| Natural Gas | |
|
+10MERKUR1 jannastas velkámedvědice Pablo Piti LazyBear inWestor Myk Joseff Radek 14 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Fri Jan 11, 2008 6:38 pm | |
| Ahoj Piti!
Já držím GS5M2B,teprve dnes jsem se dostal po měsíci do plusu,tak mně nestraš,ať neprodám předčasně..oo)) | |
|
| |
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Fri Jan 11, 2008 6:40 pm | |
| Neboj, amíci tam mají nějakého hurikána tak jedeme up a já ještě počkám a dokoupím short, průběžná ztráta přestává být příjemná. | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Fri Jan 11, 2008 7:01 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Piti! Já držím GS5M2B,teprve dnes jsem se dostal po měsíci do plusu,tak mně nestraš,ať neprodám předčasně..oo))
Ahoj VM ! Vždyť jsem Ti před časem psal, že se plyn v lednu vzchopí (:o)) ... Já jsem se svým GS5M2B nyní rovněž konečně v plusu - zatím necelých 10 % ... Podle BBC má být v USA od neděle několik dní chladné počasí, což by mohlo podpořit ceny k dalšímu růstu - budu tedy držet přes víkend ... Co říkáš dnešní Erste ? Hezký víkend ! Pablo
Naposledy upravil dne Sat Jan 12, 2008 1:09 am, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Fri Jan 11, 2008 7:04 pm | |
| Zdravím Pablo,
chladnější předpovědi jsem si také všimnul, je to možné vidět i na screeningu, viz. výše. Otázka je, jaká je normální teplota v tomto období, tom jsem ještě neprostudoval. | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Fri Jan 11, 2008 11:31 pm | |
| Ahoj Dle mého zima vypadá jinak S plynem je to teď těžké na short je hodně levný vzhledem ke ceně ropy a stavu dollaru. Na Long má špatný fundament (vysoké stavy zásob, recese, nadprůměrně teplé počasí + dlouhodobě vyšší dodávky než je spotřeba což vysvětluje onu nižší cenu a stavy zásob). Vše se však změní až postaví v USA několik plynový (ekologických ) elektráren zhruba roky 09-10. Dodávky pro ně však mají postupně zajištěny již dnes nový plynovod z Kanady. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Sat Jan 12, 2008 12:47 am | |
| Ahoj Pablo!!
Tvůj dotaz na Erste jsem zde přehlédl,psal jsem v kolonce Erste,před desátou jsem ji prodal... | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Sat Jan 12, 2008 1:08 am | |
| - Radek napsal:
- ... Dle mého zima vypadá jinak ...
Ahoj Radku ! Ono je to s tou zimou tak trochu relativní ... vzhledem k tomu, že ještě před týdnem bylo v New Yorku více než 10 °C nad nulou, se mohou zdát na příští týden předpovídané teploty okolo 0 °C pro NYC a asi mínus 3-5 °C pro Chicago vpravdě "arktické" ... sami Amíci tu nulu již nazývají "cold snap" (:o)) ... možná je to ukázka globálního oteplování v praxi - profesor Klaus by měl radost (:o)). Hezký víkend všem ! Pablo | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Sat Jan 12, 2008 1:12 am | |
| Na noaa.gov je obrovské množství informací, takže doufám, že se mi podaří vydolovat nějaké historické průměrné teploty, aby se to dalo porovnat. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Sun Jan 13, 2008 8:50 pm | |
| Tak jsem opět doplnil screening (viz. předchozí strana). Až budu mít veškěré info zdroje pohromadě, začnu vytvářet samostatnou web stránku. | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Sun Jan 13, 2008 9:21 pm | |
| Google is your friend Jestli chceš Piti tak můžeme tento topic přesunout do koše a ty si založíš nový s tím že budeš moci v prvním přízpěvku editovat stále nové věci ať nemrháš čas vytvářením webu. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 12:11 am | |
| Ahoj Radku, díky za nabídku, ale samostatnou web stránku chci proto, že v foru nelze dělat věci, které bych potřeboval. Jde o vytvoření pouze jediné html stránky, kde to bude vše pohromadě, nic více. Už jsem si takhle udělat stránku na screening forexu http://sweb.cz/Miroslav.Pitak/screening_forex.htm nebo evropských sektorových indexů http://sweb.cz/Miroslav.Pitak/screening_evropa.htm. Dělám to proto, abych mohl z různých PC z kterých se během týdně připojuji sledovat jednoduše komplexně trhy. Např. v zaměstnání si nemohu nic nainstalovat a ani mi tam nefungují Java aplikace. Takže se to snažím takhle obejít. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 11:09 am | |
| Již delší dobu se snažím bez výrazných výsledků pochopit mapy na http://www.cpc.noaa.gov/Popisky na mapě: A - vyšší teplota než průměr B - nižší teplota než průměr N - průměrná teplota EC - možnost A,B,N Jestli jsem tuto mapu správně pochopil, tak v následujících 6-10 dnech byla měla na většině území být výrazně nižší teplota než průměr. | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 2:11 pm | |
| to Piti: Myslím, že jsi to pochopil správně. Já na těchto příbuzných stránkách http://www.nhc.noaa.gov/ sleduji (v hurikánové sezóně ) předpovědi hurikánů (pro obchodování s CL). Tvé stránky na Forex a sektorové indexy jsou velmi pěkné. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 2:23 pm | |
| To jannastas: Díky za reakci a pochvalu. Tak teď už se nedivím, že cena NG tak jde nahoru. Pořád jsem četl, že dle 3 měsíčního reportu bude teplota nadprůměrná. Ano 3 měsíční report z prosince 2007 je takový, ale tento report a předpověď na 8-14 dní zobrazuje, že na většině území bude teplota podprůměrná. Mrkni na předchozí stranu tohoto vlákna, sám uvidíš, že používám spoustu info z NOAA. Snad už mám k pohromadě veškeré zdroje, které budou zapotřebí. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 2:27 pm | |
| Ahoj Piti!
Taky myslím,žes to pochopil správně,bohužel pro Tvé shorty.Já zkusím nastálé situace využít a v řádu týdnů zrealizovat svůj long. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 2:36 pm | |
| Zdravím VM, jj, bohužel máš pravdu. Teď se naopak modlím, aby to tedy šlo ještě trochu up (K.O. mám na 13,7 USD takže O.K.), abych mohl pozici výhodně naředit. Záleží tedy, jak moc mi vydrží nervy, otevřel jsem totiž dost velkou pozici s ohledem na svůj účet a teoreticky bych měl vystupovat na SL už 8,6 USD. Takže jsem velmi blízko. Další nepříznivým faktorem je růst kursu EURUSD, pozici jsem otevíral, když EURUSD byl 1,466, což naopak pro dokup je dobře. Takže se na to snažím dívat i z druhé stránky a uvidím, jestli se mi z toho podaří něco vytěžit. Možná by bylo lepší uzavřít short a jít long, ale znáš to. Sotva bych to udělal, možná by to šlo pro změnu dolů. Takže v nejbližších dnech, týdnech asi budu potřebovat pevné nervy. Ještě, že mám dostatečnou zásobu wisky. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 3:29 pm | |
| Pitimu
Whisky to je moje gusto,bez whisky mám v srdci pusto.. oo))) | |
|
| |
MERKUR1 Investor
Poeet p?íspivku : 299 Localisation : Východní Čechy Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 10:26 pm | |
| Ahoj Joseffe.
Na prvni strance tohoto vlakna jsi dal odkaz na stranky stockcharts.com,kde pouzivas graf na TA plynu.Necha se pouzit i na nektere meny,ale na vetsinu komodit jsem se tam nedostal.Existuje nejaka moznost jak by to bylo mozne. Predem dekuji.
Preji hezky vecer. | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 11:06 pm | |
| To Piti: není možné věřit předpovědím počasí na více než týden, to je čumění do věštecké koule. Už ve středověku za předpovídání počasí upalovali, a pokud budeš nakupovat podle tříměsíční predpovědi, tak já předpovídám, že se brzy spálíš. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 11:09 pm | |
| Už se stalo, pomalu se upaluji. V jedné ruce mám naštěstí hasicí přístroj, tak uvidíme, jestli dostatečný. . Učím se za pochodu a školné na NG jsem ještě nezaplatil. Kdybych již dříve pochopil ty mapy, které byly pro mě španělskou vesnicí, tak jsem do shortu nevlezl tak brzo nebo vůbec. A to už stránky NOAA studuji pár měsíců. | |
|
| |
Piti Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 11:26 pm | |
| Nevíte někdo náhodu, co znamenají ty čísla na mapě, co jsem na předchozí straně přiložil? Teplota se mi zdá nesmysl, nejvyšší čísla jsou na Aljašce, kde asi 70 °F asi nebude. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Mon Jan 14, 2008 11:47 pm | |
| Ahoj budu jen hadat ty malé mezi čárkovanými křivkami jsou stupně F. Ty velký to bude max rozdíl mezi nejnižší a nevyšší teplotou. (Noc - Den) | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Natural Gas Tue Jan 15, 2008 1:05 am | |
| - MERKUR1 napsal:
- Ahoj Joseffe.
Na prvni strance tohoto vlakna jsi dal odkaz na stranky stockcharts.com,kde pouzivas graf na TA plynu.Necha se pouzit i na nektere meny,ale na vetsinu komodit jsem se tam nedostal.Existuje nejaka moznost jak by to bylo mozne. Ahoj, ty základní: GLD, SLV, $silver, $wtic, $COPPER, U.TO, DBA a něco navíc: XHB- housing, XLF- finance VM dnes nakoupil SG0KB3, já bych na něj použil GDX | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Natural Gas Tue Jan 15, 2008 2:21 am | |
| VM dnes nakoupil SG0KB3, já bych na něj použil GDX
Ahoj Joseffe!!
Co znamená gdx,nějak mi to nezapaluje..
Díky za odpověď | |
|
| |
Pablo Investor
| Předmět: Re: Natural Gas Tue Jan 15, 2008 2:47 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Piti! Taky myslím,žes to pochopil správně,bohužel pro Tvé shorty.Já zkusím nastálé situace využít a v řádu týdnů zrealizovat svůj long.
Ahoj Piti a VM ! Já zatím také stále držím svůj long certifikát na NG v podobě GS5M2B ... v prosinci to bylo s plynem celkem fiasko, ale od Nového roku se vyhrabal z nejhoršího a nyní je cca 5 % v plusu ... Jako orientační ukazatel teplot v USA na následujících cca 5 dní používám poněkud primitivně i předpověď počasí na www.bbc.com ... docela se tam trefují (:o)) Pablo | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Natural Gas | |
| |
|
| |
| Natural Gas | |
|