Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

ERSTE BANK

Goto down 
+20
peta.holub
musa
hilden
Nimrod
jannastas
karkulka
inWestor
Joseff
Hidejosi
Radek
MERKUR1
lemming
velkámedvědice
Pablo
Austrian
LazyBear
pepab
lynxsharpeye
Myk
jopo66
24 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
AutorZpráva
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

ERSTE BANK - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeSun Nov 18, 2007 4:58 am

jopo66 napsal:
... ma to znamenat, ze KO sa posuva? Na BJ to moc nespominaju... Uz som zas z tych certov jelen... :-)

Ahoj,

je to přesně tak, jak píše výšek Myk (Piti) ... Emitent si průběžně strhává poplatek lépe řečeno úrok za páku a to právě tím mechanismem, že se Strike (Basis) price respektive KO bariéra posunují - u long certifikátů nahoru, u short certifikátů naopak dolů ... čímž se průběžně zmenšuje i při hypoteticky nezměněném podkladovém aktivu hodnota certifikátu ... U certifikátů, jejichž podkladem jsou futures, se dále Strike a KO posunují v rámci rolování měsíčních kontraktů - a to oběma směry - zde však hodnota certifikátu zůstává naopak nezměněná ... posunem Strike a KO zde emitent vyrovnává rozdíl podkladu (futures) pro jednotlivé kontraktní měsíce - dobře je to vidět třeba u zemního plynu, kde jsou rozdíly mezi měsíci velké ...

Pablo

Na toto tema .... by mne zajimalo, kolik v prumeru dela mesicne tento rolovaci posun u certifikatu na zlato. Lynxsharpeye
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeSun Nov 18, 2007 6:09 am

Ahoj Jopo 66!

Kluci odpověděli za mně..

Lovu zdar..
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 1:16 pm

Dnes rano jsem i pres tezke ztraty a oproti memu fundamentalnimu presvedceni prodal Erste. (Ztratu jsem ponekud korigoval okamzitym shortem a naslednym ziskem na teto oeraci). Prestoze na fundament tohoto titulu nahlizim i nadale velmi pozitivne a soucasna cena je smesne nizka, povazuji realizaci ztrat za lepsi reseni nez "pochod proti proudu" nebo trucovite drzeni akcie. Do Erste se uricte vratim az se soucasna hysterie kolem bankovnich titulu utisi.

PS: Hned se citim lepe :-)
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 1:52 pm

Tak si ma v tom nasom klube nechal samotneho lynxi? :-)
Je mi blivno, co to tam ti rakusaci vystrajaju dneska :-( Nemam toho zas tak moc, vysedim to. Ale aj tak by ma zaujimal dovod toho poklesu dnes skoro o 4 percenta.. Na kurzy.cz niekto spominal info o moznom zluceni ERSTE a RCB - ale na bloombergu to nieje. Ale aj keby to bola pravda, nieje to predsa dovod na takzto drzkopad... Uvidime...
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 2:08 pm

jopo66 napsal:
Tak si ma v tom nasom klube nechal samotneho lynxi? :-)

Utesuj se tim, ze kdybys zrealizoval objem ztrat, jak tomu dnes doslo u mne, tak by Ti bylo "blivno" mnohem vice. :-))

Dnesni vyprodej ma na svedomi downgrade od Merrill Lynch (cilova cena 56 EUR). Co mne vsak znervoznuje vice je moznych 4-5% poklesu US indexu v nadchazejicim obdobi. S&P by vazne mohlo testovat 1375 bodu, bude-li nalada klesat. Takovy vyvoj by se urcite promitnul i ve SPADu, valuace sem, valuace tam.

:-)
Návrat nahoru Goto down
Austrian
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 105
Registration date : 20. 09. 07

PříspěvekPředmět: Erste   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 2:19 pm

Ahoj Lynxi a Jopo,

Merrill snížil cenu pro Erste bez udání důvodu. Ostatní doporučení stále nad 62,50. V této souvislosti je zajímavé doporučení Patrie Strong Buy tuším z předminulého týdne, kdy cena byla ještě nad 1400.
Za jak dlouho odhadujete, že se situace v bankovním sektoru uklidní? Moc jsem nezkoumal zveřejňování výše angažovanosti v problémech, kdy myslíte, že již příjdou s konečnými čísly ohledně situace?

Díky

http://ipoint.financninoviny.cz/kruty-downgrade-pro-erste-bank-od-merrill-lynch-prehled-doporuceni.html

Přidávám pohled na fundament bez rozboru účetních knih. V pátek jsem byl na pobočce ČS, menší, lokální. Potřeboval jsem provést vklad a vyzvednout novou platební kartu a čekal jsem tam přes půl hodiny. Bylo to dopoledne a bylo tam neskutečně narváno. Lidi i vkládaly, takže žádný run jako na burze.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 2:31 pm

Ahoj Austriane :-)

Tezko rict, ale ty vyprodeje bankovniho sektoru budou pokracovat, dokud se uplne nevyjasni, jak velke jsou ty subprime ztraty a jak rychle budou banky schopne obnovit jejich kapitalove urovne. Problem v odhadu ztrat je jejich neustala fluktuace (zatim smerem dolu). Cim vetsi mira foreclosers, tim horsi rating na CDOs a tim vice nucenych odpisu. Podivej se na dnesni bilanci: Northern Rock -15%, BofE rika, ze uz tuhle firmu nebude tahat z bryndy, Swiss Re odepisuje neco pres miliardu EUR (coz asi malokdo cekal), UBS pry muze odepsat dalsich az 9 miliard, atd atd. V tomhle sentimentu se rychle vytrati soudnost a prestava se rozlisovat, co je zdrave a co ne. Ja jsem ted 100% v cashi, cekam, az se zlato konecne vyda k 750 USD, akciove trhy jsou blizko k masakru (AEX je uz 12% v minusu, to je uz korekce ne? a prvni support az na 480), PX ma v tomto ohledu co dohanet. Tohle je blba doba na longy ....
Návrat nahoru Goto down
MERKUR1
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 299
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: ERSTE.   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 6:41 pm

Ahoj vsem.

Situace se nam pomerne rychle meni.Vcera jsem bral cenu pod 1300 korunami za velice dobrou,dnes se zacina mluvit o cene o sto korun nizsi,jako mozne.Obe dve akcie,ktere v soucasne dobe preferuji,ERSTE a ORCO,speji do pritazlivych cenovych vod.Zdravy fundament a cena urcite v budoucnu najde odpovidajici zajem.Mozna,ze nam korekce casem zacne gradovat.Co myslite bude do konce roku pokoj a projevi se kazdorocni lednovy nakupni zajem?

Hezky vecer.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 6:57 pm

Hmmm, tezko soudit. To zalezi na mnoha faktorech. Ted to sice vse vypada atraktivne, ale ja bych ted na nic nesahal. Praha je jeste celkem mirna, kdyz se podivas na poslednich par dnu na AEXu, tak to je uz docela slusny masakr. Zacinam tam registrovat az 50%-ni discounty oproti cilovym cenam. Vezmu-li 480 jako prvni support level pro AEX, tak jeste zbyvaji 3% smerem dolu. Nekteri analytici jeste minuly tyden predpovidali AEX o vanocich na 580 bodech, ale to je dnes uz zrejme mimo hru. Hodne bude zalezet na FEDu. Ted se sice tvari, ze jsou velkymi jestraby, ale tech 25 bodu mi pripada jako celkem jistych. V pripade, ze by doslo k nejakemu vetsimu krachu indexu, tak ani 50 bodu neni vyloucenych. V tomhle tydnu neocekavej zadne prevratne zpravy, ktere by trhum napomohly. Pokud chces spekulovat na long, tak pouze intraday a hned vybirej zisky. Nejaky vyraznejsi rebound bude zrejme nasledovat az pripadny vyraznejsi sesup. S&P ma rezistenci na 1375 - takze ma jeste kam klesat. I kdyby se to cele na chvilku otrepalo, tak dalsi volatilita a poklesy jsou vicemene garantovany. Ja budu cekat na dno a potvrzeny uptrend.

Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 9:13 pm

lynxsharpeye napsal:
Praha je jeste celkem mirna,

Ahoj za to můžeš poděkovat odkupu akcii Čezem. Jinak by PX dost korigoval zisky.
Návrat nahoru Goto down
MERKUR1
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: ERSTE.   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 19, 2007 10:40 pm

Ahoj lynxsi.

S tim co jsi napsal,souhlasim,mam na to podobny nazor.Spise me ted zamestnavaji uvahy typu rychlosti korekce.Jestli bude nadale probihat pozvolne ukrajovani zisku,nebo se chysta razantni kratky brutalni pokles.Druha moznost by byla asi lepsi,protoze dno by bylo citelnejsi a stale plati,rychle dolu,rychle nahoru.Ale souhlasim s Tebou,ze nektere akcie jsou dnes uz stejne hodne ocesane.Je zajimave,ze ERSTE a ORCO jsou v tomto smeru premianty na BCPP,prave proto,ze se cena tvori jinde a my ji jen kopirujeme.U techto akcii je dulezita i otazka menoveho kurzu.Kdyby se po korekci zacala situace uklidnovat,lze vyuzit i otevirani pripadnych carry trade obchodu.I toto muze k posilovani kurzu podstatne prispet u akcii jejichz cena se vytvari jinde.

Mas pravdu,ze ted je lepsi na penezich sedet.Ja jsem v zari vsadil na snizovani sazeb v USA a pred dalsim rate cutem jsem se vseho zbavil.Tehdy me dost ovlivnila uvaha CSOB,ktera se ukazala spravnou a TA tomu dala zapravdu.Ted sedim na hotovosti,ale nelituji toho,protoze urcite prijdou jeste lepsi casy a sedet na hotovosti je urcite lepsi nez sedet na prohravajicich akciich.Na denni obchodovani ted nemam moc casu.

Preji hezky vecer,nebo spise den.
Návrat nahoru Goto down
Austrian
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Erste   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 22, 2007 3:26 pm

Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 22, 2007 4:02 pm

k onomu odkazu: S vetsinou toho, co tam bylo napsano se da pouze souhlasit, ale co mne znervoznilo je oduvodneni Merrill Lynch pro snizeni ceny a doporuceni z tech duvodu, ze tretina cisteho zisku pochazi z Rumunska, kde vzhledem k znacne horsici se solventnosti jak instituci tak jedincu dojde ke znacnemu poklesu (do Rumunska nevidim, ale nemela Zentiva stejne problemy se solventnosti svych zakazniku?). Merrill Linch? To by mohl autor vedet, ze se pise s tvrdym "Y". Hihihihi.

Návrat nahoru Goto down
Austrian
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Merrill   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 22, 2007 5:37 pm

Ahoj Lynxi, kde jsi tu informaci zase vyslídil :-). Já četl jen české komentáře, které psaly, že Merrill snížil doporučení bez udání důvodu. Se Zentivou píšeš správně, má problémy s nesolventními distributory právě tam.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 22, 2007 6:13 pm

Austrian napsal:
Ahoj Lynxi, kde jsi tu informaci zase vyslídil :-)

Patria to uvedla v jednom ze svych bilancujicich komentaru k obchodovani, ktere jsou vetsinou "pointless", ale jeden nikdy nevi, tak se to snazim cist vse. Mozna prilis moc ctu a prilis moc pisu. Mozna bych si mel dat pauzu.

Návrat nahoru Goto down
Hidejosi

Poeet p?íspivku : 8
Registration date : 12. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 22, 2007 11:11 pm

Ahoj,
konečně se mi podařilo vložit obrázek. Je to z nějakého článku, který pojednával o subprime krizi. Myslím, že je to z dílny Deutsche bank.
Pokud je ten graf pravdivý, tak zatím jsme problém jenom ochutnali ...

ERSTE BANK - Stránka 3 Arm_re10
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeSat Nov 24, 2007 3:09 am

Dnes bolo na patrii toto:

http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1104936/ceske-blue-chips-dohanely-ztraty-nepridala-se-zentiva-a-na-vazkach-zustava-i-erste.html

Akcie Erste Bank dokázaly zavřít nad „psychologickou“ úrovní 1200 Kč, avšak svým střídmým nárůstem o 0,4 % výrazně zaostávaly za dnešním vývojem západoevropského bankovního sektoru, který měřeno indexem DJ STOXX Bank zpevnil o 2,7 %. V posledních dnech se množí různé spekulace o skutečných důvodech žálostné výkonnosti akcií Erste. Uveďme kupř. údajné rozpouštění několikaprocentních majetkových podílů větších zahraničních hráčů. Zaslechli jsme také obavy z možných ztrát banky z titulu držby tzv. kolaterizovaných dluhopisů, před kterými management při stanovení celoročního výhledu hospodaření invetory nevaroval. Erste Bank však od konce léta dík strmému pádu jejích akcií přišla o 5 mld. EUR své tržní kapitalizace, tak věřme, že nemůže být o mnoho hůře.
-----------

Co su vlastne kolaterizovane dlhopisy? Ze by boli predsa len namoceny v tom USA probleme subprime?
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeSat Nov 24, 2007 5:54 am

jopo66 napsal:
Co su vlastne kolaterizovane dlhopisy? Ze by boli predsa len namoceny v tom USA probleme subprime?

kolaterizované dluhopisy = collateralized debt obligations (CDOs) = strukturovane kreditni produkty zajistene ruznymi druhy aktiv (v tom horsim pripade jde o aktiva postihnuta subprime krizi)
Návrat nahoru Goto down
LazyBear
Admin
Admin
LazyBear

Poeet p?íspivku : 100
Registration date : 04. 06. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeMon Nov 26, 2007 10:19 pm

lynxsharpeye napsal:
kolaterizované dluhopisy = collateralized debt obligations (CDOs) = strukturovane kreditni produkty zajistene ruznymi druhy aktiv (v tom horsim pripade jde o aktiva postihnuta subprime krizi)

Tady je popsáno jak to funguje:
http://ipoint.financninoviny.cz/mysticka-cdo-aneb-jak-je-mozne-ze-soucasny-financni-svet-je-tak-nestabilni.html
Smile
Návrat nahoru Goto down
http://lazybear.wz.cz
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 27, 2007 3:50 pm

Intuice mi říká (a částečně TA už taky) že korekce na Erste se blíží ke konci. No uvidíme jak se to technicky vyvine.

Mi ale nevěřte ani slovo kdo nenakoupí neprodělá Happy
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: ERSTE   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 27, 2007 4:57 pm

Radek napsal:
Intuice mi říká (a částečně TA už taky) že korekce na Erste se blíží ke konci. No uvidíme jak se to technicky vyvine.
Ahoj. Vždy s tebou souhlasím, tentokrát mám však obavy, aby to nezastavila až 40. Jsem však stále v malé pozici.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 27, 2007 5:41 pm

Radek napsal:

[/b]

Tak to není tak úplně pravda. Já když nenakoupím, abych doředil, tak prodělám lol
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 27, 2007 5:52 pm

[/quote]
Ahoj. Vždy s tebou souhlasím, tentokrát mám však obavy, aby to nezastavila až 40. Jsem však stále v malé pozici.[/quote]

Ahoj josefe jsem rád že tě tu opět čítam Happy

Technicky to není vůbec potvrzeno. Uvidíme jak se to bude vyvíjet.
Návrat nahoru Goto down
MERKUR1
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: ERSTE.   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 27, 2007 7:16 pm

Ahoj vsichni.

Nakupni cenou kolem 1150 korun by se toho asi uz moc neskazilo.Komu by se chtelo sedet delsi cas,urcite by vysedel pekna kuratka.

Ja zde jeste vidim dve nebezpeci.Odpisy pohledavek urcite jeste neskoncily.Jestli se naplni pesimisticke predpovedi,jsme jeste stale na zacatku a Erste je na to hakliva,protoze a to je druha neznama,nekteri velci akcionari teto banky jsou postizeni hypotecni krizi,musi proto prodavat a zbavovat se v soucasne dobe nadbytecnych aktiv.Je zajimave,ze pred par mesici meli velky zajem o koupi a dnes maji uplne jine starosti.Nechce se verit,ze tyto velke banky v dnesni situaci patri k tem roztresenym,kteri prodavaji temer za kazdou cenu.Myslim,ze v prumeru byla jejich nakupka asi vyssi.I z toho se da neprimo vyvozovat jak na tom jsou.

Tezko dnes odhadovat nejblizsi vyvoj,ale neznamych je zde jeste dost a situace se muze velmi rychle menit jako dubnove pocasi.Asi opatrnost je jeste na miste.Kdo ma cas na ID obchodovani ma idealni moznost.

Pekny vecer.
Návrat nahoru Goto down
lemming
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 221
Registration date : 14. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 27, 2007 7:39 pm

MERKUR1: Kdyz si vezmes, jaky maji zisk jen na kursu - vzestup EUR vuci dolaru, tak se nelze divit, ze jeste porad prodavaji se ziskem :-)
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 3 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

ERSTE BANK
Strana 3 z 11Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Erste
» Erste bonus cap
» Koridor bonus na Erste