| Konzervativni investice | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Konzervativni investice Sun Feb 28, 2010 8:48 pm | |
| Ahoj,
rad bych presunul cast penez do konzervativnich certifikatu. (Proc? Protoze to mam ted jako na houpacce).
Jenze kde je vzit? Muj nejkonzervativnejsi papir je Capped Bonus na Deutche Telekom (DE000DB4YCU9). Pro jeho nakup je vsak bohuzel pozde (ma vysokou nadhodnotu) a navic uz ho mam dost.
Co kupujete jako konzervativni cast portfolia? | |
|
| |
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Konzervativni investice Sun Feb 28, 2010 9:44 pm | |
| Ahoj Zdeňku, ono je otázka co považuješ za konzervativní investici. Já jsem nikdy nekupoval akcie ani různé certifikáty na akcie. Pro mě to je moc riziková oblast. Na podzim 2008 jsem "popravil" s velkou ztrátou investiční portfolio. Měl jem indexové certifikáty na URAX, CEE Real Estate, SETX, Next 11. Z mého pohledu mám konzervativní cenné papíry na DAX či aktuálně DJ EuroStooxx 50 - Call debet vertical opční spread s expirací 12/2013 http://optionsscheine.onvista.de/snapshot.html?ID_INSTRUMENT=24055826Mám to ale hlavně jako směrovou konzervativní long pozici, protože jsem dlouhodobě býk. Jenže někomu může naopak připadat má pozice agresivní, protože v extrému riskuji celou pozici, tj. 100% ztrátu. Za opravdu konzervativní pozici nyní považuji nákup fyzického stříbra a zlata. a v rozumné míře cash. | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: Konzervativni investice Mon Mar 01, 2010 2:16 am | |
| Piti,
fyzicke zlato a stribro je hrozne neprakticke. To nepripada v uvahu. A cash mi nevoni, protoze roste inflace. Ja hledam neco jako je zajisteny certifikat na CNY/USD v portfoliu BBI (nemusi byt zajisteny zcela). Proste neco s omezenym rizikem a slusnym potencialem. | |
|
| |
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Konzervativni investice Mon Mar 01, 2010 9:23 am | |
| Ano, aktuálně to vypadá, že fyzické zlato a stříbro je hrozně nepraktické, ale já předpokládám, že během několika let to bude akceptovatelný platební nástroj (případně je směním za nějaké jiné peníze, které vzniknou), protože stávající peníze nebudou mít žádnou hodnotu a nebude je možné použít ani místo toaletního papíru | |
|
| |
jiran07 Investor
Poeet p?íspivku : 107 Registration date : 27. 01. 08
| Předmět: Re: Konzervativni investice Tue Mar 02, 2010 6:40 pm | |
| - zdenek napsal:
ja hledam neco jako je zajisteny certifikat na CNY/USD . Zdenku, máš ho v portfoliu? Šel Ti koupit přes BJ? | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: Konzervativni investice Tue Mar 02, 2010 11:40 pm | |
| - jiran07 napsal:
- zdenek napsal:
ja hledam neco jako je zajisteny certifikat na CNY/USD . Zdenku, máš ho v portfoliu? Šel Ti koupit přes BJ? Nemam a mrzi me to. V dobe, kdy se objevil u BBI koupit nesel. Jestli jde ted, nevim. | |
|
| |
Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: Konzervativni investice Fri Mar 12, 2010 11:27 am | |
| Můžeš zkusit inflační certifikáty, např. ty od RBS o kterých píše svoboda: AA16YU AA16YN V podstatě jsou to 6ti leté dluhopisy s kupónem 3 procenta a zajištěním proti inflaci. Ale pozor, pokud půjdou úrokové sazby nahoru, aktuální cena těchto certifikátů spadne. Takže bys je pak musel držet až do splatnosti. | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: Konzervativni investice Fri Mar 12, 2010 11:49 pm | |
| - Myk napsal:
- Můžeš zkusit inflační certifikáty, např. ty od RBS o kterých píše svoboda:
AA16YU AA16YN V podstatě jsou to 6ti leté dluhopisy s kupónem 3 procenta a zajištěním proti inflaci. Ale pozor, pokud půjdou úrokové sazby nahoru, aktuální cena těchto certifikátů spadne. Takže bys je pak musel držet až do splatnosti. To mi moc nevyhovuje. Za 1) 6 let je na me dlouha doba, 2) nejsou v korunach a tak posilovani koruny muze snadno veskere zisky vymazat. Z tohoto duvodu se mi, jako korunovemu investorovi, hledaji konzervativni investice tezko. Vim, ze se muzu zajistit. Ale to zase neco stoji. Navic s temi nejlevnejsimi moznostmi (forwardy, swapy) nemam zkusenosti. Tak jsem si koupil aspon bonus na E.ON podle rady BBI. Jari, diky . | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Konzervativni investice | |
| |
|
| |
| Konzervativni investice | |
|