| Brent Crude oil | |
|
+22Honzajs velkámedvědice trjar Nimrod 911 Piti l_kozak Harry medrico jannastas peta.holub DendaZ karkulka Pablo lemming inWestor lynxsharpeye pepab Myk jopo66 Joseff Radek 26 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Harry Investor
Poeet p?íspivku : 21 Registration date : 04. 03. 08
| Předmět: korekce Thu Apr 24, 2008 5:48 pm | |
| Dnesni jizda byla paradni, zda se ale, ze pokud vubec nejaka korekce bude, tak rozhodne nebude nejaka dramaticka. Spise pozvolny pokles o par dolaru. Zacinam verit tomu, ze ropa jiz nikdy levna nebude. Popravde, kdyz jsem cetl pred rokem pesimisticke predpovedi o rope za 150 dolaru, tak mne vubec nenapadlo, ze muze tady dramaticky propadnout dolar a realne pro nas to tak dramaticke nebude. Kdybych soudil jenom podle ropy, tak naopak dolar nebude mit kam moc stoupat, ekonomika na tom tak skvele neni. | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu Apr 24, 2008 8:04 pm | |
| Ahoj mozná jses konecne dockal Nikdy neříkej nikdy | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: korekce Thu Apr 24, 2008 11:01 pm | |
| Mozna jo, otazkou ted je, kam to pujde. Zastavilo se to na prvnim fibonaciho stupni temer presne, 23,6%. Druhy je nekde kolem 111,4 dolacu.
Bohuzel jsem to nevyuzil jak to slo, ale jsem rad i za to co mam. Na nekolikrat short, do longu jsem si netroufal. Kam tipujete, ze to pujde. Vysoke ceny nejspise zustanou, dolar neco zase oslabi.
Vzato ale pres silu dolaru, tak ropa vlastne ani neoslabila, minimalne ne proti euru. To bylo tak jedine, co mne drzelo u tech shortu. | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu Apr 24, 2008 11:22 pm | |
| - Harry napsal:
Vzato ale pres silu dolaru, tak ropa vlastne ani neoslabila, minimalne ne proti euru. To bylo tak jedine, co mne drzelo u tech shortu. Dobrý postřeh přesně tak. Vše bylo dílem jen korekce dollaru. | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: pocty Fri Apr 25, 2008 1:36 pm | |
| trochu jsem pocital. Kdyz byl dolar na minimu, ropa byla zrovna na maximu a stala na eura 74,5. Ted v teto chvili stoji 74,776 eura. | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: mistrovstvi Fri Apr 25, 2008 6:01 pm | |
| Jestli potrebujete adrenalin a mistrovstvi sveta v hokeji vam prijde nudne, prepnete si kanal na online graf ropy. Takove drama jsem jeste nevidel. Mame tady novy rekord a to i se silnejsim dolarem. Chudaci amici a este vetsi ti, co musi dolary kupovat aby si koupili ropu. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Apr 25, 2008 8:23 pm | |
| Hold se haraší zbraněma a na ropě to hned je znat | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: ropa Fri Apr 25, 2008 8:26 pm | |
| - Radek napsal:
- Hold se haraší zbraněma a na ropě to hned je znat
kde? asi mi to uniklo. | |
|
| |
Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Apr 25, 2008 9:56 pm | |
| - Harry napsal:
- Radek napsal:
- Hold se haraší zbraněma a na ropě to hned je znat
kde? asi mi to uniklo. Nigerie utok na ropovod. Ale navic BP zavira ropovody kvuli stavce BP said it would shut the Forties Pipeline System tomorrow because of a two-day strike at a refinery in Scotland. Nigeria has lost about half of its oil production because of a strike and rebel attacks, | |
|
| |
trjar
Poeet p?íspivku : 3 Registration date : 13. 11. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Wed Apr 30, 2008 2:57 pm | |
| | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Wed Apr 30, 2008 5:45 pm | |
| - citace :
- odkaz: Írán zanevřel na dolar. Ropu bude prodávat jen v eurech a jenech
O tom se mluví už od léta minulého roku. Fakt je, že dolar jako platidlo hodně ztrácí. Dřív číňani považovali EUR za sprosté slovo a dnes by nechtěli nic jiného. | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: historie Sat May 10, 2008 10:12 pm | |
| Trochu jsem patral po internetu po historickych cenach a tady je stranka, kde je hodne grafu a k tomu i komentar k udalostem. Zajimave cteni. http://www.wtrg.com/prices.htmPak tady je jista predpoved, ale co si ma lovek myslet, kdyz jedni predpovidaji navrat k 90 dolarum a druzi nahoru nekde mezi 150 a 200 dolaru? http://www.forecasts.org/oil.htm | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue May 13, 2008 12:12 pm | |
| | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue May 13, 2008 3:58 pm | |
| Včera jsem krátce na ropě zašortoval, když jsem byl +9%, tak jsem raději utekl. Předpokládám, že by se mohl v nejbližší době nějaký krátký medvědí trh objevit. Pokud bude nějaký jasný signál, tak se o to pokusím. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri May 16, 2008 10:59 pm | |
| Saudi Arabia pledged to increase oil production to its highest level in two years, bowing to intense US pressure after the price surged on Friday to a fresh record of almost $128 a barrel.
The decision to boost output by about 300,000 barrels a day came after a personal plea by US president George W. Bush to King Abdullah of Saudi Arabia in Riyadh.Bushovi se to povedlo + přerušení naplňování strategických rezerv v USA dalších 80000barelu/den + snižování predikce o budouci spotřebě viz. IEA atd. Tak teď ješty zbývá přemluvit Goldmany ať nezvyšují každý rok cílovou cenu o 100%. A nigerijcům zaplatit potipožární školení a naučit je jak se bezpečně navrtává ropovod PS: Duchodové fondy v USA nakupují komodity hlavně futures na ropu, topný olej a plyn. Opravdu jim 2 bubliny za dekádu nestačí? Asi jim není jasné že komoditní trh dokáže tak akurát uživit spekulanty a že příliv ohromných zásob peněz z penzíjních fondů do komodit jim ublíží hned dvakrát. Jednou když bublina roste kdy to všichni ti chudáci zaplatí na inflaci a podruhé až bublina splaskne a chudáků důchodců co se o své finance přímo nestarají zbudou jen oči pro pláč. Je na čase se zase vrátit k akciim. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sun May 18, 2008 10:07 pm | |
| | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Wed May 21, 2008 9:18 pm | |
| Ahoj Ta ropa mě zase nasrala I když tenhle vývoj jsem předpokládal (viz. opožděné dodávky Nigerie 3 týdny zpátky) Dnes je na trhu zajímavá situace: Přebytek ropy i mimo oficiální sklady viz. Iranské tankery. Kterou nikdo nechce nebo jí nikdo nechce prodávat i když jí vytěží. Nižší spotřeba v USA, viz vývoj heating oil, Aerolinie atd. GS a jiné banky nakupují tuto ropu a prodávají jí jako futures. Tohle jen ukazuje že jde o bublinu. Jen kde jí je konec? | |
|
| |
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu May 22, 2008 7:57 am | |
| Podle mě je konec v pásmu 135-140 USD (atakovali jsem spodní hranici tohoto pásma), cena ropy je fakt přepálená. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu May 22, 2008 9:20 am | |
| Teď poslouchám Bloomberg radio a v asii se přepokládá krachování retail aerolinii.
Možná si to tady neuvědomujeme ale právě na asii mají ceny ropy největší vliv. Tamní průmysl a doprava je značně energeticky neefektivní a rostoucí ceny mají mnohem větší dopad na tamní průmysl. Dále hodně tamních států dotuje ceny paliva ale tohle při současných cenách ropy nejde donekonečna stát reguluje spotřebu.
Na týdením MACD je opravdu hodně velké momentum a jak jsem si to krátce kontroloval níkdy nevydrželo déle než 3 týdny a tento týden je druhý. Pak by měla konečně začít korekce dle denních a týdeních průběhů.
PS: také jsem se díval odkud byly sníženy ony dodávky ropy. Viz včerejší report. Veškerý úbytek mělo pobřeží atlantiku tzn. dodávky z Nigerie což již by mělo být zahrnuto v cenách viz. růst od 110USD. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu May 22, 2008 4:40 pm | |
| Ahoj!!
Já jsem dnes raději zrealizoval zisk a zůstanu mimo podklad | |
|
| |
Myk Investor
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu May 22, 2008 4:58 pm | |
| | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu May 22, 2008 6:29 pm | |
| O tom že do budoucna bude třeba stále více ropy či jiného paliva nepochybuji.
Jen nelze předpokládat že teď bude po dlouhá léta normální že se zvedna cena barelu každý rok o min. 60%.
To by stál barrel v roce 2010 400 USD. Nebo si to někdo umí připustit:D Platit u pumpy 60-70kč za litr Američané tak okolo 15 USD (bez započtení vedlejších nákladů ve skutečnosti by to bylo tak 25 USD a 100 kč/litr.
Važně tohle by zrujnovalo ekonomiku žádný zaměstnanec by si nemohl dovolit zaplatit denně 200kč aby se vůbec dostal do zaměstnání.
Vrátili by jsme se na začátek 20stol. Kdy bylo normální že dělnící stávali ve 3-4hod. ráno a šli 10km pěšky do práce. | |
|
| |
Myk Investor
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu May 22, 2008 11:10 pm | |
| Radku, nemyslel jsem to jako opozici k Tvému názoru, jen jsem dal odkaz na další zprávu podporující býky. Souhlasím s Tebou, že tak vysoký růst ropy (navíc v posledních dnech už odtržený od kursu dolaru) musí brzdit poptávku. Jen je otázka, jak rychle a jak velká bude případná korekce. 400 USD za barel příští rok snad nebude, ale 80 USD už vypadá pomalu stejně tak nereálně. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu May 22, 2008 11:32 pm | |
| Všechno dobrý Myku Ono to někdy vypadá že se rozohním Já to jen beru i z pohledu zaměstnavatele a to je úplně jiná stránka věci než spekulace/investování ve prospěch růstu ropy. Co je moc to je příliš viz. moje nechť spekulovat na vzestup ceny rýže. Tzn. že když si dnes každý bere do pusy ropu za 200USD atd. tak si nevidí do pusu protože si ani nedokáže představit co to bude pro něj v delším pohledu znamenat. Zatím nenastal čas čím nahradit ropu a nějakou dobu to bude ještě trvat. Druha věc je síla dollaru ale za to můžeme poděkovat Benovi a Alanovi. Rozhazovat peníze se nemá. PS: Pokles zásob byl předpokladatelny po událostech v Nigerii myslím že GS a jim podobní věděli co dělají když pár dní před tím hlásíli v novínách ceny ropy 150USD - 200USD. Dobře věděli že spolu stímhle poklesem způsobí uzavírání shortů což se také stalo. Což jim přineslo okamžité zisky ve formě levných promtních dodávek obratem prodaných jako futures. Příští týden či 14 dní ukáže jak je to s dodávkami. Viz. zprávy provozovatele tankerů o nadprůměrných dodávkách. Shell se omluvil že veškeré nedodané dodávky smluvené na červnové kontrakty dodá v červenci. Tzn tento kontraktní měsíc. Myslím si že tohle byla čiště promyšlená obchodní strategie za strany GS a jim podobných. Dodatek: Jak je to v reálu: From Herald News Services Published: Thursday, May 22, 2008
Iran, OPEC's second-largest oil producer, is using 20 tankers to collect and store crude, according to vessel-tracking service PetroLogistics Ltd.
"It's 20 tankers now, and growing," PetroLogistics founder Conrad Gerber said Wednesday from the company's Geneva headquarters.
The country was using 10 tankers as of May 2 to hold at least 20 million barrels of crude, equal to about five days' worth of the nation's output.
Some of the 20 ships are being used as "mother" tankers to transfer oil to customers' vessels, Gerber said.
Iran has probably raised output by 100,000 barrels a day to 3.65 million barrels a day this month, PetroLogistics' preliminary data showed.
The discount on the nation's high-sulphur crude versus Oman and Dubai petroleum has more than doubled since the start of the year to $3.45 a barrel as refiners processing Iranian oil lower their operating rates for plant maintenance. Some of Iran's heaviest and most sulphurous crude oils can only be processed by a limited number of refineries with specialized equipment.http://www.canada.com/calgaryherald/news/calgarybusiness/story.html?id=86c55261-a9b1-4202-95fd-bb9fc0561ddeDnešní výběr zpráv z Opecu: http://www.gulfnews.com/business/Oil_and_Gas/10210259.htmlhttp://www.gulfnews.com/business/Oil_and_Gas/10213466.htmlhttp://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080521.wopecstats0521/BNStory/Businesshttp://www.khaleejtimes.com/DisplayArticleNew.asp?xfile=data/business/2008/May/business_May485.xml§ion=business&col= | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri May 23, 2008 5:42 pm | |
| Dneska mám rozvernou náladů. Dnes na bloombergu: Ceny ropy jsou na svých maximech proč? Nikdy v historii jsem nezaznamenal tolik pozornosti v mediich o komodity. Nikdy více jsem neslyšel zabývat se politiky tímto tématem jako dnes. Tohle je argument pro oslabení který nelze popřít | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Brent Crude oil | |
| |
|
| |
| Brent Crude oil | |
|