|
| KRIZOVÉ INVESTICE | |
|
+16pepab stenolez rrob Piti feardes Joseff lemming inWestor baryk Jari jiran07 Pablo Myk jannastas Véna velkámedvědice 20 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Tue Feb 10, 2009 9:45 pm | |
| Ahoj Pablo!
Mně v yšlo odpolední načasování CM2SEV ,bral jsem ho 23% pf!!! Abych bylpružnější.Nž mi ho ku.vy prodali,stoupla nadhodnota z 2,5 na 4 a zdražil o půl % ale následující vývoj vše vynahradil.Tím jsem zvýšil bonus reverz na dax Na téměř 30%.Erdel kovy jedou,kč oslabuje ,trhy padají.Tak to má být!!
Drž se!!
Případným zájemcům dnešní aktualizace PF v příslušné sekci. | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Tue Feb 10, 2009 11:55 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Pablo! Mně vyšlo odpolední načasování CM2SEV, bral jsem ho 23% pf!!! ...
Ahoj VM ! Zdravím Tě a gratuluji - dobrá trefa ... já jsem koupil ten CM2MQW až večer, ale i tak jsem ještě stihl solidní parametry ... Na té CZK je to dnes mazec - opět mě napadá, jestli by nebylo dobré zaspekulovat si na malou korekci ... Jinak jsem našel ještě pár podle mě zajímavých papírů s prakticky zanedbatelnou nadhodnotou - svou stáj reversů chci ještě rozšířit, tak přemýšlím o některém z nich : SG01LV, BN261M, BN261N nebo BN261P ... Co Ty na to ? Vím, že nás BNP naštvali, ale to není důvod, proč na nich něco nevydělat, ne ? (:o)) Pablo | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 12:07 am | |
| Ty BN vypadají líp.Emitent je spolehlivý...oo)) | |
| | | baryk Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 12. 09. 08
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 12:55 am | |
| Všem okradeným na vědomí: Tak jako uvádíte, dne 6.2.2009 došlo ke zrušení Vašeho obchodu číslo 6762891, realizovaného emitentem společností BNP Paribas. Chápu Vaše rozhořčení, nicméně společnost Brokerjet(obchodní oddělení společnosti) byla ze strany společnosti BNP Paribas dodatečně po 17. hodině 6.2.2009 informována o chybně realizovaném obchodu, tj. mistrade. Na základě této informace a zrušení již realizovaných obchodů na uvedeném trhu společnost Brokerjet zaznamenala skutečnost na Vašem obchodním účtu. Dle Všeobecných obchodních podmínek (úplné znění k dispozici na internetovém portále brokerjet, v sekci Help, Formuláře a dokumenty) Zákazník nese odpovědnost za seznámení se s pravidly a předpisy, upravujícími obchodování mimo regulované trhy(podrobně upraveno v bodu 7.5 Všeobecných obchodních podmínek společnosti Brokerjet). V reakci na výše uvedené skutečnosti nebylo zjištěno pochybení proti odpovědnosti za poskytované služby na straně společnosti brokerjet České spořitelny a.s., a Vaše stížnost služeb brokerjet nebyla shledána jako oprávněná. V případě Vaší nespokojenosti s řešením Vaší stížnosti je také možné kontaktovat mého nadřízeného, pana Romana Diviše (e-mail: roman.divis@brokerjet.cz), vedoucího klientského oddělení společnosti. To mi napsali na moji reklamaci z BJ.Mně z toho vyplývá,že kdybychom to koupili na burze,tak by nám to nemohli vzít. | |
| | | Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 1:15 am | |
| Vypadá to, že zrušili i obchody na Euwaxu, kde se zobchodovalo v objemu kolem 26.000 ks a patrně ještě mnohem více ks se zobchodovalo mimoburzovně, proto se jim vyplatilo zasáhnout. Kolegyně měla vyloženě kliku, že byla jediným investorem, který tento titul obchodoval přes Scoach a kvůli cca 500 ks se BNP neobtěžovalo stornovat obchody i na této burze... | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 1:20 am | |
| - baryk napsal:
- ... Mně z toho vyplývá,že kdybychom to koupili na burze,tak by nám to nemohli vzít.
Ahoj Baryku, myslím, že je to tak ... a vysvětluje to patrně i to, že Jarimu všechny nakoupené papíry zůstaly - mám pocit že psal, že tu druhou část v inkriminovaný den nekoupil u emitenta ale přes Scoach ... Pablo | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 4:43 pm | |
| Pár zajímavých nových emisí od Goldman Sachs, např. GS1RUP, GS1RUU či GS1RUV... | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 5:35 pm | |
| Ahoj kluci !
Koupil jsem před chvílí další revers do sbírky - BN261M za 39,90 euro ... v době nákupu ochrana cca 15 %, bonus přes 36 %, p.a. přes 42 %, knock-in 5200, cap 3000, nadhodnota cca 1 % ... tak uvidíme, jestli mají technici z Patrie stran brzkého propadu indexů na nová minima pravdu (:o)) Pablo | |
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 7:10 pm | |
| Ahoj Jari!!
Ty goldi vypadají perfektně!!Nechápu však na jednu věc.Už jsem Tě na ni u Goldů upozorňoval,ale odvětils,že to Ariva špatně počítá.Počítej se mnou plus mínus autobus jsem pro zjednodušní vybral GS1RUP,kde to půjde nejlépe demonstrovat.Cena odběru jedna ku stu.Papír 45.Podklad 4500.Bonus hranice 36OO je vzdálena 20%!!Vysvětli mi,jak to,že je bonus jen 9,2%,to je polovina.Deset % je bůhví kde!!U pstatních emitentů to vychází. | |
| | | baryk Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 12. 09. 08
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 7:27 pm | |
| Ahoj VM, počítá se to takhle: 2*4250-3600=4900 4900*0,01=49 49:45=1,088888888888888 1,088-1=0,088 0,088*100=8,8%bonus Tak to je. Jinak se v tom pěkně topím,co jste těch reverzů vybrali,nedokážu se rozhodnout,který je nej. | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 7:27 pm | |
| Strike je 4.250 a bonus je 3.600, z toho vyplývá bonus 15,3%, což přesně odpovídá i bonus hranici 49 EUR / strike v poměru odběru 42,5 = opět tedy 15,3%...
Ale pravda je, že papír vykáže patrně rovnou určitou vyšší nadhodnotu... | |
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 10:11 pm | |
| Ahoj Jari,Baryku atd!!
Zkusím to ještě jednou sedlácky,abych vysvětlil o co mi jde.Baryk má absolutní bonus,Jari 13.5% je p.a. bonus,což obrovský rozdíl,těch 13 nedostaneš,jen 8.Jari,pro mou vzdálenost k bonus hranici je pro mně postatný stav podkladu teď,ne strike.
O co mi jde
Víme,že od bonus hranice u maturity papír kopíruje jedna ku jedné podklad.Problém je je jak nejlíp kopírovat tedy hranici po bonus,s co nejmenší ztrátou.To asi chápem všichni,po bonus hranici je u maturity pevně daný bonus.Více nevyděláš.
DE000CM2SEV7
nákup 91,38 . Bonus 105 absolutní bonus tedy 105 mínus 91,38
t.j. 14,8%. Podklad teď 4489,bonus hranice 3800.Vzdálenost od podkladu k hranici absolutně 689 bodů,t.j. 689 děleno 44,89 15,3%.
Absolutní ztráta po bonus hranici,odkud jedem jedna ku jedné 15,3 -14,8 to je půl %.Přijdu jen o půl %.
Goldmani GS1RUP
nákup 45,46 bonus 49 eur to je absolutně 3,54 eur tedy to je 7,8% bonus teď.
Podklad 4489 bonus 3600. Vzdálenost bonusu je tedy 889 bodů,to je 889 děleno 44,89 je 19,8%!!!
To znamená,že po bonus hranici jsem ošizen o 19,8 -7,8% 12%!!!
V prvním případě,než jedu jedna ku jedné přijdu o půl%.V druhém O 12%!!!!!
Rozumíme si?? | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 11:02 pm | |
| jj, rozumíme, já jen tím výpočtem konstatoval, že produkt je správně nastaven, ale má už rovnou bohužel vysokou nadhodnotu, proto jsem ho nakonec zavrhl, byť se původně na první pohled bez údajů na Arivě zdál atraktivní... | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 11, 2009 11:13 pm | |
| Ahoj VM, Jari a Baryku ...
Díval jsem se na ten GS1RUP včetně stránek emitenta a termsheetu a vidím to takto :
Bonus absolutní 49 euro (uvádí emitent) ... cena papíru dnes 45,40 euro = aktuální bonus 8 % - ve shodě s tím, co udává emitent ... tedy p.a. 13,8 %
Bonus lze spočítat i takto : 3600 (bonus niveau) / 4250 (strike) = 0,847 ... 1 - 0,847 = 15,3 % ... tomuto výpočtu odpovídá i 42,5 * 1,153 = 49 euro (absolutní hodnota bonusu)
Strike je 4250 - díval jsem se na to a jde o hodnotu indexu DAX ke dni 3.2. 2009 - tzv. emission basis reference price - tomu dle emitenta odpovídala cena papíru 47,55 euro (ještě se však neobchodoval) ... z toho mi vychází počáteční nadhodnota 47,55 / 42,50 = 11,88 % (při nulové nadhodnotě by měla být cena papíru logicky 42,50 euro)
Dnes je DAX na 4530 bodech, tedy proti úrovni strike posílil o 6,6 % ... pokud by papír kopíroval podklad 1:1, měl by být tedy proti emisi o 6,6 % levnější - tedy 39,87 euro ... cena je však 45,40 euro = nadhodnota aktuální mi vychází podle výpočtu 45,40 / 39,87 = plných 13,9 %
Byl-li teoretický bonus na začátku 15,3 % a podklad vzrostl o 6,6 %, měl by být aktuální bonus teoreticky (při pohybu 1:1) již 21,9 % ... je však pouze 8 % - což přesně odpovídá té výše vypočtené nadhodnotě 13,9 % ...
Ufff ... VM, milý bratře, už mi prosím nedávej na noc matematické úkoly (:o))) ... Kluci, koukněte se na to, ale myslím si, že ve výpočtu všechno sedí ... Pablo | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Thu Feb 12, 2009 12:23 am | |
| jj, sedí, i mě vyšla tato čísla, jen jsem to tu nechtěl takhle celé rozebírat, ale zvládl jsi to úspěšně za mě | |
| | | stenolez
Poeet p?íspivku : 36 Registration date : 12. 12. 08
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Fri Feb 13, 2009 7:39 pm | |
| Zdravím všechny,
co říkáte na SG0XRL? Je to bonus na Deutsche Telekom s bariérou 4,75. Při splatnosti 11.12.2009 aktuálně nabízí kolem 18%p.a.. Sleduju ho asi týden a už nabízel i 20%p.a. . Bariéra mi připadá skoro nedobytná ;) | |
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Fri Feb 13, 2009 9:44 pm | |
| Ahoj Stenolezi!!
Vypadá dobře!!Je tam dokonce podhodnota!! | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Sat Feb 14, 2009 2:44 am | |
| - stenolez napsal:
- Zdravím všechny, co říkáte na SG0XRL ? Je to bonus na Deutsche Telekom s bariérou 4,75. Při splatnosti 11.12.2009 aktuálně nabízí kolem 18%p.a.. Sleduju ho asi týden a už nabízel i 20%p.a. . Bariéra mi připadá skoro nedobytná ;)
Ahoj Stenolezi, je to určitě dobrý papír ... bonus i ochrana solidní, navíc zatím podhodnota proti podkladu, takže proč ne ... Papír se mi líbí, budu ho sledovat ... Hezký víkend, Pablo | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Sat Feb 14, 2009 3:15 am | |
| Ale je tam cap a podhodnota je uměle vytvořena díky 80 centům dividendy, která proběhne v květnu, a o kterou se sníží kurz akcie, aniž by byla certifikátem vyplacena, takže si musíte těch 80 centů od kurzu certifikátu odečíst a tím dostanete cca 8% nadhodnotu oproti akcii... Opět pouze pro upozornění, nechci tu neustále jen kazit radost... | |
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Sat Feb 14, 2009 12:36 pm | |
| Ahoj Jari!!
Tak podrobně jsem ho nestudoval,díky za upozornění!!!Nicméně jsem si všiml,že certifikáty na dividendové podklady v době výplaty dividend na rozdíl od podkladů v rozhodném dni o divi neklesají..Nemáš ten pocit? | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Sat Feb 14, 2009 1:54 pm | |
| Ano, právě protože certifikát neklesne o dividendu, tak vytvoří nadhodnotu a zvýší se o 80 centů i riziko prolomení bariéry, protože akcie se o dividendu přiblíží spodní bariéře... | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Sat Feb 14, 2009 9:35 pm | |
| - Jari napsal:
- Ano, právě protože certifikát neklesne o dividendu, tak vytvoří nadhodnotu a zvýší se o 80 centů i riziko prolomení bariéry, protože akcie se o dividendu přiblíží spodní bariéře...
Ahoj Jari a VM, souhlas, takto přesně to bylo loni v případě bonus certifikátů na německý a francouzský Telecom ... po rozhodném dni klesl podklad o +/- dividendu, ale cena certifikátu se prakticky nezměnila, čímž se logicky vytvořila respektive zvětšila nadhodnota o dividendu + o tu samou hodnotu klesla ochrana papíru - tedy přiblížila se knock-in bariéra ... U dividendových podkladů je s tím potřeba kalkulovat, nicméně ani tak mi ten Stenolezův papír nepřipadne špatný ... Pablo | |
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Tue Feb 17, 2009 5:44 pm | |
| Vážený pane! zasílám Vám stanovisko k Vaší níže uvedené stížnosti. Předmětem Vaší stížnosti je zrušení Vašeho obchodu číslo 6714706 ze dne 6.2.2009, realizovaného emitentem společností BNP Paribas. Společnost brokerjet byla ze strany společnosti BNP Paribas informována o chybně realizovaném obchodu, tj. mistrade týž den, tedy 6.2.2008 a provedla zrušení obchodu na Vašem účtu. Toto vysvětlení Vám bylo podáno telefonicky ihned po provedení transakce pracovníkem Brokerjet a bylo Vám přislíbeno bližší zdůvodnění, v jakých případech má emitent či burza právo zrušit již provedenou transakci. V současné době již máme bližší informace ohledně „mistrades pravidel“ na základě, kterých Vám byl Váš pokyn zrušen: 1) Celková ztráta emitenta s příslušným ISINEM musí byt vyšší než 150 Eur. V tomto případě splněno, jelikož celková ztráta byla vyšší než 4500 Eur. 2) Mistrades musí být ohlášeny nejpozději do 12. hodiny následujícího obchodního dne. V tomto případě splněno. 3) Cenový rozdíl pro tržně řízené ceny akcií s cenou vyšší než 0,40 Eur musí být buď přinejmenším 20% nebo přinejmenším 0,20 Eur. V tomto případě splněno, protože cenový rozdíl byl vyšší než 3 Eur Bližší informace naleznete na stránkách EUWAX. www.euwax.de/mistrades Dle Všeobecných obchodních podmínek (úplné znění k dispozici na internetovém portále brokerjet, v sekci Help, Formuláře a dokumenty) Zákazník nese odpovědnost za seznámení se s pravidly a předpisy, upravující obchodování mimo regulované trhy (podrobně upraveno v bodu 7.5 Všeobecných obchodních podmínek společnosti Brokerjet). V reakci na výše uvedené skutečnosti nebylo zjištěno pochybení proti odpovědnosti za poskytované služby na straně společnosti brokerjet České spořitelny a.s., a Vaše stížnost nebyla shledána jako oprávněná. Dále bych Vás rád informoval, že si nejsme vědomi, že bychom v minulosti neřešil a neodpověděli Vaší reklamaci. Z toho důvodu Vás prosím o bližší upřesnění. V případě Vaší nespokojenosti s řešením Vaší stížnosti je také možné kontaktovat mého nadřízeného, pana Romana Diviše (e-mail: roman.divis@brokerjet.cz), vedoucího klientského oddělení společnosti. V případě dalších dotazů mne, prosím, neváhejte kontaktovat. S pozdravem, Zbyněk Kovář Customer Care brokerjet České spořitelny, a.s. Evropská 2690/17 | 160 00 Praha 6 Tel.: +420 224 995 777 Fax: +420 224 995 715 E-Mail: help@brokerjet.czwww.brokerjet.cz | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Wed Feb 18, 2009 12:16 pm | |
| Tak jsme dnes ukončili spolupráci s Brokerjetem, už pro nás nemají jedinou přidanou hodnotu | |
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE Fri Feb 20, 2009 12:27 pm | |
| Ahoj Jari!!
20% v NL0000807337 ??Proč,když nemá bonus?Uvažuješ tak,že je téměř bez nadhodnoty,takže při pádu slušně zhodnotí a při růstu indexu sice nevyděláte,ale na tuty při takové ochraně neprodělate ani při silném retracementu? | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: KRIZOVÉ INVESTICE | |
| |
| | | | KRIZOVÉ INVESTICE | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |