| Warren Buffett | |
|
+18zdenek Bob a Bobek Jari Medved karkulka fido Joseff jannastas Radek Myk Piti lemming Austrian Pablo jopo66 janula lynxsharpeye velkámedvědice 22 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 2:34 am | |
| Tiez dik za rozbor Berkshire. Ja mam certa s KO nieco nad 70000 USD tak dufam ze az tak daleko nezajdeme. Tento cert som povazoval skoro za istotu, ale asi ani stary pan to uz nezvlada ako zamlada :-) dufam ze ten 100 tisicovy support ustoji. | |
|
| |
Medved Investor
Poeet p?íspivku : 52 Registration date : 03. 01. 08
| Předmět: WB Berkshire páka Thu Nov 13, 2008 5:36 pm | |
| Ahoj, držíte ještě někdo DE000DB1BHW8 - páka na Berkshire. Už je skoro na knock-out bariéře. Ztrácí po proražení zcela hodnotu, nebo se mění v tracker? Dík Medved | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 5:52 pm | |
| | |
|
| |
Medved Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 6:06 pm | |
| - inWestor napsal:
- Ahoj Pablo a VM,
dnes jsem koupil trochu CB58H6 na Berkshire Hathaway. Cena 3,10 EUR je cena, o které jsem si říkal, že bude-li příležitost tak koupím, ale moc se mně do toho nákupu nechtělo. Jak vidíte nejbližší budoucnost Berkshire? Držíte pozice? Ahoj , tak jsem dnes zobnul DE000CB58H66 za 2,75. Jestli ani tohle nevyjde tak jdu dělat kopáče - ten má vždyčky koláče :-). Moje koláče dost požrala burza a moje chyby. Medved | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 9:21 pm | |
| No tak nam ani 100tisicovy support nevydrzal... Nemal som tento tyzden cas moc sledovat dianie, ale co sa deje s BRK ked to dnes uz dostava do drzky 6,5 %?? | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 9:48 pm | |
| Jak psal Joseff,bylo tam asi dost stop lossů | |
|
| |
Medved Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 10:33 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Medvěde!!
Bohužel.. Tak v tom visíme spolu :-) Když prorazí bariéru tak je hodnota nula? Dík. A ten DE000CB58H66 mi dnes pěkně klesnul - shit happens Medved | |
|
| |
inWestor Investor
Poeet p?íspivku : 123 Localisation : Ostrava Registration date : 25. 07. 07
| Předmět: BERKSHIRE HATHAWAY Thu Nov 13, 2008 10:57 pm | |
| Ahoj Medvede,
upřesňuji, že za DB1BHW bys měl něco dostat, je sice vyknockoutovaný, ale stop loss a strike ( KO a finanční bariéra byly rozdílné ). Bohužel na stránkách emitenta jsem nenašel kolik, aplikace BJ ukazuje 2,37 EUR, ale jak říká Máňa v jednom českém filmu, to není "směroplatné". Dovolil bych si říci, že jsi udělal jednu chybu když jsi ihned vstoupil do CB58H6. Je to chyba, kterou jsem se nadělal mnohokrát a proto to snad mohu vyslovit. Jestliže mně pákový produkt klesá, nenavyšovat bez rozmyslu pozici, jestliže je vyknockoutován nevstupovat do stejného směru s jiným papírem. Pocit, že musím vydělat přesně na tom, na čem jsem ztratil je falešný. Vydělat mohu na něčem úplně jiném, anebo vstoupit do stejného směru později, až si uvědomím příčiny poklesu a znovu vyhodnotím situaci.
Naposledy upravil inWestor dne Thu Nov 13, 2008 10:58 pm, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 10:57 pm | |
| Ahoj medvěde!
Držím CB58H6.Co se týče zbytkové hodnoty,dostaneš rozdíl mezi KO a strikem.. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 13, 2008 11:02 pm | |
| Ahoj InWestore!!
Promiň,obecně s Tebou zásadně nesouhlasím.Neobhajuji tuto akcii,vím,že je chyba zamilovat se primárně do podkladu.Je však rozdíl,zda mám já na zvolenou akcii stejný názor jako při koupi,nebo zda se situace nějak kolem podkladu změnila.Pokud jsem přesvědčen o správnosti nastoupené cesty a nemám nové informace měnící mou prognózu,zůstanu v podkladu,nevím kdy se obrátí...Přeskakování z podkladu na podklad je jak honit několik zajíců na jednou.. PS Tady nemluvíme o ředění páky,která se zvětšuje,ale o nástupu Do podkladu,který by musel vyklesat dalších 30%.. | |
|
| |
inWestor Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Fri Nov 14, 2008 8:38 am | |
| Ahoj VM,
ale tady nešlo o pokles podkladu o 30 %, ale rychlý pokles, kdy došlo k KO certifikátu DB1BHW a myslím, že Medvěd neměl přesné informace co se děje. Já tedy nevím, kde v daném okamžiku zalovit pro vysvětlení. A protože ihned nastoupil do CB58H6, myslím, že se nechal strhnout a to je to co jsem napsal: nenavyšovat v případě poklesu pozici bez rozmyslu. Prostě si myslím, že informace pro rozmyšlení nebyly, nebo přesněji, já nevím, kde bych si je pro Berkshire Hathaway v daném okamžiku opatřil. | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Warren Buffett Fri Nov 14, 2008 11:46 am | |
| Ahojte Včera nám vznikla svíce hammer, (v převážné většině tato svíce značí změnu trendu - zatím krátkodobého), v tomto případě ještě podpořena dlouhodobým suportem. Bude důležité dnešní otevření a jeho průběh!!! | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Fri Nov 14, 2008 1:15 pm | |
| Díky Joseffe!!
Snad to vyjde a BH chvíli poroste.. | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Sat Nov 15, 2008 1:28 am | |
| - Medved napsal:
- Tak v tom visíme spolu :-) Když prorazí bariéru tak je hodnota nula? Dík. ...
Ahoj Medvěde ! V případě knockoutu na DB1BHW, ke kterému bohužel včera došlo, by Tě měl emitent vypořádat za zůstatkovou hodnotu certifikátu danou rozdílem strike (Basispreis) a KO bariéry ... v tomto konkrétním případě by to mělo být 2,37 euro ... U typu KO certifikátů bez SL, kde je strike = KO, je tato hodnota nulová, takže v případě knockoutu nedostaneš nic ... Zaregistroval jsem ale i případy, kdy byl KO certifikát se SL prudce proražen, emitent při prudkém pohybu podkladu přestane kotovat, mezitím dojde k poklesu podkladu pod KO směrem ke strike, ale ten papír se knockoutuje až po obnovení kotací - tedy níže než je KO bariéra ... tím pádem je zůstatková hodnota nižší než teoreticky vypočtená a v některých případech může být dokonce i u KO certifikátů se SL rovna nule ... Pablo | |
|
| |
Medved Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Sun Nov 16, 2008 11:40 pm | |
| - Pablo napsal:
- Medved napsal:
- Tak v tom visíme spolu :-) Když prorazí bariéru tak je hodnota nula? Dík. ...
Ahoj Medvěde !
V případě knockoutu na DB1BHW, ke kterému bohužel včera došlo, by Tě měl emitent vypořádat za zůstatkovou hodnotu certifikátu danou rozdílem strike (Basispreis) a KO bariéry ... v tomto konkrétním případě by to mělo být 2,37 euro ... U typu KO certifikátů bez SL, kde je strike = KO, je tato hodnota nulová, takže v případě knockoutu nedostaneš nic ... Zaregistroval jsem ale i případy, kdy byl KO certifikát se SL prudce proražen, emitent při prudkém pohybu podkladu přestane kotovat, mezitím dojde k poklesu podkladu pod KO směrem ke strike, ale ten papír se knockoutuje až po obnovení kotací - tedy níže než je KO bariéra ... tím pádem je zůstatková hodnota nižší než teoreticky vypočtená a v některých případech může být dokonce i u KO certifikátů se SL rovna nule ... Pablo Ahoj Perníkáři Pablo, dík za info. Tak to jsem projel víc než 90 %. Letos jsem hodně v mínusu. Ještě že mě to neživí - jinak by rodina neměla ani na chleba :-) No nic nevzdávám se - začátečnické chyby jsou drahé. Medved | |
|
| |
inWestor Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Tue Nov 18, 2008 9:44 pm | |
| - inWestor napsal:
- Ahoj Pablo a VM,
dnes jsem koupil trochu CB58H6 na Berkshire Hathaway. Cena 3,10 EUR je cena, o které jsem si říkal, že bude-li příležitost tak koupím, ale moc se mně do toho nákupu nechtělo. Jak vidíte nejbližší budoucnost Berkshire? Držíte pozice? Tak jak ostatní, držíte? Jestli ano, tak proč? Radost mi Berkshire Hathaway tedy nedělá, bylo to špatně, kdybych se řídil odpovědí na otázku jaký je trend, tak bych nenakoupil. | |
|
| |
Medved Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Tue Nov 18, 2008 11:07 pm | |
| - inWestor napsal:
- inWestor napsal:
- Ahoj Pablo a VM,
dnes jsem koupil trochu CB58H6 na Berkshire Hathaway. Cena 3,10 EUR je cena, o které jsem si říkal, že bude-li příležitost tak koupím, ale moc se mně do toho nákupu nechtělo. Jak vidíte nejbližší budoucnost Berkshire? Držíte pozice? Tak jak ostatní, držíte? Jestli ano, tak proč? Radost mi Berkshire Hathaway tedy nedělá, bylo to špatně, kdybych se řídil odpovědí na otázku jaký je trend, tak bych nenakoupil. Ahoj, ano zatím držím. Držím CB58H6 a taky držím palce Buffetovi, aby nám už neklesal :-) Medved | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Nov 19, 2008 1:22 am | |
| No ja tiez drzim... Pomaly aj trenky abych sa z toho nepo.... :-) A zmena trendu nikde. Aspon to striebro mi dneska trochu urobilo radost... | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Nov 19, 2008 2:14 am | |
| Ahoj InWestore !
CB58H6 mi taky radost nedělá, ale zatím držím ... drží ho i VM ... Doufejme, že se Buffett brzy vzpamatuje - kromě volných pádů umí i pěkné rally - viz třeba srpen až září 2008 ... koneckonců do knockoutu zbývá "ještě" 20 % tak snad není důvod k panice (:o)) ... Ať se Ti daří, Pablo | |
|
| |
Medved Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Nov 19, 2008 12:40 pm | |
- Ahoj medvěde!
Držím CB58H6.Co se týče zbytkové hodnoty,dostaneš rozdíl mezi KO a strikem.. Ahoj VM, nedaří se mi zbavit se DE000DB1BHW8. Kupoval jsem to přes Deutsche Bank - mimoburzovní trh. Obchoduji přes BJ. Píše stále jen "Váš požadavek ještě nebyl emitentem potvrzen a bude během několika minut zpracován." Už ji se toho zbavil? Medved | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Nov 19, 2008 1:33 pm | |
| Ahoj medvěde!
Vydrž.Emitent Tě vyplatí sám,nemusíš prodávat,už je neobchodovatelný.Navíc je možné,že při vyrovnání knokautovaného papíru Ti nebudou počítat poplatek za prodej. | |
|
| |
Medved Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Wed Nov 19, 2008 5:56 pm | |
- Ahoj medvěde!
Vydrž.Emitent Tě vyplatí sám,nemusíš prodávat,už je neobchodovatelný.Navíc je možné,že při vyrovnání knokautovaného papíru Ti nebudou počítat poplatek za prodej. Díky Medvědice - tak to mi zbyde na vánoční dárek: Omálovánky! | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: Re: Warren Buffett Thu Nov 20, 2008 12:05 am | |
| No ja mam stareho pana DB1BSH s KO 71000 USD - a zacinam mat o neho starost.... Preco dostal za posledne 2 dni tak do drzky? | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Warren Buffett Thu Nov 20, 2008 10:35 am | |
| - Joseff napsal:
- Ahojte
Včera nám vznikla svíce hammer, (v převážné většině tato svíce značí změnu trendu - zatím krátkodobého), v tomto případě ještě podpořena dlouhodobým suportem. Bude důležité dnešní otevření a jeho průběh!!! Zdravím všechny a speciálně VM Ono je již dneska se těžko vyjadřovat, můj názor jsem sdělil v horním příspěvku ze dne 14.11.08. Jestliže nezafungoval hammer na dlouhodobým suportu, bylo třeba se jej nemilosrdně zbavit a případně nastoupit zpět na nákupním signálu. Dnes jsme již v situaci, kdy je těžké odhadovat další vývoj, jasný signál nyní žádný není. Indexy jsou blízko svých minim, můžeme jít klidně nahoru, ale také to může propadnout. Můj další suport mám na 80, oblast mezi 80-90 je dost zahuštěna, mohla by to tedy podržet. Toliko můj názor, rozhodnout se musí každý sám. Přeji Ti, aby to bylo rozhodnutí správné. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: Warren Buffett Thu Nov 20, 2008 6:14 pm | |
| Upřímnou soustrast, to byl ale výprask!!! | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Warren Buffett | |
| |
|
| |
| Warren Buffett | |
|