Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Natural Gas

Goto down 
+10
MERKUR1
jannastas
velkámedvědice
Pablo
Piti
LazyBear
inWestor
Myk
Joseff
Radek
14 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AutorZpráva
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

Natural Gas - Stránka 6 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeThu Jun 05, 2008 2:48 pm

Natural Gas - Stránka 6 Analza_ng_tf_weekly_2008_06_05_889
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: Podzim a NG   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeFri Sep 19, 2008 9:55 pm

Když se zpětně podívám, na čem jsem v posledních 18-ti měsících neprodělával, je to NG. Obchodoval jsem poněkud primitivně long certifikáty od GS, nákup, když se mně certifikát jevil nízko, výstup, když se mi jevil vysoko. Ta největší rallye mezi 02 až 07/2008 byla samozřejmě beze mne. Zvažuji, jestli není vhodná doba začít sledovat NG. Zimní sezóna by mohla podržet cenové dno a cenové pohyby nahoru by se daly sklízet. Loňský GS5M2B by mohl ještě posloužit, ale protože opravdu musím minimalizovat riziko mám připravený GS6MFC.

Třeba Radek a Pablo přidají svůj názor.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeSat Sep 20, 2008 1:43 am

inWestor napsal:
Když se zpětně podívám, na čem jsem v posledních 18-ti měsících neprodělával, je to NG. Obchodoval jsem poněkud primitivně long certifikáty od GS, nákup, když se mně certifikát jevil nízko, výstup, když se mi jevil vysoko. Ta největší rallye mezi 02 až 07/2008 byla samozřejmě beze mne. Zvažuji, jestli není vhodná doba začít sledovat NG. Zimní sezóna by mohla podržet cenové dno a cenové pohyby nahoru by se daly sklízet. Loňský GS5M2B by mohl ještě posloužit, ale protože opravdu musím minimalizovat riziko mám připravený GS6MFC. Třeba Radek a Pablo přidají svůj názor.

Ahoj InWestore !

Zdravím Tě a jsem rád, že Tě tady po delší odmlce opět vidím ... Nevím, jestli zrovna já jsem ten pravý, co by se měl vyjadřovat k plynu - loni jsme s VM snad 1/2 roku drželi plyn v očekávání, že zima a topná sezóna nám přinesou kýžený zisk - prodali jsme nakonec znechuceni dlouhým čekáním +/- za nákupku někdy v únoru se závěrem, že plyn je na H ... samozřejmě těsně před začátkem té mega rally, kde podklad přidal pod vlivem ropy bezmála 100 % (:o))) ... Nicméně - plyn se nyní dostal na zajímavé ceny, blíží se zima, kdy stoupá jeho spotřeba, ropa začíná opět mírně posilovat, navíc ten připravovaný gigantický bailout pošle zřejmě dolů dolar, takže komodity by se po té nedávné korekci opět mohly vrátit na výsluní ... Z těch Tebou uvedených papírů bych určitě volil ten opatrnější, plyn je vysoce volatilní a pohyby +/- 5-10 % intraday nebyly ani v klidnějších dobách úplně neobvyklé, klidně bych volil něco s ještě vyšší ochranou - třeba takový GS6ME8, kde je KO na 5,27 USD, strike 4,46, páka 2,26 a ochrana skoro 30 % ... Myslím, že plynem se tu z hlediska fundamentu nejvíce zaobíral Piti - třeba přidá i on svůj názor, z technického hlediska pak určitě nejlépe poradí Radek či Joseff ... Hezký víkend !
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeSun Jul 05, 2009 12:07 pm

http://ekonomika.sme.sk/c/4920319/nove-metody-prieskumu-prinasaju-miliardy-kubikov-zemneho-plynu.html?vf=rss

Nové metódy prieskumu prinášajú miliardy kubíkov zemného plynu

4.7.2009

WASHINGTON. Spojené štáty mali na konci minulého roka dokázané zásoby zemného plynu 58,8 bilióna kubických metrov (m3). V porovnaní s rokom 2006, keď sa hodnotil naposledy ich stav, vzrástli o 35 %. Informovala o tom expertná skupina Potential Gas Committee. Podľa jej členov sa situácia vyvíja tak, že krajina bude môcť výrazne obmedziť dovoz tohto paliva, respektíve suroviny pre chemický priemysel.

Nové metódy prieskumu a spolu s nimi aj nové metódy ťažby umožňujú získavať plyn aj z ložísk, ktoré sa donedávna pokladali za neprístupné.

Spojené štáty majú aj dostatok špecializovaných firiem, napríklad Carrizo, ktoré dokážu prerážať vodným tlakom aj skalnaté vrstvy nad plynovými ložiskami. Existujú aj firmy, ktoré sa zaoberajú využívaním nekonvenčných rezerv. Patria medzi ne spoločnosti Barnett, Haynesville, Mercellus Shalle. Až tretina rezerv plynu patrí teraz lodiarskym alebo uhoľným združeniam.

Vďaka technickým zlepšeniam sa náklady na ťažbu znížili až o 40 %.

Tradičný spôsob plynu, potrubiami, pre mnohé krajiny s veľkými ložiskami paliva však nie je použiteľný. Preto sa v posledných rokoch rozvíja jeho skvapalňovanie. Zariadenia naň fungujú už 16 produkčných krajinách. Mnohé ďalšie kapacity sú teraz pred dokončením. Trh so skvapalneným plynom rastie medziročne o 7 %, kým doprava plynovodmi o 1,8 %.

Podľa odhadov expertov v roku 2020 podiel skvapalneného plynu na európskej spotrebe tohto paliva dosiahne asi štvrtinu. Ani teraz však nie je nízky, okolo 17 %. Španielsko však dováža zo sveta 78 % svojej ročnej spotreby plynu v skvapalnenej forme.

"Úloha skvapalneného plynu v Európe porastie," povedal šéf obchodnej spoločnosti Supply & Trading nemeckého koncernu RWE Stefan Judisch.

Podľa dostupných údajov v roku 2007 najviac skvapalneného plynu doviezli Spojené štáty, 88,8 miliardy m3. Kórejská republika ho importovala 34,4 miliardy a Japonsko 24.2 miliardy kubíkov. Potrubiami ho v rovnakom roku natieklo do Nemecka 88,7 miliardy m3, Talianska 72,5 miliardy, Francúzska 33,8 miliardy, Turecka 30,6 miliardy a Británie 28 miliárd m3.

Informoval o tom nemecký denník Financial Times Deutschland.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeFri Jul 17, 2009 7:45 am

Včera otevřena long pozice v Natural Gas na úrovni cca 3,26 USD. Nakoupen long K.O. certifikát ISIN DE000GS2YAS9 s K.O. bariérou 1,15 USD za cenu 1,65 EUR/ks

Důvody otevření pozice:

Spread CL / NG na hodnotách přes 18, meziměsíční spready aktuál x 3M a aktuál x 6 M rovněž na extrémních hodnotách, na COT je patrné navyšování long pozic commercial, i když large spekulant navyšují short pozice, stabilizace poklesu počtu vrtů, na daily i weekly chart odraz od spodního kanálu Bolinger Band, úroveň 3,25 USD vypadá jako support.

Na druhou stranu jsou zásoby zemního plynu na nadprůměrných hodnotách a rovněž počasí v jižní části USA má být podprůměrné, přírůstek zásob byl po vyhlášení včerejších výsledků opět vyšší než v předchozím týdnu, a to 90 mld. kub. stop (předchozí týden +75 mld. kub. stop)
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeTue Aug 04, 2009 12:06 pm

Jen pro úplnost:

Včera jsem při ceně NG cca 3,99 USD pozici uzavřel při ceně K.O. cert. 1,99 EUR, čistý zisk přes 17%.

Stále sice věřím v dlouhodobý long, ale v srpnu spíše očekávám boční pohyb.
Pokud bude příležitost a bud mít volnou cash, opět vstoupím do pozice. Pokud NG uteče up, brečet nebudu, primárně nyní obcboduji DAX 30.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 276
Registration date : 25. 04. 08

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeTue Aug 04, 2009 4:58 pm

Na NG je nyní cca 60% p.a. contango!!!
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeTue Aug 04, 2009 5:25 pm

Jari napsal:
Na NG je nyní cca 60% p.a. contango!!!

Máš pravdu, toho jsem si moc dobře vědom.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeTue Aug 11, 2009 3:18 pm

zdenek napsal:
A co plyn? Jak nejlepe investovat do plynu?
Pokud nemáš na mysli bonusy, tak můžeš pomocí ETF - UNG, GAZ.
Já nyní držím DVN a SGY, obě mají ropu i plyn. Nyní však dosti vyrostly a tak nevím, zda je nyní nakupovat. Já nyní jenom posouvám SL.
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 12, 2009 9:23 pm

Joseff napsal:

Pokud nemáš na mysli bonusy, tak můžeš pomocí ETF - UNG, GAZ.
Já nyní držím DVN a SGY, obě mají ropu i plyn. Nyní však dosti vyrostly a tak nevím, zda je nyní nakupovat. Já nyní jenom posouvám SL.

Diky. Jeste to promyslim. Pres futures bych do plynu nesel, takze v uvahu prichazeji DVN a SGY.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeTue Aug 18, 2009 11:04 pm

Není po dnešku čas na NG?
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 6:49 am

No to je dobrá otázka Smile Já jsem opětovně vlítl do longu při NG 3,5 USD, takže aktuálně na K.O. certifikátu http://zertifikate.onvista.de/snapshot.html?ID_INSTRUMENT=23323311&SEARCH_VALUE=DE000GS2YAS9 hledím na 20% čistou ztrátu
U tohoto nejkonzervativnějšího K.O. certifikátu co jsem našel je už ale K.O. bariéra 1,8 USD, toto pondělí proběhlo rolování na říjnový kontrakt z 1,32 USD na šílených 1,8 USD. Rolování do listopadu při současných meziměsíčních spreadech už je pro mě neakceptovatelné.

Otázka je, jestli při současných cenách plynu nebude bezpečnější investovat do akciií firem, které mají něco společného s plynem, např. XNG - NYSE Arca Natural Gas (= Amex Natural Gas). Na tento index existují certifikáty. Není to sice ideální, ale při daktuálním low 3,08 USD těžko předpokládata kde se pokles zastaví. Ještě jsem ochoten dokoupit pokud NG klesne na 2,5 USD, abych při případné up korekci z plynu utekl alespoň za nulu.

XNG se budu teprve zabývat, ten index jsem objevil teprve včera, takže ho budu teprve analyzovat, zda to má vůbec cenu. Na krátkodobý obchod jako přímo do plynu to předpokládám nebude vhodné, ale jako investice by to mohlo být zajímavé. Chtělo by to ale počkat na větší korekci kterou na akciích očekávám. Nejdříve ale musím opustit ten K.O. certiifikát na NG. Sad
Při současném contangu je sice hezké, že si říkáme, že cena plynu je dole a že určitě půjde up, ale participovat na tom přímo pozicí Natural Gas může být silně ztrátová záležitost, stačí se podívat na UNG, jehož cena je přímo ovlivněna rolováním.

Naposledy upravil Piti dne Wed Aug 19, 2009 10:08 am, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 10:07 am

Ahoj, Piti dávám Ti za pravdu, rolování měsíčních kontraktů zabije jakýkoli zisk. Jedinou možností je koupit vzdálený kontrakt na futures a nerolovat.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 11:26 am

Ahojte
inWestor napsal:
Není po dnešku čas na NG?

Já jsem své pozice v NG vyprodal 11.8.09, na grafu mi vznikly prodejní signály. Osobně tedy pro nynější vstup nejsem. Dle mne je nyní větší pravděpodobnost poklesu. Včerejší růst je pro mne jenom korekce předchozího(denního) poklesu. Samozřejmě až čas ukáže co bylo správné.

Image hosted by servimg.com

Díky Baryku za SL18T0, zatím pracuje pěkně Happy
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 276
Registration date : 25. 04. 08

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 11:30 am

Já bych kvůli tomu contangu zatím raději participoval na plynu přes "plynné" akcie jako Gazprom apod., třeba i přes bonus certifikáty...

viz. http://www.bbi.cz/cs/informacni-servis/rss_1/pick-of-the-week-gazprom-bonus.html
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 11:55 am

Tak jsem provedl porovnání XNG (NYSE Arca natural Gas) a Natural Gas a provedl výpočet korelace za různá období.
Výsledek? nic moc Sad

www.pilsen-traders.com/piti/Forum_PT_ruzne/NGxXNG_2009-08-14.PNG
Návrat nahoru Goto down
lemming
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 221
Registration date : 14. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 12:43 pm

Jari napsal:
Já bych kvůli tomu contangu zatím raději participoval na plynu přes "plynné" akcie jako Gazprom apod., třeba i přes bonus certifikáty...

viz. http://www.bbi.cz/cs/informacni-servis/rss_1/pick-of-the-week-gazprom-bonus.html

Akorat cena plynu za kterou prodava Gazprom (a za kterou jej kupujeme i my) nema bohuzel moc spolecneho s cenou plynu na Henry Hubu - US plyn Sad
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 2:06 pm

Piti napsal:
Tak jsem provedl porovnání XNG (NYSE Arca natural Gas) a Natural Gas a provedl výpočet korelace za různá období.
Výsledek? nic moc Sad

www.pilsen-traders.com/piti/Forum_PT_ruzne/NGxXNG_2009-08-14.PNG
To je zajímavé jako by jsi porovnával zlato s hruškama. Smile
Problém je asi v tom, že plyn není zcela normální komodita, je závislá na cenách ropy, na trubkách, na politice a na počasí ...
Proto taky plyn neobchoduji.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeWed Aug 19, 2009 3:32 pm

No já jsem předpokládal, že akcie plynařů nebudou optimální náhražkou za plyn jako komoditu, ale větší korelaci jsem očekával, to ano.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: TO PITI   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeSat Aug 22, 2009 12:16 am

Piti napsal:
No to je dobrá otázka Smile Já jsem opětovně vlítl do longu při NG 3,5 USD, takže aktuálně na K.O. certifikátu http://zertifikate.onvista.de/snapshot.html?ID_INSTRUMENT=23323311&SEARCH_VALUE=DE000GS2YAS9 hledím na 20% čistou ztrátu
U tohoto nejkonzervativnějšího K.O. certifikátu co jsem našel je už ale K.O. bariéra 1,8 USD, toto pondělí proběhlo rolování na říjnový kontrakt z 1,32 USD na šílených 1,8 USD. Rolování do listopadu při současných meziměsíčních spreadech už je pro mě neakceptovatelné.

Otázka je, jestli při současných cenách plynu nebude bezpečnější investovat do akciií firem, které mají něco společného s plynem, např. XNG - NYSE Arca Natural Gas (= Amex Natural Gas). Na tento index existují certifikáty. Není to sice ideální, ale při daktuálním low 3,08 USD těžko předpokládata kde se pokles zastaví. Ještě jsem ochoten dokoupit pokud NG klesne na 2,5 USD, abych při případné up korekci z plynu utekl alespoň za nulu.

XNG se budu teprve zabývat, ten index jsem objevil teprve včera, takže ho budu teprve analyzovat, zda to má vůbec cenu. Na krátkodobý obchod jako přímo do plynu to předpokládám nebude vhodné, ale jako investice by to mohlo být zajímavé. Chtělo by to ale počkat na větší korekci kterou na akciích očekávám. Nejdříve ale musím opustit ten K.O. certiifikát na NG. Sad
Při současném contangu je sice hezké, že si říkáme, že cena plynu je dole a že určitě půjde up, ale participovat na tom přímo pozicí Natural Gas může být silně ztrátová záležitost, stačí se podívat na UNG, jehož cena je přímo ovlivněna rolováním.

Dá se ztráta před rolování zjistit? Při tak velkém contangu by byl ziskový short certifikát? A jak dlouho? Třeba se vzdáleným KO, malou pákou a více ks?
Návrat nahoru Goto down
Mirco

Poeet p?íspivku : 17
Registration date : 19. 06. 08

PříspěvekPředmět: Alternatíva k UNG   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeSun Nov 29, 2009 6:50 pm

Indexový certifikát na zemný plyn od Vontobel, bez obmedzenia splatnosti, 15 firiem v indexe, každá s váhou 6,67 %, zoznam tu:
Occidental Petroleum Corp US6745991058 6,67%
Apache Corp US0374111054 6,67%
Devon Energy Corp US25179M1036 6,67%
Anadarko Petroleum Corp US0325111070 6,67%
XTO Energy Inc US98385X1063 6,67%
EOG Resources Inc US26875P1012 6,67%
El Paso Corp US28336L1098 6,67%
Southwestern Energy Co US8454671095 6,67%
Chesapeake Energy Corp US1651671075 6,67%
Petrohawk Energy Corp US7164951060 6,67%
Spectra Energy Corp US8475601097 6,67%
Noble Energy Inc US6550441058 6,67%
Williams Companies Inc US9694571004 6,67%
Questar Corp US7483561020 6,67%
Range Resources Corp US75281A1097 6,67%

"V čem spočívá kouzlo?

Akcie nebo futures kontrakty...
Společně se stuttgartskou burzou Vontobel počítá index (Vontobel Natural Gas Strategy Index) jehož cena se odvíjí od pohybu cen futures kontraktů na zemní plyn, ale také od vývoje cen akcií, jejichž hlavní příjem tvoří těžba, zpracování nebo distribuce zemního plynu.
V případě kdy trh se zemním plynem je ve fázi contango (což by znamenalo velmi zvýšené dlouhodobé náklady na držbu těchto kontraktů) je podkladovým aktivem certifikátu index 15 největších amerických firem z plynařského sektoru. Tento index je každý půlrok přezkoumán, aby byla zajištěna jeho aktuálnost.
Nyní index zahrnuje 15 firem, z nichž každá akcie má váhu 6,67%. Jde tedy o firmy, které mají sídlo v USA, jejich tržní kapitalizace je vyšší než 1 miliarda dolarů a průměrné denní obchody s jejich akciemi jsou vyšší než milion dolarů. Pokud se trh s futures na zemní plyn dostane do fáze tzv. backwardation (neboli kdy naopak kontrakty s delším datem dodání jsou levnější než ty krátkodobé) překlopí se investice z akcií do futures kontraktů. Rozhodnutí, zda bude investováno do koše akcií nebo futures kontraktů probíhá každý měsíc. Certifikát nemá omezenou dobu splatnosti a emitován bude 25.9.2009. Roční manažerský poplatek je 1,2 procenta."

Bližšie info tu:

http://icertifikaty.eu/novinky/indexovy-certifikat-na-zemni-plyn.html

http://www.vontobel-zertifikate.de/de/showpage.asp?pageid=41&inwpnr=23&pkpnr=59246&stinput=DE000VFP9NG0&bldisc=1

Čo na to hovoríte?
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeTue Dec 01, 2009 7:17 pm

Hlavní je výhled fundamentu NG. Poslední report zásob říká, že zásoby jsou nejvyšší od roku 1994. A do toho přistál první tanker z blízkého východu, který přivezl zkapalněný zemní plyn. Jenom tenhle jeden tanker přivezl jednodenní zásobu pro 9mil. domácností.
Hurikánová sezóna skončila a ani jeden hurikán nezasáhl území USA. Proto jsou zásoby tak vysoké.
Produkce těžařů klesá, ale produkce stále stačí pokrývat spotřebu, protože je teplý listopad. Jestli bude teplý i nadále, není důvod, aby cena rostla.

Takže jít plyn long a zvláště přes těžaře, je teď sázka na to, že se ochladí. Jestli se neochladí, těžaři budou dál utlumovat produkci a cena poroste jen pomalu, protože distributoři se budou chtít zbavit zásob, za jejichž skladování platí poplatky.
Návrat nahoru Goto down
Mirco

Poeet p?íspivku : 17
Registration date : 19. 06. 08

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitimeTue Dec 01, 2009 8:59 pm

Myk napsal:

...
Produkce těžařů klesá, ale produkce stále stačí pokrývat spotřebu, protože je teplý listopad. Jestli bude teplý i nadále, není důvod, aby cena rostla.

Takže jít plyn long a zvláště přes těžaře, je teď sázka na to, že se ochladí. Jestli se neochladí, těžaři budou dál utlumovat produkci a cena poroste jen pomalu, protože distributoři se budou chtít zbavit zásob, za jejichž skladování platí poplatky.

Myslel som skôr "flexibilitu" papiera, čiže buď ťažiari alebo futures, práve z tohto dôvodu sa mi to pozdáva. Keď porovnáš výkonnosť UNG a toho certu, tak UNG za to isté oddobie stratil cca 23%, cert je v podstate na nule /resp. v pluse, pretože dolár oslabil cca o 3% za ten čas/ - porovnávam obdobie od emisie certu. No a ak náhodu sa konečne ochladí, a ten plyn "vybuchne", tak by to mohlo byť zaujímavé... ešte by ma zaujímalo, ako by sa prejavilo v cene papiera prípadné posilnenie usd voči eur /nič nie je nemožné.../
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Natural Gas   Natural Gas - Stránka 6 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Natural Gas
Strana 6 z 6Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Similar topics
-
» Natural Gas - screening

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Komodity-