Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

SILVER

Goto down 
+13
Joseff
inWestor
jannastas
janula
zdenek
fík
jiran07
Honzajs
musa
velkámedvědice
Radek
Pablo
jopo66
17 posters
Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorZpráva
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: SILVER   SILVER Icon_minitimeThu Nov 08, 2007 11:26 am

Dovolilsom sizalozit tento topic. Bezala tu debata o certifikatoch na striebro. Konkretne ma zaujal ten Pablov long DE000GS7MUB7. Dnes zacalo korigovat momentalne je cena 1.75
Rad by som mal dobry timing, tak ak do neho niekto idete tiez - dajte vediet... Ty ho drzis Pablo?
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: To jopo66   SILVER Icon_minitimeThu Nov 08, 2007 11:07 pm

Ahoj jopo66,

svůj "stříbrný" GS7MUB stále držím, včera i dnes jsem zdá se prošvihl dobrou šanci k prodeji - zisk při denním maximu již přes 100 % Sad , ale myslím si, že do pár dnů může být ještě o něco lépe ... Zlato by mohlo během několika následujících seancí pod vlivem dolaru, ropy, obav a nejistoty pokořit metu 850 a stříbro by se mělo svézt s ním opět nad hranici 16 ... i když mám u Ag současně trochu strach z vlivu ochlazujícího se tempa globální ekonomiky - Ag je přeci jen dílem průmyslový kov, takže propady akciových indexů a signály o zpomalování ekonomického růstu jej mohou poškodit - obdobně jako třeba měď ... Na zítra asi nastavím pevně dané prodejní ceny - ať to nemusím celý den hlídat a v případě růstu obou kovů mi alespoň odpadne ten psychologický problém s dodržováním profit targetů ... Pokud budou naopak ceny klesat, pokusím se doředit - minimálně střednědobě vidím ještě slušný potenciál k růstu u zlata i stříbra ... Hodně štěstí nejen při obchodování Ti přeje Pablo.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeWed Nov 14, 2007 9:56 am

Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeWed Jan 09, 2008 4:33 pm

Ahoj Pablo!!! Prodal jsem téměř na vrcholu 16,07 stříbro,snad se dočkám výklesu...
Návrat nahoru Goto down
musa

musa

Poeet p?íspivku : 15
Registration date : 30. 12. 07

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSat Jan 26, 2008 2:55 pm

Ahoj,
nemáte někdo tip na nějaký certifikát nebo lépe warrant na short stříbra? Všechno co jsem našel má obrovský spread. (Nejrozumnější jsem nalezl warrant AA0PHH, ale je 1:1). Myslím, že za pár dní přijde doba pro pokles komodit.

Díky za Vaše tipy. Míra
Návrat nahoru Goto down
musa

musa

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSun Jan 27, 2008 12:38 pm

Radku díky,
nejvíc mě teda zaujal z pákových GS3MP4, páka 1:10, odstup od KO 65%, asi postavím nákupku někam na 0,80, počkám ještě pár dní.
Míra
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSun Jan 27, 2008 2:13 pm

Ahoj

Certifikat s podobnými parametry by žádná banka nevydala.

GS3MP4 má páku 1,321 a jelikož je její emisní poměr 1:10 (na 1 podklad 10 certifikatu) tak má obrovský spread 0,9%. Najdi si něco co má alespoň emisní poměr 1:1)
Návrat nahoru Goto down
musa

musa

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSun Jan 27, 2008 3:26 pm

Díky za upozornění, jdu to přepočítat. Asi jsem opravdu začátečnické tele.
Míra
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeWed Jun 18, 2008 8:15 pm

Jen tak v rychlosti jsem se pro Nimroda ponořil do bonus certifikatů na stříbro:

Určitě bys našel i lepší:

Dokonce bych řekl že má v současnosti i drobnou slevu vůči podkladu tak 0,2Euro.

CAPPED BONUS ZERTIFIKAT
DE000AA0VG02

Bariera: 12 USD
Bonus: 23,000 USD

Bonusrendite:
in %: 34,80%
in % p.a.: 22,01%
Abstand zur Untergrenze:
Absolut: +5,01
in %: +29,47%

Za nic neručím Happy
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 1:20 am

Radek napsal:
Jen tak v rychlosti jsem se pro Nimroda ponořil do bonus certifikatů na stříbro: Určitě bys našel i lepší: Dokonce bych řekl že má v současnosti i drobnou slevu vůči podkladu tak 0,2Euro. CAPPED BONUS ZERTIFIKAT DE000AA0VG02 ...

Ahoj Radku !

Mám ve svém PF něco podobného ... AA0VGX - capped bonus silver, bonus + cap 21,0, knock-in 11,0, bonus aktuální 19,35 %, bonus p.a. 18,73 %, ochrana 36,5 %, maturita za 1 rok 6/2009, non quanto, nadhodnota proti podkladu t.č. jen něco okolo 1,5 % ... Pokud předpokládáme do maturity spíše posílení USD proti EUR, může zde být non quanto výhodou ...

Výhodou toho Tvého je na první pohled vyšší strop pro případný růst podkladu a dále drobný discount proti podkladu, nevýhodou pak o půl roku vzdálenější maturita a menší ochrana, bonus p.a. je obdobný ... Ahoj a ať se Ti daří !

Pablo
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeMon Aug 11, 2008 9:05 pm

Hm 14,5USD tomu se říká výprodej Smile

No ještě počkáme až se týdení MACD umoudří.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeFri Aug 15, 2008 10:05 am

stříbro za 12,6 USD WOW Smile
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 155
Registration date : 07. 06. 08

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeFri Aug 15, 2008 10:08 pm

taky koukám na ten masakr a jsem zvědav, co to udělá. Působí to totiž na mne jako řízená akce. A jako důvod mne napadá snaha o uzavření short pozic.

Každopádně si počkám na další komentáře.
Návrat nahoru Goto down
http://www.pro-investory.cz/
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSun Aug 17, 2008 2:06 pm

The Silver "Reverse" Bubble of 2008

http://www.safehaven.com/showarticle.cfm?id=10998
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSun Aug 17, 2008 11:29 pm

Ed Steer, 16/8/08
ponechávám bez komentáře

citace :
What a day it was!

Shortly after Sydney opened, and for no reason that most people would understand, the bids just disappeared in gold and silver. Gold got off relatively scot-free...but silver took it right in the neck. In less than an hour it had fallen $1.40...and three hours later it was down about a $1.70 in total. This is only the second time that the precious metals have been hammered in the Far East markets. Both happened this week. Although things improved during London trading...shortly after the Comex opened, both metals hit their highs of the day and it was downhill from there right into the Globex close.

In Thursday's trading, gold open interest rose 2,381 contracts...and silver open interest rose as well...up 1,445 contracts. On Thursday, gold was down about $20 and silver was down about 60 cents. Open interest should have been down again, but wasn't.

As far as the Commitment of Traders went, it wasn't anything like I expected, as almost nothing happened in silver. Despite the massacre in the silver price, the tech funds only sold 908 long contracts and added 266 contracts to their short positions...so they improved by an underwhelming 1,174 contracts. That's nothing at all! The bullion banks/'8 or less' traders in the Commercial category improved their position by adding 6,342 longs, but also increasing their short position by 1,531 contracts, for a net improvement of 4,811 contracts. A lot of the action was in the small traders category where they shed 1,599 long positions and added 2,038 contracts to their short position. The big surprise was the lack of movement in the Non-Commercial long position. This is the category that the bullion banks were definitely gunning for, and almost nothing happened. Normally this is the first category to cave in. Not this time. The current COT report is linked here.

In gold, everything turned out almost exactly as Ted Butler thought it would. The Non-Commercial category coughed up 33,215 longs and the bullion banks covered 44,004 shorts. The small traders pitched 6,179 longs and went short an additional 3,857 contracts.

So, was there anything withheld from this report? In gold, everything seemed fine. But in silver, it stinks to high heaven. The numbers should have been much better than this. Once more we'll have to wait another week until the COT next Friday.

In gold news, I see that everyone's 'friend', Goldman Sachs, has slashed its forecast on gold prices. This is the second time they've changed their forecast this year. How long will it be before they have to revise it upwards again? Not that long I would think. The US Mint announced that it has suspended production of gold eagles until further notice, and is not accepting new orders from dealers. August is only half over and gold eagle sales have exceeded all other months by a wide margin. As I reported on Thursday night, everything was fine with my bullion supplier. Then yesterday (Friday) he told me that despite record orders again...every one of his Canadian and US suppliers had no product for him. He can get some gold, but he's basically out of business in silver. He said that by early next week, virtually all North American bullion sales will have ground to a halt, as nobody has anything to sell. I hope you have your bullion, because now that the pipeline is empty, it will be virtually impossible to refill.

My first story of the day is about exactly that. Here's an article by the legendary Franklin Sanders. It's entitled "Either This is the Greatest Silver and Gold Buying Opportunity of All Time, or the End of a Bull Market". The link is here.

The next two stories are a double header from spiegel.de in Germany. Both of them are about the war, pipelines and oil in Georgia and South Ossetia...and both are mercifully short. The first is entitled "Russian Army Clears Out Georgian Army Bases". The link is here.

The second bears the title of "Georgia--A Blow to US Energy". The link is here.

My 'blast from the past' today coincides nicely with a video that's all the rage right now. Conan O'Brien had a group called Pilobolus on his show late last year, and the video is making the rounds. I thank M. Cheverton who was the first one to send it to me. Turn up your speakers and click here.

So...here we sit. The number of people lining up to buy silver bullion of any kind has now swamped all available supply. There is virtually none to be had...and the price has just cratered by $7 in the last month. The dichotomy that exists between supply, demand...and the price...screams of price management! I cannot tell you how desperate the bullion banks are to get out of their precious metals short positions...especially in silver...before this whole thing blows sky high. You don't have to look any further than the collusive acts of these '8 or less' traders to find the culprits. They are shaking the Comex silver tree as hard as they can. The results from the current COT (if they are to be believed) shows that they made almost no progress in the last week. Whatever the powers that be have in store for the silver (and gold) market...we are only a few short weeks away from finding out, as they are quickly running out of time. Options expiry for silver is on the 26th. Can they hold on that long?
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeMon Aug 18, 2008 11:24 am

Ahoj Pablo!!
Dnes jsem přestoupil z GS00XX do AA0KQ3.Důvod,proražená ochrana.GS00XX jsem kupoval z discountem,takže ztráta papíru byla menší než ztráta aktiva,naštěstí.Z těch dvou tipů,cos navrhoval,tedy AA0KQ0,měnově zajištěn,do konce roku z hlavy 12% zisk při ochraně 24%,p.a. 40%,nadhodnota kolem pěti ,jsem nakonec zvolil druhý,tedy uvedený AA0KQ3.I když končí až koncem příštího roku,knock in je 9,1 usd,/31,3%/,měnově zajištěn,možný bonus 31,3% i při nižším p.a. umožnuje i před maturitou možný prodej z vyšším absolutním zhodnocením,cap je dál než 12%.Nákup za 12,7 je nákup bez nadhodnoty na rozdíl od předešlého a to s 3,3% discountem....
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeTue Aug 19, 2008 12:58 am

velkámedvědice napsal:
Ahoj Pablo!! Dnes jsem přestoupil z GS00XX do AA0KQ3.Důvod,proražená ochrana.GS00XX jsem kupoval z discountem,takže ztráta papíru byla menší než ztráta aktiva,naštěstí.Z těch dvou tipů,cos navrhoval,tedy AA0KQ0,měnově zajištěn,do konce roku z hlavy 12% zisk při ochraně 24%,p.a. 40%,nadhodnota kolem pěti ,jsem nakonec zvolil druhý,tedy uvedený AA0KQ3.I když končí až koncem příštího roku,knock in je 9,1 usd,/31,3%/,měnově zajištěn,možný bonus 31,3% i při nižším p.a. umožnuje i před maturitou možný prodej z vyšším absolutním zhodnocením,cap je dál než 12%.Nákup za 12,7 je nákup bez nadhodnoty na rozdíl od předešlého a to s 3,3% discountem....

Ahoj VM !

Můj stříbrný AA0VGX zatím drží - knock-in má až na 11,00, tak snad té "reversní bublině" odolá (:o)) ... zatím jsem proto nic nového na Ag nepřikupoval, ale budu ho sledovat a ty 2 bonusy mám v záloze ... Jinak 12,70 u AA0KQ3 je bezva nákupka ! Pablo
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSun Sep 07, 2008 7:44 pm

Fundament:

CDE: A Great Play on the Silver Market
http://www.safehaven.com/showarticle.cfm?id=11169

všimněte si obrovských rezerv ve spotřebě pro fotografování postupně se budou snižovat což spolu s recesí může přinést střednědobý tlak na cenu stříbra.

Z hlediska inflačního je dnešní cena +/- 12USD tak akurát přiměřená. Tzn s indexovým certifikatem na stříbro s cíle pokrýt inflaci rozhodně chybu neuděláte.

SILVER Swxj3

Je doplním že ona korekce je doprovázená gapy tzn. je hodně silná. Ta silná čára je dle mého začátek korekce na denním průběhu tzn. od ní by se měl průběh odrazit pro korekci sestupného trendu.

SILVER Dsny5
Návrat nahoru Goto down
jiran07
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 107
Registration date : 27. 01. 08

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSun Sep 07, 2008 9:51 pm

Ahoj,
o víkendu jsem se díval po certrifikátech na stříbro - open end, nonquanto.
Tyto mi vyšly nejlepší, mají nejnižší spread.
UBS - 333372 - spread 0,02
HBV - HV1A3D - 0,03
ABN - 163575 - 0,05
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeThu Oct 23, 2008 8:21 am

Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeThu Oct 23, 2008 8:41 pm

Návrat nahoru Goto down
fík

Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 03. 01. 08

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Stříbro   SILVER Icon_minitimeSat Nov 01, 2008 10:37 pm

Zdravím, uvažuji o dlouhodobější investici do stříbra, mám vyhlídnuto pár těžebních společností v Kanadě.Případně nějaký fond v USA. Nakup fyzického stříbro je nevýhodný /DPH/. Co si myslíte o momentální situaci?
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSat Nov 01, 2008 11:52 pm

V dnesni situaci je tezke neco predvidat. Ja osobne o stribre take uvazuji, ale zatim mam pocit, ze je v sestupnem trendu.

A jak by napsal MERKUR1, velky priznivce Dowa: "Trend is your friend."
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSat Nov 08, 2008 2:04 am

Skončil býčí trh drahých kovů? Podle mne NE, i když jsem začal pochybovat.

Proč neprodám zlato / stříbro? Protože jsem věřil v býčí trh. A tak mne napadá, zda moje váhání, jestli přece jenom neprodat, není signálem blížícího se dna... Nelze vyloučit ani několikaměsíční "placatění se" u dnešních úrovní.

Už ale naváhám. Co mne utvrdilo? Jestliže lidé platí 20-30% prémie z a fyzický kov je něco shnilého...

Cena stříbra je oficiálně pod 10 USD, ale mince, které se normálně prodávají za cenu blízkou ceně kovu, se najednou prodávají s 20-30% prémií, která prudce roste. To přeci není normální. Ukazuje to na problém ve stanovení ceny. Jiná cena je na "papírovém" a jiná na trhu s fyzickým dodáním. Už teď nikde nejsou k sehnání 100 uncové slitky, i 1000 uncových problém narůstá.

Jakmile by investoři začali na COMEXu požadovat fyzické dodání a ten by nebyl schopen dodat, je tu DEFAULT a naprosto nepředvídatelný pohyb ceny.
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitimeSat Nov 08, 2008 4:26 am

To Honzajs:

Komoditam moc nerozumiem, ale ak som ta spravne pochopil, tak "fyzicke" stribro sa realne predava za 12-13 USD/unca? Ak som teda spravne pochopil termin "premia".. :-)
Nad striebrom rozmyslam nejaky rozumny KO certifikat, ale stale sa neviem rozhodnut na KO hranicu... Mate niekto striebro cez cert v portfoliu? Ked ano aky?
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
Sponsored content

SILVER Empty
PříspěvekPředmět: Re: SILVER   SILVER Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

SILVER
Strana 1 z 5Jdi na stránku : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Komodity-
Přejdi na: