|
| Natural Gas | |
|
+10MERKUR1 jannastas velkámedvědice Pablo Piti LazyBear inWestor Myk Joseff Radek 14 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Fri Aug 31, 2007 2:25 pm | |
| - inWestor napsal:
- Já jsem na zkoušku koupil dne 23.08.2007 certifikát AA0K5T (nákup 1,29 ). Cíl jsem si stanovil na cca 1,60. Teď vidím, že to nebyla asi ani ta nejlepší cena, ani ta nejlepší volba certifikátu. No prostě nedostatek času v práci. Už jsem připraven se ho rád zbavit za cca 1,40. Dá mi někdo nějaké doporučení? Držet či ne? Jiný vhodnější certifikát?
No když to srovnáš např. s GS6MFF tak maš sprad více než 3x větší. Ze zkušenosti vím že Goldman sachs má ohledně komodit na Nymexu jeden z nejlepších spreadu z emitentů. Pro akcie a meny jsou zase dobrý AMRO a Commerz bank. A východní+střední evropa Raiffeisen či Erste U jiných podkladových aktív záleží na volbě. Ale na Onviste nebo Arivě jde sežadit certifikaty podle spreadu a paky najednou. No rada co už jsi koupil s tím nic neudělaš. Sleduj moment a pokud se neotočí tak drž. Je dost pravděpodobné že skončíš s vysokým ziskem kdy plyn vystoupá na 7-8USD. A nebo pokud máš odvahu můžeš ředit. | |
| | | Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Fri Aug 31, 2007 3:02 pm | |
| Teda Radku, Ty mi s těmi certifikáty dáváš. Já věděl, proč si s nima nechci komplikovat život. Jednak neumím pořádně německy a než pochopím, co je to participace, discount, knock-out, tak už budu v důchodu.
Nastudoval jsem si třeba indexové certifikáty a tam se píše, že přesně kopírují pohyb podkladového aktiva. Tématické certifikáty se prý mohou vázat na komodity, tedy by to měl být u zemního plynu třeba GS0HHN nebo ty, které jsi nahoře vyjmenoval. Ale ouha, ty certifikáty mají úplně jinou cenu, než je cena zemního plynu, navíc každý úplně jinou, od 1 do 5ti. Jak je to možné? | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Natural Gas Fri Aug 31, 2007 3:48 pm | |
| Nazdar pánové, nějak se mi nedostává času a tak jen něco narychlo. Zpráva o stavu zásob: Americký energetický institut (EIA) zveřejnil statistiku o velikosti zásoby zemního plynu v USA v týdnu do 24.srpna 2007. Objem zemního plynu v zásobnících : +43 mld kubických stop Očekávané zásoby (MGR): +46 mld kubických stop Stav v týdnu do 17.srpna +23 mld = 2926mld kub stop (východ 1613, západ 409, region 904) Celková zásoba podle EIA : 2969 mld kub stop (Východ 1657, západ 410, region 902) EIA před rokem: 2898 mld kub stop EIA pětiletý průměr: 2654mld kub stop EIA změna meziročně: +71 mld kub stop (+2,4%) EIA změna oproti pětiletému průměru: + 315 mld kub stop (+11,9%) Nejvyšší cenu si z koše hlavních center Henry Hub, New York, Chicago, Houston a Jižní Karolína udržel k 22.srpnu New York s $6.30 za mil BTU. NOAA a další privátní meterologické kanceláře vydaly varování že se ve vlnách Atlantiku vytváří několik tropických vln které mohou při zformování znamenat potenciální hrozbu pro Mexický záliv. Aktivní říjnový futures klesl 27.srpna pod tíhou extrémních zásob na nové kontraktní minimum $5,422 za milion BTU což je nejnižší uzavírací cena od září 2006. Trh je opět z technického pohledu přeprodaný což se pravděpodobně projeví před nastávajícím prodlouženým víkendem a nejistotou ohledně přepovědi počasí uzavíráním krátkých pozic a růstem cen. Rezistence leží na $6,13 zatímco podpora leží na $4,99.
Já používám NATURAL GAS INDEX (XNG.X.AXI), což jsme již jednou probírali. Dle mé TA je stále v krátkodobém klesajícím trendu, jsou zde již však vidět určité divergence a tak je otočka pravděpodobně velice blízko. Momentálně zvažuji, jaké zvolit KO - což je u mne vždy největší problém. Indexový cert. (GS0J03) se mi nelíbí z důvodu vazby velké částky peněz. | |
| | | inWestor Investor
Poeet p?íspivku : 123 Localisation : Ostrava Registration date : 25. 07. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Sun Sep 02, 2007 2:04 am | |
| - Radek napsal:
- inWestor napsal:
- Já jsem na zkoušku koupil dne 23.08.2007 certifikát AA0K5T (nákup 1,29 ). Cíl jsem si stanovil na cca 1,60. Teď vidím, že to nebyla asi ani ta nejlepší cena, ani ta nejlepší volba certifikátu. No prostě nedostatek času v práci. Už jsem připraven se ho rád zbavit za cca 1,40. Dá mi někdo nějaké doporučení? Držet či ne? Jiný vhodnější certifikát?
No když to srovnáš např. s GS6MFF tak maš sprad více než 3x větší.
Ze zkušenosti vím že Goldman sachs má ohledně komodit na Nymexu jeden z nejlepších spreadu z emitentů.
Pro akcie a meny jsou zase dobrý AMRO a Commerz bank.
A východní+střední evropa Raiffeisen či Erste
U jiných podkladových aktív záleží na volbě.
Ale na Onviste nebo Arivě jde sežadit certifikaty podle spreadu a paky najednou.
No rada co už jsi koupil s tím nic neudělaš. Sleduj moment a pokud se neotočí tak drž. Je dost pravděpodobné že skončíš s vysokým ziskem kdy plyn vystoupá na 7-8USD.
A nebo pokud máš odvahu můžeš ředit. Díky za odpověď a za navedení na certifikáty GS, nějak jsem je při hledání v aplikaci BJ přehlídl. Do AA0K5T jsem investoval cca 3,5 % z prostředků na obchodování, tak se uvidí. Podle vývoje možná ještě plyn přikoupím, asi GS6MFE. | |
| | | Myk Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Sun Sep 02, 2007 2:53 pm | |
| - inWestor napsal:
- Podle vývoje možná ještě plyn přikoupím, asi GS6MFE.
Omlouvám se za naprosto triviální dotaz, ale mohli byste mi prosím někdo potvrdit, že chápu správně, jak fungují knock out certifikáty? Knock-Out mit Stop Loss Type: CALL Basispreis: 3,949 USD Knock-Out-Schwelle: 4,660 USD Knock-Out-Schwelle erreicht: nein Bez.-Verh.: 1,000 Fälligkeit: open end Cena certifikátu = (Cena plynu - Basispreis 3,949)/(kurz EURUSD) +/- spread Pokud cena plynu poklesne kdykoliv pod 4,66 USD, certifikát bude stažen z trhu a investor dostane 0 Pochopil jsem to správně? Co znamená Bez.-Verh.: 1,000 ? Co znamená Knock-Out-Schwelle erreicht: nein? Co znamená, když má knock-out certifikát stop loss? | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Sun Sep 02, 2007 4:48 pm | |
| Aktualizace 1. přízpěvku A k dotazům: - citace :
- Knock-Out mit Stop Loss
Type: CALL Basispreis: 3,949 USD Knock-Out-Schwelle: 4,660 USD Knock-Out-Schwelle erreicht: nein Bez.-Verh.: 1,000 Fälligkeit: open end
Cena certifikátu = (Cena plynu - Basispreis 3,949)/(kurz EURUSD) +/- spread
Pokud cena plynu poklesne kdykoliv pod 4,66 USD, certifikát bude stažen z trhu a investor dostane 0
Pochopil jsem to správně?
Co znamená Bez.-Verh.: 1,000 ? Co znamená Knock-Out-Schwelle erreicht: nein? Co znamená, když má knock-out certifikát stop loss?
takže Basic price (přímo z Euwaxu) Strike price Also called subscription price or simply basis. The strike price is a specified price that determines the value of a securitised derivative on its maturity. In a warrant the strike price is the price of the respective underlying at which the investor has the right to buy (call) or sell (put) an equity. However in reverse convertibles the strike price determines the method of repayment of the bond on maturity. If the underlying is quoted below the strike price of the bond on the record date repayment is normally made in the form of equities. In the case of index bonds redemption is then made in the form of index certificates, fund units or a cash payment of the current index value. However, if the underlying is quoted above the strike price the bond is redeemed through a cash payment.A česky to v podstatě znamená že se jedná o základní cenu certifikátů Podle níž se vyvíjí cena: Tzn. hodnota certifikatu= aktuální cena podkladového aktiva - strike price - citace :
- Pokud cena plynu poklesne kdykoliv pod 4,66 USD, certifikát bude stažen z trhu a investor dostane 0
Ano i ne pokud ma endloss tak na ceně knockout bude obchodování ukončeno a dostaneš zbytkovou cenu certifikatu 14dni po ukončení tuším. už jsme to tu tuším s josefem probírali zkus si najit certifikat který takto propadne a uvidiš jak se chová. Tato situace by se ti však nikdy stát neměla je lepší certifikat prodat před tím něž k té situaci nastane. - citace :
Co znamená Bez.-Verh.: 1,000 ? kolik je za cenu podkladového aktiva. Multiplier The multiplier specifies how many warrants or certificates are required to acquire the right to be able to buy (call option) or sell (put option) an equity or another underlying at a specified price. For example, in a multiplier of 10:1, 10 warrants are required to buy/sell a single equity.
- citace :
- Co znamená Knock-Out-Schwelle erreicht: nein?
Co znamená, když má knock-out certifikát stop loss? To tam nevidím ale přoloženo Zda může být nebo spíše bylo dosaženo Knock out NE. (zase mi ta němčina tolik nejde a časy už vůbec ne :D) Stop loss viz výše. Tady je brožura: http://www.goldman-sachs.de/_files/upload/know_how/146-2006-10.pdfEDIT: ještě k té ceně po knock-outu pokud jde o velikost zbytkové ceny co bude vyplacena realizací knockout bariery: Tzn. hodnota certifikatu= knockout bariera - strike price tzn: hodnota certifikatu= 4,66 - 3,949 = 0,711 USD v eurech to může být: 0,52 Euro záleží na kurzu tenhle certifikat zrovna propadl barierou http://www.rt.boerse-stuttgart.de/pages/search/main.html?searchterm=DE000CB7JFF8&LANG=detak sleduj co se snim začne dít tohle je certifikat bez stoplosu http://www.rt.boerse-stuttgart.de/pages/search/main.html?ChartHist=12&LANG=de&searchterm=DE000CB6CCE5&BasisChartHist=12zakladní a knockout cena je tam stejné tzn. po realizaci knockout bariery bude cena certifikatu 0 EURo. | |
| | | Myk Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Sep 03, 2007 11:25 pm | |
| Radku díky za odpovědi ke knock out certifikátům. Už jsem si poslal nějaké peníze do brokerjetu a zkusím si nějaký certifikát koupit. Jinak NG nám právě testuje minimum ze 27.8. Jsem zvědavý, jestli z toho vyleze dvojité dno nebo jestli to prorazí dolů. EDIT 4.9.2007 18:50 Tak double bottom se nekonal, posunulo nám to nové minimum a spíše to vypadá na side ways. Trh je pod tlakem velkých zásob a vyčkává, jestli se nějak projeví bouře v mexickém zálivu. Je jasné, že cena v zimě vzroste, ale raději ještě si chvilku s nákupem certifikátu počkám, KO hranice 4,66 je poměrně blízko. Loňské minimum 4,4 nastalo 25.9., i když je nutné vzít v úvahu, že to bylo způsobené krachem hedge fondu amaranth, který vsadil velké peníze na spredy zemního plynu. Spekulace se zhroutila, když celý srpen a září byl poklidný, spotřeba zemního plynu nízká (jako letos) a žádný hurikán se neobjevil....
Naposledy upravil dne Tue Sep 04, 2007 8:01 pm, celkově upraveno 2 krát | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Tue Sep 04, 2007 7:27 am | |
| No ono se v podstatě neobchodovalo podkladové aktivum . I když s certifikaty ano. Ale proč to píšů včera byl krásně vidět krásny úkaz toho když se v USA neobchoduje tak emitenti natahují spread jak se dá včera se na NG u GS zvýšil spread 4x. | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Sat Sep 08, 2007 5:57 pm | |
| Zemní plyn:
Nám předvádí svou volatilitu. Již několikrát otestoval své minimum pokaždé však s menším momentem.
Skladové zásoby jsou sice na svých 5-letých maximech ale proti minulému roku žádná změna.
V minulém týdnu jsme mohli vidět výrázné zavíráni krátkých pozic v komerčním sektoru. Což může značit že poklesy se blíží svému konci.
Ze střednědobého pohledu lze předpokládat že plyn poroste stejně jako tomu bylo před rokem dokonce klesající dollar ho může dostat o něco výše.
Takže buď příštích 7-14 dní bedlivě sledovat trend a koupit na lepších úrovních nebo se spokojit s pocitem nízkých cen a koupit na long již teď. Případně zvolit obě varianty. | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Sep 10, 2007 9:23 am | |
| | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Sep 10, 2007 10:18 pm | |
| Musím se přiznat že jsem se poněkud unáhlil (možná) za den dneska bylo na plynu zisku 10%. Krásný příklad pro spekulanty kteří na něm intraday tráví celý den.
PS:
Za růstem stojí nedostatek dodávek plynu do VB (ráno) pak horší počasí v Atlantiku a následné výbuchy na potrubí v Mexiku. Kolik věcí se nesejde v jeden den člověk se nestačí divit. | |
| | | Myk Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Tue Sep 11, 2007 1:21 am | |
| - Radek napsal:
- Musím se přiznat že jsem se poněkud unáhlil (možná) za den dneska bylo na plynu zisku 10%. Krásný příklad pro spekulanty kteří na něm intraday tráví celý den.
Nejen 10%, na některých certifikátech i 20%. Ráno jsem dostal na GS6MFE kotaci 0,99, ale říkal jsem si, že si počkám na zahájení obchodování v Americe, až otestujeme nové minimum. A asi v 15:30 jsem dostal kotaci 1,22 při 2 procentním spreadu. Takže čistých 20 procent, nepočítám-li 20EUR na poplatcích. Doufám, že ten fundament není tak silný a příští týden se plyn ještě podívá k 5,5. Radku, kde sleduješ zprávy o funamentu komodit? Je nějaký přehledný web? | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Tue Sep 11, 2007 7:19 am | |
| - Myk napsal:
- Radek napsal:
- Musím se přiznat že jsem se poněkud unáhlil (možná) za den dneska bylo na plynu zisku 10%. Krásný příklad pro spekulanty kteří na něm intraday tráví celý den.
Nejen 10%, na některých certifikátech i 20%. Ráno jsem dostal na GS6MFE kotaci 0,99, ale říkal jsem si, že si počkám na zahájení obchodování v Americe, až otestujeme nové minimum. A asi v 15:30 jsem dostal kotaci 1,22 při 2 procentním spreadu. Takže čistých 20 procent, nepočítám-li 20EUR na poplatcích. Doufám, že ten fundament není tak silný a příští týden se plyn ještě podívá k 5,5. Radku, kde sleduješ zprávy o funamentu komodit? Je nějaký přehledný web? Ahoj ja myslel 10% na podkladovém aktivu. Zprávy nejrychlejší jsou zde: http://www.bloomberg.com/news/markets/energy.htmlAsi mám ještě nějaké weby doma podívám se ale ty jsou spíše analytické. | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Wed Sep 12, 2007 2:59 pm | |
| Putin se rozhodl vyměnit premiéra takže plyn bude trochu nervozní pár dnů. | |
| | | Myk Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Wed Sep 12, 2007 6:03 pm | |
| - Bloomberg napsal:
- Natural gas has rallied 9 percent since Sept. 4 as crude oil prices surged and consumption increased, forcing those with so- called short positions to buy. Short trades are bets prices will decline. They outnumbered long positions, or trades betting prices will rise, by 63,650 contracts for the week ended Sept. 4, according to the U.S. Commodity Futures Trading Commission.
To mi hlava nebere. Jak může počet short kontraktů převýšit počet long kontraktů? Aby se mohl otvřít short, musí se otevřít zároveň long (prodávám-li kontrakt, musí ho někdo koupit). V každém okamžiku musí být přece short a long kontraktů stejně. Nebo ne? | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Wed Sep 12, 2007 6:58 pm | |
| - Myk napsal:
To mi hlava nebere. Jak může počet short kontraktů převýšit počet long kontraktů? Aby se mohl otvřít short, musí se otevřít zároveň long (prodávám-li kontrakt, musí ho někdo koupit). V každém okamžiku musí být přece short a long kontraktů stejně. Nebo ne? Ano ale rozlišuje se short a short. Long a short pozice se navzájem přelévají mezi komerční a nekomerční sektor. viz: http://futures.tradingcharts.com/cotcharts/NGJe dobré sledovat pozice v komečním sektoru výrazná změna dává následně signál jakým směrem se vydá dlouhodobý trend. | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Wed Sep 19, 2007 6:24 pm | |
| Díky hezkému počasí zřejmě narostou zítra zásoby plynu.
Dle mého je to jedna z posledních příležitostí k dobrému nástupu do long pozic doufám někde na cenách 5,8-6 USD. | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Thu Sep 20, 2007 10:00 pm | |
| Zajímavá situace na jednotlivých kontraktních měsících. Říjen klesá ale všechny ostatní měsíce stoupají. http://futures.tradingcharts.com/marketquotes/NG.htmlDnešní zpráva o stavu zásob vyšla mírně pod očekávání Objem zemního plynu v zásobnících : +63 mld kubických stop Očekávané zásoby (MGR): +67 mld kubických stop Stav v týdnu do 7.září +64 mld = 3069mld kub stop (východ 1746, západ 408, region 915)
Celková zásoba podle EIA : 3132 mld kub stop (Východ 1787, západ 414, region 931) EIA před rokem: 3164 mld kub stop EIA pětiletý průměr: 2894mld kub stop (2002 - 2006)
EIA změna meziročně: -32 mld kub stop (-0.1%) EIA změna oproti pětiletému průměru: + 238 mld kub stop (+8,2%)
Nejvyšší cenu si z koše hlavních center Henry Hub, New York, Chicago, Houston a Jižní Karolína udržel k 12.září New York s $6.54 za mil BTU.
Současná velikost pracovních zásob nad 3bil kub stop je nejvyšší od roku 1990. EIA odhaduje průměrnou spotovou cenu plynu v letošním roce na $7,30 a v roce 2008 o něco vyšší než $8 za mil BTU. Prohlubující se krize úvěrového trhu pravděpodobně způsobí zpomalení americké ekonomiky a tím i poptávky po energiích, uvádí v krátkodobém výhledu Americká energetická agentura (EIA).
Celková spotřeba domácností a podniků má podle odhadu EIA vzrůst v roce 2007 o 4,5% ale v roce 2008 pouze o 0,3%. Celková produkce z pevniny a plošin Mexického zálivu v letošním roce vzroste o 0,8% a v r 2008 spuštěním nových projektů o 1,3%. Importy zkapalněného zemního plynu letos expandovaly o 47% a v r 2008 porostou o 19%. Právě relativně vysoké ceny v prvním půlroce porovnáním s ostatními zeměmi odrážely právě vysoký objem importů.Ve 3Q a 4Q se čeká zpomalení dovozů LNG které znovu zrychlí v 1Q 2008.
Ve středu ceny zemního plynu opět ostře klesly smazáním rizikové prémie doznívající bouře a možného ohrožení americké ropné infrastruktury v Mexickém zálivu. Pravděpodobně čtvrtý letošní hurikán pojmenovaný Ivo se zformujev Pacifiku. NHC upozorňuje že existuje 60% pravděpodobnost že se během 120 hodin formuje na hurikán kategorie I a silou větru 150km/h. V současnosti je bouře asi 600km jižně od letoviska La Paz na Baja California.
Aktivní říjnový futures který expiruje 26.září dnes klesá o 12,8 centů na $6,052 za milion BTU. Rezistence leží na $7,010 zatímco podpora na $5,815. Tohle se moc na plyn nehodí: Prohlubující se krize úvěrového trhu pravděpodobně způsobí zpomalení americké ekonomiky a tím i poptávky po energiích, uvádí v krátkodobém výhledu Americká energetická agentura (EIA).Spíše bych takový to komentář čekal k ropě. Na rozdíl od jizdy autem topit se bude muset. Max nižší spotřeba elektráren. | |
| | | Myk Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Sat Sep 22, 2007 10:59 am | |
| Dlouhodobá předpověď na OCT slibuje teplé počasí, což by znamenalo menší spotřebu na topení a setrvání na vysokých zásobách. Oproti tomu se v mexickém zálivu utvořila tropická bouře a těžební společnosti ve čtvrtek evakuovaly zaměstnance. 1/3 těžežební kapacity byla ve čtvrtek zavřená. Zůstal jsem zamknutej v pozici, tak doufám, že přes víkend bouřka nevyšumí. Pokud se rozpustí, tak se asi Radku opravdu podíváme zase někam na (chtěl jsem napsat na 5,8, ale už jsme na novém měsíci a o dolar výše . - Bloomberg napsal:
- NEW YORK: Natural gas futures fell Wednesday amid speculation that inventories would expand beyond what is required to meet winter heating needs.
A late-summer wave of moderate weather in much of the United States and a long-range forecast for a warm October means air-cooling demand and heating needs will be low, increasing storage, said Chris Jarvis, president of Caprock Risk Management in Hampton Falls, New Hampshire.
"We're looking at a very bullish injection season with a delay in the heating season and no hurricanes," he said.
Gas for October delivery declined 31.8 cents to $6.91 per million British thermal units on the New York Mercantile Exchange.
Inventories were forecast to have increased 65 billion cubic feet, or 1.84 billion cubic meters, last week, according to the median response of 14 analysts in a Bloomberg News survey. Today in Marketplace by Bloomberg Nestlé appoints insider as chief executive Sainsbury eases opposition to Qatar takeover bid Metro chief to step down early
The U.S. Energy Department is scheduled to release its weekly report Thursday in Washington.
Supplies must increase an average 56 billion cubic feet a week until the end of October to match the 3.461 trillion cubic feet of gas reported on Oct. 20, 2006.
Our estimate "is that we'll reach last year's level or be slightly above," said Charlie Sanchez, vice president of energy markets for Gelber & Associates in Houston. "If we have above normal temperatures in October, it might encourage slightly less draws from that weather."
Traders are watching for possible development of a storm in the Gulf of Mexico. The potential is keeping prices from heading lower, said Jarvis. | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Sat Sep 22, 2007 1:27 pm | |
| - Myk napsal:
- Dlouhodobá předpověď na OCT slibuje teplé počasí, což by znamenalo menší spotřebu na topení a setrvání na vysokých zásobách.
Oproti tomu se v mexickém zálivu utvořila tropická bouře a těžební společnosti ve čtvrtek evakuovaly zaměstnance. 1/3 těžežební kapacity byla ve čtvrtek zavřená.
V nejhorším se bude ředit. No dneska tam maji fakt hezky A po alespoň deset dnů bude dobré počasí přetrvávat doufám že to zahýbe ropou konečně. | |
| | | LazyBear Admin
Poeet p?íspivku : 100 Age : 54 Localisation : Ruda (jižní Morava) Registration date : 04. 06. 07
| Předmět: Na jihu je pěkně teplo Sat Sep 22, 2007 3:47 pm | |
| 68°F = 20°C, 86°F= 30° C. A to mezi se dá dopočítat jako cca 1°C = 2°F ( přesně 1°C= 1,8°F).
Vzorec T[°C]= (T[°F] - 32) * 5/9
Naposledy upravil dne Thu Sep 27, 2007 7:33 pm, celkově upraveno 2 krát | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Sep 24, 2007 7:51 am | |
| - LazyBear napsal:
- ( přesně 1°C= 1,8°F).
Tím bych si nebyl tak jistý zvláště když jsi hned poté napsal rovnici. Tahle analýza mi dneska ráno přišla na email. Natural Gas: My bias is that the downside is limited in the natural gas futures market, given the record high liquid energy prices and the fact that we are heading into the U.S. heating season. However, there are also high natural gas storage levels, at present, which will limit the upside for at least the near term. It will take a "cold snap" in the U.S. to jump start a price rally in natural gas. The other potentially bullish factor for natural gas on a more near-term basis would be any major tropical storm or hurricane that has the potential to damage U.S. natural gas installations in the Gulf of Mexico. The longer-term monthly chart for nearby natural gas futures shows solid longer-term support at the $5.00 area and solid longer-term resistance at the $7.50 area, basis nearby futures. | |
| | | Myk Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Sep 24, 2007 1:46 pm | |
| - Radek napsal:
The other potentially bullish factor for natural gas on a more near-term basis would be any major tropical storm or hurricane that has the potential to damage U.S. natural gas installations in the Gulf of Mexico.
Tak ten potenciální faktor asi nevyšel. Asi vystoupím z pozice. Je to stále se slušným ziskem a nechni se spoléhat na studené počasí, když meteorologové slibují slunečno. Vrátím se, jestli to ještě poklesne. - Reuters napsal:
MEXICO CITY, Aug 23 (Reuters) - World No. 5 oil exporter Mexico restarted its Gulf crude and gas production on Thursday and suffered only minor damage from ferocious Hurricane Dean, state energy monopoly Pemex said.
Pemex, a major supplier to the United States, said it produced 342,000 barrels of crude in Campeche Bay on Thursday and aimed to get oil production back up to normal levels "in the next few days".
Pemex shut down 2.65 million bpd of production when Dean hit Mexico.
The company -- already affected this year by declining yields at its huge but aging Cantarell oil field in the Mexican Gulf -- planned to have its 18,000 Gulf workers back at their posts by Friday.
"A few hours ago, (Pemex) restarted its crude and gas production in the Bay of Campeche after having concluded an aerial and physical revision of a large part of the deep sea rigs, which showed there were no great damages," Pemex said in a statement.
Two of Mexico's three main oil shipping ports reopened on Thursday, after all three were shut as Dean raced through the Gulf of Mexico on Tuesday. Pemex halted oil shipments from two ports as early as Monday.
Port supervisor Arturo de la Cruz told Reuters the key Dos Bocas oil port was operating normally, while another port official said the first of several crude oil tankers had left Pajaritos, part of the Coatzacoalcos port complex.
Mexico's third main Gulf of Mexico oil port, Cayo Arcas, remained closed on Thursday evening, however, according to a transport ministry statement. "There is no movement there," a port official told Reuters earlier in the day.
In normal conditions, Pemex exports some 1.7 million barrels per day of crude oil. Around 80 percent of that goes to the United States, mostly leaving from Dos Bocas, Pajaritos and Cayo Arcas, and the rest from the Pacific coast.
MONSTER STORM
Pemex shut down production when Dean -- a monster Category 5 storm as it smashed into Mexico's Caribbean coast Tuesday -- raced westward across the Yucatan Peninsula and raged into the Mexican Gulf.
The company said on Thursday its six oil refineries had not been affected by the hurricane and all were operating.
"They are operating normally, production levels are normal," a spokeswoman said, brushing off talk in gasoline markets that runs at the Cadereyta refinery in the northern state of Nuevo Leon were down by 25 percent.
An employee at the Minatitlan refinery, which is on the southern Gulf of Mexico coast and was the only refinery located close to the path of the hurricane, confirmed the plant had not been hit hard by Dean and was operating as normal.
(Additional reporting by Cyntia Barrera Diaz) | |
| | | LazyBear Admin
Poeet p?íspivku : 100 Age : 54 Localisation : Ruda (jižní Morava) Registration date : 04. 06. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Thu Sep 27, 2007 7:36 pm | |
| - Radek napsal:
- LazyBear napsal:
- ( přesně 1°C= 1,8°F).
Tím bych si nebyl tak jistý zvláště když jsi hned poté napsal rovnici.
Ahoj Radku, podle rovnice 68°F a 86°F pro rychlou orientaci , ale když je teplota jiná jak výše uvedené,pak přírůstek teploty o 1°C= přírůstek teploty o 1,8°F. - Radek napsal:
- No generala jsem dostal od Admina asi za to že mu tu neustále spamuji forum těmi nesmysly o komoditách
Díky za spamování a pokud někdy zobchoduji komodity, máš na tom lví podíl ( uvidíme jesti se podělím o zisk z prvního obchodu:-D ). Až tě někdo dostihne v počtu příspěvků dostane generála taky, tak záleží jen na tobě jesti budeš jediný generál. Čína byla super ( byl to nádhernej večer) | |
| | | Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Thu Sep 27, 2007 10:09 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Natural Gas | |
| |
| | | | Natural Gas | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |