|
| S "prezervativem" na stavební firmy | |
|
+6Véna Austrian Pablo Myk lynxsharpeye velkámedvědice 10 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Dec 19, 2007 5:20 am | |
| Ahoj všem! "Dojče" emitovala zajímavou spekulativní investiční příležitost s ochranou. Podrobnosti na http://icertifikaty.eu/novinky/capped-bonus-certifikat-na-akcie-toll-brothers.html Tato stavební fy luxusních rezidencí v USA donedávna slušně padala.Sám jsem držel a zrealizoval reverz bonus na uvedený fakt.Poslední dva měsíce přes volatilitu nula od nuly pošla.Velký UP zřejmě nelze čekat.Ostatně uvedená ochrana omezuje investorovu slast ze zhodnocení cappem ve výši zhruba 25%.Otázkou tedy zůstáva,zda je její velikost ve výši asi 37% v ročním investorském horizontu dostatečná.I taková ztráta stačí k zisku uvedených 25%.Jelikož o tomto papíru uvažuji,zajímal by mne nejen Lynxův zřejmě pesimistický názor?,ale i technická analýza Vás ,co umíte Vás,co umíte ze sedlin grafů číst.Od Radka po Myka.Prosím ,pomozte mi zbohatnout.Obžerství,můj největší hřích,něco stojí.Děkuji za názory a Váš čas. | |
| | | lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Dec 19, 2007 5:42 am | |
| 27-Nov-07 Soleil Initiated Buy 11-Sep-07 Deutsche Securities Reiterated Hold $21 23-Aug-07 Deutsche Securities Reiterated Hold $25 23-Aug-07 JMP Securities Upgraded Mkt Perform 21-Aug-07 Banc of America Sec Downgraded Sell
Toll Brothers Inc., the largest U.S. luxury-home builder, Dec. 6 reported its first quarterly loss in 21 years and said the housing slump is the worst the company has seen in decades. ``Broader concerns about the nation's economy have magnified worries about potential price declines in the housing market,'' Chief Executive Officer Robert Toll said during a conference call earlier this month.
Hmmm, 2008 nebude dobrym rokem pro US stavare, ceny budou padat az do konce 2009, je otazkou, jak se jim bude darit si opatrit financovani - a jak se bude chovat jejich segment | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Dec 19, 2007 5:48 am | |
| Zdarec válec koberec!!
Ještě by si mně mohl naznačit,co mi sděluješ v anglické části textu. Promiň,mně učil bolševik jen rusky.A teď místo studia jazyků ve volných chvílích chlastám a tak,však víš ..oo)). | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Dec 19, 2007 5:56 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Zdarec válec koberec!!
Ještě by si mně mohl naznačit,co mi sděluješ v anglické části textu. Promiň,mně učil bolševik jen rusky.A teď místo studia jazyků ve volných chvílích chlastám a tak,však víš ..oo)). No, jejich CEO, pote co firma vykazala prvni ctvrtletni ztratu za 21 let, rika, ze soucasna subprime situace magnifikuje obavy z poklesu cen nemovitosti, a ze soucasny stav sektoru je nejhorsi, jaky on zazil v posledni dekade Ja sem a tam na jejich jmeno narazim, takze Te budu informovat, az se to zase stane, chces investovat hned ted? Co vis ohledne trendu? Ahoj :-) | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Dec 19, 2007 6:05 am | |
| Spíše budu ten papír chvíli sledovat.Všiml jsem si ,že i přes první ztrátu v historii už papír pod dvouměsíční minimum neklesl.Ztráta byla dokonce menší než očekáváná,takže papír dokonce reagoval prudkým růstem,který pak odevzdal.Vzhledem k ceně se mi jeví ta ochrana v ročním horizontu téměř dostatečná.K technickému trendu se snad někdo vyjádří...
Dobrý den!Jdi už spát!!Mimochodem ,mně se chce taky pořád spát,k tomu jsem nepotřeboval překonat časová pásma.Že by hybernace?Musím se poladit z Leazybearem,už se dlouho nic nenapsal,asi taky chrápe...oo)) | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Dec 19, 2007 6:06 am | |
| Dobre rano! a diky za to info na trendy
rychle jsem se mrknul na info a doporuceni ohledne US stavaru, vetsina analytiku rika, ze ted neni dobra doba k nakupu ale Toll Brothers jsou zminovani jako dobra investicni prilezitost (top 3 picks), az se sentiment a situace trochu zlepsi
:-) | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Dec 19, 2007 6:26 am | |
| | |
| | | Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Thu Dec 20, 2007 9:14 am | |
| Ode mě se nic světaborného nedozvíte, ale VM mě požádal, abych se vyjádřil. Když se kouknu na denní graf, vidím tam dost silný support na 18ti dolarech a rezistenci na 24. Volume Up je poslední dobou vetší než volume down, což znamená že spousta kupců na těchhle úrovních věří v obrat up. Na týdenním grafu je pěkná divergence na momentu, naznačující obrat up. Na to je ale odborník Radek. Taky je tam vidět, že pokud cena prorazí support na 18ti, další významný support je až na 11ti dolarech. Když se koukneš na rychlost poklesu (červená čára), tak se zdá, že do konce 2008 by to nevyklesalo víc než na úroveň ochrany. Ale pozor, to je dlouhodobý downtrend který začal v roce 2005. Jestli v příštím roce přijde ještě nějaká vlna pesimistické nálady (což se dá skoro očekávat), tak by mohl pokles mít spád podobný jako v letošním roce (od posledního high dolů) a pak by mohlo 14 dolarů být málo. Na druhou stranu, pokud bude trh ještě nějakou dobu přešlapovat (třeba teď udělá nejakou korekci up), tak případný sešup nemusí mít dost času, aby prorazil pod úroveň ochrany. Neumím se vyjádřit k tomu certifikátu, to je pro mě španělská vesnice. Kdybych měl do TOL investovat přímo jako nákup long, tak bych si asi počkal na cenu někde pod 20 a dal si stop loss někam pod 18 dolarů. Ještě se nad tím zamyslím, ale takhle mi to přijde jako zajímavý kandidát na spekulaci, že krátkodobě (cca měsíc, dva) se cena udrží v intervalu 17,5 až 22,5. | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Thu Dec 20, 2007 7:05 pm | |
| Ahoj Myku!
Díky za Tvůj čas a rozbor Toll Brothers.Snad se k tomu ještě někdo vyjádří,každopádně ještě jednou díky.Škoda,že někteří kluci znalí věci se málo kdy vyjádří,není nad konstruktivní kritiku. Osobně si myslím,že papír není moc vhodný na krátkou spekulaci,protože to není klasický revers zobrazující podklad hned jedna ku jedné v obráceném gardu.Tím,že papír obsahuje bonus mechanismus je v průběhu ovlivňován různými faktory./Volatilita,vzdálenost od knock inu,od maturity atd.Teprve u maturity se zohlední vývoj jedna ku jedné.Šlo by tedy spíše spekulovat na to,jaký pohyb urazil papír proti podkladu a o kolik se tedy bude srovnávat..
Drž se... | |
| | | Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Thu Dec 20, 2007 11:41 pm | |
| Ahoj, tou krátkodobou spekulací na setrvání v 15 až 22,5 jsem myslel spíš nějakou opční pozici. Díval jsem se na Iron Condora JAN +15put/-17,5call/22,5call/25call, ale nemám odvahu. Risk by byl 200 dolarů, zisk 50, ale nedokážu odhadnout jaká je pravděpodobnost změny trendu a posílení nad 23. Teď se soustředím na opce (doufám, že to je na delší dobu) a nemám momentálně kapacitu na studování certifikátů. Takže všechny certifikáty, které ještě neznám, zatím vypouštím. Ať ti s tím TOL vyjde | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Feb 27, 2008 5:56 pm | |
| Ahoj všem!!
Dnes nákup uvedeného certifikátu DB1SDT
Maturita 18.12.08 ochrana 42,3%,zisk p.a. 25,5% | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Thu Feb 28, 2008 12:20 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj všem !! Dnes nákup uvedeného certifikátu DB1SDT. Maturita 18.12.08 ochrana 42,3%,zisk p.a. 25,5%
Ahoj bratře ! Díky za dobrý tip - bonus na Toll Brothers již málem zapadl pod nánosem dalších příspěvků v této sekci (:o)) ... Certifikát se mi velmi líbí - vzhledem k maturitě do konce roku při ochraně přes 40 % a s bonusem cca 20 % jsem dlouho neváhal a otevřel pozici ... Realitní sektor si v US podle všeho sice ještě na dno nesáhl, ale ochrana přes 40 % by i tak mohla být dostatečná - TB oslabil za poslední rok do ledna 2008 o cca 50 % přičemž sestupný trend začal již někdy v roce 2005, během letošního roku však již cca 40 % loňského propadu korigoval ... Navíc si myslím, že TB by jako stavitel luxusních residencí nemusel být hypoteční krizí postižen až tak v plném rozsahu, protože málo bonitní a rizikoví klienti si zřejmě luxusní residence stavět nebudou, zatímco (velmi) bohatí budou utrácet za luxus (nejen v bydlení) bez většího ohledu na momentální stav ekonomiky ... Do AA0VLL jsem dnes zatím nešel, protože než jsem se dostal k počítači, byly ceny již trochu někde jinde, takže budu ve střehu a bude-li dobrá šance, pozici zřejmě otevřu ... Ať se Ti daří ! Pablo | |
| | | Austrian Investor
Poeet p?íspivku : 105 Localisation : Jižní Morava Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Thu Feb 28, 2008 1:29 am | |
| - Pablo napsal:
- Navíc si myslím, že TB by jako stavitel luxusních residencí nemusel být hypoteční krizí postižen až tak v plném rozsahu, protože málo bonitní a rizikoví klienti si zřejmě luxusní residence stavět nebudou, zatímco (velmi) bohatí budou utrácet za luxus (nejen v bydlení) bez většího ohledu na momentální stav ekonomiky
Ahoj Pablo, jen bych doplnil, že právě bohatým se vyplatí v současné situaci nízkých sazeb a rostoucí inflace si koupit na hypotéku luxusní domeček. | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Wed Apr 02, 2008 7:22 pm | |
| Ahoj Pablo!!
Nákup abn3mx | |
| | | Véna Investor
Poeet p?íspivku : 41 Registration date : 09. 03. 08
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 10:50 am | |
| Včera jsem chtěl také nakoupit DB1SDT, ale neuspěl jsem. U emitenta je již vyprodaný. V posledních dvou týdnech je to už podruhé, co jsem chtěl nakoupit vyprodaný certifikát. V předchozím případě se mi ale podařilo nakoupit na burze a to ještě za cenu bez spreadu, takže jsem nakonec i ušetřil. Zadal jsem si pokyn i tentokráte, i když to bylo maličko komplikované, neb jsem vše musel zvládnout levou rukou. Na pravé jsem měl po celou dobu svého šesti týdenního syna, který měl právě v té době prdíky a tudíž bylo třeba se mu věnovat. Společným úsilým (sýnáček přispěl tím, že se na chvíli zklidnil) jsme to ale nakonec zvládli. | |
| | | jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 10:58 am | |
| Já mám ještě strach jít do nemovitostí. myslím si, že ještě nejsme na dně. Krize se zatím dotkla jen těch co nesplácí hypotéky, ale pokud přibude nezaměsnaných, tak se přestane stavět, protože na trhu bude přebytek levných domů. | |
| | | Véna Investor
Poeet p?íspivku : 41 Registration date : 09. 03. 08
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 4:44 pm | |
| Na burze jsem uspěl i tentokráte. Sice za stejnou cenu jako bych měl u emitenta, ale nakoupil jsem. | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 4:53 pm | |
| - Véna napsal:
- DB1SDT ... na pravé jsem měl po celou dobu svého šesti týdenního syna, který měl právě v té době prdíky a tudíž bylo třeba se mu věnovat. Společným úsilým (sýnáček přispěl tím, že se na chvíli zklidnil) jsme to ale nakonec zvládli.
Ahoj Véno ! Gratuluji k miminku a k nákupu bonusu na Toll Brothers ! Ať Ti synek i certifikát ve zdraví rostou ! Pablo | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 5:59 pm | |
| Ahoj Véno!
Gratulace k prckovi..
PS Pokud Ti emitent hlasí technické problémy,nemusí jít nutně o vyprodáno.Konkrétně tento papír jsem kupoval dvakrát,elektronicky se mi to u DB vůbec nepovedlo.Kontaktoval jsem brokera,nákup u emitenta proběhl faxem.. | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 7:05 pm | |
| Ahoj Janastasi!!
Toll Brothers staví luxusní domy,jejich klienti jen tak neschudnou.oo))Jako jediný očekává zisk. Na sedm měsíců ochrana 46%!!! ,zisk 28% P.a.
Není v tomto světle DB1SDT bezpečnější,než intra day kousky,co provádíš s měnou a ze zlatem? oo)) | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 8:54 pm | |
| Stavitelé: Úplné zotavení trhu s bydlením v USA až v roce 2010 4.4.2008 13:50 Poptávka po nových domech by se mohla vrátit na běžnou úroveň až v příštím desetiletí, uvádí podle severu CNN.com nejnovější prognóza asociace stavitelů domů National Association of Home Builders. Bytový trh, který prošel recesí, se vždy velmi rychle zotavil. To však nyní nepozorujeme,“ řekl generální ředitel asociace Jerry Howard. „Udržitelná a dlouhodobá stabilita v sektoru bytové výstavby by mohla nastat až v roce 2010,“ dodal.
Ještě na konci roku 2007 asociace odhadovala, že se poptávka po nových domech zvýší v druhé polovině tohoto roku. Nyní nejoptimističtější scénář podle Howarda počítá se stabilizací trhu na začátku léta, přičemž známky zlepšení by se projevily až na začátku příštího roku. Howard také varoval, že tento rok klesne počet pracovních míst v sektoru více, než tomu bylo v roce 2007. Navzdory silnější poptávce po nebytových projektech a veřejné výstavbě v loňském roce sektor přišel o 165 000 pracovních míst.
Zpomalení výstavby se však nyní šíří i do nebytového sektoru a stavitelé domů ani kontraktoři tak nebudou schopni dát zaměstnancům práci v sektoru nebytové výstavby, jako tomu bylo loni.
Letošní jaro podle Howarda vypadá z hlediska prodeje domů špatně již teď. A ačkoli pochválil legislativní snahu Senátu, která má zvýšit poptávku po zabavených domech, dodal, že snaha přišla příliš pozdě na to, aby se projevila už tento rok. “Gratulujeme Senátu za to, že chytil býka přímo za rohy, nicméně ekonomice by v letošním roce prospělo mnohem víc, kdyby se tak stalo už ve stimulačním zákonu“, uvedl v narážce na zákon o daňových úlevách ve výši přes 150 mld. USD, který Kongres schválil v únoru.
I tak by měl nový zákon pomoci bytovým stavitelům, jelikož počítá s daňovou úlevou pro mnohé stavitele bytových domů. Návrh zákona povoluje stavitelům a dalším společnostem dotčeným hypoteční krizí, jako jsou investiční banky, použít ztráty z let 2008 a 2009 na vrácení daně dlužné v posledních čtyřech letech. To je změna oproti současnému zákonu, který povoluje dva roky. Pokud bude toto ustanovení přijato, bude podle odhadů v budoucnu na daních vybráno o 6 mld. USD až 28 mld. USD méně. Není jisté, jakou částku z této sumy obdrží přímo stavitelé, ale stavební sektor by měl být jedním z těch, kteří budou mít ze zákona největší prospěch.
Podle Howarda je pravděpodobné, že mnoho menších soukromých stavebních společností letos nebude mít žádné zisky. Proto je pro ně navrhovaný daňový dobropis klíčový. Zákon by také pomohl průmyslovým velikánům. Stavitel luxusních domů Toll Brothers je jedinou větší veřejně obchodovatelnou stavební společností, u které se očekává v některém čtvrtletí roku 2008 zisk.
Někteří kritici návrhu zákona však uvedli, že zákon moc nepomůže spotřebitelům. Návrh zákona kromě dobropisu ve výši 7 000 USD určeným těm, kteří chtějí koupit zabavený dům, nepočítá s výraznější přímou pomocí pro kupce a majitele domů. Howard však uvedl, že i to by bytovému trhu pomohlo, jelikož by zákon lidem dodal motivaci k nákupu zabavených domů. Dodal, že rostoucí nabídka zabavených domů na trhu přispívá k přesycenosti bytového trhu.
Stavitelé však ztratili šanci na ještě větší pomoc. Při závěrečných jednáních o podobě zákona byla ve středu z návrhu vypuštěna ustanovení, podle kterých by daňový dobropis mohl být poskytnut i těm, kteří si koupí nový dům, který byl předtím dlouho neúspěšně nabízen k prodeji.
(Zdroj: CNN.com) | |
| | | pepab Investor
Poeet p?íspivku : 90 Localisation : Vysočina Registration date : 02. 07. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 9:54 pm | |
| Ahoj VM, pokud předpokládáme, že u DB1SDT je cap TOLL BROTHERS 26EURO a ne 26USD, tak jak se počítá na stránkách emitenta DB v EURU,pak vychází výkon cert. ke dnu maturity pěkně s pevným kurzem EUR/USD ze 7.12.2007 cca 1,46 v den emise a s barierou 13 USD. | |
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 10:36 pm | |
| - pepab napsal:
- Ahoj VM,
pokud předpokládáme, že u DB1SDT je cap TOLL BROTHERS 26EURO a ne 26USD, tak jak se počítá na stránkách emitenta DB v EURU,pak vychází výkon cert. ke dnu maturity pěkně s pevným kurzem EUR/USD ze 7.12.2007 cca 1,46 v den emise a s barierou 13 USD. Ahoj!! Jsem nějak natvrdlý.Nerozumím.Je to quanto.26 usd podkladu odpovídá přesně 26 eur produktu.Nic nepřepočítáváš.Jeli dnes nákup např. 22eur,pak bonus činí 4 eura... | |
| | | pepab Investor
Poeet p?íspivku : 90 Localisation : Vysočina Registration date : 02. 07. 07
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 11:06 pm | |
| Ahoj VM, jen se zkusím lépe vyjádřit k DB1SDT to co jsem měl na mysli, ochrana je nastavena na 13 USD ceny podkladu TOLL BROTHERS, cap bonus je pokud tu němčinu dobře chápu na hodnotě 26 EURO,protože je to zajištěný bonus cap certifikát nesejde na tom jak jde proti nám kurz USD,tím myslím to pěkné(dnes již např. kurz EUR/USD 1,57 vůči 1,46 při emisi 6.12.2007 s cenou emise podkladu/cert 20,7USD/EUR),kdyby jsme drželi přímo dolarovou pozici tak pohyb kurzu by nám snižoval výnos,na rozdíl od jiných cert. v EURU a podkladu v USD, kde pohyb kurzu dolaru snižuje výnos. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy Tue Apr 08, 2008 11:20 pm | |
| - pepab napsal:
- Ahoj VM, myslím si, že u DB1SDT je cap TOLL BROTHERS 26USD a ne 26EURO jak se možná chybně počítá na stránkách emitenta DB,proto vychází výkon cert. ke dnu maturity daleko střízlivěji s pevným kurzem EUR/USD ze 7.12.2007 cca 1,46 v den emise a s capem 26 USD.
Ahoj Pepabe ! Zdravím Tě ... u DB1SDT jsou parametry skutečně tak, jak uvádí VM ... mám tento papír rovněž v portfoliu a před nákupem jsem ho studoval - knock-in bariéra (pro podklad) je 13,0 USD, bonus level (pro podklad) ke dni emise je 26,0 USD, přičemž vyplacený bonus + zároveň cap při neporušené bariéře ke dni maturity je emitentem stanoven na 26,0 euro ! Certifikát je měnově zajištěn (quanto) s odběrovým poměrem (Multiplier či Ratio) 1:1 k podkladu se zafixovaným měnovým kursem EUR/USD ke dni emise ... V den emise byl podklad 20,70 USD a certifikát tedy začínal na 20,70 euro, dnes je díky silnějšímu euru proti dolaru certifikát za 21,75 euro při podkladu 23,50 USD ... Bonus = 26 / 21,75 = 19,54 % ... Podrobnosti najdeš na stránkách emitenta, kde je vše uvedeno v přehledu i v termsheetu - cituji : " Bonus-Zertifikat mit CAP: Toll Brothers Inc. mit 13,00 USD Barrieren-Betrag, 26,00 EUR Bonus-Betrag und 26,00 EUR CAP (Quanto EUR) " ... Hezký večer všem ! http://www.de.x-markets.db.com/EN/showpage.asp?pageid=84&inrnr=395&pkpnr=216193 Pablo | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: S "prezervativem" na stavební firmy | |
| |
| | | | S "prezervativem" na stavební firmy | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |