Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

ERSTE BANK

Goto down 
+20
peta.holub
musa
hilden
Nimrod
jannastas
karkulka
inWestor
Joseff
Hidejosi
Radek
MERKUR1
lemming
velkámedvědice
Pablo
Austrian
LazyBear
pepab
lynxsharpeye
Myk
jopo66
24 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next
AutorZpráva
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

Poeet p?íspivku : 737
Registration date : 03. 09. 07

ERSTE BANK - Stránka 2 Empty
PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeFri Nov 09, 2007 4:28 pm

To Pepab: no ja se taky moc nevzrusuji, margin call mi nehrozi, ty penize, ktere v tom mam, mohu postradat dlouhodobe a nevidim duvod, proc by se fundamentalni pribeh Erste mel menit. Na techto urovnich bych se uz asi neovladnul a nakupoval, takze prodavat zde mi pripada nesmyslne (kdyby mne tehdy nezradil zdejsi ubohy internet, tak uz v tom par dnu nejsem). Co mne ale mrzi je to, ze ted se na trhu zacinaji objevovat jeste lepsi prilezitosti - e.g. CETV, na kterych ale nemohu spekulovat, protoze to bych musel pouzit margin - a to neudelam, dokud se nenajde dno a nepotvrdi se uptrend. Jinak to dnesni oznameni od Wachovia neni tak strasne, ale trhum ted zrejme staci cokoliv negativniho ohledne bank - a ja se jim ani nedivim. Tohle jeste muze trvat nekolik tydnu, nez se to zkonsoliduje.
Návrat nahoru Goto down
pepab
Investor
Investor
pepab

Poeet p?íspivku : 90
Registration date : 02. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeFri Nov 09, 2007 4:44 pm

To Lynx, myslím si,že velké banky ztratily důvěru a již jim tyto opožděné prohlášení o ztrátách nepomůžou,mělo to být mnohem dříve,je to jako s bolavým zubem,buď navštívíme dentistu a po okamžité bolesti je úleva,nebo strach nás nutí návštěvu odkládat až je z toho zánět.Jejich metody a pochybné matematické modely oceňování neobchodovatelných assets (tzv. level 3) dozrálo ke sklizni.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeFri Nov 09, 2007 5:23 pm

To pepab: No s tim ja naprosto souhlasim, ale myslim si, ze cim drive dojde k vyjasneni toho, jake ztraty je cekaji, tim drive se cely sektor konsoliduje. Tohle "ukapavani" spatnych zprav je to nejhorsi, co ten sektor ted potrebuje. Radeji bych uvital nejake konecertovane oznameni (jakkoliv naivne to muze znit :-)). Radeji hodne "blba" zprava ted, nez spousta nervozity po nekolik tydnu. Dokud budeme tapat, tak i ty zdrave financni instituce budou trpet.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeFri Nov 09, 2007 7:52 pm

Hmm, zatim to tech 50 EUR udrzelo. -0,97% denni pokles ve Vidni neni tak hrozny vysledek v porovnání s jinými bankami (v NL to je mnohem krvavejsi rez).
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeSat Nov 10, 2007 2:37 am

Timto bych chtel podekovat JP Morgan a BofA za jejich oznameni, ze zhorsi-li se situace kolem subprimu, tak jejich exposure of CDO se promitne do vetsich odpisu. Dekujeme, nechceme, radeji mlcte. Takova prohlaseni maji logiku 3-leteho decka - asi stejna informacni hodnota, rekne-li mi nekdo "bude-li prset, tak budu mokrejsi, nez jsem ted". Radeji nam sdelte, kolik toho budete nuceni odpisovat ted a jak velka je vase totalni exposure na rizikova aktiva. Kdo tam sedi na IR?!?

Pres vrazednou zaverecnou pulhodinku se financnimu sektoru podarilo uzavrit +0,1%. Doufam, ze si toho vsimli ve Vidni. Jak se zda, ted prichazi rada na jine sektory. High-tech uz dostava svuj pridel (nedavno jsem tuto moznost pripoustel), next up je energie.

:-)
Návrat nahoru Goto down
pepab
Investor
Investor
pepab

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeSat Nov 10, 2007 12:21 pm

To Lynx.
Jak se zdá prší čím dál více,noční můra bank nelikviditní assests v jejich portofoliu se dá ohodnotit indexem ABX,ten se stále více potápí pod vodu,tj. volný pád,panika,ztráty,odpisy bank,penzijních fondů,hedge fondů,některých pojištoven budou enormní,obr.papírů s creditem trojitý AAA (což bylo bráno jako konzervativní asset), 1USD již jen 69,9 centů.Takže banky down nebo ty lepší jen do strany,co to nemají nakoupeno.Banky poodhalily jen stav ke konci 3.Q,ale podívejme se co se děje od začátku října s těmito assets.
Více informací k indexu a koši ABX na:
http://www.markit.com/information/products/abx.html
ERSTE BANK - Stránka 2 Acde1b11
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeWed Nov 14, 2007 12:06 am

Ahoj ,

pod vlivem dnešního vývoje US indexů jsem si dnes večer dovolil zaspekulovat na Erste - nákup CK3854 za 0,85 euro přes BJ přímo od emitenta bez poplatku ... Erste je nyní prakticky na ročním minimu sražena negativním sentimentem ve finančním sektoru, fundament je však dobrý, takže by se mohla zítra pro změnu svézt UP na vlně optimismu po dnešní Americe ...

Hezký večer všem a úspěšný zbytek týdne přeje Pablo
Návrat nahoru Goto down
LazyBear
Admin
Admin
LazyBear

Poeet p?íspivku : 100
Registration date : 04. 06. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeWed Nov 14, 2007 12:28 am

Pablo napsal:
Ahoj ,

pod vlivem dnešního vývoje US indexů jsem si dnes večer dovolil zaspekulovat na Erste - nákup CK3854 za 0,85 euro přes BJ přímo od emitenta bez poplatku ... Erste je nyní prakticky na ročním minimu sražena negativním sentimentem ve finančním sektoru, fundament je však dobrý, takže by se mohla zítra pro změnu svézt UP na vlně optimismu po dnešní Americe ...

Hezký večer všem a úspěšný zbytek týdne přeje Pablo

Přidávám se k Tvému příspěvku a do Erste klubu Very Happy
( dnes v podvečer jsem koupil AA0N77, 0,51).

Hezký večer všem
Návrat nahoru Goto down
http://lazybear.wz.cz
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeWed Nov 14, 2007 12:46 am

Erste klub sme "zalozili" uz s lynxom ale trochu predcasne. Ale ako vravi Pablo, fundament dobry a po dnesnej USA rallye musi ist UP aj keby nechcela. Ten certifikat sa mi tiez paci. Skusal som od commerzbank (u BJ su obchody zadara) jeden long na DJI s pakou 40-50 a zadaril sa. Bez tych poplatkov sa obchoduje fakt dobre :-) Dnes som musel najast iny, lebo chytil KO. Teraz mam vyhliadnuty na DJI DE000CB7HUU0. Vecna skoda, ze som dnes nemohol sediet cely vecer pri kompe, zarodil by 30 percent...
Pablo ak tam este od commerz bank natrafis na nieco zaujimave daj vediet.
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeWed Nov 14, 2007 12:47 am

Pablo a LazyBear,

rad bych vas privital do naseho "Erste fan club" :-)

Nicmene doporucuji vybirat zisky "rather" svizne, dostane-li se akcie do radove vyssich pater. Ja si prestavam delat nadeje na urovne meho nakupu (1460) a budu zrejme realizovat ztratu pri prvnim zachvevu nervozity. Predpokladam pokracujici volatilitu a opetovnou nemilost celeho financniho sektoru, ktery - ac preprodany - to "schyta" pri kazdem dalsim negativnim komentari. Ted jenom doufam v par pozitivnich dnu, behem kterych dostanu sanci "vyklouznout" z me pozice bez vaznejsi ujmy. Erste vidim i nadale jako strednedobe velmi perspektivni akcii, ale tohle je pouze reflex rally nikoliv trend.

:-)
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeWed Nov 14, 2007 4:58 pm

Ta Viden mne zacina silne iritovat! Jak se ma Erste postavit na nohy, kdyz Evropske banky (s exposure na subprime!!) jsou vyrazne v plusu a Erste je v cervenem?!? Z toho co ctu, Videnaci zaplavili burzu lavinou prodejnich prikazu. Ani se jim nedivim (chtel jsem udelat to same). Vice-mene se vyplnil muj predpovidany scenar - sell - short - buy back, jehoz provedeni jsem bohuzel zaspal. Takze jsem mnohem vice nastvany sam na sebe (ale stejne mne "valcici" irituji, ze mne predbehli).

:-(
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 3:15 am

Ahoj! Osobně jsem koupil 8.11. DE000CB4DQZ3. Při páce 3,50,KO 22,18%
mně umožnuje nestahovat kalhoty ani před případným brodem..oo)).
Comerz bez poplatků...

Ahoj bankovním spekulantům a lupičům
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 1:38 pm

Tak jsem dnes prodal ten put na Erste,teď už jen se zavčas přiřadit do vašeho směru...
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 1:48 pm

To si mi urobil radost. Ked si to predal snad sa to otoci UP :-) Musim uznat, ze mas fakt dobry nos. Dneska su v tej Viedni na Erste jatka ...
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 5:59 pm

Tak tenhle dnesni "vyplach" ma vsechny znamky "forced selling" marginalnich pozic.

Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 6:28 pm

Ahoj Lynxi!! Teď jsem koupil ck 3657,tak jsem zvědav.Držíš pozici,nebo si prodal?
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 6:33 pm

lynxsharpeye napsal:
Tak tenhle dnesni "vyplach" ma vsechny znamky "forced selling" marginalnich pozic.

Hmm, pravdu díš. Aspoň v Praze Patria začala zase poskytovat marginy na Erste. Asi se to trochu pročistilo.
Přidal jsem se do klubu.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 7:12 pm

Ahoj Medvedice :-)

Drzim a mlatim se do hlavy! lol

Za vsechno muzou ti "los pobres", kteri mne tu okradli. Mimo jine mi ukradli i muj mobil, ktery mi tu slouzil prevazne jako budik. Vzhledem k tomu, ze jsem novou kreditni kartu dostal teprve tento tyden, tak jsem si jeste budik nestihnul koupit. Vcerejsi prubeh ochodovani jsem predpokladal (a pred nim zde varoval), takze jsem se rozhodnul nespat, abych nepromeskal prilezitost prodat a byt pripraven shortovat pri obratu. Do otevreni jsem vydrzel byt vzhuru, pak jsem dlouho cekal na 1400 CZK, zda-li se objevi nejake signaly tim ci onom smerem a pri cekani jsem usnul. Kdyz jsem se probudil, tak show bylo "over".

Fundamentalne je to soucasne oceneni samozrejme nesmysl. (Ale fundamentalne byl cely letosni bull market nesmysl, takze na fundament se letos asi moc nehraje). Erste priznala smesnych 20 milionu EUR odpisu ze subprimu, jejich exposure timto smerem je prakticky nula, CEO potvrdil dosazeni letosnich vysledku a banka zvysila svuj odhad rustu earnings na pristi roky +20%. Erste operuje v regionu, ktery i pres celkove zpomaleni globalni ekonomiky bude nadale po nekolik let vykazovat abnormalni rust (v porovnani s EU nebo USA), ktery se bude opirat o pokracujici silnou osobni spotrebu a poptavku po osobnim kreditu. (Docela nedavno jsem cetl, ze Evropske banky budou mit problemy jak s pujcovanim si penez, tak s pujcovanim - to jest vyjma CEE regionu.) Na bazi PEG je akcie super levna na bazi P/BV je uz taky levna.

Problemem je jeji postaveni na rakouske burze, kde plni ulohu naseho CEZu (bohuzel bez te statni podpory). Takze kdyz pada, tak je ten tlak na ni silnejsi nez na ostatni tituly, jelikoz obstarava overweight v rakouskych portfoliich. Mam pocit, ze ve Vidni se taky prodavaly marginalni pozice. Ted by tech longu melo byt mene (tj. mohli by byt uz vyprodani, tak by se to snad mohlo zastavit nekde na techto urovnich - bez zaruky). Strednedobe na Tve investici urcite hodne vydelas, me vysedavani bude zrejme delsi, nez by se mi osobne libilo, ale do vanoc by se to melo konsolidovat smerem nahoru.

PS: Pro jistotu jsem napsal svemu brokerovi, ze jestli nahodou "omylem" prodaji mou pozici na Erste (kterou mam financovanou svym cashem), tak budou "sorry", az se vratim lol

Vitej v klubu Myku :-)

Medvedice, takhle si Te predstavuji po navsteve Tve zubarky, opichaneho a zmameneho - jak na mne pusobi tenhle medovnikovy medved :-)

ERSTE BANK - Stránka 2 I1372677_BAT1f0ec4medved
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 8:55 pm

Patria pise:

Největší nervozitě čelily akcie Erste Bank, které propadly o téměř 5 %. Investoři přitom citlivě reagovali na informace o tom, že investiční banka UBS v rámci reportu na evropský bankovní sektor potvrdila své několik měsíců staré doporučení „prodávat“ akcie této rakouské banky. Trhem pak kolovaly všemožné spekulace o vysoké úvěrové angažovanosti banky vůči realitnímu sektoru, či skrytých ztrátách z kolaterizovaných dluhopisů. Fakt je však ten, že akcie Erste Bank se dnešním poklesem jen přibížily výkonnosti panevropského bankovního indexu DJ STOXX Banks. Ten se dnes ocitá na 79-ti procentech hodnoty z počátku letošního roku, akcie Erste pak dnes ve Vídni klesly na 81 % své z počátku roku.
Návrat nahoru Goto down
lynxsharpeye
Moderator
Moderator
lynxsharpeye

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 11:13 pm

Zitra muzeme cekat "more pain on the way" pro Erste a zrejme cely PX. Mate nekdo predtavu, kde lezi TA supporty pro Erste?
Návrat nahoru Goto down
lemming
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 221
Registration date : 14. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeFri Nov 16, 2007 12:41 am

lynx: Na 1200 :-)
Návrat nahoru Goto down
pepab
Investor
Investor
pepab

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeFri Nov 16, 2007 1:44 am

Silný support leží na +- 47,5 EURO.
ERSTE BANK - Stránka 2 Ca13m110
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeFri Nov 16, 2007 9:00 pm

Jak ty to delas VM, ze si s istotou vedel ze sa Erste dnes zazelena. Tak som dneska len tak skusmo vzal tiez ten certifikat co si spominal vcera a zarobil mi 20 EUR :-) (bral som za 1080 EUR) - bez tych poplatkov sa normalne prijemne obchoduje :-) Dik ...
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeSat Nov 17, 2007 3:13 am

Otazka na VM:

Este ku tomu certu na erste: CK3657

Na onviste pisu toto:
Basispreis: 38,220 EUR (variabel)
Knock-Out-Schwelle: 41,670 EUR (variabel)

ma to znamenat, ze KO sa posuva? Na BJ to moc nespominaju... Uz som zas z tych certov jelen... :-)
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitimeSat Nov 17, 2007 11:01 pm

jopo66 napsal:

Basispreis: 38,220 EUR (variabel)
Knock-Out-Schwelle: 41,670 EUR (variabel)

ma to znamenat, ze KO sa posuva? Na BJ to moc nespominaju... Uz som zas z tych certov jelen... :-)

Vyzvěděl jsem informace od Pitiho, tak budu dělat chytrýho Smile

Cena basispreis a KO bariéra se mění teoreticky každý den o úrok, který si emitent počítá za financování páky, kterou ti poskytuje. U short certifikátů, by měl naopak úrok odečítat.

Např. GS pro turbocertifikáty používá pro minifutures KO certifikáty 2 procenta plus Libor a o tenhle úrok přepočítává každý den Basisspreis a KO.
Takže musíš vybírat certifikáty, kde půjdeš do zisku o víc než, ti užerou úroky Smile

Mechanismus u GS je popsán tady (je to v němčině, ale vzorečky jsou pochopitelný):
http://www.goldman-sachs.de/_files/upload/know_how/146-2006-10.pdf

Předpokládám, že Commerzbank to dělá podobně, akorát může mít jiný úrok.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: ERSTE BANK   ERSTE BANK - Stránka 2 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

ERSTE BANK
Strana 2 z 11Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Erste
» Erste bonus cap
» Koridor bonus na Erste