Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Brent Crude oil

Goto down 
+22
Honzajs
velkámedvědice
trjar
Nimrod
911
Piti
l_kozak
Harry
medrico
jannastas
peta.holub
DendaZ
karkulka
Pablo
lemming
inWestor
lynxsharpeye
pepab
Myk
jopo66
Joseff
Radek
26 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next
AutorZpráva
pepab
Investor
Investor
pepab

Poeet p?íspivku : 90
Registration date : 02. 07. 07

Brent Crude oil - Stránka 7 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Nov 16, 2007 10:35 pm

Doplněna ukázka TA na WTIC opět od techniků godmode z 16.11.2007.Stále to vidí up ve stoupajícím kanálu.
Brent Crude oil - Stránka 7 Dda21310
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Nov 21, 2007 7:21 pm

Radek napsal:
10:31Gasoline supplies up 700,000 brls in latest week
10:31Distillate supplies down 2 mln brls in latest week
10:30Crude supplies rose 2.8 millionbrls in latest week

S 9x USD se můžeme rozloučit

Inventories fell 1.07 million barrels to 313.6 million in the week ended Nov. 16. An increase of 750,000 barrels was expected, according to the median of responses by 16 analysts surveyed by Bloomberg News.

Mám obavu, že máš Radku pravdu, jen nevím, jestlis to myslel tak, že půjdeme na 10x lol
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Nov 21, 2007 8:47 pm

Myk napsal:

Mám obavu, že máš Radku pravdu, jen nevím, jestlis to myslel tak, že půjdeme na 10x lol

No jo no logika a olej nějaký ten měsíc se spolu nekamarádí. Happy

PS: ale těch 100USD má přece jen dost silnou magickou resistanci.

EDIT:

Ale na druhé straně pokud bude platit toto:

The U.S. Dollar Index may fall at least 1.6 percent by year-end to a level that equates to $1.506 per euro, as the Federal Reserve will lower borrowing costs to support the economy, according to Bank of America Corp.

Tak těch 100USD dáme bez problémů.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeThu Nov 22, 2007 7:05 am

Klesne-li poptavka po rope v USA o 1%, tak v Cine a Indii by se musela ve stejne dobe zvysit o 2.3%, aby bylo zachovano equilibrium (budu-li ignorovat ostatni zeme).

Jaky bude mit Cina duvod zvysovat svou spotrebu ropy, zpomali-li US ekonomika, posilni-li ramnibi vuci USD a EURu a import z Ciny do USA a EU se disproporcne (vuci HDP rustu) smerem dolu snizi? Ropa neni tak cenove neelasticka, jak se nekteri "forecasters" snazi tvrdit. Kdo si to vymyslel tu ropu za 100 USD? Hmmmm..

#1 United States: 20,730,000 bbl/day
#2 China: 6,534,000 bbl/day
#3 Japan: 5,578,000 bbl/day
#4 Germany: 2,650,000 bbl/day
#5 Russia: 2,500,000 bbl/day
#6 India: 2,450,000 bbl/day
#7 Canada: 2,294,000 bbl/day
#8 Korea, South: 2,149,000 bbl/day
#9 Brazil: 2,100,000 bbl/day
#10 France: 1,970,000 bbl/day
Návrat nahoru Goto down
pepab
Investor
Investor
pepab

Poeet p?íspivku : 90
Registration date : 02. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Nov 23, 2007 6:45 pm

Čína si již důvod pro zvýšené nakupování ropy našla.Je velice pravděpodobné, že během zimy se budou zásobníky ropy v západních zemích rychle vyprazdňovat. Čína, která chce vybudovat mohutné strategické rezervy, jí bude na trhu kupovat stále více. Stejně tak Indie.A když se k tomu přičtou možné útoky na ropná zařízení v Iráku či Nigérii či napětí mezi USA a Íránem, nemůže z toho v následujících měsících podle pesimistického scénáře vyjít nic jiného než další "magické číslo" - 110 dolarů. Napevno s ním počítá mj. Harry Tchilinguirian z BNP Paribas.
Návrat nahoru Goto down
peta.holub

peta.holub

Poeet p?íspivku : 5
Registration date : 12. 02. 08

PříspěvekPředmět: Put ropa?   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeTue Feb 12, 2008 1:26 pm

Zdravím všechny, ted jsem se registroval ale jinak tady smejdim uz docela dlouho. Predem chci podekovat vsem co tady prispivaji a samozrejme hlavne tem nejcastejsim akterum, diky kterym jsem nabral celkem dost zkusenosti a neco eur uz i z doby diskuze na patrii. Mam fond na indii, koupil jsem pri vyklesu certifikat na uran, ale ten jeste klesl a mozna ze jeste hleda dno. Zda se mi ze v posledni dobe ztratil likviditu, no ono je to ale spojene i s tim co se ted deje na trzich. V posledni dobe obchoduju intraday hlavne dax a erste na kterych se da pekne vydelat pri vecernim pohledu na ameriku a rannim na evropu, ale dneska mi prijde vhodne se zase po nejake odmlce podivat na mou oblibenou ropu, do ktere jsem investoval snad cely minuly rok. Rekl bych to takhle, ropa si drzi az moc vysoke pozice vzhledem ke spomaleni USA a jak se v dalsich dnech ukaze tak i Evropy. V poslednich dnech sla nahoru hlavne kvuli vyhruzce od Chaveze a problemum s tezbou v severnim mori, kurzy diky tomu hodne posilily a cekam ze behem par dni by se mely vratit zpet na +-89 za barel brentu. Nasel jsem si 2 put warranty CB6MZT SG0J59 kazdy na jiny typ ropy, warranty maji slusnou paku, bo zamyslim jen kratkodobe obchody ale na druhou stranu se bojim KO u turbo certifikatu, ktere mam jinak mnohem radsi pro jejich vetsi pruhlednost. Napiste kdyztak sve nazory na vyvoj ropy a taky na me warranty, diky
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeTue Feb 12, 2008 2:33 pm

Též dělám ropu především CL. Momentálně jsem v longu, ale dnes to již přešlapuje a tak čekám co udělá amerika až se vzbudí. Je docela možné, že to půjde dolů, ale ten správný okamžik pro vstup mezi medvědy je třeba důkladně zvážit na základě TA a stále trh hlídat. Ropa je nejcitlivější komodita a na její cenu mají vliv i události zdánlivě s ní nesouvisející. Většinou jsou nárusty cen rychlé poklesy pomalejší.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeTue Feb 12, 2008 3:11 pm

očekává se vzrůst zásob takže DOWN
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Feb 13, 2008 12:28 pm

Chavez svými činy zprávy o zásobách přebije. Podívejte se jak půjde CL odpoledne nahoru. Škoda, že nemám mometálně dostupné volné peníze. Ještě je několik hodin k dispozici dráty z Venezuely do Ameriky jsou dlouhé.
Návrat nahoru Goto down
peta.holub

peta.holub

Poeet p?íspivku : 5
Registration date : 12. 02. 08

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeThu Feb 14, 2008 1:11 pm

Zdravim Te, no jak jsem si overil tvou zpravu o uzavreni kohoutku tak me prepadla kratkodoba nevolnost a videl jsem z toho hned stovku u Light crude ale ono skoro nic. Zasoby taky rekl bych neutralni. Vsiml jsis ze se casto stava, ze s otevrenim ameriky udela Light crude takovy "restart"? Stava se celkem casto ze cena se pohne tak ze smaze pohyby z naseho dopoledne a jede jakoby nanovo. Mozna se mylim ale sleduju to nekdy i na brentu a parkrat jsem to i vystihl. Ale dobre je kdyz BrokerJet ma zadarmo obchodovani s nejakym emitentem, to se pak lehce obchoduje Smile
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeThu Feb 14, 2008 2:42 pm

Ano, už jsem tu někde psal, amerika ráno vstane, a postaví se proti trendu, během dopoledne přečtou zprávy ze světa a trend se otočí.
Samozřejmě přeháním, ale tyto výkyvy je možné vysledovat například i u zlata. V tom longu CL ještě jsem zatím je to cca +6%, čekám až se amíci vzbudí a protřou oči. Smile
Návrat nahoru Goto down
medrico

medrico

Poeet p?íspivku : 10
Registration date : 02. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Feb 29, 2008 11:25 am

zdravim vsechny,
tak jsem nastoupil do kratkodobe spekulace na pokles, ale zda se, ze dolarek mi trosku udelal caru pres rozpocet, tak jsem zvedav, jak se to bude vyvijet dal, doufam, ze uz se to brzy otoci, dnesni negat. zpravy z ekvadoru a anglie situaci take nepomahaji, tak nezbyva nez doufat..... stale verim na obrat mezi 85-95 USD.... prosim o pripominky a nazory..... zatim caues
Návrat nahoru Goto down
karkulka
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 47
Registration date : 04. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Feb 29, 2008 12:15 pm

medrico napsal:
tak nezbyva nez doufat..... stale verim na obrat mezi 85-95 USD.... prosim o pripominky a nazory..... zatim caues

Zdravim! Take jsem par mesicu "doufal" v prolomeni supportu kolem 86, ale najednou konsolidace zrejme vyustila v protnuti rezistence nad 100. Ropa uz davno neni sudem s cernym sajrajtem, jehoz cenu urcujou ti, co ten sajrajt opravdu produkuji ci spotrebovavaji. Prestavam doufat, short jsem s zavrel a oplakal a cekam, kam az ropa muze vylezt. Pokud uzavre tyden a udrzi se par dnu nad 100, muze pomerne rychle vystoupat o dalsich $15, ne-li $25... Pokud se nahodou vrati pod 100, muze mit smysl uvazovat o obnoveni shortu.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Feb 29, 2008 12:56 pm

medrico napsal:
prosim o pripominky a nazory

Ahoj ted to bude pár hodin klesat už jen kvuli výběru zisku. Sleduj to v následujícícich hodinách v pondělí/úterý by mohl být pokus o další růst pokud se nepovede pak to půjde dolů.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Feb 29, 2008 10:50 pm

medrico napsal:
zdravim vsechny, tak jsem nastoupil do kratkodobe spekulace na pokles, ale zda se, ze dolarek mi trosku udelal caru pres rozpocet, tak jsem zvedav, jak se to bude vyvijet dal, doufam, ze uz se to brzy otoci, dnesni negat. zpravy z ekvadoru a anglie situaci take nepomahaji, tak nezbyva nez doufat..... stale verim na obrat mezi 85-95 USD.... prosim o pripominky a nazory..... zatim caues

Ahoj Medrico !

Hmmm, já jsem zrovna včera z ropného shortu se ztrátou raději vystoupil ... mohl bych se podepsat pod to, co o něco výše píše Karkulka ... ropa se v současné době nechová způsobem, na jaký jsme byli donedávna u komodit zvyklí - tedy cena odvozená od nabídky a poptávky, skladových zásob, sezóny a podobně ... Když jsem před nedávnem otevíral short, vycházel jsem z následujících předpokladů : vysoká momentální cena + blízký konec mírné zimy + několik týdnů rostoucí zásoby + motoristická sezóna daleko + obavy z recese v USA respektive jistota zpomalení globální ekonomiky a tedy snížení poptávky po palivech = ceny ropy jednoznačně down ... A kde jsme dnes ? Ropa poslední týdny zvysoka kašle na celý tento fundament hnána spekulanty a investory na nová maxima v rámci všeobecné komoditní rally způsobené abnormálně slabým dollarem a obavami z inflace ... Myslím, že "férová" cena ropy pro tento čas je někde mezi 70 a 80 dolary - možná se jí i dočkáme, ale zřejmě až po znatelném posílení dolaru ... ale kdy to bude a jaká nová maxima mezitím ropa stanoví - čert ví (:o)) Ať se Ti daří !

Pablo
Návrat nahoru Goto down
lemming
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 221
Registration date : 14. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Feb 29, 2008 10:55 pm

Pablo: Kdyby jen posledni tydny, ja jsem na ni prodelal prachy na shortu na podzim Sad
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Feb 29, 2008 11:08 pm

lemming napsal:
Pablo: Kdyby jen posledni tydny, ja jsem na ni prodelal prachy na shortu na podzim Sad

Ahoj nejsi sám. Všechno se to točí kolem padajícího dollaru. Stejně jako zlato a ostatní komodity. Dollar bude padat max do konce 2Q08 můj odhad.

Pokud OPEC neudělá příští týden nějakou botu tak ropa půjde dolů.
Návrat nahoru Goto down
medrico

medrico

Poeet p?íspivku : 10
Registration date : 02. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeSat Mar 01, 2008 6:39 pm

zdravim vsechny,
diky vsem za nazory, rozhodl jsem se ten short jeste podrzet, tak uvidim, stale verim na brzky sestup k 90 USD, tak uvidime... zatim se mejte a at se dari caues...
Návrat nahoru Goto down
Harry
Investor
Investor
Harry

Poeet p?íspivku : 21
Registration date : 04. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Mar 05, 2008 9:45 pm

medrico napsal:
zdravim vsechny,
diky vsem za nazory, rozhodl jsem se ten short jeste podrzet, tak uvidim, stale verim na brzky sestup k 90 USD, tak uvidime... zatim se mejte a at se dari caues...

Zatim to ale tak nevypada. Dolar dale klesa a to co dnes predvedla ropa... vzestup o 5 dolaru za den jsem jeste nevidel. Doufam ale ze to zkoriguje nebot jsem nevydrzel a vzal short na 104.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Mar 05, 2008 9:57 pm

+ OPEC nezvýší produkci
+ pokles stavu zásob
+ oslabení dolaru

Ale ropa je již tak nahoře že si alespoň menší korekci zaslouží podobně i zlato.
Návrat nahoru Goto down
l_kozak

Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 22. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Mar 05, 2008 10:08 pm

Ahoj,

poslouchal jsem pred chvili Bloomberg, kde hovorili o rope. Pocitaji, ze by cena ropy behem dvou tydnu mela dosahnout 110 - 115 USD. Dnesni rust je opravdu robustni, ale ja bych se toho shortu pri nejblizsi vhodne prilezitosti zbavil. Na podzim jsem sel na rope houzevnate proti trendu a hrube se mi to nevyplatilo.

Preju ti, at ti to vyjde!
Návrat nahoru Goto down
Harry
Investor
Investor
Harry

Poeet p?íspivku : 21
Registration date : 04. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Mar 05, 2008 10:43 pm

l_kozak napsal:
Ahoj,

poslouchal jsem pred chvili Bloomberg, kde hovorili o rope. Pocitaji, ze by cena ropy behem dvou tydnu mela dosahnout 110 - 115 USD. Dnesni rust je opravdu robustni, ale ja bych se toho shortu pri nejblizsi vhodne prilezitosti zbavil. Na podzim jsem sel na rope houzevnate proti trendu a hrube se mi to nevyplatilo.

Preju ti, at ti to vyjde!

Celkem lituji, ze jsem si to neprecetl par minut drive. To jsem byl jeste v zisku. Ted nevim zda cekat na malinkou korekci na vystup na nule nebo se smirit se ztratou. Diky za info.

Nakonec jsem to prodal se ztratou, neni velka, pouhych 155 dolaru, ale mrzi mne to.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeWed Mar 05, 2008 11:35 pm

S cílovou cenou 115 USD taky souhlasím, předpokládám, že by na tyto úrovně ropa mohla vystoupat už jenom z důvodu, že očekávám kurs EURUSD cca 1,57. Časový horizont si ale netroufám odhadovat. Pokud by se udržel stávající trend, horizont 14 dní je reálný.
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeThu Mar 06, 2008 12:29 am

Michael Kahn s vama take souhlasi a vidi vrchol kolem 112 USD. K teto hodnote dospel pripoctenim 50% z trading range k hodnote, na ktere je tato trading range prolomena smerem nahoru. Chytat tyhle vrcholky je osemetne, ale kolem 110 bych si uz asi troufnul.
Návrat nahoru Goto down
karkulka
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 47
Registration date : 04. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitimeFri Mar 07, 2008 12:22 pm

Ahoj Lynxi,

V Komoditach do rubriky Vseobecne tema jsem v dobe Tveho pobytu v Amstru prekopiroval ten nahled na soucasnou roli komodit... (mozna si to zaznamenal i na mailu). Docela by mne zajimal Tvuj nazor, az budes mit chvilku.

Diky a mej se dobre!
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Brent Crude oil   Brent Crude oil - Stránka 7 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Brent Crude oil
Strana 7 z 13Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Komodity-
Přejdi na: