Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Natural Gas

Goto down 
+10
MERKUR1
jannastas
velkámedvědice
Pablo
Piti
LazyBear
inWestor
Myk
Joseff
Radek
14 posters
Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AutorZpráva
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeWed Jul 18, 2007 2:14 pm

Tahle komodita stojí málokdy za pozornost tak 1-2x ročně a to se stalo právě v tomto měsíci:

Základní fakta:
http://www.fossil.energy.gov/programs/oilgas/publications/lng/LNG_primerupd.pdf

Aktuální informace např. o stavu zásob:
http://www.eia.doe.gov/oil_gas/natural_gas/info_glance/natural_gas.html

Aktualizováno 02.09.2007

Natural Gas Ngdde5

Po výrazných poklesech:

čekáme až oscilátor ukáže nákupní signál protnutím hranice 20%.
Ale pozor NG je dosti prchlivý :D Oscilace může být natolik výrazná že udělá i 10proc za 1 den a 1/2 růstu je pryč.

Natural Gas Ngwfd9

Z týdenního grafu lze vidět že i když NG vytvoříl o 10% nižší minimum než minule. Moment zůstal rostoucí. Tzn. potvrdil změnu střednědobého trendu.

Je velmi silná pravděpodobnost že tohle bylo LOWLOW ovšem momentum neroste nijak závratným tempem. Což může znamenat stagnaci plynu po několik dalších dnů pod hranicí 6USD. Pro zimní měsíce je tu však velmi silný předpoklad k návratu na průměr 7,5-8USD.

Naposledy upravil dne Tue Sep 04, 2007 10:03 pm, celkově upraveno 6 krát
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeSun Aug 12, 2007 10:13 pm

Radek napsal:
Tu javu si nainstaluj znovu určitě se hodí.
Ahoj Radku.
Tak tu Javu už mám v pořádku. Při odinstalování staré verze mi zůstala ještě malá část v počítači a dokud se ručně nevymazala, tak nová verze nefungovala správně.

Gas se nám dotkl 200MA a současně supportu od kterých se odrazil nahoru. Momentálně tam nevidím jasný signál. Trend je sice klesající, co bude však dále těžko říci. Zdá se mi, že silně koreluje s akciema.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeMon Aug 13, 2007 7:58 am

Ahoj Josefe
Chvilka grafiky :D

Natural Gas Gaslo8

bez komentáře:
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeSat Aug 18, 2007 12:07 pm

Aktualizace viz. 1 přízpěvek
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeTue Aug 21, 2007 9:47 am

Ahoj Radku, co říkáš na denní graf na GAS. Zdá se mi, jako by chtěl nahoru.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeTue Aug 21, 2007 10:16 am

joseff napsal:
Ahoj Radku, co říkáš na denní graf na GAS. Zdá se mi, jako by chtěl nahoru.

Ahoj

No abych pravdu řekl ten včerejší GAP mě dost dostal. Jinými slovy jak ze 60% zisku udělat 20% přes noc. Ještě mám týdení pozici a ta mě vyhodí (pokud se to stane) něco málo nad 5,8 USD. (tentokrát bez zisku).

A na otázku:

Možná jako spekulace by se to dalo pořídit. Na denním grafu však příležitost k nákupu nevidím. Na týdením trendu je však stále signál pro nákup. (Ale co to udělá do konce týdne to opravdu nevím.

Včera jsem se díval na informacích proč ten GAP.

A výsledek je něco jako u stříbra. FED+hurikan se vyhne USA + změna počasi udělala takovou změnu. Všeobecně panuje shoda že by se to však mělo stabilizovat krátkodobě na 6,3USD. (Ale věř jim :D)

PS: když uvidim nějakou vhodnou denní oscilaci tak zase nakoupim na UP.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeThu Aug 23, 2007 9:46 am

Ahoj josef tak jsem byl vyhozen z plynu.

Naštěstí není třeba truchlit dokud jede plyn dolů nákupní příležitost pořád trvá jen vyhledat správnou cenu na nákup. Možná to bude podobná jízda jako vloni kdy i bez páky šlo udělat 60% za 2 měsíce.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeThu Aug 23, 2007 10:10 am

Radek napsal:
Ahoj. Som volaaký zmetený. Myslíš z toho shortu ?
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeThu Aug 23, 2007 11:14 am

joseff napsal:
Radek napsal:

Ale ano vyhozen z longu (short na plyn) nemám.
Mám dva balíčky peněz na denní a týdenní obchodování.

Ten pro denní mě vyhodil hned na tom gapu v pondělí.

Ten týdenní až na 5,8 a něco. (Takže jsem ve velmi slabem zisku v porovnání s tim co bych mohl mit v patek). Ale hlavni je že není ztráta.

Možná to nebyl dobrý obchod (a nebyl) s pohledu na tento obchod. Ale je si nutno uvědomit proč mě ten týdenní vyhodil.

Protože nebyl potvrzen UP trend na tydenním grafu. A tudiž jedeme stale dolu. A tudiž připadne zisky po obratu trendu stale narustaji.

A do denníku si zapišu již po několikáté že týdenní a denní obchodovani neni totéž. :D

PS: omlouvám se za gramatiku mam politou klavesnici všim možným a dost se lepí.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeFri Aug 24, 2007 1:06 am

Radek napsal:
joseff napsal:
Radek napsal:
Ale ano vyhozen z longu (short na plyn) nemám.
Ahoj, už je mi to jasný. Já používal pro mne jednodušší k nahlédnutí XNG-AMEX, ty jsi však měl NG-NYMEX. Proto mi to nesedělo. Ten můj jde totiž dva dny nahoru. Zde je vidět, že je třeba být puntičkář (to platí pro mne) a jak snadno může dojít k fatální záměně. Není totiž NATURAL GAS jako NATURAL GAS.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeFri Aug 24, 2007 10:05 am

joseff napsal:
XNG-AMEX, ty jsi však měl NG-NYMEX.

Ahoj

ano NYMEX furt klesá.

AMEX myslíš asi toto

http://finance.yahoo.com/charts#symbol=%5EXNG;range=1y

Docela by mě zajímaly rozdíly protože podle průběhu se nejedná o stejné suroviny (možná chemicky ano). Každopádně ani nevím že by se zemní plyn z AMEXu obchodoval v certifikatech.

PS: zkusil jsem si zobnout ve středu cukr i DAX (na 3hod) a včera trošku pomerančové šťávy.

Plyn se nám začíná asi uklidňovat vypadá to že příští týden by něco z toho mohlo i být.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeSat Aug 25, 2007 11:09 am

Ahoj, našel jsem tyhle: https://brokerjet.ecetra.com/cz/markets/certificates/map/step3/?pbbck=963eda16a24582383dd11056ad95ecee
Grafy používám zde: http://stockcharts.com/h-sc/ui , je třeba zadat $XNG.
Tolik zatím na rychlo.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeSat Aug 25, 2007 11:22 am

joseff napsal:
Ahoj, našel jsem tyhle: https://brokerjet.ecetra.com/cz/markets/certificates/map/step3/?pbbck=963eda16a24582383dd11056ad95ecee
Grafy používám zde: http://stockcharts.com/h-sc/ui , je třeba zadat $XNG.
Tolik zatím na rychlo.

Ano teĎ se na to koukám na euwaxu docela velký spread:

AMEX:
např:
DE000GS3M3X2 5,12/5,62 paka :6,62 je spread na podkladu 1,47%

u NYMEX

např:
DE000GS6MFF1 1,2/1,22 paka: 3,29 je spread 0,5%

Teda když pominu že se jedna o jiné produkty.

ten z NYMEX je tento zemní plyn.

Henry Hub is the pricing point for natural gas futures contracts traded on the New York Mercantile Exchange (NYMEX). It is a point on the natural gas pipeline system in Erath, Louisiana. It is owned by Sabine Pipe Line LLC.

It interconnects with nine interstate and four intrastate pipelines: Acadian, Columbia Gulf Transmission, Gulf South Pipeline, Bridgeline, NGPL, Sea Robin, Southern Natural Pipeline, Texas Gas Transmission, Transcontinental Pipeline, Trunkline Pipeline, Jefferson Island, and Sabine. The two compressor stations can compress 520,000 decatherm/d (6.3 GW) . The transportation capacity is 1.8 billion ft³/d (bcf) (590 m³/s) (20.4 GW) (Sabine Pipe Line, LLC, 2000).

Spot and future prices set at Henry Hub are denominated in $/mmbtu (millions of British Thermal Units) and are generally seen to be the primary price set for the North American natural gas market. North American unregulated wellhead and burnertip natural gas prices are closely correlated to those set at Henry Hub.

Natural Gas Hubschematic
milují procesní schémata :D

fundamentální zprávy pak zde:

http://www.thehenryhub.com/news.php

edit:

Analýza od collosea :
http://www.colosseum.cz/pdf_analyzy/0706_ng-long.pdf

Nějak to hochům nevýchází ale možna se na zimu dočkáme těch 9USD.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeTue Aug 28, 2007 11:18 am

Plyn se zastavil na suportu z loňského roku.

I když plyn vyklesal momentum stále roste uvidíme co to uděla dnes a zítra.

Ale tyhle cena je na UP více než dobrá.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeTue Aug 28, 2007 3:54 pm

Radek napsal:
Plyn se zastavil na suportu z loňského roku.

I když plyn vyklesal momentum stále roste uvidíme co to uděla dnes a zítra.

Ale tyhle cena je na UP více než dobrá.

Taky mě to zaujalo, ale ten pokles je prý silne tlačený fundamentálními důvody:

citace :
Colloseum:
Plyn při včerejším obchodování na New York Mercantile Exchange navázal na své předchozí propady a opět oslaboval. Kontrakt na září poklesl o 14,3 centu na zavírací úroveň 5,38 USD/MMBtu poté, co se během obchodování dostal i na své jedenáctiměsíční minimum 5,192 USD/MMBtu. Důvodem se staly především extrémně vysoké zásoby zemního plynu v USA, které jsou na třináctiletém maximu a dosahují úrovně 2,926 bilionu kubických stop. Zvýšení bylo způsobeno nedostatečným využíváním klimatizací v průběhu letních měsíců ve Spojených státech. Navíc předpověď pro příští období neslibuje žádná výraznější vedra, která by se projevila na úrovni zásob. Na trhu tak proti ceně plynu stojí vysoká nabídka a nízká poptávka, což je hlavní příčinou jeho strmého poklesu v posledních dnech. Situaci by mohl změnit jedině hurikán, který by omezil dodávky plynu, nicméně meteorologové tvrdí, že v nejbližších dnech se s největší pravděpodobností žádný nevytvoří.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeTue Aug 28, 2007 4:55 pm

Myk napsal:

Taky mě to zaujalo, ale ten pokles je prý silne tlačený fundamentálními důvody:

Jsem rád že už tu nevedu dialog jen s Josefem :D

Zprávy o zásobách ať už plynu nebo ropy mají vždy jen přechodný vliv na chování ceny.
Protože se vždy jejich stav upraví tam kde má být. Jejich skladování je totiž finančně velmi náročné.

A pro potvrzení se stačí podívat jak se vyvíjí cena plynu pro jednotlivé kontraktní měsíce.

viz.
http://futures.tradingcharts.com/marketquotes/NG.html

Tzn. že kdyby chtěl někdo dodat zemní plyn na únor08 zaplatí za něj o téměř 50% více než kdyby ho chtěl dodat na toto září.

Ten rozdíl je natolik šílený že dnešní ceny jsou spíše spekulace. Ale plyn hold takovou vlastnost má že skáče po desítkách procent. Člověk nemusí mít ani páku aby na tom vydělal slušné peníze.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeTue Aug 28, 2007 5:27 pm

Radek napsal:

Jsem rád že už tu nevedu dialog jen s Josefem :D

Tzn. že kdyby chtěl někdo dodat zemní plyn na únor08 zaplatí za něj o téměř 50% více než kdyby ho chtěl dodat na toto září.

Ten rozdíl je natolik šílený že dnešní ceny jsou spíše spekulace. Ale plyn hold takovou vlastnost má že skáče po desítkách procent. Člověk nemusí mít ani páku aby na tom vydělal slušné peníze.

Ale zářijová expirace je už za tři týdny a do té doby může cena plynu v pohodě vydržet na dnešní úrovni, nebo ne?
Podporuje to i to, že zásoby jsou na maximu, to znamená že USA si již nebudou na trhu dokupovat (resp. rádi by za tyhle nízké ceny koupili, ale už nemají kde uskladnit) a z trhu ubyde nejvýznamnější kupec. Jelikož se nečeká ani velká spotřeba z důvodu počasí, je na trhu přebytek plynu a cena je proto tak nízká. Ceny vzrostou až v zimě, kdy se začne spotřebovávat plyn na topení a to právě odráží 1,5x vyšší cena s dodávkou v únoru.
Není mi moc jasné, jak by současná situace dala využít. Nebo někde dělám v úvaze chybu?
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeTue Aug 28, 2007 6:06 pm

Myk napsal:

Není mi moc jasné, jak by současná situace dala využít. Nebo někde dělám v úvaze chybu?

Opravdu ne :D

Vždyť jsis sám odpověděl. Když Dneska stojí plyn 5,4USD a víš že v zimě bude stát 7,5-9USD. Tak využiješ vyhod certifikatu (open-end) kdy se kontraktní měsíce přechází pouze s korekci ceny.

PS: Skladování plynu je sice drahé ale né natolik aby vysvětlly takový rozdíl cen. Jde jen o to odhadnout jaké bude zima. Pokud budou podobné problémy s dodávkami plynu jako vloni tak to silně hraje na posílení plynu.

No uvidime jak se vyvine tato osilace ale zatim to vypada že ještě tento týden vstupuju na LONG.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeWed Aug 29, 2007 12:18 am

Radek napsal:

Vždyť jsis sám odpověděl. Když Dneska stojí plyn 5,4USD a víš že v zimě bude stát 7,5-9USD. Tak využiješ vyhod certifikatu (open-end) kdy se kontraktní měsíce přechází pouze s korekci ceny.

Tak to je tím, že certifikáty neobchoduju a ani neznám. Ten open-end certifikát je něco jako kdybych kupoval postupně long jednotlivé kontraktní měsíce a při FND přeroloval do dalšího měsíce (tj. odprodal a nakoupil další kontraktní měsíc)?

Napadlo mě zase takové cvičení. Porovnal jsem si rozdíly cen mezi jednotlivými kontraktními měsíci:
Mesic Cena Rozdil
SEP07 5,645
Oct07 5,820 0,18
NOV07 6,595 0,78
DEC07 7,530 0,94
JAN08 7,980 0,45
FEB08 7,940 -0,04
MAR08 7,870 -0,07
APR08 7,35 -0,52
MAY08 7,31 -0,04
JUN08 7,38 0,08
AUG08 7,47 0,09
SEP08 7,58 0,11
Oct08 7,77 0,2
NOV08 8,47 0,7
DEC08 8,59 0,13
JAN09 8,87 0,28

Je z toho pěkně vidět, jak trh počítá se sezónními změnami cen.
V mezi NOV07 a DEC07 je výrazný nárůst ceny o 0,94, mnohem vyšší než je mezi NOV08 a DEC08. Nevyplatil by se tedy spread LONG NOV07 SHORT DEC07? Je to jen hrubá myšlenka, asi by to chtělo provést analýzu do historie, jak se sezónní vlivy promítaly do nárůstu cen. Nezabýval ses tím někdy Radku?
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeWed Aug 29, 2007 7:47 am

bohužel ne v tomto případě jsme na tom stejně ale každý na druhé straně barikády ty obchodujes furures na burze ja v certifikatech.

V certifikátech (warrantech) se obchodují pouze (většinou) open end kontrakty nebo certifikaty s konkretním datem vypořádání tzn. Jsou vázany na konkrétní měsíc.

A u openend to dle mého není uplně tak jak uvádíš je to něco jako např( brent BCW (týdenní průběh)

http://futures.tradingcharts.com/javachart/BC/W

To co uvádíš ohledně rozdílu v měsících by fungovalo pokud by trh šel do strany.

Pokud by plyn začal růst tak by dřívější měsíce začaly růst mnohem rychleji než ty pozdější tzn. NOV07 by DEC07 mohl nakonec dorůst či spíše přerůst.

U klesající ceny je tomu prakticky naopak cena drívějších měsíců klesá.

Je sranda že zatímco jsme se tady bavili o tom jak to vyklesalo tak za ten den stoupl plyn z 5,2 na 5,6/5,7 USD.

Jeden strom ještě les nedělá ale je to jistě signál že se začíná něco dít.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeThu Aug 30, 2007 4:10 pm

Radek napsal:
bohužel ne v tomto případě jsme na tom stejně ale každý na druhé straně barikády ty obchodujes furures na burze ja v certifikatech.

Říkejme spíš, že bych chtěl obchodovat futures. Zatím jsem si s nima jenom hrál a zaplatil školné :)

citace :

V certifikátech (warrantech) se obchodují pouze (většinou) open end kontrakty nebo certifikaty s konkretním datem vypořádání tzn. Jsou vázany na konkrétní měsíc.

A u openend to dle mého není uplně tak jak uvádíš je to něco jako např( brent BCW (týdenní průběh)

http://futures.tradingcharts.com/javachart/BC/W

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak open-end certifikat je certifikát, který kopíruje hodnotu podkladového aktiva? V tomhle případě by takový certifikát kopíroval cenu zemního plynu na spotovém trhu.
Chápu jak fungují warranty, ale o ostatní certifikáty jsem se nikdy nezajímal.
Ty open-end certifikáty mají nějakou páku nebo jsou plně za cash?
Jestliže předpokládáme, že na zimu musí cena plynu vzrůst s dost vysokou pravděpodobností, na čem vlastně vydělává emitent toho certifikátu?

citace :

To co uvádíš ohledně rozdílu v měsících by fungovalo pokud by trh šel do strany.

Pokud by plyn začal růst tak by dřívější měsíce začaly růst mnohem rychleji než ty pozdější tzn. NOV07 by DEC07 mohl nakonec dorůst či spíše přerůst.

U klesající ceny je tomu prakticky naopak cena drívějších měsíců klesá.

Máš asi pravdu, díval jsem se na srovnání grafů SEP07,OCT07,DEC07 a je tam vidět, že před 20.8. byl trh naladěný přesně naopak a ceny byly opačně, bližší měsíce byly dražší než vzdálenější.20.8. se ceny srovnaly a od té doby se rozjely na druhou stranu. Potvrzuje to přesně Tvoje slova, že bližší kontraktní měsíce mají vyšší volatilitu a můžou překmitnout vzdálenější měsíc na obě strany. Nebudu se tedy do spreadů pouštět.

EDIT: 31.8.2007
Není to úplně tak, že by cena bližšího kontraktu rostla i klesala rychleji. Mezi některými měsíci jsou závislosti, kdy cena např. bližšího měsíce rychleji roste, ale pomaleji klesá. Např. to obvzkle platí mezi březnem a dubnem. Zajímavé a poučné čtení je seriál o krachu hedge fundu Amaranth, který právě na spreadu se zemním plynem nejdřív vydělal a pak prodělal 6,5 mld. USD
http://www.penize.cz/zpravy/4960/slava-a-pad-fondu-amaranth-hunter-nakupuje-zemni-plyn-a-zacina-se-formovat-katrina/?IDP=1

citace :

Je sranda že zatímco jsme se tady bavili o tom jak to vyklesalo tak za ten den stoupl plyn z 5,2 na 5,6/5,7 USD.

Jeden strom ještě les nedělá ale je to jistě signál že se začíná něco dít.

No ale ještě není nic ztraceno, dneska nám to krátce po zahájení zase trošku klesá, že by 66% retracement předchozího růstu?

Natural Gas Ng200710

Já jsem bohužel zjistil, že nemám na účtu dost peněz na margin pro NG (nevýhoda futures) a než do ameriky převedu další peníze, tak to zabere aspoň dva týdny. Takže se asi budu muset podívat na ty open-end certifikáty a případně si koupit něco přes brokerjet. Kde bych mohl najít nějaké kandidáty pro long na NG?

Naposledy upravil dne Fri Aug 31, 2007 9:57 am, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeThu Aug 30, 2007 5:18 pm

Ja teĎ nemám moc času večer nebo spíše zítra ráno tu zodpovím dotazy tak jen v rychlosti zde máš certifikaty na LONG plynu:

WKN Produktbez. d. Emitt. Art Basiswert Basispreis Knock-out-Barriere Fälligkeit OV Emittent
AA0K5T MINI Long Zerti... Call Henry Hub Natural... 4,0800 4,5700 endlos 1 ABN-Amro
AA0K5U MINI Long Zerti... Call Henry Hub Natural... 3,4100 3,8200 endlos 1 ABN-Amro
GS3MM8 MINI Future Call Henry Hub Natural... 2,8986 3,4200 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MM9 MINI Future Call Henry Hub Natural... 3,0994 3,6600 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MNA MINI Future Call Henry Hub Natural... 3,3015 3,9000 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MNB MINI Future Call Henry Hub Natural... 3,5028 4,1400 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MNC MINI Future Call Henry Hub Natural... 3,7045 4,3700 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MND MINI Future Call Henry Hub Natural... 3,9099 4,6100 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MNE MINI Future Call Henry Hub Natural... 4,1130 4,8500 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MNF MINI Future Call Henry Hub Natural... 4,3156 5,0900 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS3MNG MINI Future Call Henry Hub Natural... 4,5207 5,3400 endlos 0,1 Goldman Sachs
GS5M2B MINI Future Call Henry Hub Natural... 2,6531 3,1300 endlos 1 Goldman Sachs
GS6ME8 MINI Future Call Henry Hub Natural... 1,5431 1,8200 endlos 1 Goldman Sachs
GS6ME9 MINI Future Call Henry Hub Natural... 1,7431 2,0600 endlos 1 Goldman Sachs
GS6MFA MINI Future Call Henry Hub Natural... 1,9453 2,3000 endlos 1 Goldman Sachs
GS6MFB MINI Future Call Henry Hub Natural... 2,1454 2,5300 endlos 1 Goldman Sachs
GS6MFC MINI Future Call Henry Hub Natural... 2,3454 2,7700 endlos 1 Goldman Sachs
GS6MFD MINI Future Call Henry Hub Natural... 2,5458 3,0100 endlos 1 Goldman Sachs
GS6MFE MINI Future Call Henry Hub Natural... 3,9485 4,6600 endlos 1 Goldman Sachs
GS6MFF MINI Future Call Henry Hub Natural... 4,1485 4,9000 endlos 1 Goldman Sachs
GS6MFG MINI Future Call Henry Hub Natural... 4,3489 5,1300 endlos 1 Goldman Sach

S tím že ABN se ani nedívej obrovskej spread.

Emitenti vydělavají na spreadu který je vždy větší než na burze s jich objemy.

PS co je to za program ve kterém máš ten plyn na NYMEXU?
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeThu Aug 30, 2007 8:20 pm

Radek napsal:

PS co je to za program ve kterém máš ten plyn na NYMEXU?

To je aplikace od Interactive Brokers, mám u nich účet. Celkově ta aplikace nestojí za moc, ale jsou tam živá on-line data. Já mám předplacenou pouze základní sadu dat za 10 USD/měsíc (tuším NYSE, NASDAQ level 1, CME a ECBOT). Pokrývá to skoro všechny zajímavé elektronicky obchodované trhy, pitové obchodovat nejdou.

Ještě co je zajímavé, tak se dají od IB vycucat historická data až jeden rok zpátky s timeframe až 1sec. Udělal jsem si na to prográmek a občas si něco stahuju pro backtesting.

P.S. Diky za kontrakty, podivam se na to
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitimeFri Aug 31, 2007 9:41 am

Tak tady je co jsem rychle našel o investičních produktech typu Warrant nebo certifikat:

http://rapidshare.com/files/52399385/Nov__slo_ka.rar

K otázkám:

citace :
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak open-end certifikat je certifikát, který kopíruje hodnotu podkladového aktiva? V tomhle případě by takový certifikát kopíroval cenu zemního plynu na spotovém trhu.

Přesně tak + to si ještě podle certifikatu můžeš vybrat jestli chceš jen indexový, pákový, bonusový či jiný, viz. download výše.

citace :
Ty open-end certifikáty mají nějakou páku nebo jsou plně za cash?

Záleží na jeho typu viz download výše.

citace :
Jestliže předpokládáme, že na zimu musí cena plynu vzrůst s dost vysokou pravděpodobností, na čem vlastně vydělává emitent toho certifikátu?

Vydělává na spreadu + ještě na tom že kotování certifikatu není vždy stejné jako u podkladu to jde vidět hlavně na málo likvidních certifikatech.

citace :
No ale ještě není nic ztraceno, dneska nám to krátce po zahájení zase trošku klesá, že by 66% retracement předchozího růstu?

Vypadá to tak denní trend jde již nahoru:

viz. http://rohstoffe.onvista.de/charts.html#chart_01

Já již nakoupil za něco přes 5,2 a pak ještě 5,5. Ale jen za trochu peněz.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: AA0K5T   Natural Gas Icon_minitimeFri Aug 31, 2007 12:36 pm

Já jsem na zkoušku koupil dne 23.08.2007 certifikát AA0K5T (nákup 1,29 ). Cíl jsem si stanovil na cca 1,60. Teď vidím, že to nebyla asi ani ta nejlepší cena, ani ta nejlepší volba certifikátu. No prostě nedostatek času v práci. Už jsem připraven se ho rád zbavit za cca 1,40. Dá mi někdo nějaké doporučení? Držet či ne? Jiný vhodnější certifikát?
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Natural Gas Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Natural Gas
Strana 1 z 6Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Natural Gas - screening

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Komodity-