| Brent Crude oil | |
|
+22Honzajs velkámedvědice trjar Nimrod 911 Piti l_kozak Harry medrico jannastas peta.holub DendaZ karkulka Pablo lemming inWestor lynxsharpeye pepab Myk jopo66 Joseff Radek 26 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
medrico
Poeet p?íspivku : 10 Localisation : vysocina Registration date : 02. 09. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Mar 07, 2008 1:23 pm | |
| sakr tatr panove, tak sem z toho shortu nakonec vyskocil, ztrata cca 15%.... zkusim znovu az prekroci 110 USD, zatim zdravim a at se dari... | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Mar 07, 2008 2:39 pm | |
| - karkulka napsal:
- Ahoj Lynxi,
V Komoditach do rubriky Vseobecne tema jsem v dobe Tveho pobytu v Amstru prekopiroval ten nahled na soucasnou roli komodit... (mozna si to zaznamenal i na mailu). Docela by mne zajimal Tvuj nazor, az budes mit chvilku.
Diky a mej se dobre! Ahoj Karkulko :-) Vsimnul jsem si Tveho vzkazu tady az ted. Zaznamenal a po dlouhe dobe s nimi na necem souhlasim. Velmi chytre a dobre napsane. Dlouho jsem nad tim dumal, ale musim se zavery souhlasit. | |
|
| |
karkulka Investor
Poeet p?íspivku : 47 Registration date : 04. 09. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Mar 07, 2008 7:18 pm | |
| Díky. Asi se k tomu ještě párkrát vrátím a podumám, zatím jsem to plně nevstřebal. | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Mar 07, 2008 7:47 pm | |
| - karkulka napsal:
- Díky. Asi se k tomu ještě párkrát vrátím a podumám, zatím jsem to plně nevstřebal.
Akorat jedna vec .... kazdy bull ma sve bubliny - a ted v jedne komoditni jsme - komodity asi stezi klesnou drive, nez FED oznami "tady je nekde konec, no more cuts" - pak se tahle bublina rychle vyfoukne ... ale byci trend bude pokracovat - mam pocit, ze muze byt jeste delsi nez Citi predpoklada. Pokud Cina a Indie pekne rychle neprestanou rust, tak bychom se mohli brzy divit. Chtelo by to nejakou krizi, nejlepe depresi, ty vysoke komoditni ceny se nepriznive dotknou nas vsech ... :-) | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Mar 07, 2008 7:53 pm | |
| Bojím se že dokud se ropa alespoň pro vytápění a dopravu nenahradí jiným palivem tak dlouhodobý trend bude stále UP. A nebo budou muset prodávat barely za unce zlata pak by cena asi stagnovala | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Wed Mar 12, 2008 12:39 pm | |
| http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/energetika/index_view.php?id=301610Pohlédneme-li na situaci celkově, myslíme si, že poslední cenový vzestup v komoditním sektoru byl z valné většiny způsoben rozsáhlým přílivem kapitálu od institucionálních investorů, zejména hedgeových fondů," uvedla investiční společnost Tiberius Asset Management. Investiční banka Goldmadn Sachs, která až dosud předpovídala takřka výlučně růst cen, nyní upozornila, že v příštích měsících hrozí ropnému trhu kvůli cyklické slabosti výrazná likvidace investic ze strany fondů; to by zřejmě vyvolalo prudký cenový propad. | |
|
| |
911
Poeet p?íspivku : 29 Registration date : 07. 01. 08
| Předmět: Re: Brent Crude oil Thu Mar 13, 2008 4:23 pm | |
| - citace :
- ty vysoke komoditni ceny se nepriznive dotknou nas vsech ...
:-) nas se dotknou na zvetsujicim se uctu, coz je dobre. | |
|
| |
medrico
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Mar 21, 2008 12:58 pm | |
| zdravim a pozdravuju,
tak jsem opet v pondeli nastoupil do shortu na brent a utery a streda nevypadala vubec spatne, vzhledem k posilujicimu dolaru v pozici jeste setrvam verim na dalsi pokles a doufam, ze by se to mohlo dostat i pod 90 USD, coz by bylo super, nevim ale v jakem casovem horizontu, no nechame se prekvapit... i kdyz stredecni zpravy o zasobach v americe nic moc, cekal jsem vetsi narust a hlavne jeste uvidima jestli dolarek zachova rust, trosku se toho bojim...
zatim se mejte a prosim o vase nazory... caues... | |
|
| |
medrico
| Předmět: Re: Brent Crude oil Wed Mar 26, 2008 8:31 pm | |
| ahoj vsichni,
koukam zadne reakce na muj prispevek, ze by ropa nikoho nezajimala???
dneska neprijemne zpravy z US, zasoby ropy stagnuji a zasoby ropnych derivatu dokonce vzrostly, tak to jsem opravdu necekal, no nic nadale zustavam v shortu a cekam na pristi tyden, ten pokles drive nebo pozdeji prijde... zatim zdar a dobre obchody.... | |
|
| |
medrico
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Apr 11, 2008 5:32 pm | |
| zdravim, nemate prosim nekdo nahodou nejake nove zpravy o situaci hedge fondu zainvestovanych v komoditach a jejich pripadnych likvidaci investic, jak o tom psal radek o par prispevku vyse? diky za odpoved... jinak ropa se zrovna nevyviji podle mych predstav, ale uvidime v pristich tydnech, zatim stale verim v pokles i kdyz kurs dolaru tomu zrovna neodpovida.... mejte se a at se dari... | |
|
| |
Nimrod Investor
Poeet p?íspivku : 67 Registration date : 14. 06. 07
| Předmět: Re: Brent Crude oil Fri Apr 11, 2008 8:53 pm | |
| Ahoj, neboj nejsi na ropě sám, já taky čekám na pokles, podle mýho je cena vyhnaná taky spekulanty. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby cca. za týden při reportu zásob najednou prohlásili v usej že je vlastně ropy hodně a že ji nestačí ani zpracovat. Jen si s námi hrajou. A nebo taky, na čas to vyženou i nad 130. Klid dočkáme se. Do začátku mot. sezony v usej jsem v klidu. Pak by to mohlo být na dva měsíce zabetonované na tom stavu jaký bude před sezonou. Nechme se překvapit. Lovu zdar. | |
|
| |
911
Poeet p?íspivku : 29 Registration date : 07. 01. 08
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sat Apr 12, 2008 1:34 am | |
| to je jak TRM. cekam short, ale mozna to pujde up a mezi tim zrejme bokem. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sun Apr 13, 2008 6:21 pm | |
| Ahoj jak dollar tak ropa si zaslouží korekci jenže. Dneska na G7 se živě mluvilo o testu USD/EUR 1,6. Dnešní cena ropy nemá s fundamentem nic společného. Ja s tím že technicky má ropa ještě kousek prostoru k růstu. Mám nastavenou nakupku někde mezi 115-118 USD. Pak očekávám na týdením průběhu nějakou delší korekci někam k 90-100USD. (pokud tedy budeme pořád v růstovém trendu. Pořád prorůstoví goldmani | |
|
| |
Harry Investor
Poeet p?íspivku : 21 Registration date : 04. 03. 08
| Předmět: 115 Fri Apr 18, 2008 12:45 pm | |
| Nevydrzel jsem a vzal jsem short, nicmene dolar porad slaby a nejevi znamky, ze by chtel korigovat. Mam to jiz od vcerejska, kde jsem cekal korekci, ale zda se, ze to ted nechce ani nahoru ani dolu. Fundamentalne je cena prestrelena, korekci by to zaslouzilo. Ale kdy? | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: 116 Fri Apr 18, 2008 6:40 pm | |
| A ja si nadaval, ze jsem se zbavil shortu prilis brzo (113,2). Rozumi tomu nekdo? Ale dle mne 116 je velice dobra cena. Jedine zeby meli Saudi prazdny sud. Zase jsem neodolal a dal jeden short na 115,95 | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: 117 Fri Apr 18, 2008 11:22 pm | |
| Tak nam to pekne dopadlo. Tady info: Cena černého zlata roste na nové historické maximum nad 116 USD poté, co skupina nigerijských ozbrojenců prohlásila, že přerušila ropovod společnosti Royal Dutch Shel v deltě řeky Niger. Takove by meli strilet. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Sat Apr 19, 2008 12:05 am | |
| Ahoj nezapomeň na rolování kontraktů může tě to pěkně oškubat.
Já asi nastoupim do shortu v pondělí - středa korekce je na spadnutí. Uvidime jak mi to bude vycházet na grafech. | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: Ostrelovaci ze clunu Mon Apr 21, 2008 8:35 pm | |
| To jsou veci. Nekdy mne napada, zda si to sami tezari ropy nedelaji sami aby meli vyssi zisky. V Nigerii poskozen ropovod a utok rizenou strelou ze clunu na japonsky tanker. A ja se tesil na korekci a nakonec jsem rad, ze dalsi kontrakt jsem prodal jenom s malou ztratou. | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Brent Crude oil Tue Apr 22, 2008 12:45 am | |
| Ahojte Mé špatné oči vidí na grafu, že se ropa bude snažit, co jí síly budou stačit, dostat se někam ke 125USD. Jak to vidíte Vy? | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue Apr 22, 2008 1:01 am | |
| Ahoj Josefe kam až to poleze to opravdu netuším.
Zatím to opravdu na hodinových průbězích na korekci nevypadá. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue Apr 22, 2008 12:28 pm | |
| Na druhé straně pokud má dojít technicky alespoň ke znatelné korekci musí k ní dojít v nejbližších dnech a to při cených pod 120USD ještě lepe max na nynějších cenách. | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Brent Crude oil Tue Apr 22, 2008 1:49 pm | |
| - Radek napsal:
- Ahoj Josefe kam až to poleze to opravdu netuším.
Zatím to opravdu na hodinových průbězích na korekci nevypadá. Ahoj Radku Aby bylo jasné, jak jsem k tomu přišel. Divergence zatím žádné nevidím(mimo překoupenosti), na 60min. však velice krátkodobě jistě vzniknout můžou. Pro vstup to však vidím příliš rizikové. Co na to říkáš? Podotýkám, že je to pouze můj názor - nikde jsem to neokopíroval. Všem přeji hezký den. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Brent Crude oil Tue Apr 22, 2008 2:55 pm | |
| JOsefe souhlasim ale jak jsem řekl pořád tu je možnost k vytvoření nižšího momentu při vyšším high. Ale ta pravděpodobnost stále klesá s rostoucí cenou. Na těchto cenách je poslední šance k vytvoření formace. Jinak bude další prostor k růstu nebo test nových maxim. Bohužel to znamená že si takto vysokých cen ropy užijeme ještě pár desítek dnů. | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: korekce Tue Apr 22, 2008 3:26 pm | |
| Zeby uz konecne? Nebo to je zase jenom takove lakani?
Tak zase lakani. Nicmene po dosazeni kazdeho maxima je celkem slusna minikorekce. Na grafech to temer vypada, ze to miri nekam k 123 dolarum ale nechce se mi verit, ze to bude porad jenom stoupat. Temer to ale vypada, jako by se cekalo ze prorazeni eur/dolar 1,6 je temer jiste. | |
|
| |
Harry Investor
| Předmět: 118 Tue Apr 22, 2008 6:48 pm | |
| tak a 1,6 dosazeno. Rovnez tak 118 na cervnovem kontraktu a ja neodolal a vsal jsem short. Panove, pravdou ale je, ze se bojuje o posledni barely ropy. Vrty jsou uz suche. JInak si neumim vysvetlit, ze dolar uz posilil a ropa hura nahoru. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Brent Crude oil | |
| |
|
| |
| Brent Crude oil | |
|