Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Bratroropa

Goto down 
+16
lemming
jiran07
Robin
jopo66
Piti
inWestor
Joseff
baryk
zdenek
janula
Radek
Jari
Pablo
Véna
jannastas
velkámedvědice
20 posters
Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AutorZpráva
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeThu Aug 07, 2008 2:24 am

Ahoj bratře!!

Jak tak mně to zkracování obklopuje,už od Hrabala,zkracují se mé příspěvky.Takže krátce!!Tvůj bonuscap na ropu se mi líbí.P.a. 20%,pokud ropa neklesne pod 80 doláčů,budu ho sledovat.Luxusní je fakt,že ho koupíš prakticky bez nadhodnoty,což silně redukuje možnou ztrátu.
http://www.ariva.de/quote/profile.m?secu=100937261

A když bratroropa,milý Pablo,oo)),přihodím čerstvou koupi ZJ. DE000CS10EL1
https://derivatives.csfb.com/de/produkte-details.asp?menu=0,0,0,0&p=DE000CS10EL1&L3=&LID=n01
Vypadáto,že k zisku téměř 20% stačí ropa v koridoru 63Usd až 255Usd,nebo co.To by mohlo vyjít,ne?

Naposledy upravil velkámedvědice dne Mon Aug 11, 2008 1:52 am, celkově upraveno 2 krát
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeThu Aug 07, 2008 9:51 am

díval jsem se včera po něčem podobném a našel jsem http://www.ariva.de/quote/profile.m?secu=100888171&kx=s
trochu méně zajištěný shora, ale s větším výnosem.
Návrat nahoru Goto down
Véna
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 41
Registration date : 09. 03. 08

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeThu Aug 07, 2008 11:28 am

DE000CS10EL1 se mi též líbí.

Zkusil jsem ho jen tak cvičně zadat do nákupního požadavku na Brokerjetu a ejhle máme zase smůlu. Certifikát není obchodovatelný. Sad

Snad když někdo poprosíme, tak nám pánové ve Vídni s ním umožní časem obchodovat.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeThu Aug 07, 2008 12:09 pm

Ahoj bratře !

Díky za Tvou reakci ... Za největší výhodu toho "mého" bonusu na Brent GS06GF považuji kromě slušného zisku (přes 17 % aktuální bonus = cca 20 % p.a. bonus) při solidní ochraně (přes 32 % = brent za 80 dolarů) s maturitou za 10 měsíců právě tu prakticky nulovou nadhodnotu ... nyní se pohybuje okolo + 0,5 % ale před několika dny, když jsem Ti o papíru psal na mail, byl papír dokonce s drobným discountem ... pokud by to tedy nevyšlo a brent skutečně do maturity spadl pod 80 dolarů (což však nepředpokládám), dá se bez další ztráty přestoupit jinam nebo přímo do vyklesané ropy na long ... Líbí se mi i ten corridor na WTI od CS - viděl jsem ho včera v modelovém portfoliu BBI jako poslední přírůstek - bariéry se zdají dostatečné, zisk přes 17 % taky, maturita za necelý rok je OK ... spodní bariéra 63 dolarů by měla v pohodě odolat, horní 225,9 snad taky - snad jen útok na Írán by mohl znamenat její vážnější ohrožení ... Zatím asi není na ropě kam spěchat, ale do jednoho z těch papírů bych šel ... co Ty ?

Ahoj Jannastasi ... u Tvého tipu považuji za největší kámen úrazu horní bariéru - 156,80 dolarů za barel WTI do 6/2009 si dovedu celkem reálně představit, je to koneckonců jen pár dolarů od nedávného maxima a i přes částečné splasknutí ropné bubliny v poslední době si myslím, že energie neřekly pro tento rok své poslední slovo ... takže suma sumárum bych se toho papíru dost obával ... jinak spodní bariéra 67,20 dolarů a hlavně bonus skoro 30 % se mi naopak líbí velmi (:o))) ... Máte někdo představu, kolik činí u těchto corridorů nadhodnota ? Nechce se mi to počítat a ta čísla na Arivě jsou již na první pohled divná ...

Pablo
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 276
Registration date : 25. 04. 08

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: korridor bonusy na ropu   Bratroropa Icon_minitimeSat Aug 09, 2008 4:38 pm

Korridor bonusy mají většinou nadhodnotu na jednu stranu a podhodnotu na druhou stranu, výhoda CS10EL je, že byl emitován 30.7., takže po týdnu na trhu se nevytvořila příliš velká odchylka ani na jednu stranu. U SG5G3D je zase výhoda, že se cena WTI vrátila téměř na cenu ze dne emise, takže ani tam ta odchylka není příliš vysoká.

Je potřeba vzít v úvahu cenu ropy při emisi a pak aktuální cenu ropy a kurz certifikátu. Např. u CS10EL byla cena WTI při emisi 124,80 USD a cena certifikátu 1.000 EUR, nyní je cena WTI 115,16 USD a cena certifikátu 1.009 EUR, tzn. že cena ropy klesla o 7,7%, cena certifikátu stoupla o 0,9% = nadhodnota směrem k dolní bariéře 8,6%, podhodnota směrem k horní bariéře 6,8%.

Obdobně u SG5G3D byla při emisi cena WTI 112 USD a cena certifikátu 100 EUR, nyní je tedy WTI za 115,16 USD, certifikát za 93,07 EUR, tzn. že cena ropy stoupla o 2,8%, cena certifikátu klesla o 6,9% = podhodnota směrem k dolní bariéře 9,7%, nadhodnota směrem k horní bariéře 4,1%.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: P.S.   Bratroropa Icon_minitimeSat Aug 09, 2008 11:59 pm

Dalo by se tedy z tohoto i říci, že pokud čekáte, že ropa bude spíše mírně klesat, zvolte SG5G3D (podhodnota k dolní bariéře), pokud čekáte, že bude spíše mírně růst, zvolte CS10EL (podhodnota k horní bariéře).

Pokud čekáte prudší pohyby, nevolte korridory Very Happy

Jinak pro ty, kteří nečekají jasnější pohyby nějakým směrem, ale na druhou stranu ani žádné zběsilosti nahoru či dolu, tak celkovým riziko-výnosovým profilem se mi jako atraktivnější jeví CS10EL z těchto dvou, výměnou za o něco nižší bonus mám podstatně vyšší ochranu nahoru, takže jdu raději na jistotu a volím spíše CS, mě 18% p.a. stačí Smile
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: CS00EL   Bratroropa Icon_minitimeWed Aug 13, 2008 3:54 pm

Nějak jsem přehlídl ještě jednu tranži Credit Suisse, která dokonce o týden předcházela CS10EL a aktuálně je dokonce levnější než tato emise a nabízí dokonce ještě širší koridor... CS00EL nabízí taktéž výplatu 1.200 EUR při splatnosti o týden kratší a bariérách 60 a 232,72 USD...
Návrat nahoru Goto down
Véna
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 41
Registration date : 09. 03. 08

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeFri Aug 15, 2008 8:49 am

Tak jsem to zkoušel znovu a už je možné CS10EL na brokerjetu obchodovat. Bohužel ale není možné obchodovat CS00EL.

Opravdu by mě zajímalo, jak rozhodují o tom, co zařadí do nabídky a co nikoli.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeFri Aug 15, 2008 10:02 am

Véna napsal:
Tak jsem to zkoušel znovu a už je možné CS10EL na brokerjetu obchodovat. Bohužel ale není možné obchodovat CS00EL.

Opravdu by mě zajímalo, jak rozhodují o tom, co zařadí do nabídky a co nikoli.

Ahoj

Nejde to vyřešit tak že se koupí na XETRA Frankfurt, místo napřímo u emitenta?

Emitenti zertifikaty většinou kotují na obou burzách (XETRA, EUWAX).

Poplatky za obchody jsou podobné (pokud si vzpomínám).

+ možnosti limitních příkazů atd.

PS:

Je zajímavé že EUWAX a XETRA nemají u brokerjet stejné ceny.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeFri Aug 15, 2008 11:31 am

Ahoj!!Pokud přes BJ nejde,mělo by stačit požádat o zařazení.Pokud není papír zařazen,nelze kupovat přes aplikaci BJ ani na burzách.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeFri Aug 15, 2008 2:25 pm

velkámedvědice napsal:
.Pokud není papír zařazen,nelze kupovat přes aplikaci BJ ani na burzách.

Vidiš to to je pro mě novinka Smile
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: CS20EL   Bratroropa Icon_minitimeMon Aug 25, 2008 2:53 pm

A další tranže, Credit Suisse se rozjelo, tentokrát bariéry 63 a 223,10 USD, ocenění zdá se nyní příznivé, na 1.020 EUR je o cca 2% levnější než CS10EL, při téměř totožných bariérách a datu splatnosti...
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeWed Aug 27, 2008 10:48 pm

Ahoj!!

DE000CS00EL0 již lze přes BJ obchodovat...
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeMon Sep 15, 2008 5:05 pm

Návrat nahoru Goto down
janula
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 91
Registration date : 20. 09. 07

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: pozor   Bratroropa Icon_minitimeMon Sep 15, 2008 6:05 pm

chlapci, ale uvedomte si riziko emitenta zacina hra ulohu...ja mam ten certifikat na Erste a mam stastie, ze Merril Lyncha kupila Bank of America:-(...v zivote by ma nenapadlo, ze sa toto moze stat!!!
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeMon Sep 15, 2008 9:29 pm

janula napsal:
chlapci, ale uvedomte si riziko emitenta zacina hra ulohu...ja mam ten certifikat na Erste a mam stastie, ze Merril Lyncha kupila Bank of America:-(...v zivote by ma nenapadlo, ze sa toto moze stat!!!

Mate nekdo neco od LH? Zajimalo by me, jak to s jejich certifikaty dopadne.
Jinak od ML ma certifikaty spousta lidi, protoze emitovali napr. revers na auta.
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeTue Sep 16, 2008 8:55 am

zdenek napsal:
Mate nekdo neco od LH? Zajimalo by me, jak to s jejich certifikaty dopadne.
Jinak od ML ma certifikaty spousta lidi, protoze emitovali napr. revers na auta.
Já předpokládám, že se nic nestane a certifikáty doběhnou do konce.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: LEH   Bratroropa Icon_minitimeTue Sep 16, 2008 10:32 am

Bohužel tomu tak patrně nebude, certifikáty jsou dluhové cenné papíry emitenta, a nyní nebude mít kdo vyplatit závazky z tohoto "dluhopisu". Jediná dobrá zpráva je, že Lehmani nebyli v certifikátech aktivní, za celou dobu vydali jen pár desítek certifikátů spíše pro vlastní klienty, na burzách nebyl žádný aktivně obchodován, sice byly kotovány, ale objemy na nich byly nulové... Včera byly tyto certifikáty z burzovního obchodování staženy. Bohužel na kreditní riziko emitenta je vždy třeba brát u certifikátů zřetel. Mě se nyní trochu oddechlo v případě Merrill Lynch, i když jsem zajišťoval certfikátové pozice od nich pro jistotu shortem jejich akcií, na kterém jsem naštěstí také vydělal... Smile
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeWed Sep 17, 2008 12:42 am

Ahoj kluci !

Dnes se mi po dalším poklesu WTI nakoupil na limitní příkaz ropný corridor CS20EL za "baťovských" 999 euro ... Pablo
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

Registration date : 12. 09. 08

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeSat Sep 20, 2008 5:12 pm

Ahoj kluci
dnes jsem se už po několikáté snažíl koupit CS00EL přes BJ ve Frankfurtu.Zadal jsem limit z Onvisty 972,84 a nic.Víte někdo,jak na to?Předem děkuju.

Naposledy upravil baryk dne Sun Sep 21, 2008 7:50 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeSat Sep 20, 2008 7:18 pm

baryk napsal:
Ahoj kluci
dnes jsem se už po několikáté snažíl koupit CS00EL přes BJ ve Frankfurtu.Zadal jsem limit z Onvisty 972,84 a nic.Víte někdo,jak na to?Předem děkuju.

Ahoj,
dneska? Dneska je sobota.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeSat Sep 20, 2008 11:19 pm

Mám obdobné zkušenosti.Likvidita je malá.Pablo stál několik dnů.Pozor na vysoké nadhodnoty při velikosti pozice.Snažil jsem se U BJ vyjednat nákup u emitenta,ale jsou tam čím dál větší trubky.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeMon Sep 22, 2008 10:30 pm

velkámedvědice napsal:
Mám obdobné zkušenosti.Likvidita je malá.Pablo stál několik dnů.Pozor na vysoké nadhodnoty při velikosti pozice.Snažil jsem se U BJ vyjednat nákup u emitenta,ale jsou tam čím dál větší trubky.

Ahoj kluci,

Baryk se zřejmě snažil v pátek, v sobotu se opravdu neobchoduje (:o)) ... VM má pravdu - likvidita je malá, na koupi CS20EL jsem stál ve frontě asi týden nebo 10 dní, nakonec jsem nakoupil na limitní příkaz s tím, že na certifikátu je spread odhadem nějakých 15-20 euro ... tento spread se zřejmě nikde nezobrazuje (alespoň jsem ho nikde neviděl uvedený), ale pokud je například na Arivě či Onvistě uvedena cena papíru 980 euro a chcete nakoupit, nastavil bych nákupku někam lehce pod 1000 ... předpokládám, že u CS00EL bude situace obdobná ... Škoda, že přes BJ nelze koupit přímo u emitenta ... Jinak na ropu držím kromě CS20EL ještě GS0TEM, který se mi podařilo koupit nedávno za rovných 100 euro ... poslední dny se tento papír chová velmi sympaticky (:o)) Pablo
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeSun Sep 28, 2008 9:49 pm

Jari napsal:
Bohužel tomu tak patrně nebude, certifikáty jsou dluhové cenné papíry emitenta, a nyní nebude mít kdo vyplatit závazky z tohoto "dluhopisu". Jediná dobrá zpráva je, že Lehmani nebyli v certifikátech aktivní, za celou dobu vydali jen pár desítek certifikátů spíše pro vlastní klienty, na burzách nebyl žádný aktivně obchodován, sice byly kotovány, ale objemy na nich byly nulové... Včera byly tyto certifikáty z burzovního obchodování staženy. Bohužel na kreditní riziko emitenta je vždy třeba brát u certifikátů zřetel. Mě se nyní trochu oddechlo v případě Merrill Lynch, i když jsem zajišťoval certfikátové pozice od nich pro jistotu shortem jejich akcií, na kterém jsem naštěstí také vydělal... Smile

Nejake dluhopisy od LEH ale v Cesku dostupne byly:
http://ekonomika.ihned.cz/c4-10130700-27879270-001000_d-ctenari-ihned-cz-priznavaji-ztraty-kvuli-krizi
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitimeSun Sep 28, 2008 10:47 pm

No jo, to je fakt, to bych měl vědět, když jsem v Citině pracoval, vydávaly se garantované strukturované dluhopisy od různých hlavně britských a amerických emitentů, osobně si za mého působení žádnou emisi od Lehmanů nepamatuji, ale určitě nějaké byly, s některými klienty jsem dosud ve spojení a dva už se mi zmínili, že měli prostředky v nějaké emisi od Lehmanů. Nicméně strukturované dluhopisy sice nejsou investiční certifikáty, ale princip je podobný, také je to dluhový cenný papír emitenta...
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Bratroropa Empty
PříspěvekPředmět: Re: Bratroropa   Bratroropa Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Bratroropa
Strana 1 z 6Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: