| bonus capy na Citigroup,je už čas? | |
|
+9Jari Wolfram Radek karkulka Piti lynxsharpeye Medved Pablo velkámedvědice 13 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Wed Apr 30, 2008 3:21 pm | |
| Včera jsem zrealizoval zisk,prozatím se s tímto papírem loučím..oo)) | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat May 24, 2008 2:39 am | |
| | |
|
| |
Wolfram Investor
Poeet p?íspivku : 61 Registration date : 06. 04. 08
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat May 24, 2008 10:49 pm | |
| Ahoj VM, nevím, zdali ti úplně rozumím - tebou odkazovaný bonus CB25XU má pořád aktivní bonus mechanismus a je o něco levnější než akcie Citi. Není to hlavně tím, že neuplynul ani měsíc od emise (2.5.08), čímž se ještě nevyvinula časová nadhodnota? A druhá věc - není způsoben onen drobný discount též vyšší volatilitou Citi v posledních dnech? | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sun May 25, 2008 1:28 am | |
| Ahoj Volframe!!
Rozumíš mi dobře,je to přesně jak říkáš.Proto upozorňuji na fakt ,že kdo mmá zájem o podklad Citi na krátko ve snaze vystihnout retracement,nebo kdo chce investovat do Citi na déle,může využít faktu,že papír teď nemá bonusovou nadhodnotu.Přin razantnějším růstu poroste i nakrátko více než podklad při vytváření této.U dlouhodobé investice pro změnu invewstor může využít stanovené ochrany bez rizika většího výklesu při proražení knock -inu | |
|
| |
Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: C Sun May 25, 2008 10:04 am | |
| Ještě jedna věc hraje roli u slevy tohoto certifikátu a to jsou dividendy. Bonus certifikát nevyplácí dividendy, kterou Citigroup vyplácí čtvrtletně po 0,32 USD, tedy 1,28 USD ročně = 5,9% p.a., což je výnos, kterého se až do splatnosti budete muset vzdát, částečně vám toto emitent vrací touto slevou, ale ta je podstatně nižší, než dividendový výnos. Většina dividendy je pak nákladem za bonus mechanismus, financuje se za ni nákup Put-Down-Out opce. Bonus je vytvořen prodejem Put opce, jejíž prémie tvoří výši bonusu. Volatilita tedy u opcí bonusových certifikátů nehraje takovou roli, vzhledem k tomu že jednu opci nakupujeme a jinou prodáváme, stoupne-li volatilita, stoupne i prémie, ale naopak se zdraží i nakoupená opce, takže tento vliv volatility je u bonusů výrazně neutralizován. Sleva u tohoto certifikátu je dána tedy nižším nákladem na nákup Put-Down-Out opce než je výše dividendy, poskytnutá sleva tedy vynahrazuje nevyplacení nevyužitého zbytku dividendy. Ufff, doufám, že je to trochu srozumitelný... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sun May 25, 2008 2:46 pm | |
| Ahoj Jari!!
V podstatě máš pravdu,ale je to trochu jinak.Nezkoumal jsem to konkrétně u tohoto papíru a tohoto emitenta,ale obecně.Ta nadhodnota za Tvé dividendy,/poplatky za opce/, bývá utvořena u emise!!Nemluvím o čase.Konkrétně při emisi a hodnotě podkladu např. 100,je emisní cena 110!Ne tedy 100,jak by se mohlo zdát..Konkrétně jsem to kdysi počítal na bonusech na indexy u Sal Opeinhein.Takto mi konstrukci emisní hodnoty vysvětloval i p. Gapko!!Klidně mně oprav,teď si nejsem jistý jestli se nejednalo o return index.. | |
|
| |
Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: C Sun May 25, 2008 3:08 pm | |
| Ano, je to tak, pokud je náklad na nákup opce nižší než výše dividendy při emisi, může vzniknout podhodnota a naopak vzniká i nadhodnota. V průbehu trvání certifikátu pak nadhodnutu většinou vytváří časová hodnota opcí = zvyšování se pravděpobnosti jejich realizace a vyplacení bonusu. Volatilita tak ale pořád hraje u bonusů nevýznamnou roli. Vše je o nákladech na financování nakoupené opce a pak o čase. Volatilita ovlivňuje hodnotu hlavně u discountů, které obsahují pouze prodanou call opci, takže zde nedochází k neutralizaci efektu volatility jako u jedné prodané a jedné nakoupené opci v případě bonus certifikátů. S těma opcema je to prostě trochu složitější, ale umožňují občas zajímavé struktury a v případě discountů často i příležitosti pro "vola-plays", hrátky s volatilitou. Discounty se dají použít i pro vytvoření garantovaného výnosu kolem 5% p.a. nebo pro jiné investiční strategie v kombinací s dalšími opcemi. Strukturováním těchto zajímavých investičních alternativ se zabývá např. francouzská investiční banka Natixis. | |
|
| |
Wolfram Investor
Poeet p?íspivku : 61 Registration date : 06. 04. 08
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Mon May 26, 2008 12:55 am | |
| Díky kluci za poučné příspěvky! | |
|
| |
zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat Aug 16, 2008 3:29 pm | |
| Ahoj,
jak vidite situaci Citi dnes? Stoji $18.55, coz je 27% nad minimem $14.56 z 15. cervence. | |
|
| |
Honzajs Investor
Poeet p?íspivku : 155 Localisation : Kousek za Prahou Registration date : 07. 06. 08
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sun Aug 17, 2008 11:27 pm | |
| Můj názor na Citi: půjde dolůůůů | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Tue Sep 16, 2008 1:44 am | |
| | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Tue Sep 16, 2008 8:38 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- zajímavý poměr ochrany a podhodnoty k zisku
http://www.ariva.de/quote/profile.m?secu=101076805 Koukal jsi k emitentovi? Bariera neni 8.93 jak uvadi ariva, ale 9.5. Nicmene i tak je tento papir pritazlivy (zejmena pro ty, kteri se neboji ztraty cele investice ) | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Tue Sep 16, 2008 8:50 am | |
| - zdenek napsal:
Koukal jsi k emitentovi? Bariera neni 8.93 jak uvadi ariva, ale 9.5. Nicmene i tak je tento papir pritazlivy (zejmena pro ty, kteri se neboji ztraty cele investice ) Tím se ovšem ochrana o dost snižuje a po včerejším výplachu nikdo nezaručí, že to nepůjde dále k jihu. Vody jsou kalné, ale předpokládám, že ještě nejsme u dna. | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Thu Sep 18, 2008 10:01 pm | |
| Honzajsi,
jaky je Tvuj nazor na Royal Bank of Scotland? Je hodne vyklesana a jsou na ni atraktivni discounty. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat Sep 20, 2008 4:09 am | |
| Ahoj Zdenku!!
Tak sem hoď nějaké atraktivní discounty,rád se podívám.Díky. | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat Sep 20, 2008 8:58 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Zdenku!!
Tak sem hoď nějaké atraktivní discounty,rád se podívám.Díky. Ahoj VM, neni od veci podivat se, kdy jsem to psal. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat Sep 20, 2008 11:25 pm | |
| Nemyslel jsem ty staré.Předpokládal jsem,že oblast mapuješ,byl jsem zvědav ,jaké vybereš discounty,protože tady je kromě Jaryho snad nikdo nepoužívá./ofenzivní,defenzivní,de ep/ | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Fri Nov 21, 2008 9:46 pm | |
| Ahoj Honzajsi !
Vím, že stran finančního sektoru jsi byl a zřejmě stále jsi medvěd medvědovitý a vývoj z posledních týdnů Ti dal 100 % za pravdu ... Nicméně jak by ses díval na Citi pod 4 dolary na long - nemám na mysli nějaký strukturovaný produkt s bariérami, ale přímou investici do akcie s dlouhodobým horizontem ... Podle té nynější ceny se zdá Citi skoro zralá na bankrot, ale myslím si, že patří rozhodně do skupiny "too big to fall" a že vláda ji na 100 % podrží ... Díky za Tvůj názor ... P.S. Nějaký posun v náhledu na stříbro ? Ať se Ti daří, Pablo | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Fri Nov 21, 2008 10:37 pm | |
| | |
|
| |
kadu
Poeet p?íspivku : 12 Registration date : 02. 09. 07
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat Nov 22, 2008 9:43 am | |
| - zdenek napsal:
- Ahoj Pablo,
take o ni uvazuji. Ovsem nazory nekterych, kterym svet nasloucha, me desi:
http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/svet/roubini-zkolabuje-asi-i-citigroup_84446.html Ovsem co se stane, kdyz zkrachuje Citi? To bude jeste vic "blood in the street", toto by melo byt minimalne v zajmu statu aby financni system nezkolaboval. Ocekavam mozna jeste o weekendu (nedele) nejake prohlaseni k "castecnemu" utuzeni trhu. Druha potencionalni moznost je, ze ten kdo stoji na cash a hleda investicni prilezitosti zacne C skupovat (mozna buffet, mozna suverenni fondy?, nebo i stat...) V opacnem pripade si radeji nechci predstavit kam by "sklouzli" ostatni banky... Proto si mysli, ze investovat je ted docela nevhodne, je treba pruzne reagovat -> alespon prejit trading na urovni dnu... | |
|
| |
Honzajs Investor
Poeet p?íspivku : 155 Localisation : Kousek za Prahou Registration date : 07. 06. 08
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Sat Nov 22, 2008 10:44 am | |
| - Pablo napsal:
- Ahoj Honzajsi !
Vím, že stran finančního sektoru jsi byl a zřejmě stále jsi medvěd medvědovitý a vývoj z posledních týdnů Ti dal 100 % za pravdu ... Nicméně jak by ses díval na Citi pod 4 dolary na long - nemám na mysli nějaký strukturovaný produkt s bariérami, ale přímou investici do akcie s dlouhodobým horizontem ... Podle té nynější ceny se zdá Citi skoro zralá na bankrot, ale myslím si, že patří rozhodně do skupiny "too big to fall" a že vláda ji na 100 % podrží ... Díky za Tvůj názor ... P.S. Nějaký posun v náhledu na stříbro ? Ať se Ti daří, Pablo Too Big To Fail je Citi určitě. Podle mne padne o víkendu rozhodnutí co s ní. Přímo do akcie bych nešel. Že nezkrachuje neznamená, že akcie musí jít nutně nahoru. Malou spekulaci na růst lze podle mne udělat Stříbro - optimista, prodal jsem nějaké finanční putky a bubu navyšovat stříbrné pozice. Je to sázka na nové ETF a COMEX. Jinak to ještě deflaci v nejbližší době vidím ne deflaci. Krátkodobá rally akcí je samozřejmě možná. | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Mon Nov 24, 2008 8:38 pm | |
| Ahoj Honzajsi !
Citi dnes díky víkendovému bailoutu zatím + 55 % ... škoda, že jsem ji v pátek nekoupil - měl jsem 100 chutí při pohledu na tu cenu otevřít spekulativní long pozici ve velikosti tak 2,5 % portfolia ... ale kdo se bojí nesmí do lesa (:o)) ... Jinak Ti gratuluji ke call opci na Berkshire - dnes to musel být příjemný pohled (:o)). Hezký večer všem, Pablo | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Mon Nov 24, 2008 9:01 pm | |
| Ahoj Honzajzi!
Taky gratuji k Citi i BH,trefil si to báječně.Ag Ti dělá taky radost... | |
|
| |
Honzajs Investor
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Mon Nov 24, 2008 11:14 pm | |
| | |
|
| |
zdenek Investor
| Předmět: Re: bonus capy na Citigroup,je už čas? Wed Jan 14, 2009 9:45 pm | |
| Ahoj,
nevite nekdo, co se deje se Citi? Aktualne je -23,5%. | |
|
| |
Sponsored content