| Brent Crude oil | |
|
+22Honzajs velkámedvědice trjar Nimrod 911 Piti l_kozak Harry medrico jannastas peta.holub DendaZ karkulka Pablo lemming inWestor lynxsharpeye pepab Myk jopo66 Joseff Radek 26 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Brent Crude oil Mon Jul 02, 2007 8:13 am | |
|
Naposledy upravil dne Thu Sep 20, 2007 6:33 pm, celkově upraveno 11 krát | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue Jul 03, 2007 8:45 am | |
| Po zprávách o stavu zásob nam aktuálně nastoupala ropa na 72,38USD. Což je na horní hranici trendového pásma.
Řekl bych že je to šance na rozumnou krátkou pozici. S hranicí 71USD.
Zřejmě asi ještě počkam na lepší kurz někde okolo72,8 - 73 USD. Viz. politická situace. | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Brent Crude oil Wed Jul 04, 2007 10:48 pm | |
| Já jsem v longu na light, snažím se vydržet na 72 až 72,7. Z tohoto důvodu bych schort zatím nedoporučoval. Uvidíme co nám to udělá zítra po výsledcích. Používám momentálně CB4JAM. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu Jul 05, 2007 2:34 pm | |
| Ano dlouhodobě je prokračující rostoucí trend tzn. long pozice má jistě smysl. Nastíním co mě vede na krátkodobý short (řádově dny). 1 ) Jednoznačně klesající momentum (RSI) při stále nových vrcholech. 2) Horní pozice v trendovém kanále 3) Jak si lze všimnout v trendovém kanále vykazuje ropa jistou periodicitu. -------------------------------------------------------------------- PS: Jak jsem psal nastoupil jsem na short za 73,04USD S tím že prodej bude za 71,5 USD. Jelikož mají v US problémy s rafinací a v Nigerii nepokoje tak se fundament hraje pro cenu ropy. Ovšem toto jsou jen krátkodobé problémy. Pokud kurz vzroste na 74USD tak doředím. Bariera je až na pásmu 81-82 USD. Ovšem pokud se do toho objeví velké problémy na blízkém východě tak ukončím krátkou pozici ve ztrátě a nastoupim do ní zase o něco výše. PS: Zde je předpověď jak se může vyvíjet cena WTI v dalším 1/2 roku:"Event risks give crude upside near-term, but the fourth quarter is likely to bring a downward correction which extends into 2008. We forecast average WTI (U.S. crude) prices of $67 a barrel in Q3 and $60 a barrel in Q4," JP Morgan analysts said in a report.
Dawnay Day Quantum's Mathias said technical factors pointed to higher prices.
"At a technical level, oil prices have positive momentum and the trend is up. I am looking for oil to test $80 again this year," he explained.
Důležité jsou tu dvě věci: Pro long pozici: Předpoklad že ropa bude testovat hranici 80USD jako vloni. Pro short pozici že průměrné ceny pro Q3 i Q4 budou nižší než ty dnešní. Uvidíme jak vše tedy dopadne. | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu Jul 05, 2007 6:56 pm | |
| Ta divergence na RSI je zcela jasná, ke které není co dodat. Já jí na LIGHT nemám. Ukazuje se mi však na MACD - menší modrý oblouček. http://stockcharts.com/c-sc/sc?s=$WTIC&p=D&b=3&g=0&i=t39658230961&r=5533Mých požadovaných 72 UDS bylo dosaženo, čekal jsem však jestli nebude ještě více a pak mi to částečně uteklo. prodal jsem a nyní budu čekat na zpětný nákup ve spodním pásmu trendového kanálu. Short si netroufám. 80UDS by bylo na long pěkný, spoléhat se však na to nebudu, jen beru na vědomí a díky za informace. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue Jul 10, 2007 10:55 pm | |
| Hm tak mi ten short nějak nevychází Další rafinerie v USA zavřena a problémy s těžbou na Aljašce. Ale dam tu něco ohledně dlouhodobého vývoje brent Denní graf s oscilátorem značí že trh je značně překoupený jak jinak u tak průdkého růstu ale co je podstatné tento růst začíná oslabovat (no uvidíme po dnešku). Týdení graf s momentem MACD. Nám ukazuje druhou rostoucí oscilaci ale co je důležité že zřejmě nebude tak vysoká jako ta první. Tím nám připomíná podobný signál z roku 06 ale i jiných. A teď agresívní strategie říká že změna týdeního MACD proti směru trendu signalizuje možný obrat trendu pokud to potvrdí i denní oscilátor. Pasivní strategie říká že je lepší počkat až se potvrdí změna trendu buď pomocí trendových líníí nebo MA (doporučuji lepé exponenciální průměry). V každém případě doba již pokročila a je pomalu na čase se připravovat na změnu trendu ropy Brent. PS: Moc rad bych tu viděl psat více lidí :) | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: Ropa Brent Thu Jul 19, 2007 2:07 pm | |
| Tak jsme se dotkli historického vrcholu. Co těď bude asi následovat ? Půjdeme dolů k asi 71 nebo jej prorazíme a budeme směřovat výše ?
Radku tvé certifikáty se mi líbí, KO 84,57 je však dosti rizikový, myslím, že 84USD je z dnešního pohledu zcela reálné do konce mot. sezony dosáhnout. KO-91,66 je zase celkem dost daleko na slušný výdělek. Já osobně ještě chvíli počkám na potvrzení otočky (líbí se mi 84,57). Doufám, že nedopadnu jako když jsem sledoval kurz EUR/CZK. Z ničeho nic to dostalo rychlý spád bez jakéhokoli retracementu a zcela mi to uteklo. Mohl jsem mít 300%, nevím však stejně, zda bych to tak dlouho vydržel neprodat. Zlato se mi konečně trochu pohlo nahoru za vydatné podpory dolaru.
Přeji všem ziskové obchody. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sun Jul 22, 2007 5:59 pm | |
| Ahoj josefe Vývoj dle mého viz. můj aktualizovaný první přízpěvek: ještě tu dávám open interest WTI (Brent jsem bohužel nenašel) Lze na něm krásně vídět rostoucí počet short pozic komerčních obchodníků tzn. těch kteří nakonec tu ropů zužitkují. K certifikatům: Jám mám dvě strategie pasivní a aktívní. V pasívní mám více peněz a proto s nimi tak neriskuji a pokud to jen trochu jde držím ten certifikát déle než 1/2 roku (důvod známy jistě všem) proto volím páky 2-3. i při 20-30% změně lze krásně udělat za 1/2 roku 40-80%. No a aktívní je to co tu předvádím s těmi shorty více méně je to spíše hraní se na spekulanta než investování. Ale do certifikatů z pákou větší než 6x nechodím nikdy. Protože politika je vrtkavá a když se do toho zapletou náhody tak to může pak i bolet. PS: Dolar s náma mává díky tomu že klesá rostou ceny komodit v americe to sice rádi nevidi ale nám diky tomu profitují long pozice. A ještě dodám že dolar má z dlouhodobého hlediska vliv na supporty. když se např. člověk podívá na cenu nějaké suroviny a vidí cenu např. (cukr) 6-7 USD tak může jen těžko předpokládat že se stejný cukr bude prodávat i dneska za 6-7 USD když dolar stojí skoro polovinu co v roce 2002. Tzn. Cukr je z pohledu např. libry velmi nízko a to i některé jiné suroviny. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: ROPA Sat Jul 28, 2007 12:26 am | |
| - citace :
a pokud to jen trochu jde držím ten certifikát déle než 1/2 roku (důvod známy jistě všem)
A ještě dodám že dolar má z dlouhodobého hlediska vliv na supporty. když se např. člověk podívá na cenu nějaké suroviny a vidí cenu např. (cukr) 6-7 USD tak může jen těžko předpokládat že se stejný cukr bude prodávat i dneska za 6-7 USD když dolar stojí skoro polovinu co v roce 2002. Tzn. Cukr je z pohledu např. libry velmi nízko a to i některé jiné suroviny. Ahoj Radku: Jakou máš zkušenost u certifikátů "KO" se ztrátou na časové hodnotě. Já obchoduji akcie a certifikáty teprve od prosince a zatím jsem je dlouhodobě nedržel. Z grafů však vidím, že u některých je dost velký úbytek na hodnotě. Jak jsi dopad s ropou. Ta korekce přeci jenom přišla, uzavřel jsi něco a čekáš na nový vstup ? Bylo to dost rychlé. Já se budu nyní snažit nakoupit při vhodném signálu. Čekal jsem korekci a pak růst někam na 80-84 ( těch 84 je kvůli změně měnového kurzu, také to vzpomínáš). Korekce již byla, teď "už jenom" trochu utrefit ten vrchol. Omlouvám se, ale já píši o ropě LIGHT. Na Brent nemám nezpožděná data a tak se mu nevěnuji. Na akciích mám dojem, že to ještě není vše. Putku na Nikkei jsem zatím neprodal. Musím se na to v neděli podívat a vybrat kandidáty na případný nákup. Jak to vidíš ty ? Přeji příjemný víkend. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: Ropa Sat Jul 28, 2007 11:01 am | |
| | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sat Jul 28, 2007 4:08 pm | |
| Ahoj Josefe - citace :
- Jakou máš zkušenost u certifikátů "KO" se ztrátou na časové hodnotě.
Jediné certifikáty které mají svázanou cenu s podkladem jsou jen indexové ať už akcii nebo komodit. Emitenti si někdy ty ceny cucají z prstu (když se trh rychle mění) ale z dlouhodobého hlediska to je jedno. Ale to na co se ptáš je vlastnost warrantů né certifikátů tam je jejich hodnota závislá na čase. No a co se stane když dojede certifikat na knockout: Ai tohle certifikát má dvě ceny knockout při kterém emitent zastaví obchdování a pak odkupní cenu za kterou od tebe takto propadlý cetifikát zpětně odkoupí. příklady: http://www.rt.boerse-stuttgart.de/pages/search/main.html?searchterm=DE000DZ0TZT2&LANG=deToto je certifikat těsně před knockout zkus ho sledovat co se snim bude dít. 1. přestane se obchodovat 2. jeho cena klesna na základní realizační cenu 3. po určité době tuším 14dni to od tebe emitent za tu cenu odkoupí. PS: ještě se mi to ve skutečnosti nestalo takže jsem to nezkoumal moc podrobně. - citace :
- Jak jsi dopad s ropou.
Puty i shorty ropy pořád držím. Ale tento týden opět kleslo týdenní momentum tzn. že dlouhou pozici příští týden podle denního oscilátoru prodám a asi již koupím i krátkou pozici pro pasívní držení. Já píší zase o Brent u WTI se ještě moment neoprátil což mě trochu znepokojuje protože se přece jen obchoduje s většími objemy. Ale doufám jen že je to díky problémů tamních refinerii. PS: možná dneska nebo zítra napíší jak to je teď z ropou. V akciich již nemám nic nějaký den týden. Sice mi toho hodně uteklo. Ale zase ubylo stresu :D. Jestli teď probíhá korekce dolů tak máme na nákupy dost času do krátkých pozic na akciich ani indexem raději nelezu. A pokud tohle je jen takové to domácí žvýkání např. ta zentiva -16% a za chvíli se to zase obrátí tak si dám od akcii asi na delší dobu pokoj protože dle mého rostou už nebezpečně dlouhou dobu. Pokud je to korekce pak bude celkem jedno co po ní koupíš vše pujde nahoru. Jediné do čeho bych nelezl by byl tabák. Jinak je to celkem jedno a až doženou asi 2/3 ztrát pak se teprve dívat kam ten kapitál přerozdělit znovu. - citace :
- Přeji příjemný víkend.
Tobě taky | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sun Jul 29, 2007 3:04 pm | |
| | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Mon Jul 30, 2007 8:14 pm | |
| Tak ten pasívní long prodán. A co se týče pasivni short tak jeste cekam na denní oscilaci. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: ROPA Mon Jul 30, 2007 10:47 pm | |
| - Radek napsal:
- Tak ten pasívní long prodán.
Gratuluji k prodeji, já ten put ráno také prodal a jak se tak dívám, udělal jsem dobře. Tu otočku na krátko jsem ale čekal o něco dříve. Holt jsme museli čekat až na USA. Nákupy jsem žádné nedělal, i když mne některé dost lákaly. Obchoduji v KOBOSU a s těmi poplatky to tam moc na otočku nejde. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue Jul 31, 2007 10:05 pm | |
| Tak tu mame u WTI nový rekord uvidíme kam se zítra pohnou zásoby.
A vůbec jsem zvědavý jestli na konci týdne potvrdí momentum sestupný trend. Ale píše ano.
Aktualizace 1. přízpěvku ohledně detailu v momentu co jsem zapoměl napsat.
PS:
Kobos taky nemám rád. Vlastně vůbec nemam rad těch pár českých titulů a RMS už vůbec ne. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sat Aug 04, 2007 11:21 am | |
| aktualizace viz. 1 přízpěvek | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: ROPA Sun Aug 05, 2007 5:47 pm | |
| Ahoj Radku. Tak ta ropa mi utekla, k těm 72 by mohla klesnout. Nevím proč, pořád si však myslím, že ještě není letos konec motor. sezony a stále je možno otestovat 80Dol hranici, kde stále čekám na možný vstup.
Na PATRII máš jmenovce. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sun Aug 05, 2007 8:29 pm | |
| - joseff napsal:
- Ahoj Radku.
Tak ta ropa mi utekla, k těm 72 by mohla klesnout. Nevím proč, pořád si však myslím, že ještě není letos konec motor. sezony a stále je možno otestovat 80Dol hranici, kde stále čekám na možný vstup.
Ahoj Josef Ja už mam shorty nějaký ten týden vždyť víš. :D Teď už přemýšlím jen na dlouhý short tzn. 72USD určitě ale dle 1/2 roku i 60USD. Těch 80USD je možných ale nemusí to být. Rozhodně těď už budu čekat na denní oscilaci a koupím. I kdyby byla na 76-77 USD z hlediska 1/2 roku je mi to jedno. - citace :
- Na PATRII máš jmenovce.
Ano dívám se popravdě jsem na patrii psal jen párkrát v životě připadá mi to jako ztráta času. Proč psát myšlenky na chat když za pár hodin tam zmizí ve spamu. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue Aug 07, 2007 4:44 pm | |
| short pyramida zbourana sice to trvalo 1 měsic ale povedlo se. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: Ropa Wed Aug 08, 2007 12:33 am | |
| - Radek napsal:
- short pyramida zbourana sice to trvalo 1 měsic ale povedlo se.
Ahoj. Blahopřeji, jistě se oplatilo. Já chtěl moc a nemám nic. Tak to bývá. PS: Kde jsi sehnal toho hezouna ? | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Wed Aug 08, 2007 7:43 am | |
| - joseff napsal:
Ahoj. Blahopřeji, jistě se oplatilo. Já chtěl moc a nemám nic. Tak to bývá.
PS: Kde jsi sehnal toho hezouna ? Neboj ještě bude oscilace potvrzující dlouhodobý sestupný trend. Ale 80USD je stále méně pravděpodobné. Jo a koukni se na zemní plyn. No ten hezoun ja to nejsem:D je to Sir Arthur Charles Clarke: http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_C._Clarke | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: ROPA Wed Aug 08, 2007 11:14 pm | |
| Přízpěvek jsem nechtěně editnul popletenim buttonu
Radek | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Wed Aug 08, 2007 11:23 pm | |
| Ahoj Koukni sem http://futures.tradingcharts.com/chart/NGHm tak futures na měny. Taky občas dám Euro/USD atd. K té koruně dlouhodobě ano určitě bude posilovat jen nevim vzhledem k tomu jaké sazby má dnes ČNB tak bych to spíše viděl v rámci 1/2roku na stagnaci 28-28,4 kč a pak se uvidi bude záležet na ekonomice. Na měnách je jedna krásná věc z hlediska dlouhodobého trendu jsou krásně čitelné a prakticky na nich nelze v ramci dlouhe doby, přiměřené páky a s alespoň základním ekonomickým přehledem prodělat. I když možné je vše. aaa renonc promiň josefe místo reply jsem dal edit :D | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: ROPA Fri Aug 10, 2007 12:34 am | |
| Ahoj. S tou korunou vycházím z tohoto vyjádření České spořitelny: Fundamentům by k postupnému posilování CZK měla pomoci další vlna uzavírání carry trades (po zvýšení sazeb v srpnu) a obvyklé sezónní posílení koncem léta. Posilování koruny (27,60 v 12/07 a 26,60 v 12/08) je klíčové pro naplnění našeho nového scénáře sazeb. Oproti minulosti jsme díky nové makro prognóze a hodně jestřábí ČNB posunuli zpřísnili. Čekáme hike v srpnu na 3,25% a další dva v roce 2008. Centrální banka však očekává posílení slabší. Mými favority jsou: CZ2593, CB8315. Nevím co budeš říkat na tu páku a rezervu na KO? Nechci tam dát hodně. Dnes mi však korunu ztáhla dolů nálada na akciových trzích (uzavírání carry trades), bude třeba počkat až se to srovná. Předevčírem jsem koupil ZEUS a RYL. Nějak mi to nedalo. Díky za graf. Nefunguje mi správně JAVA, nevím tedy, co dokáže. To co jsem našel, mi však nestačí k trochu rozumné tech. analyze. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Aug 10, 2007 8:44 am | |
| Uvidíme uvidíme Tu javu si nainstaluj znovu určitě se hodí. Pak to bude vypadat takto: Včera udělal zemní plyn gap + přes 5% nahoru to se mi stává jen opravdu vyjmečně. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Brent Crude oil | |
| |
|
| |
| Brent Crude oil | |
|