Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Bratroropa

Goto down 
+16
lemming
jiran07
Robin
jopo66
Piti
inWestor
Joseff
baryk
zdenek
janula
Radek
Jari
Pablo
Véna
jannastas
velkámedvědice
20 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AutorZpráva
Jari
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 276
Registration date : 25. 04. 08

Bratroropa - Stránka 4 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeTue Dec 09, 2008 7:13 pm

Ale jo, já si jen nemyslím, že prosincové a lednové kontrakty šly proti sobě, ať už vývojem ceny nebo vývojem volatility... Schválně si zkusím najít jiné bonusy na lednové kontrakty u jiných emitentů, jak se včera chovaly, protože jak říkám, není to poprvé, co to u Goldmanů šlo opačně...

Sakra, tak s tímto nápadem jsem také nepochodil, na lednové kontrakty mají bonusy pouze Goldmani. Ale já bych se snad i vsadil, že tohle nezpůsobily opce, nebo minimálně tohle nezpůsobily jen opce... Smile

Ale to je koneckonců stejně asi jedno Smile

Naposledy upravil Jari dne Tue Dec 09, 2008 7:20 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeTue Dec 09, 2008 7:17 pm

Rozhodně ti nechci Jari vyvracet, že GS to mají špatně, já přes ně obchodoval pouze K.O. certifikáty na komodity a v tomto ohledu jsem byl s nimi spokojenej.

Možná opravdu bonus certifikáty nejsou jejich silná stránka. Smile , jen se snažím ukázat jiný pohled, dlouhodobě totiž sleduji indexy volatility na DAX 30- VDAX-New a vím co to dokáže dělat za nepochopitelné šílenosti. Smile
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
Jari
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeTue Dec 09, 2008 7:21 pm

jj, s tím souhlasím...
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeTue Dec 09, 2008 10:58 pm

Neni mi moc jasne, kde muze emitent pri stanoveni ceny udelat chybu. Cena se prece spocte podle toho, jak je certifikat realizovan. Napr. pro discount se vezme cena podkladu a odecte se cena put opce. U bonusu to bude slozitejsi, protoze i konstrukce je slozitejsi. Ale principialne je to stejne: vezme se cena podkladu a cena opci a z toho se spocte cena certu. Tak kde je podle vas prostor pro chyby?
Nemyslite tou chybou spis jev, kdy se cena certu vyviji jinak, nez investori ocekavaji? To muze byt napr. tim, ze cert ma jinou konstrukci nez je obvykle.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeWed Dec 10, 2008 12:37 am

I emitent může konstrukci špatně ocenit, např. v ocenění opcí. Nebylo by to poprvé, ani neposledy, viz. můj nedávný příklad ve špatném ocenění ML0AQD a nebyl to jediný případ v poslední době, nicméně k tomuto asi nejnázornější, navíc ho již emitent přecenil poté, co pochopil své pochybení...
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeWed Dec 10, 2008 11:48 am

Ahoj Jari!!

To vypadá,že SG244H by šel ještě jednou protočit..
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeMon Dec 15, 2008 6:22 pm

Ahoj Joseff!!

Přikoupil jsem GS72WK

Bonus 110,50 %
Akt. Bonus +16,31 %
Akt. Bonus p.a. +231,59 %
Seitwärts +16,31 %
Seitwärts p.a. +231,59 %
Cap 110,50 %
Abst. Barriere 13,08
Abst. Barriere 25,23 %
Aufgeld 1,47 %
Aufgeld p.a. 12,27 %
Spread 1,50 EUR
Spread rel. 1,60 %
Spread hom. 0,83 EUR
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

Registration date : 12. 09. 08

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeMon Dec 15, 2008 8:09 pm

Ahoj VM!
Za 93,9 jdu s tebou do toho.
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeMon Dec 15, 2008 8:35 pm

Ahoj taky jsem nabral trochu za 93,2
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeMon Dec 15, 2008 9:33 pm

Jedu s váma, 92,40.
Je tam ještě možný pokles, HUI mi tak však minule utekl.
Návrat nahoru Goto down
jiran07
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 107
Registration date : 27. 01. 08

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeThu Dec 18, 2008 8:20 pm

Ahoj,

chtěl bych se zeptat , kde sledujete intraday ceny rop Brent a WTI?
díky za odpověď
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeThu Dec 18, 2008 10:09 pm

Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeThu Dec 18, 2008 10:40 pm

Ahoj,
držíte ještě GS72WK? Nevyvíjí se to jak jsem si představoval. Ty 4 USD co zbývají k proražení můžou být ráno pryč. A mimo burzovní hodiny Goldman Sachs nefunguje. oops
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeFri Dec 19, 2008 11:55 am

jannastas napsal:
Ahoj,
držíte ještě GS72WK? Nevyvíjí se to jak jsem si představoval. Ty 4 USD co zbývají k proražení můžou být ráno pryč. A mimo burzovní hodiny Goldman Sachs nefunguje. oops

Ahoj, já držím. Vypadá to, že tentokrát mi to neuteklo. oops
Návrat nahoru Goto down
jiran07
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 107
Registration date : 27. 01. 08

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeFri Dec 19, 2008 5:25 pm

[quote="Joseff"]
jannastas napsal:
Ahoj,
držíte ještě GS72WK? Nevyvíjí se to jak jsem si představoval. Ty 4 USD co zbývají k proražení můžou být ráno pryč.

Tak GS hlásí proražení. Já jsem ale nikde na grafech, jak od Radka (viz výše), ani na arivě na 5 denním u GS72WK nic pod 40 neviděl.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeFri Dec 19, 2008 7:01 pm

[quote="jiran07"]
Joseff napsal:
jannastas napsal:
Ahoj,
držíte ještě GS72WK? Nevyvíjí se to jak jsem si představoval. Ty 4 USD co zbývají k proražení můžou být ráno pryč.

Tak GS hlásí proražení. Já jsem ale nikde na grafech, jak od Radka (viz výše), ani na arivě na 5 denním u GS72WK nic pod 40 neviděl.

Údajům a tomu dennímu grafu u GS72WK na stránkách Goldman Sachs vůbec nerozumím, proč ten prudký pád v 15:30 a proč např GS7XHN neukazuje KO, když kurs podkladu na stránce GS je 36,22 a KO 37,90?
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeFri Dec 19, 2008 8:19 pm

Na Arivě máme ještě polštář 8% oops
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 12:49 am

Po podpoře USA vehiklů polštářek 9,43%. Smile
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 1:45 am

Ahoj!!

Podle emitenta to nevypadá dobře.Jari,vy jste ji prodali,víš o tom něco?Není podkladem časově jiný kontrakt?

PS Pablo mrkni na to..
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 3:13 am

My jsme prostě vzali pouze profit, když spekulanti hnali cenu nahoru před OPECem, náš odchod z ropy byl tedy obecný, neměl co dělat s tímto certifikátem. Nicméně jsem to zkusil prosondovat alespoň letmo, už nejsem v kanceláři a nemám na notesu všechny softwary. Ani číst prospekt se mi nechce nebo cokoli počítat. Nicméně to vypadá, že certifikát je závislý na konkrétním lednovém futures kontraktu na WTI, na Arivě je sledován pouze spot. Díval jsem se na NYMEX, dnes sice přerolovali na únorové kontrakty, které jsou kolem 42 USD, ale když jsem si dal zpátky včerejšek, kde ještě byl kontrakt lednový, který bude patrně podkladem, tak ten již opravdu bariéru prolomil, včera byl 36,22 dnes se pohyboval dokonce ještě níže, zavřel na 36 rovných (viz. tabulka a graf v odkazu)...

http://www.nymex.com/lsco_fut_condet.aspx?product=CL&month=Jan&cmonth=F&year=9&currPrev=P
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 3:24 am

velkámedvědice napsal:
Ahoj!! Podle emitenta to nevypadá dobře.Jari,vy jste ji prodali,víš o tom něco? Není podkladem časově jiný kontrakt ? PS Pablo mrkni na to..

Ahoj VM a ostatní !

Bohužel GS72WK je evidentně proražen ... Emitent hovoří jednoznačně - http://www.goldman-sachs.de/isin/detail/DE000GS72WK6/ ... Jako podklad certifikátu je podle všeho (na rozdíl od údajů na Arivě) brán vyklesaný lednový kontrakt WTI, kde bylo dnešní low dokonce 32,40 dolaru - http://quote.barchart.com/quote.asp?sym=CLF09&code=BSTK ... Papír jsem bohužel nestihl v zisku prodat, uvidím vývoj v příštím týdnu a pokusím se ho nějak rozumně zbavit, abych byl alespoň na svých ...

Přemýšlím nad tím, jakým způsobem do ropy dále investovat - ty bonus capy i přes nadějný vývoj bohužel zklamaly, nicméně současné ceny se mi jeví jako výhodné pro nástup na dlouhodobý long ... Jak ji optimálně a bezpečně investičně uchopit ? Open end tracker ? Turbo s nepatrnou pákou a vysokou ochranou - co třeba takový CM2AEG - open end turbo long Brent, KO 7,68 - ochrana přes 82 %, páka 1,07, spread 0,12 %, quanto, nebo třeba GS1YG4 ? Nebo spíše přímá investice do akcií vyklesaných ropných společností ? Co si o tom myslíte ? Každopádně se domnívám, že ropa by měla v PF být ... Hezký víkend všem, Pablo ...
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 3:33 am

Páka 1,07 mi přijde až moc malá,sice nebudeš mít zráty z rolování jako při open endu,ale po menším vzrůstu se tady můžeš dostat na participaci menší než jedna
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 3:43 am

velkámedvědice napsal:
Páka 1,07 mi přijde až moc malá, sice nebudeš mít zráty z rolování jako při open endu, ale po menším vzrůstu se tady můžeš dostat na participaci menší než jedna

No právě proto jsem navrhoval i ten GS1YG4 (:o))
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 3:46 am

Ještě jednou zdravím, já teď osobně ropu bohužel musím ignorovat, není ji opravdu jak rozumně investičně uchopit. Trackery jsou bohužel nyní silně nevýhodné, narozdíl od trackerů na zlato či stříbro nejsou podkladem fyzické kovy. nýbrž u trackerů na ropu jsou rolovány futures kontrakty a tato záležitost je teď značně nákladná, jelikož se ropy nachází v silné contango pasti, viz. futures křivka:

http://aps-charts.goldman-sachs.de/image.php?view=chart&cmd=forwardcurve∈=XD0015948363&market=NYM

Z toho vyplývá, že pokud ropa nebude růst rychleji, než předpokládají futures kontrakty, tak tracker nevydělá vůbec nic, například pokud budete držet tracker dva roky a ropa stoupne na 60 USD, nemusí být tracker vůbec v zisku, na tyto contango pasti si dávajte pozor u všech trackerů na komodity.

Bonusy jsou zrádné v chování konkrétního kontraktu, který je podkladem, což je příklad právě GS72WK, který takto prorazil bariéru, i když se spot pohybuje výše.

Pákové produkty se dají využít pro krátkodobou spekulaci, ale nejsou vhodné pro delší držení, buď jsou se splatností, tj. mají neduhy bonusu (zde tedy v podobě KO hranice) nebo bez splatnosti a mají neduhy trackeru, navíc všechny pákové produkty nesou náklady financování páky.

Do ropných společností bych také neinvestoval, ty si ceny ropy hedžují, takže stejně by z nárůstu ceny ropy příliš nevytěžily.

Jedinou patrně ještě rozumnou možností pro delší investici než na pár dnů jsou discounty, které jsou vázány na konkrétní kontrakt, na rozdíl od bonusů však nemají aktivní bariéru a odlišné chování od spotu nás v průběhu doby nemusí tedy tolik trápit. Ale i ty samozřejmě mají svou nevýhodu v podobě capu, který neumožní neomezeně participovat na růstu cen ropy. Přesto v tuhle chvíli u mě pro investici do ropy vedou, navíc díky slevě poskytují alespoň ochranu pro případ, že by ropa pokračovala směrem dolů.

Vše ale samozřejmě quanto, kromě intra či několika denních pákových spekulací nebo přímo dolarových investorů...
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitimeSat Dec 20, 2008 12:15 pm

Ahoj všichni,
co nás tady je a zase jsme(po ml0dgt)naletěli.Jestli tomu dobře rozumím,tak se změnil podklad v době života certu.To jsem netušil,že je to možné... Sad Proč se ale teď GS72WK kotuje tak vysoko,vždyť by měl být maximálně 36,22*1,81=65,5Euro?Víte to prosím někdo?hned v PO to prodám.15000Kč ztráta
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa - Stránka 4 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Bratroropa
Strana 4 z 6Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: