Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Warren Buffett

Goto down 
+18
zdenek
Bob a Bobek
Jari
Medved
karkulka
fido
Joseff
jannastas
Radek
Myk
Piti
lemming
Austrian
Pablo
jopo66
janula
lynxsharpeye
velkámedvědice
22 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorZpráva
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

Warren Buffett - Stránka 7 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 2:34 am

Tiez dik za rozbor Berkshire. Ja mam certa s KO nieco nad 70000 USD tak dufam ze az tak daleko nezajdeme. Tento cert som povazoval skoro za istotu, ale asi ani stary pan to uz nezvlada ako zamlada :-) dufam ze ten 100 tisicovy support ustoji.
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
Medved
Investor
Investor
Medved

Poeet p?íspivku : 52
Registration date : 03. 01. 08

PříspěvekPředmět: WB Berkshire páka   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 5:36 pm

Ahoj,
držíte ještě někdo DE000DB1BHW8 - páka na Berkshire. Už je skoro na knock-out bariéře. Ztrácí po proražení zcela hodnotu, nebo se mění v tracker?
Dík
Medved
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 5:52 pm

Ahoj Medvěde!!

Bohužel..
Návrat nahoru Goto down
Medved
Investor
Investor
Medved

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 6:06 pm

inWestor napsal:
Ahoj Pablo a VM,

dnes jsem koupil trochu CB58H6 na Berkshire Hathaway. Cena 3,10 EUR je cena, o které jsem si říkal, že bude-li příležitost tak koupím, ale moc se mně do toho nákupu nechtělo. Jak vidíte nejbližší budoucnost Berkshire? Držíte pozice?
Ahoj , tak jsem dnes zobnul DE000CB58H66 za 2,75. Jestli ani tohle nevyjde tak jdu dělat kopáče - ten má vždyčky koláče :-). Moje koláče dost požrala burza a moje chyby. Medved
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 9:21 pm

No tak nam ani 100tisicovy support nevydrzal... Nemal som tento tyzden cas moc sledovat dianie, ale co sa deje s BRK ked to dnes uz dostava do drzky 6,5 %??
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 9:48 pm

Jak psal Joseff,bylo tam asi dost stop lossů
Návrat nahoru Goto down
Medved
Investor
Investor
Medved

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 10:33 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj Medvěde!!

Bohužel..
Tak v tom visíme spolu :-) Když prorazí bariéru tak je hodnota nula? Dík.
A ten DE000CB58H66 mi dnes pěkně klesnul - shit happens
Medved
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: BERKSHIRE HATHAWAY   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 10:57 pm

Ahoj Medvede,

upřesňuji, že za DB1BHW bys měl něco dostat, je sice vyknockoutovaný, ale stop loss a strike ( KO a finanční bariéra byly rozdílné ). Bohužel na stránkách emitenta jsem nenašel kolik, aplikace BJ ukazuje 2,37 EUR, ale jak říká Máňa v jednom českém filmu, to není "směroplatné". Dovolil bych si říci, že jsi udělal jednu chybu když jsi ihned vstoupil do CB58H6. Je to chyba, kterou jsem se nadělal mnohokrát a proto to snad mohu vyslovit. Jestliže mně pákový produkt klesá, nenavyšovat bez rozmyslu pozici, jestliže je vyknockoutován nevstupovat do stejného směru s jiným papírem. Pocit, že musím vydělat přesně na tom, na čem jsem ztratil je falešný. Vydělat mohu na něčem úplně jiném, anebo vstoupit do stejného směru později, až si uvědomím příčiny poklesu a znovu vyhodnotím situaci.

Naposledy upravil inWestor dne Thu Nov 13, 2008 10:58 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 10:57 pm

Ahoj medvěde!

Držím CB58H6.Co se týče zbytkové hodnoty,dostaneš rozdíl mezi KO a strikem..
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 13, 2008 11:02 pm

Ahoj InWestore!!

Promiň,obecně s Tebou zásadně nesouhlasím.Neobhajuji tuto akcii,vím,že je chyba zamilovat se primárně do podkladu.Je však rozdíl,zda mám já na zvolenou akcii stejný názor jako při koupi,nebo zda se situace nějak kolem podkladu změnila.Pokud jsem přesvědčen o správnosti nastoupené cesty a nemám nové informace měnící mou prognózu,zůstanu v podkladu,nevím kdy se obrátí...Přeskakování z podkladu na podklad je jak honit několik zajíců na jednou..
PS Tady nemluvíme o ředění páky,která se zvětšuje,ale o nástupu Do podkladu,který by musel vyklesat dalších 30%..
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeFri Nov 14, 2008 8:38 am

Ahoj VM,

ale tady nešlo o pokles podkladu o 30 %, ale rychlý pokles, kdy došlo k KO certifikátu DB1BHW a myslím, že Medvěd neměl přesné informace co se děje. Já tedy nevím, kde v daném okamžiku zalovit pro vysvětlení. A protože ihned nastoupil do CB58H6, myslím, že se nechal strhnout a to je to co jsem napsal: nenavyšovat v případě poklesu pozici bez rozmyslu. Prostě si myslím, že informace pro rozmyšlení nebyly, nebo přesněji, já nevím, kde bych si je pro Berkshire Hathaway v daném okamžiku opatřil.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeFri Nov 14, 2008 11:46 am

Ahojte

Včera nám vznikla svíce hammer, (v převážné většině tato svíce značí změnu trendu - zatím krátkodobého), v tomto případě ještě podpořena dlouhodobým suportem.
Bude důležité dnešní otevření a jeho průběh!!!

Warren Buffett - Stránka 7 Snaman15
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeFri Nov 14, 2008 1:15 pm

Díky Joseffe!!

Snad to vyjde a BH chvíli poroste..
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeSat Nov 15, 2008 1:28 am

Medved napsal:
Tak v tom visíme spolu :-) Když prorazí bariéru tak je hodnota nula? Dík. ...

Ahoj Medvěde !

V případě knockoutu na DB1BHW, ke kterému bohužel včera došlo, by Tě měl emitent vypořádat za zůstatkovou hodnotu certifikátu danou rozdílem strike (Basispreis) a KO bariéry ... v tomto konkrétním případě by to mělo být 2,37 euro ... U typu KO certifikátů bez SL, kde je strike = KO, je tato hodnota nulová, takže v případě knockoutu nedostaneš nic ... Zaregistroval jsem ale i případy, kdy byl KO certifikát se SL prudce proražen, emitent při prudkém pohybu podkladu přestane kotovat, mezitím dojde k poklesu podkladu pod KO směrem ke strike, ale ten papír se knockoutuje až po obnovení kotací - tedy níže než je KO bariéra ... tím pádem je zůstatková hodnota nižší než teoreticky vypočtená a v některých případech může být dokonce i u KO certifikátů se SL rovna nule ... Pablo
Návrat nahoru Goto down
Medved
Investor
Investor
Medved

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeSun Nov 16, 2008 11:40 pm

Pablo napsal:
Medved napsal:
Tak v tom visíme spolu :-) Když prorazí bariéru tak je hodnota nula? Dík. ...

Ahoj Medvěde !

V případě knockoutu na DB1BHW, ke kterému bohužel včera došlo, by Tě měl emitent vypořádat za zůstatkovou hodnotu certifikátu danou rozdílem strike (Basispreis) a KO bariéry ... v tomto konkrétním případě by to mělo být 2,37 euro ... U typu KO certifikátů bez SL, kde je strike = KO, je tato hodnota nulová, takže v případě knockoutu nedostaneš nic ... Zaregistroval jsem ale i případy, kdy byl KO certifikát se SL prudce proražen, emitent při prudkém pohybu podkladu přestane kotovat, mezitím dojde k poklesu podkladu pod KO směrem ke strike, ale ten papír se knockoutuje až po obnovení kotací - tedy níže než je KO bariéra ... tím pádem je zůstatková hodnota nižší než teoreticky vypočtená a v některých případech může být dokonce i u KO certifikátů se SL rovna nule ... Pablo
Ahoj Perníkáři Pablo,
dík za info. Tak to jsem projel víc než 90 %. Letos jsem hodně v mínusu. Ještě že mě to neživí - jinak by rodina neměla ani na chleba :-) No nic nevzdávám se - začátečnické chyby jsou drahé. Medved
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeTue Nov 18, 2008 9:44 pm

inWestor napsal:
Ahoj Pablo a VM,

dnes jsem koupil trochu CB58H6 na Berkshire Hathaway. Cena 3,10 EUR je cena, o které jsem si říkal, že bude-li příležitost tak koupím, ale moc se mně do toho nákupu nechtělo. Jak vidíte nejbližší budoucnost Berkshire? Držíte pozice?

Tak jak ostatní, držíte? Jestli ano, tak proč? Radost mi Berkshire Hathaway tedy nedělá, bylo to špatně, kdybych se řídil odpovědí na otázku jaký je trend, tak bych nenakoupil.
Návrat nahoru Goto down
Medved
Investor
Investor
Medved

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeTue Nov 18, 2008 11:07 pm

inWestor napsal:
inWestor napsal:
Ahoj Pablo a VM,

Tak jak ostatní, držíte? Jestli ano, tak proč? Radost mi Berkshire Hathaway tedy nedělá, bylo to špatně, kdybych se řídil odpovědí na otázku jaký je trend, tak bych nenakoupil.
Ahoj, ano zatím držím. Držím CB58H6 a taky držím palce Buffetovi, aby nám už neklesal :-) Medved
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeWed Nov 19, 2008 1:22 am

No ja tiez drzim... Pomaly aj trenky abych sa z toho nepo.... :-) A zmena trendu nikde. Aspon to striebro mi dneska trochu urobilo radost...
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeWed Nov 19, 2008 2:14 am

Ahoj InWestore !

CB58H6 mi taky radost nedělá, ale zatím držím ... drží ho i VM ... Doufejme, že se Buffett brzy vzpamatuje - kromě volných pádů umí i pěkné rally - viz třeba srpen až září 2008 ... koneckonců do knockoutu zbývá "ještě" 20 % tak snad není důvod k panice (:o)) ... Ať se Ti daří, Pablo
Návrat nahoru Goto down
Medved
Investor
Investor
Medved

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeWed Nov 19, 2008 12:40 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj medvěde!

Držím CB58H6.Co se týče zbytkové hodnoty,dostaneš rozdíl mezi KO a strikem..
Ahoj VM, nedaří se mi zbavit se DE000DB1BHW8. Kupoval jsem to přes Deutsche Bank - mimoburzovní trh. Obchoduji přes BJ. Píše stále jen "Váš požadavek ještě nebyl emitentem potvrzen a bude během několika minut zpracován."
Už ji se toho zbavil? Medved
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeWed Nov 19, 2008 1:33 pm

Ahoj medvěde!

Vydrž.Emitent Tě vyplatí sám,nemusíš prodávat,už je neobchodovatelný.Navíc je možné,že při vyrovnání knokautovaného papíru Ti
nebudou počítat poplatek za prodej.
Návrat nahoru Goto down
Medved
Investor
Investor
Medved

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeWed Nov 19, 2008 5:56 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj medvěde!

Vydrž.Emitent Tě vyplatí sám,nemusíš prodávat,už je neobchodovatelný.Navíc je možné,že při vyrovnání knokautovaného papíru Ti
nebudou počítat poplatek za prodej.
Díky Medvědice - tak to mi zbyde na vánoční dárek: Omálovánky!
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 20, 2008 12:05 am

No ja mam stareho pana DB1BSH s KO 71000 USD - a zacinam mat o neho starost.... Preco dostal za posledne 2 dni tak do drzky?
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 20, 2008 10:35 am

Joseff napsal:
Ahojte

Včera nám vznikla svíce hammer, (v převážné většině tato svíce značí změnu trendu - zatím krátkodobého), v tomto případě ještě podpořena dlouhodobým suportem.
Bude důležité dnešní otevření a jeho průběh!!!
Zdravím všechny a speciálně VM

Ono je již dneska se těžko vyjadřovat, můj názor jsem sdělil v horním příspěvku ze dne 14.11.08. Jestliže nezafungoval hammer na dlouhodobým suportu, bylo třeba se jej nemilosrdně zbavit a případně nastoupit zpět na nákupním signálu. Dnes jsme již v situaci, kdy je těžké odhadovat další vývoj, jasný signál nyní žádný není.
Indexy jsou blízko svých minim, můžeme jít klidně nahoru, ale také to může propadnout. Můj další suport mám na 80, oblast mezi 80-90 je dost zahuštěna, mohla by to tedy podržet.

Toliko můj názor, rozhodnout se musí každý sám. Přeji Ti, aby to bylo rozhodnutí správné.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 20, 2008 6:14 pm

Upřímnou soustrast, to byl ale výprask!!!
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Warren Buffett   Warren Buffett - Stránka 7 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Warren Buffett
Strana 7 z 9Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: