku ukazovaly cenu z 17:11. A to mi vadí.

BJ mne netrápí, ten pro ceny nepoužívám
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 3:33 pm

Jak jsem psal Honzo konkrétně u tohoto warrantu nemůžeš čekat kopírování ceny podkladu, jestli podklad dělal mírné pohyby, tak věřím, že poslední kotace byla v 17:11, což by měla být cena platná pro čas, kdy jsi se díval.

Na druhou stranu je možné, že je v tom bordel, ale u hodně OTM warrantů s krátkou dobou do expirace je běžné (prostě warrantů s nízkou hodnotou parametru delta), že se cena mění jen několikrát denně. To mám z praxe odpozorováno. Happy

Včera byla denní range podkladu 2,3% což není pro tento warrant moc, ID průběh nemám k diposzici, takže nemohu posoudit, ale jestli podklad byl večer v úzkém range, tak několik hodin stará cena je ospraveditelná, protože novou jinou nebylo nutné stanovovat.

Ale jak píšu, nemám detailní informace k dispozici, takže tento konkrétní případ nemohu správně posoudit.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 29, 2008 11:04 am

Pozdrav pro VM a jiné příznivce BRK

Warren Buffett - Stránka 8 Brk10
Návrat nahoru Goto down
kadu

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 29, 2008 5:13 pm

Joseff napsal:
Pozdrav pro VM a jiné příznivce BRK

Warren Buffett - Stránka 8 Brk10

A co ten graf rika???
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 29, 2008 5:19 pm

warrant CB41AE jsem nakonec prodal po 0,09. Spokojen Smile
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 29, 2008 5:29 pm

Ahoj Honzo,aby si nebyl spokojen z 200% zisku.. Gratulace!!Co tu základní longovou pozici,máš ji zajištěnou stop lossem nebo uprodáváš či držíš?
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeSat Nov 29, 2008 8:27 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj Honzo,aby si nebyl spokojen z 200% zisku.. Gratulace!!Co tu základní longovou pozici,máš ji zajištěnou stop lossem nebo uprodáváš či držíš?

Odprodal jsem cca 30% pozice (na 100% zisku), potřeboval jsem cash na nákup zlatých dolů.
Jinak držím, pevnou stopku nemám, řídím se vývojem
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 12:04 am

kadu napsal:
A co ten graf rika???

Ten graf rika, ze BRK pojedu bud nahoru nebo dolu. Smile
Ale spis dolu. Pokud by se ovsem dostala nad tu carkovanou caru, mohlo by to znamenat obrat trendu. Klouzave prumery ovsem zmenu trendu neindikuji.

Z.

P.S. V technicke analyze jsem zacatecnik, takze to neberte moc vazne.
Návrat nahoru Goto down
kadu

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 5:13 pm

zdenek napsal:
kadu napsal:
A co ten graf rika???

Ale spis dolu. Pokud by se ovsem dostala nad tu carkovanou caru, mohlo by to znamenat obrat trendu. Klouzave prumery ovsem zmenu trendu neindikuji.

Z.

Super, tak se uc a davej tech "analyz vic" vypada to ze clovek by se mel naucit vsecko.. ja tomu nerozumim vubec.
Návrat nahoru Goto down
kadu

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 5:49 pm

zdenek napsal:
kadu napsal:
A co ten graf rika???

Z.

Super analyza v Pre-OPEN je BRK.A -8000 bodu dole..
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 8 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Warren Buffett
Strana 8 z 9Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: