Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Brent Crude oil

Goto down 
+22
Honzajs
velkámedvědice
trjar
Nimrod
911
Piti
l_kozak
Harry
medrico
jannastas
peta.holub
DendaZ
karkulka
Pablo
lemming
inWestor
lynxsharpeye
pepab
Myk
jopo66
Joseff
Radek
26 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next
AutorZpráva
Nimrod
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 67
Registration date : 14. 06. 07

Brent Crude oil - Stránka 11 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 7:37 pm

lynxsharpeye napsal:
http://icertifikaty.eu/novinky/garantovany-certifikat-na-ropu.html

Hmmm, zajisteni je ale platne pouze pro ty, kteri vudou tento certifikat drzet po cele obdobi - tj. 5 let.

Zdanlive chraneny certifikat z trochu jineho pohledu: misto investice do tohoto certifikatu muze kdokoliv ulozit penize na bezrizikovy Emax ucet u MBank, ktery pouzivam namatkove. Nemam u sebe kalkulacku, takze mne nekdo opravte, budu-li se hodne mylit, ale pri slozenem uroku rekneme na castku 1000 CZK, r=3.5%, t=5 let, mi tohle "zajisteni" vymaze cca 20% FV a pres 20% zisku na urocich. Docela velky "opportunity cost". K tomu je nutno dale pripocitat velmi pravdepodobne dalsi posilovani CZK, az se budeme blizit k EURu. Kolik? Tezko hadat, ted je koruna nadhodnocena, strednedobe klesne, ale dlouhodoby smer je jasny UP! Budme konzervativni - rekneme jeste o takovych 10% posili vuci EURu. Takze budto tento certifikat zajistit z pohledu EUR/CZK nebo riskovat ztratu z posileni nasi meny. Bez ochrany - s predpokladem, ze mena posili o 10% by pak mel drzitel tohoto certifikatu po 5-ti letech zpet pouze 900 CZK. Oproti tomu stradatel v Mbank pres 1200 CZK, rozdil 300 CZK = pripadna opravdova ztrata investora do tohoto certifikatu. Vezmu-li atraktivni risk/reward jako 1:2.5 (i kdyz by to melo byt spise 1:3), tak by tento certifikat musel mit sanci vydelat alespon 800 CZK v prubehu onech 5-ti let. Hmm, to je dohromady 1800 CZK, takze ropa by musela behem dalsich pristich 5-ti let posilit nejmene o 100%, alespon takovy by musel byt muj predpoklad, aby se mi pripadne ztraty spojene s tou radoby zajistenosti zdaly byt umerne pripadnemu zisku. Tohle je pouze teoreticke cviceni. Docela se smeju, kdyz to ted ctu po sobe. Ale myslim, ze celkem hezky demonstruje tu zdanlivost toho zajisteni. To uz mi pripadaji lepsi vetsi rizika s kratsim horizontem - jakymi jsou bonus certifikaty. Akorat nevim ktere. Zde by spise poradil mne VM nebo Pablo Happy
Linxi díky za rozbor, já právě počítám s tím, že by mohla být ropa i za tech 200, to bych prodal a prodával a kupoval bych ho průběžně podle situace po celých tech 5 let, no uvidíme jak se to vyvine. Díky a lovu zdar.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 7:57 pm

Já přidám taky něco proti garantovanému certifikatu.

1) Kotaci jsem neviděl ale tipuji velký spread

2) a to sem také patří pokud věříme na velký pokles Indexů rozhodně se to neobejde bez výrazného poklesu firem jako ExXon, Shell atd. tzn. jak mohou klesnout když bude ropa na 200USD Happy žeby nebyla Smile jak říkal Lynx recese bez poklesu poptávky po surovinách ještě nebyla.

Jinými slovy konec tohoto poklesu akciových trhů nastane až spadne ČEZ a jemu podobní.

3) USD/EUR nevím jestli dnes je zrovna ta nejlepší doba zajišťovat se proti poklesu dollaru Dollar je v současné době i přes benovu tiskárnu přepradaný a Euro překoupené. Evropě se problémy ekonomiky jistě nevyhnou je to přece jen statistika a ta má spoždění.

V případě varianty posilujícího dolaru by ti totiž to měnové zajištění moc nepomohlo protože ropa by klesala také.

4) Technicky je ropa naprosto překoupená a to i na takových měsíčních průbězích.

5) když už chceš něco na růst zkus něco na zlato nebo jak říka Honzajs stříbro. I když tady se také posilující dolar projeví.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 8:10 pm

Ahoj Lynxi,Nimrode!!

Na papír se podívám,jen první reakce.Lynxi,tento certifikát opravdu nemůže za to,jestli máš v PF zajištěné obecně měny.oo))Stejnou logikou
musíš krátit zisk na všech nekorunových pokladech,pokud tedy nejsi do měny zajištěn.Defakto by si tedy nemohl kupovat anu evropské či americké akcie a dluhopisy.Při měnově zajištěném PF zajistíš celou část podkladů v jedné měně bez ohledu na přesnou strukturu a počet papírů v cizí měně.Z tohoto hlediska je tedy zcela irevalentní,zda vybranou měnu
použiješ na akcie,či jiné papíry..

PS Pablo se nemůže vyjádřit,už zase dnes kalí...oo))
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 8:27 pm

Ahoj Radku,Lynxi,Nimrode!!

Papír jsem ještě neviděl,takže jsem trochu zmaten.Lynx mluvil o poměru Kč/eur a Radek eur/usd./Zatím jsem tedy ani nepochopil,kterých tři a půl procenta ročně Lynx myslí?
No Radku!!Dnes jsem řešil stejnou situaci na bonus certifikátech na stříbro,který jsem začátkem týdne přikupoval.Podstatné je ,jakou chceš od papíru roli v portfoliu.Pokud funkci zajišťovací,/akcie dolů,komodity nahoru/,pak bych voli měnově zajištěný /nemluvím o garantovaném na zisk/,a to zjednoduchého důvodu.I když můžem stokrát konstatovat,že je ropa předražená,dolar přeprodaný,stejně neodhadnem přesně obrat a pak se nejedná o zajištění ,ale další investici či spekulaci.V dosti nedávné době se mně tak velmi ořezal růst na stříbru,i když akcie padaly a ag rostlo.Další důvod,nelza stoprocentně mluvit o anti korelaci USD a ropy,i když je to mpravděpodobné aspoň ne v poměru jedna ku jedné./V kratší době teoreticky může USD posilovat po vzrůstajících sazbách,což je pro akcie ale nic moc,takže akcioví investoři mohou držet komodity místo akcií,z důvodu stagflace,inflace či pádu indexů..
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 8:50 pm

Takže můj závěr.Lynxe jsem nepochopil vůbec.Pokud koupím akcii,mám od zisku odpočítávat zisk z jiných termínovaných vkladů?Spread na zajištěné stříbro byl jedno procento.Tady nevím,papír jsem nenašel ani u emitenta,jen na Arivě,tam je spread setina?Nevím zda se obchoduje,BJ ho nezná.Že garance je splatna u maturity je zcela pochopitelné,půjčuješ peníze na pět let...Pokud je tedy růst neomezen a neořezán,/netuším velikost obhospodořovatleského poplatku/,je více než pravděpodobné,že ropa bude stát za pět let více než 2OO USD.Tedy případný zisk lze zrealizovat dřív, při pádu podržíš...
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 8:54 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj Radku,Lynxi,Nimrode!!

Papír jsem ještě neviděl,takže jsem trochu zmaten.Lynx mluvil o poměru Kč/eur a Radek eur/usd./Zatím jsem tedy ani nepochopil,kterých tři a půl procenta ročně Lynx myslí?

Happy Vysvetlim: V mem prispevku mi slo o jednu jedinou vec - tj. poukazat na to, ze zdanliva vyhoda tohoto papiru - tj. neztratis vlozeny kapital - se naprosto vytraci s tou podminkou, ze tento papir musi byt drzen 5 let. Tech 3.5% uroku, ktere nabizi MBank, je nahodne vybrany udaj, ktery ja pouzivam za bezrizikovy vynos (a zrejme budou na trhu i lepsi), ktery by investor mohl mit (kumulovane pres 20%) za 5 let, vybral-li by si namisto investice do tohoto papiru ulozeni penez na uroceny ucet EMax u MBank. Jinymi slovy - bezrizikovy opportunity cost. K tomu je zapotrebi nutno pripocitat velmi pravdepodobne posileni CZK vuci EURu v tomto casovem horizontu. Samotny certifikat je menove zajisten v ramci EUR/USD, z cehoz se Radek duvodne domniva, ze bude mit velky spread, ale ze tento naklad neni justifikovan s ohledem na velmi silne podceneny dolar.

:-)
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 9:01 pm

velkámedvědice napsal:
Takže můj závěr.Lynxe jsem nepochopil vůbec.Pokud koupím akcii,mám od zisku odpočítávat zisk z jiných termínovaných vkladů?

Na tomto principu funguji vsechny DCF modely ocenovani akcii, kde r=bezrizkovy vynos (vetsinou se pouziva US T-bills nebo jine statem garantovane obligace) velmi vyrazne ovlivnuje v kalkulaci finalni vysledek - tj. fairovou dnesni cenu v PV (present value).

A uplne jednoduse, ano - chces-li koupit akcii, u ktere predpokladas zhodnoceni napr 7% a nejaky terminovany vklad Ti nabizi 4%, tak urcite zapremyslis, jestli ta extra 3% procenta jsou umerna tomu riziku, ktere na sebe nakupem teto akcie beres. Jinak tento vynos se da lehce spocitat obracenim P/E na E/P. Pokud je soucasna cena dle forward P/E napr 16, tak vydelis nasledovne 1:16 = 6.25% - to je Tvuj vynos :-) Tohle ale neplati pro vsechny typy akcii ale pro vetsinu akcii, ktere uz jsou"mature".

Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 9:12 pm

To Lynx!!

Mně se to zdá fér,jak jsem psal,těch tři a půl procenta pak musíš odečíst ze stejnou logikou,z jakékoliv investice potažmo i z dividend,když se základ nepohne.Je rozdíl jistotty termínovaného vkladu a rozdí investice do spekulativního podkladu,který může vynést v pětileté horizontu stovky procent,není omezen výší tři a půl procenta nezdaněného zisku.Jako komodita může ovšem i hodně ztratit,takže pětiletá doba půjčky je zcela přiměřená,nemluvě o tom,že bez garance je likvidita zajištěna průběžně můžeš realizovat zisk či ztrátu.Pětiletý horizont je u spekulativních investic defakto minimální ,viz. akcie.Ale hlavně,jde o zajištění akciového PF komoditami,což je nejpodstatnější.Akcie dolů,vyděláš,akcie nahoru,neztratíš..
O nutnosti zajistit měnu jsem psal,to je obecný problém cizoměnných investic,ne tohoto papíru.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 9:16 pm

to Nimrod!!

Naprosto ideální by bylo kdyby ropa klesla ke stovce,papír stál 75,či osumdesát.Pak by sis koupil i jistý zisk 100 eur,jako ostatně vždy ,kdy koupíš tento papír pod 100.Jako dlouhodobé vyvážení PF,zvláš kdyby Bůh dal brzkou korekci ropy,je papír vhodný,pokud v něm není jiný háček,přesné podmínky jsem nenašel..Ten procentní spread vzhledem k volatilitě ropy mně neděsí..
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 10:47 pm

Ahoj,
vložím se taky do debaty trochu jinak. Jednoduchý početní příklad na prvním warrantu který jsem našel:

Mám tisíc eur a pokud je uložím na 5% úrok dělá to za 5 let 216 EUR. Takže za 216 Eur nakoupím dnes warranty se strike cenou 130 a splatností 20.12.2012. Když cena ropy stoupne na 260 vynesou warranty 1245 Eur.

Takže investoval jsem celkem 1216 EUR a celkově budu mít za pět let až zruším termínovaný vklad 2461 Eur. Když stejných 1216 Eur investuji do garantovaného certifikátu, budu mít 2432 Eur.

Ano nemám tam měnové zajištění EUR/USD jako u certifikátu (počítal jsem, že za 5 let bude stejný kurs jako dnes), ale to se dá eventuelně pořešit. Emitent mi to ovšem nabízí již připravené a zabalené.

Jenže certifikát mi váže celý kapitál. Když namísto termíňáku 5% investuji 1000 eur s průměrným ročním zhodnocením 10% (kdo z nás tu investuje aby měl 10%? Ale řekněme, že to bude konyervativní portfolio ZJ), můžu těch warrantů nakoupit dvojnásobek a výnos bude dvojnásobný.

Takže obecně garantovaný certifikát váže moc kapitálu a je výhodnější investovat přes pákové produkty přímo. Ale dokážu si představit, že pro velké účty to může být vhodná diversifikace, protože s rostoucém kapitálem je obtížné dosahovat vyšších výnosů.

Podobného efektu ajko garantovaný certifikát dosáhnu, když svoje portfolio roydělím na dvě složky:
- konzevativní - zajišťuje bezpečné ale nízké zhodnocení peněz
- spekulativní - riskuje výnosy z konzervativní části portfolia ve spekulativních obchodech a očekává vyšší zhodnocení

Dovolím si tvrdit, že tento garantovaný certifikát nemá co dělat ani v konzervativní čísti portfolia (protože nemá bezpečný výnos) ani ve spekulativní části portfolia (protože má malou páku). Garantované certifikáty ale jinak do konzervativní části portfolia patří, jen by měly mít vyšší pravděpodobnost výnosu než spekulace na růst ropy.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 11:21 pm

Myk napsal:
Mám tisíc eur a pokud je uložím na 5% úrok dělá to za 5 let 216 EUR.

Myku, dovolim si poopravit. Ten vynos by byl 276 EUR. Tech 216 EUR by byl vynos za 4 roky. Jinak velmi hezka uvaha!

Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 11:53 pm

Ahoj Myku!

Tak může vypadat konstrukce garant certifikátu.oo))
Vypadá to přesvědčivě.Jenže.Došel si k závěru,že přes garantovaný certifikát vyděláš dostaneš 2432 eur,kdežto při Tvé konstrukci 2461.Dovolím si konstatovat,že rozdíl pouhých 29 eur při vstupu 1216 eur je zu původní investice o 2,38% více.Jelikož platíš navíc dva poplatky plus spread na warrantu nula od nuly pojde..Proč to tedy dělat složitě.Argumentu o vázání kapitálu nerozumím.Procentní část pf si určíš.V Tvém případě v obou variantách vážeš přesně 1216 eur,tedy naprosto stejně.A nezapomínej na jednu věc.Vycházíš z emisní hodnoty,kdež to garant můžeš koupit či zředit po korekci a pak máš jistý výnos 100,koupíš li levněji,ne tedy nulu..oo))
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 12:04 am

velkámedvědice napsal:
Ahoj Myku!

Tak může vypadat konstrukce garant certifikátu.oo))
Vypadá to přesvědčivě.Jenže.Došel si k závěru,že přes garantovaný certifikát vyděláš dostaneš 2432 eur,kdežto při Tvé konstrukci 2461.Dovolím si konstatovat,že rozdíl pouhých 29 eur při vstupu 1216 eur je zu původní investice o 2,38% více.Jelikož platíš navíc dva poplatky plus spread na warrantu nula od nuly pojde..Proč to tedy dělat složitě.Argumentu o vázání kapitálu nerozumím.Procentní část pf si určíš.V Tvém případě v obou variantách vážeš přesně 1216 eur,tedy naprosto stejně.A nezapomínej na jednu věc.Vycházíš z emisní hodnoty,kdež to garant můžeš koupit či zředit po korekci a pak máš jistý výnos 100,koupíš li levněji,ne tedy nulu..oo))

Nene, pozmeni-li si Myk ten vynos (misto 216) na spravnych 276, tak ten celkovy rozdil bude markantni Very Happy
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 12:09 am

Ahoj VM.

Ten výpočet je dělaný na rychlo na prvním nejdelším ATM warrantu, který jsem našel. Určitě by to šlo doladit vhodnou volbou striku.
Výpočet jsem dělal proto, že mě zajímalo, zda si drobný investor může poskládat to, co mu nabízí emitent. Vychází to jak říkáš nula od nuly, ale nejsou v tom poplatky, měnové zajištění. Takže lze to poskládat, ale emitent to umí lépe. ALE

Tím vázáním kapitálu jsem myslel, že když si koupím pákový produkt (v tomto případě warrant) stačí mi pro stejný výnos investovat méně. Zbylé peníze (1000 eur) můžu investovat třeba konzervativně s výnosem ne 5% ale řekněme 10%. A pak už ten garantovaný certifikát není tak výhodný. Když ropa nepůjde up, garantovaný certifikát ti vrátí pouze 100%. Investuješ-li sám, o warranty přijdeš, ale 10ti procentní výnos ti je pokryje a ještě ti zbyde 5%

Pokud koupíš garantovaný certifikát za méně než je upisovací hodnota, tak máš zisk i v případě, že podklad půjde proti tobě, takže pak se to zlepšuje. To máš pravdu na to jsem zapomněl, ale asi ho neseženeš o moc levněji, aby ti garance dala víc jak 1-2% p.a.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 1:48 am

Ahoj Miku!!

JJ.
Co se týče výklesu,měl by kopírovat podklad,/Zhruba,i jiné vlivy/,takže pokud půjde ropa ke stovce,z hlavy 25%,pak by měl být papír kolem 75,c ož by byla paráda a není to nemožné...
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 1:53 am

Ahoj Myku, VM, Lynxi a Nimrode !

Velmi zajímavá úvaha ... Trochu odbočím, i když u ropy zůstanu ... Podívejte se prosím na LBW79Z - pokud nepočítám něco blbě, což je po mém návratu z restauračního zařízení docela dobře možné (:o)), představuje tento papír prakticky jistých 7 % p.a. zisku ... LBW79Z - bonus cap Brent crude, bonus + cap 87,23, knock-in 54,52, bonus aktuální 7,04 %, bonus p.a. 7,0 %, ochrana 60 %, maturita 6/2009, quanto ! Certifikát lze t.č. koupit za 81,49 euro a pokud do 1 roku neklesne ropa o 60 % tedy pod 54,52 USD, bude vyplacen bonus 87,23 EUR = 7,0 % výnos ... Je mi jasné, že 7 % je "nic moc" a navíc je třeba odečíst poplatky, nicméně pokud jsou moje výpočty správné, je to prakticky sázka na jistotu ... Podobné zhodnocení jsem našel u některých deep discountů na ropu, kde je podklad výrazně nad capem, ale tenhle bonus vychází přeci jen o něco lépe ... Dobrou noc !

Pablo
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 1:53 am

Lynxi!!

Pozměníli Myk vstupní hodnotu pro svou konstrukci,musí změnit i vstupní hodnotu do papíru a to stejně,takže jsi zas tam,kde jsi byl..

To Myk
Ono těch konzervativních "jistých papírů vydělávajícíh 10% každý rok nebude.I hedge ZJ je za poslední rok v mínusu či na nule,teď přesně nevím..
Návrat nahoru Goto down
Nimrod
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 67
Registration date : 14. 06. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 10:33 am

velkámedvědice napsal:
Lynxi!!

Pozměníli Myk vstupní hodnotu pro svou konstrukci,musí změnit i vstupní hodnotu do papíru a to stejně,takže jsi zas tam,kde jsi byl..

To Myk
Ono těch konzervativních "jistých papírů vydělávajícíh 10% každý rok nebude.I hedge ZJ je za poslední rok v mínusu či na nule,teď přesně nevím..
Ahoj kluci, díky vám všem za názory, bez vašich rad bych byl asi s certy a war. na nule. Jsem už starší člověk a tak jako vám mi to už nepálí. Ale myslím si že když už se svět v současné době točí kolem ropy a bude to ještě hustší tak to chce alespoň něco do toho dát. Udělám to jak píšete vlastě všichni dohromady takový kompromis. Nastoupím s malým množstvím, při poklesu dokoupím a při hrubém výstupu prodám, jak říká VM kdyby náhodou ale s tím moc nepočítám šla ropa ke 100 vce, koupím víc. od zítřka má být ten papír obchodovatelný, jestli půjde ropa dolů ještě pár dní počkám. Linx někde výše psal o tom, že hrozí a já si to myslím taky krize na akc. a fin.trzích, to co se odehrálo do současné doby bude možná jen čajový odvar, takže držet akcie, a podklady u cert.a w bude dost nebezpečné. V ropě a zlatě snad tolik ne. ještě jednou díky a lovu zdar.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 11:41 am

velkámedvědice napsal:
Ahoj Miku!!

JJ.
Co se týče výklesu,měl by kopírovat podklad,/Zhruba,i jiné vlivy/,takže pokud půjde ropa ke stovce,z hlavy 25%,pak by měl být papír kolem 75,c ož by byla paráda a není to nemožné...

Ahoj VM, Pablo.
Teď se budu rouhat proti slovům ostříleného borce, ale prostě tomu nevěřím.
Takhle by to vypadalo u bonusu, discountu, koridoru nebo při čemkoliv, kde hrozí byť i jen teoretické riziko selhání. Tam cena půjde třeba na 75% jak bude klesat pravděpodobnost výnosu. Ale prostě nevěřím, že ti emitent umožní 100% zaručený,bezpracný, do očí bijící výnos 5% p.a. se šancí na ještě lepší výnos, když se to zase otočí. Do toho bych šel okamžitě.
I když Pablův tip mě skoro usvědčuje ze lži Happy, pořád tam je nějaké byť i hypotetické riziko že se něco zvrtne a nic nevyděláš.

Ale dobře, jelikož zatím pořád ukládám část peněz na 3,5% tak navrhuji sázku. Najde-li kdokoliv garantovaný certifikát, kde bude emitentem zaručen výnos vyšší než 5% p.a. se 100% garancí, která nemůže za žádných okolností (snad s výjimkou krachu emitenta) dopadnout menším výnosem, má u mě flašku 10ti letého portského. Sázka platí pro období, než se zvednou úrokové sazby ECB. Prostě ta flaška se mi vyplatí, protože mi ušetří čas věnovaný hledání takového papíru. I když teď bych měl rovnou poslat jednu lahvinku do BBI, protože našli konstrukci discountu a warrantu, která vynese 6% p.a. Smile Takže přidávám podmínku, že to nesmí být tip obšlehnutý z ZJ nebo BBI Smile
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 1:43 pm

Ahoj Myku!!

Možná jsem prostřílený,ale tak ostřílený nebudu.Pro doplnění.Já jsem osobně ještě nikdy garantovaný certifikát nedržel.Vesměs je u nich bývá omezen růst třeba čtvrletním průměrováním ,čí omezenou partipací.Našli jste někdo papír u emitenta?Já ne.Věc jsem tedy viděl u expresů či zvláštních kombinovaných konstrukcí,jako u cert. superinvestorů.Tam je však výplata emisní hodnoty 100 omezena 50% možnou ztrátou,ne 100% oo)).Pro doplnění vpřípadě vyšší než emisní hodnoty nejhoršího pokladu se aktivuje dokonce páka,tuším tři.Na garanty kouknu,ale ono jich asi moc takových údajně jedna ku jedné nebude.To nám jistě nezabrání,opít se kvalitním vínem.Ostatně jde o Pablovu kultovní značku.Tuším,že půjde po stopě jak ohař...
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 1:54 pm

Ahoj Myku!!

Ještě s k té myšlence vrátím.Pokud by ropa padala,ale papír ne,to by se jednalo o garanci v průběhu!!!!Ne po pěti letech.Myslíš,že je to reálné?To je skoro perpetum mobile ne,dolů při pádu moc nepůjde a navrch jedna ku jedné.Logicky by papír s pádem ropy padat měl,nebo je to superinvestice,nemuset čekat pět let na garanci,co říkáš brachu?
Jinak si myslím,že způsobem,co jsi nastínil by asi šel sestrojit dvoupapír s lepším profilem,ale ruku na srdce,kolik investorů by to umělo!!
Návrat nahoru Goto down
Mirco

Poeet p?íspivku : 17
Registration date : 19. 06. 08

PříspěvekPředmět: váš názor   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 2:57 pm

Zdravím - aký máte názor na tento papier? DE000ML0DKQ9
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 3:44 pm

Ahoj Miro!!

Tady v ropě bych ho nehledal..oo))Mám ho rád.Každý večer se s ním mazlím a šeptám mu do termshitu či do čeho,ať to Japonsko moc nevybuřuje.Ono nebude.Mám ho 8 % PF,což je na mně hodně.Průměrný nákup 101.

PS Pablo ho už několikrát těsně nenakoupil a Lynx též čeká,až klesne cena,či co.Ján ho mám rád už teď.
Návrat nahoru Goto down
Mirco

Poeet p?íspivku : 17
Registration date : 19. 06. 08

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 4:05 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj Miro!!

Tady v ropě bych ho nehledal..oo))Mám ho rád.Každý večer se s ním mazlím a šeptám mu do termshitu či do čeho,ať to Japonsko moc nevybuřuje.Ono nebude.Mám ho 8 % PF,což je na mně hodně.Průměrný nákup 101.

PS Pablo ho už několikrát těsně nenakoupil a Lynx též čeká,až klesne cena,či co.Ján ho mám rád už teď.

Vďaka za odpoveď "velkámedvědice" - už som si všimol, kde sa o ňom píše viac. Happy Ešte jeden dotaz - cez koho sa dá kúpiť - mám účet o brokerJet a cez nich to nie je možné, vďaka.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 4:39 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj Myku!!

Ještě s k té myšlence vrátím.Pokud by ropa padala,ale papír ne,to by se jednalo o garanci v průběhu!!!!Ne po pěti letech.Myslíš,že je to reálné?To je skoro perpetum mobile ne,dolů při pádu moc nepůjde a navrch jedna ku jedné.Logicky by papír s pádem ropy padat měl,nebo je to superinvestice,nemuset čekat pět let na garanci,co říkáš brachu?
Jinak si myslím,že způsobem,co jsi nastínil by asi šel sestrojit dvoupapír s lepším profilem,ale ruku na srdce,kolik investorů by to umělo!!

Ahoj VM.
Neříkám, že papír nemůže padat, ale říkám, že cena certifikátu nebude kopírovat podklad, ale bude zpomalovat až zastaví tak, že že výnos nebude příliš velký. Představ si, že by ropa spadla na půlku a certifikát by se dal koupit dnes za 50 Eur. To je garantovaný výnos 9% p.a. Troufám si tvrdit, že už při 6% p.a. se poptávka po tomto certifikátu vyrovná s nabídkou a prostě níž už cenu nepustí. Je to vyšší výnos než výnos státních dluhopisů a jako kdybych byl správce nějakého fondu, tak po tom skočím. Konec konců skočil bych po tom i když nejsem správcem fondu Smile
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 11 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Brent Crude oil
Strana 11 z 13Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Komodity-
Přejdi na: