|
| BONUS na RWE a někdy další | |
| | |
Autor | Zpráva |
---|
baryk Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 12. 09. 08
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Tue Nov 30, 2010 2:08 pm | |
| Ahoj všichni, asi už byl tady objeven,ale přesto si dovoluju upozornit na MS0C9A bonus na RWE. Aktuálně je k mání(koupil jsem) za 49,21. Bonus 32%. Ochrana 6,6%(pod předkrizovými minimy) a hlavně nadhodnota jen 2%,takže při neúspěchu moc velká ztráta nehrozí.
| |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Wed Dec 01, 2010 12:08 am | |
| Ahojte - baryk napsal:
- Ahoj všichni,
asi už byl tady objeven,ale přesto si dovoluju upozornit na MS0C9A bonus na RWE. Aktuálně je k mání(koupil jsem) za 49,21. Bonus 32%. Ochrana 6,6%(pod předkrizovými minimy) a hlavně nadhodnota jen 2%,takže při neúspěchu moc velká ztráta nehrozí.
Zdravím Tě baryku Také RWE sleduji, v říjnu jsem se na něm již svezl. Osobně však preferuji DE000UB2NUJ0 od Jariho. Meta 45 bude jistě při možném průrazu S - 47,65 velice lákavá. Také je tam podhodnota, která se při možné otočce bude rychle měnit v nadhodnotu. Na RWE se nyní blížíme důležité hranici možného odrazu W. Trend však stále dolů ! Pro vysvětlenou mých grafů: - čím více zelených hodnot nad červenýma, tím lépe - cenový graf - u hodnoty ceny (černá) je potřeba být nad modrou hodnotou (RossMA). | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Wed Dec 01, 2010 7:32 am | |
| Ahoj Joseffe, ano ten Tvůj je lepší.Dobrá práce.V případě proražení 45 přelévám. | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Wed Dec 01, 2010 3:52 pm | |
| Ahoj baryku
Hlásím nákup DE000UB2NUJ0 za 47,77. | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 02, 2010 3:06 pm | |
| Ahoj Joseffe,
právě jsem tě za 47,7 následoval. | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 02, 2010 5:26 pm | |
| Ahojte - baryk napsal:
- Ahoj Joseffe, právě jsem tě za 47,7 následoval.
Zdravím Tě, momentálně to jde sice trochu dolů, avšak trhy jsou po včerejšku dosti překoupené a tak se s nějakým možným poklesem musí počítat. Ještě mám v hledáčku DE000AA2UFS2 také od Jariho - zdravím!. Bonus na DT již mám a tak ta Telefonika. | |
| | | zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Sat Dec 04, 2010 3:06 pm | |
| - Joseff napsal:
- Ahojte
Zdravím Tě, momentálně to jde sice trochu dolů, avšak trhy jsou po včerejšku dosti překoupené a tak se s nějakým možným poklesem musí počítat. Ještě mám v hledáčku DE000AA2UFS2 také od Jariho - zdravím!. Bonus na DT již mám a tak ta Telefonika.
DE000AA2UFS2 sice vypadá výhodně a za normálních okolností bych jej asi také koupil. Kdyby Telefonica nebyla španělská . Sentiment ji podle mého názoru bude srážet do hlubin. Vlastně jsem se trochu divil, že ji dal Jari do portfolia v době, kdy se v novinách píše o možném krachu Španělska. | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Mon Dec 06, 2010 12:11 pm | |
| Já Španělsko taky neberu,riziko navíc,zbytečně. | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Tue Dec 07, 2010 3:25 pm | |
| Ahojte - zdenek napsal:
- Joseff napsal:
- Ještě mám v hledáčku DE000AA2UFS2 také od Jariho - zdravím!. Bonus na DT již mám a tak ta Telefonika.
DE000AA2UFS2 sice vypadá výhodně a za normálních okolností bych jej asi také koupil. Kdyby Telefonica nebyla španělská . Sentiment ji podle mého názoru bude srážet do hlubin. Vlastně jsem se trochu divil, že ji dal Jari do portfolia v době, kdy se v novinách píše o možném krachu Španělska. Dobrá připomínka, avšak již pozdě, mám již nakoupeno. Zbytečně zvýšené riziko, nechtěl jsem však být co se týče telecomů jen v DT. Osobně si však myslím, že tento "humbuk" byl spíše vyvolán z důvodu zastavení posilování Eura. Museli již s něčím přijít, kurz již začínal být pro Evropu nevýhodný. Každopádně to beru jako možnou alespoň krátkodobou příležitost z hlediska TA. | |
| | | inWestor Investor
Poeet p?íspivku : 123 Localisation : Ostrava Registration date : 25. 07. 07
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Wed Dec 08, 2010 11:15 pm | |
| Zdravím ostatní spekulanty!
Tady je moje portfolio k datu 08.12.10:
04.05.10 nákup CM3HMZ Discount Optionsscheine (Call) EURO STOXX 50 za 2,49 € 06.05.10 nákup CM3HMZ Discount Optionsscheine (Call) EURO STOXX 50 za 2,23 € 21.05.10 nákup BN48MR Bonus Zertifikat Deutsche Telekom ( Barriere = 7,00 €; Bonus = 17,50 € ) za 10,52 € 29.06.10 nákup BN48AY Bonus Zertifikat RWE ( Barriere = 35,00 €; Bonus = 84,00 € ) za 59,94 € 01.12.10 nákup AA2D48 Bonus Zertifikat EURO STOXX 50 ( Barriere = 1650 €; Bonus = 3600 € ) za 27,20 € 07.12.10 nákup UB2NUJ Bonus Zertifikat RWE ( Barriere = 44,00 €; Bonus = 62,97 € ) za 47,30 €
Na můj vkus jsem příliš long. Na datumech je vidět, že nebyl čas na vymýšlení pozic a obchodování. Při tom posledním nákupu ( UB2NUJ ) jsem porušil svoji 2 roky praktikovanou zásadu neriskovat. Snad to není zbytečný risk.
Naposledy upravil inWestor dne Thu Dec 09, 2010 11:32 am, celkově upraveno 1 krát | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 09, 2010 11:26 am | |
| Ahojte - inWestor napsal:
- Při tom posledním nákupu ( UB2NUJ ) jsem porušil svoji 2 roky praktikovanou zásadu neriskovat. Snad to není zbytečný risk.
Otázkou je, co to je riskovat. Pro každého to znamená jistě něco jiného. Ano, rizikový obchod to je. Na mém grafu je dle mých poznámek vidět, že ani jeden z nákupních signálů nebyl aktivován, i stochastic ukazuje trend dolů. Ostatně také na trend dolů upozorňuji. Trhy jsou nyní překoupené a těžko se momentálně hledá nákupní příležitost. Proto tedy momentálně, jak sám píšeš "spekuluji" na bonusech. Také jsem psal, že jsem se na něm již jednou svezl, což znamená, že jej nehodlám v případě potřeby držet dlouhodobě. Jinak díky za příspěvek, jedeš jenom certy? | |
| | | inWestor Investor
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 09, 2010 11:46 am | |
| - Joseff napsal:
Jinak díky za příspěvek, jedeš jenom certy? To co jsem uvedl je moje kompletní portfolio u BrokerJet + cca dalších 50 % hotovosti. Zkraje roku jsem přes Patria Direkt trochu "vlnkoval" s akciemi ČEZ, KB a Orco. Koupil, dal prodejní příkaz + 12 %, buď prodal nebo přikupoval. Na tehdejších cenových úrovních o nic nešlo. Něco jsem vydělal, ale bohužel dovlnkoval. Dnes by se ČEZ a KB za tehdejší nákupní ceny hodily. | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 09, 2010 2:22 pm | |
| - inWestor napsal:
- Joseff napsal:
Jinak díky za příspěvek, jedeš jenom certy? To co jsem uvedl je moje kompletní portfolio u BrokerJet + cca dalších 50 % hotovosti. Ahoj, také jsem u BJ. Zhruba polovinu mám v CZK, druhou napůl v EUR a USD. Momentálně 2/3 zainvestované, schort žádný. Snažím se mít určitou část na 6 měsíční test, s částí "spekuluju", nejvíce se mi letos dařilo na trzích v USA, tam funguje TA nejlépe. U nás nyní držím ČEZ, NWR, ERSTE, VIG, UNI a již pár dní také CETV. | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 09, 2010 6:59 pm | |
| Ahoj Joseff,inWestor, nemyslím si, že by ten UB2NUJ byl nějak moc riskantní. Jak jsme ho brali s podhodnotou,tak při event.KINu přijdeme odhaduji maximálně o 10%,spíš o míň.. To kdybychom nedokázali risknout, tak na burze nemáme co dělat a mohli bychom investovat jen do vykrádaného stavebka.Myslím,že poměr riziko výnos je zde moc dobrej.
Držte se baryk | |
| | | inWestor Investor
| Předmět: UB2NUJ Thu Dec 09, 2010 9:11 pm | |
| Ahoj Baryku,
jsem si dobře vědom poměru výnos / riziko. Ale letos se snažím neudělat žádný ztrátový obchod. Je to možná špatně, ale dřívější ztráty v letech 2007 a 2008 byly obrovské. Proto se snažím radši hodně při zdi.
Dnes jsem zvažoval nákup Bonus Zertifikat na ENEL, něco jako BN4UHH ( Barriere 3,00 €; Bonus 5,00 €, splatnost 16.12.11 ) Nevzal jsem ho při odpolední ceně 4,16 €, t.j. Bonusrendite 19,5 % p.a. Řekl jsem si, že pouvažuji, vadí mi trochu moc energetiky v mém portfoliu a nepatrně nevyzpytatelná Itálie. | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 09, 2010 9:59 pm | |
| Ahojte - baryk napsal:
- Ahoj Joseff,inWestor, nemyslím si, že by ten UB2NUJ byl nějak moc riskantní. Jak jsme ho brali s podhodnotou,tak při event.KINu přijdeme odhaduji maximálně o 10%,spíš o míň.. To kdybychom nedokázali risknout, tak na burze nemáme co dělat a mohli bychom investovat jen do vykrádaného stavebka.Myslím,že poměr riziko výnos je zde moc dobrej.
Nemyslel jsem rizikový bonus, ale rizikový ( ne zcela ideální) vstup a tím muset akceptovat i určitou ztrátu. Což není zrovna příjemné. Řekněme si však, kdy je vstup ideální? Indexy jsou nyní překoupené, bojujeme o proražení posledního vrcholu, je třeba vytřepat slabší povahy, slušela by menší korekce, dobré zprávy to však můžou posunout výše. | |
| | | zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 09, 2010 11:46 pm | |
| - inWestor napsal:
Dnes jsem zvažoval nákup Bonus Zertifikat na ENEL, něco jako BN4UHH ( Barriere 3,00 €; Bonus 5,00 €, splatnost 16.12.11 ) Nevzal jsem ho při odpolední ceně 4,16 €, t.j. Bonusrendite 19,5 % p.a. Řekl jsem si, že pouvažuji, vadí mi trochu moc energetiky v mém portfoliu a nepatrně nevyzpytatelná Itálie. Ahoj, BH4UHH má 12% nadhodnotu. Výnos je ok, ochrana taky, ale kvůli té nadhodnotě bych si to raději 2x rozmyslel. | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Bonus na E.ON a něco short Wed Dec 15, 2010 12:56 pm | |
| Ahoj všichni, velká medvědice,který se tu,žel, už nevyskytuje uveřejnil na Patrii UB2NSQ bonus na E.ON. Líbil se mi,tak jsem vzal za 22,9(tak hned ztráta). BV cca 15% p.a., ochrana 20,8%, NH 0,8%.Bariera je na 18E,to je pod 3l.minimem.
Skoro bez ochrany a taky bez nadhodnoty jsem vzal BN6HNS po proražení DAX 7050 bude jako reverz 1:1 vhodný k tradingu. Se super bonus výnosem cca 70% p.a. nepočítám,protože 7050 bude zajisté brzo pokořeno. Ikdyž zázraky se občas dějí. Držte se. baryk | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Wed Dec 15, 2010 2:46 pm | |
| Ahojte - baryk napsal:
- Ahoj všichni,
velká medvědice,který se tu,žel, už nevyskytuje uveřejnil na Patrii UB2NSQ bonus na E.ON. Líbil se mi,tak jsem vzal za 22,9(tak hned ztráta). BV cca 15% p.a., ochrana 20,8%, NH 0,8%.Bariera je na 18E,to je pod 3l.minimem. Jo, ten znám, je také od Jariho. Momentálně čekám na konec týdne - budou opce. Pak bych rád nějaké pozice změnil. | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Thu Dec 16, 2010 6:15 pm | |
| - Joseff (Tue 7 Dec - 13:25) napsal:
- Ahojte
- zdenek napsal:
- Joseff napsal:
- Ještě mám v hledáčku DE000AA2UFS2 také od Jariho - zdravím!. Bonus na DT již mám a tak ta Telefonika.
DE000AA2UFS2 sice vypadá výhodně a za normálních okolností bych jej asi také koupil. Kdyby Telefonica nebyla španělská . Sentiment ji podle mého názoru bude srážet do hlubin. Vlastně jsem se trochu divil, že ji dal Jari do portfolia v době, kdy se v novinách píše o možném krachu Španělska. Dobrá připomínka, avšak již pozdě, mám již nakoupeno. Tak jsem jej nyní prodal, potřebuji mít připravené EUR. Zisk "pěkných" 700Kč. | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Fri Jan 07, 2011 12:29 am | |
| Ahojte - Joseff napsal:
- Ahoj baryku
Hlásím nákup DE000UB2NUJ0 za 47,77. Nákup se vydařil, RWE jde správným směrem, nyní je cena bonusu 52,66. Nákup byl realizován s podhodnotou, nyní je již bonus s nadhodnotou. Tedy lepší než koupit podklad. Momentálně jsme dorazili na poměrně velkou rezist hranici. V případě svingového obchodu by bylo dobré polovinu pozice prodat. Jelikož se jedná o bonus certifikát, držím celou pozici dále. Uploaded with ImageShack.us | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další Mon Jan 10, 2011 4:46 pm | |
| Ahoj Joseff, využil jsem poklesu podkladu na 50,2 a přisazuju za 50,64. Čili NH 0,8%. Já to RWE pod krizová minima nevidím. Snad. :-) | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Tue Jan 11, 2011 9:41 pm | |
| - baryk napsal:
- Ahoj Joseff,
využil jsem poklesu podkladu na 50,2 a přisazuju za 50,64. Čili NH 0,8%. Já to RWE pod krizová minima nevidím. Snad. :-) Ahoj Baryku. Blahopřeji k zatím dobrému nákupu. Já již mám RWE 5% portfolia a zvyšovat již nebudu. Nyní by se mělo rozhodovat na kterou stranu cena RWE prorazí důležité hranice? | |
| | | Joseff Moderator
| Předmět: BONUS na RWE a někdy další Fri Jan 21, 2011 12:13 pm | |
| - Joseff napsal:
- baryk napsal:
- Ahoj Joseff,
využil jsem poklesu podkladu na 50,2 a přisazuju za 50,64. Čili NH 0,8%. Já to RWE pod krizová minima nevidím. Snad. :-) Ahoj Baryku. Blahopřeji k zatím dobrému nákupu. Já již mám RWE 5% portfolia a zvyšovat již nebudu. Nyní by se mělo rozhodovat na kterou stranu cena RWE prorazí důležité hranice?
Ahoj Baryku Ještě jednou blahopřeji k vynikajícímu dokupu, nějak se nám to RWE rozjelo | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Jede to podle plánu Fri Jan 21, 2011 12:34 pm | |
| - Joseff napsal:
- Joseff napsal:
- baryk napsal:
- Ahoj Joseff,
využil jsem poklesu podkladu na 50,2 a přisazuju za 50,64. Čili NH 0,8%. Já to RWE pod krizová minima nevidím. Snad. :-) Ahoj Baryku. Blahopřeji k zatím dobrému nákupu. Já již mám RWE 5% portfolia a zvyšovat již nebudu. Nyní by se mělo rozhodovat na kterou stranu cena RWE prorazí důležité hranice?
Ahoj Baryku Ještě jednou blahopřeji k vynikajícímu dokupu, nějak se nám to RWE rozjelo Ahoj Joseffe, jo je to pohoda, není nad dobré instrumenty. Dobře se mi vyvíjejí i další podklady E.ON, DT, ES50, Alianz aj. Taky se snažím dokupovat na lokálních maximechu BN5WQQ. Nevěřím totiž v překonání historického maxima na DAXu-letos pochopitelně. Boj proti DAXu to je moje srdeční záležitost,to si neodpustím ale jen takhle opatrně. Kdybyste něco zajímavého našli,tak to sem taky hoďte. http://www.ariva.de/BN5WQQDržte se.Baryk | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: BONUS na RWE a někdy další | |
| |
| | | | BONUS na RWE a někdy další | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |