Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

SILVER

Goto down 
+13
Joseff
inWestor
jannastas
janula
zdenek
fík
jiran07
Honzajs
musa
velkámedvědice
Radek
Pablo
jopo66
17 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorZpráva
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 25, 2008 9:08 pm

Tak to striebro sa drzi zubama nechtama nad 10 USD, aj ked indexy uz su v minusu. Jak to pojde spatky pod 10 asi ho predam... Drzim ho od 9,30USD.
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeTue Nov 25, 2008 10:11 pm

jopo66 napsal:
Tak to striebro sa drzi zubama nechtama nad 10 USD, aj ked indexy uz su v minusu. Jak to pojde spatky pod 10 asi ho predam... Drzim ho od 9,30USD.
Ahoj Jopo, po tom větším nárůstu čekáme, až nás zdožene alespoň trochu ta žlutá čára, bez ní v drtivé většině sami nikam nesmíme Zatím je vše v pořádku. Alespoň to takto vidím já.

SILVER - Stránka 3 Snaman17
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 10:53 am

Zde ještě jeden graf, zase trochu jiný:
Graf je konstruovaný tak, aby byl co nejednodušeji kontrolovatelný. Tedy je ideální, když je co nejvíce hodnot zelených nahoře a červených dole, pro každý indikátor samostatně. Zde jak vidíte, jsou všechny zelené nahoře. Prorazili jsme dlouhodobý rezist a nyní nás zastavilo FIBO. Pravděpodobnost je tedy zatím větší na naší straně. Čas to ukáže, v dnešní volatilní době je možné vše.

SILVER - Stránka 3 Slv10
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 2:39 pm

Ahoj Joseffe!

Ty si už vzal long?Ať vím,čí je Tvoje strana...
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 4:47 pm

velkámedvědice napsal:
Ahoj Joseffe!

Ty si už vzal long?Ať vím,čí je Tvoje strana...

Ahoj, jo na 9,72.
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 5:13 pm

To Joseff

Ja som nastupil na 9,30 - takze som rad ze som dufam v spravnom vlaku
Ked budes nahodou z neho vystupovat daj vediet... :-)
BTW - v akej aplikacii robis tu TA?
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 8:57 pm

jopo66 napsal:
To Joseff
Ja som nastupil na 9,30 - takze som rad ze som dufam v spravnom vlaku
Ked budes nahodou z neho vystupovat daj vediet... :-)
BTW - v akej aplikacii robis tu TA?
Ahoj jmenovče, zdravím od Břeclavi!
Ten černý je demo XTB, šedomodrý AMIBROKER.
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 10:03 pm

Dik... Uz ma to striebro dneska hneva. Na tych 10,50 sa to vzdy odrazi dolu. Chcel som sa spytat, ako vlastne koreluje cena USD/EUR a cena striebra? Pripadne ine komodity? Cena ropy pri oslabujucom dolari stupa sa mi zda... Uz som z toho jelen.
Dotaz na Joseff:
v TA som zelenac - mohol by si strucne popisat FIBO? Resp. strucne popisat ten graf? Hodnoty rezistencie, suporty atd.
A este jeden dotaz. Ten cert na striebro mam od Goldman Sachs. V aplikaci na BJ su obchodne hodiny 8-22 ale zda sa mi ze zatvaraju mimoburzovo uz o 20 hod. Aku mate skusenost?
Dik.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 10:36 pm

jopo66 napsal:
Dotaz na Joseff:
v TA som zelenac - mohol by si strucne popisat FIBO? Resp. strucne popisat ten graf? Hodnoty rezistencie, suporty atd.
A este jeden dotaz. Ten cert na striebro mam od Goldman Sachs. V aplikaci na BJ su obchodne hodiny 8-22 ale zda sa mi ze zatvaraju mimoburzovo uz o 20 hod. Aku mate skusenost?
Dik.
Ahoj, to není jen tak. Pro začátek to zkus třeba zde:
http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school
Anglicky umíš, tak by to neměl být problém, se mnou je to horší :-(.
Já obchoduji přímo s eminentem a problémy nemám. U BJ je v aplikaci do 22:00.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 10:46 pm

jopo66 napsal:
Dik... Uz ma to striebro dneska hneva. Na tych 10,50 sa to vzdy odrazi dolu.
No vdyť by nás to ani nebavilo, kdyby jsme to koupily a za pár dní měli ty korunky zlehka v kapse. Ono nás to musí trochu potrápit a ty slabé povahy postupně vyklepat Very Happy. Je zde potřeba mít nějakou tu trpělivost.
Toš tak nějak.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 11:10 pm

jopo66 napsal:
Dik... Uz ma to striebro dneska hneva. Na tych 10,50 sa to vzdy odrazi dolu. Chcel som sa spytat, ako vlastne koreluje cena USD/EUR a cena striebra? Pripadne ine komodity? Cena ropy pri oslabujucom dolari stupa sa mi zda... Uz som z toho jelen ... A este jeden dotaz. Ten cert na striebro mam od Goldman Sachs. V aplikaci na BJ su obchodne hodiny 8-22 ale zda sa mi ze zatvaraju mimoburzovo uz o 20 hod. Aku mate skusenost? Dik.

Ahoj Jopo66 !

Zdravím Tě ... u stříbra to chce čas a klid (:o)) ... Stran korelace USD/EUR a stříbra - jak už zde před pár dny naznačil myslím VM - stříbro je drahý kov a tudíž se jeho pohyby v mnohém podobají zlatu, jen stříbro obvykle kráčí o něco delšími kroky - rozuměj je proti zlatu podstatně volatilnější ... Zlato jako "bezpečný přístav" nebo také "uchovatel hodnoty" jde obvykle s inflací a proti dolaru - tedy při posilujícím dolaru Au klesá a při slábnoucím dolaru Au roste ... stříbro tento jeho pohyb obvykle +/- kopíruje ... Dalším aspektem stříbra je jeho technické využití - je to kromě drahého kovu také kov průmyslový - třeba jako měď nebo nikl ... užití Ag je zejména v chemii, elektrotechnice, farmacii, zdravotnictví nebo ve fotografickém průmyslu - takže jeho pohyb je do určité míry dán i stavem či vyhlídkami globální ekonomiky - tedy velmi zjednodušeně řečeno indexy up = obvykle Ag up ... samozřejmě to ale neplatí vždy a paušálně ... Stran Goldman Sachs - podle aplikace BJ mají mít otevřeno do 22,00 hodin, přímo obchodovat však s nimi lze (přes BJ) jen do 20,00 hodin - proto mám z tohoto pohledu raději CM nebo DB, kde fungují do 22,00 hodin nebo LS, kde zavírají dokonce až ve 23,00 hodin. Ať se Ti daří a stříbru rovněž - jsem taky v long pozici ... Pablo
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Toš tady   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 11:44 pm

Ahojte
Pablo napsal:
V aplikaci na BJ su obchodne hodiny 8-22 ale zda sa mi ze zatvaraju mimoburzovo uz o 20 hod. Aku mate skusenost? Dik.
No já to nekontroloval, normálně v drtivé většině obchoduji Commercbank.
Jen jsem tam nahlídl, nyní jsem dal pokyn a fakt to nevzali. Hlavně, že je tam napsáno 08:00 - 22:00. To tedy moc dobré není, je tedy dobře, že už to vím. Ono se to mnohdy hodí to těsně před zavíračkou prodat.

SILVER - Stránka 3 Snaman18
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 155
Registration date : 07. 06. 08

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 11:48 pm

budu výrazně navyšovat pozici ve stříbře, přes akcie + warranty
Návrat nahoru Goto down
http://www.pro-investory.cz/
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 11:53 pm

Honzajs napsal:
Ahoj
Jestli jsi ochoten, zkus sem dát nějaké akcie, podíval bych se na ně.
Přeji dobrou noc, dnes bude dobrá!
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 27, 2008 12:01 am

Joseff napsal:
... Ono se to mnohdy hodí to těsně před zavíračkou prodat.

Ahoj Joseffe !

Přesně tak jak píšeš ... proto, jak jsem psal výše, upřednostňuji Commerzbank - i kvůli o něco nižším poplatkům ... Co jsem měl možnost vyzkoušet, do 22,00 hodin má "otevřeno" ještě Deutsche Bank a HSBC Trinkaus & Burkhardt, nejsem si teď úplně 100 % jistý, ale myslím, že i DZ Bank a/nebo Dresdner Bank, Lang und Schwarz obchodují potom až do 23,00 hodin ... mimochodem, LS umožňují přes BJ jako jedni z mála při přímém obchodování používat limitní příkazy či trailing SL, což je taky příjemné ... A když už Tě mám on-line (:o)) - jak vidíš prosím z hlediska TA nejbližší vývoj indexů ? Díky a hezký večer, Pablo
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 27, 2008 12:47 am

Joseff napsal:
Honzajs napsal:
Ahoj
Jestli jsi ochoten, zkus sem dát nějaké akcie, podíval bych se na ně.
Přeji dobrou noc, dnes bude dobrá!

zatím mám koupeno CDE a HL
další akcie zkoumám
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 27, 2008 4:28 am

Ahoj Jopo!!

Já jsem v GS5NC4 v plusu asi dvacet procent,ale mám spíš chuť přikoupit.Mrknu na ty Honzajsovy doly..
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeThu Nov 27, 2008 11:21 am

Honzajs napsal:
zatím mám koupeno CDE a HL
další akcie zkoumám
Ahoj Honzajs:
Díky, pro mne jsou zatím z pohledu TA neutrální, jsme stále v medvědím trendu. K nějakému rozhodnutí potřebuji ještě nějakou tu svíčku.

Ahoj všichni:
Silver:
Nerad bych, aby na základě mých příspěvků někdo neúměrně nakupoval. Já mám ve stříbře 2,5% portfolia + páka. Dokud nás nepustí nahoru alespoň to FIBO, je třeba být velice ostražitý! Mohlo by se stát, že mé příspěvky by mohl někdo chápat poněkud jinak.
Přeji hezký den, dnes máme odpoledne volno, již se těším
Happy
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 4:46 pm

Ahojte

Jelikož mi to bralo zpět téměř celý zisk, tak jsem to prodal u mé nákupky. Nemám rád pozice ve ztrátě. Počkám si na další signál.

Držím palce:Joseff
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 4:57 pm

Nech ma slak netrafi. Jeden den mam robotu, ze nesedim pri compe a to striebro je zas v prdeli... Co sa to dneska dialo?
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 5:12 pm

Joseff napsal:
Ahojte
Jelikož mi to bralo zpět téměř celý zisk, tak jsem to prodal u mé nákupky. Nemám rád pozice ve ztrátě. Počkám si na další signál.
Držím palce:Joseff
Někde mi někdo držel palce, jsou nějaký divný kotace:
Nákup u 9,70 za 3,78, prodej u 9,60 za 4,04. Ani se nezlobím.
Návrat nahoru Goto down
MERKUR1
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 299
Registration date : 01. 07. 07

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 6:01 pm

Stříbro: rezistence v okolí 10,75 USD odolala

SILVER - Stránka 3 LogofioStříbro minulé pondělí opustilo střednědobý sestupný kanál, ve kterém se pohybovalo od konce srpna a ještě týž den atakovalo rezistenci na 10,75 USD (na úrovni maxim ze začátku minulého měsíce). Nedokázalo jí však překonat a několik dní setrvalo v její těsné blízkosti. Dnes definitivně prolomilo krátkodobou podporu na 10,10 USD a společně s ostatními komoditami zamířilo dolů. První méně významná podpora, která jej může zastavit se nachází již cca na 9,70 USD. Výraznější podpora však je zhruba na 9,00 USD (horní hranice střednědobého sestupného kanálu, kterou bude stříbro testovat ze shora). Další podporu může stříbro nalézt na 8,50 USD.

Pokud naopak dojde k otočení současného vývoje a stříbro prolomí rezistenci na 10,75 USD, bude narážet na rezistenci v blízkosti 11,10 USD a po jejím překonání na 12,30 USD. Cena stříbra s dodáním v březnu příštího roku (ZIH9, YIH9) aktuálně klesá o 3,78% na 9,900 USD za trojskou unci. Fio, burzovní společnost, a.s., Daniel Marván Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonává Česká národní banka. http://www.fio.cz/zpravodajstvi_prohlaseni.itml

Daniel Marván
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeMon Dec 01, 2008 9:57 pm

Ja som to odpalil nieco malo nad nakupkou (9.35). Takze som prerobil na poplatku :-(
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 02, 2008 10:36 pm

Navyšuji stříbrné pozice.
Proč?

http://meltdown2011.wordpress.com/2008/11/29/vaporize-comex-countdown/
delivery zlata a stříbra - normálně jde o 1% ze zásob, výjimečně výše. nyní to je za dva dny na 30%.
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitimeWed Dec 03, 2008 1:24 am

Honzajs napsal:
Navyšuji stříbrné pozice.
Proč?

http://meltdown2011.wordpress.com/2008/11/29/vaporize-comex-countdown/
delivery zlata a stříbra - normálně jde o 1% ze zásob, výjimečně výše. nyní to je za dva dny na 30%.

Trochu som sa s tym predajom unahlil, bal som sa, ze ten vyplach v USA este dnes bude pokracovat. Ale uz mam nachystany DE000CB87TK5 (CB87TK) od Commerzbank (mensie poplatky u BJ)

To Honzajs:

Pozeral som ten link, ale aj tak nerozumiem tomu mechanizmu obchodovania a fyzickeho "delivery". Mozes to aspon strucne vysvetlit? Ja osobne tomu rozumiem tak, ze sa obchoduju futures bez fyzickeho dodania, ale stupa pocet tych, ktori ziadaju fyzicke dodanie. A ked sa zrazu zisti, ze s fyzickym dodavanim je problem, cena prudko vyleti hore?
A ak to nieje tajnost, aky produkt si pouzil ty osobne na poziciu v striebre?
Dik...
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

SILVER - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER - Stránka 3 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

SILVER
Strana 3 z 5Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Komodity-
Přejdi na: