| SILVER | |
|
+13Joseff inWestor jannastas janula zdenek fík jiran07 Honzajs musa velkámedvědice Radek Pablo jopo66 17 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: SILVER Sat Nov 08, 2008 10:25 am | |
| Honzajsi, ta premie je jen u stribra? Nebo to plati i pro ostatni drahe kovy? Jestli je to jen u stribra, tak bude asi problem nekde jinde, ne? A jestli to plati i pro jine kovy, tak... nas ceka pekny hukot. | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: SILVER Sat Nov 08, 2008 1:05 pm | |
| - jopo66 napsal:
- ... Nad striebrom rozmyslam nejaky rozumny KO certifikat, ale stale sa neviem rozhodnut na KO hranicu... Mate niekto striebro cez cert v portfoliu? Ked ano aky?
Ahoj jopo66, na stříbro mám SG0A93 - cca 4 % portfolia, páka okolo 3,0, ochrana okolo 30 % a KO bariéra těsně pod 7,0 dolary, open end, spread slušný asi 1,5 % ... měl jsem na něm zisk již okolo 30 % ale nezrealizoval jsem a na současných cenách Ag jsem nyní tak zhruba +/- na svých ... Pablo | |
|
| |
janula Investor
Poeet p?íspivku : 91 Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: fyzicka dodavka Sat Nov 08, 2008 11:14 pm | |
| obdobne je to vraj aj pri fyzickej dodavke zlata....na jednej strane niektore svajciarske banky a fondy lasia uplne plne trezory a na strane druhej vraj fyzicka cena zlata sa pohybuje okolo 1200 USD (ale uz si nepamatam link, takze neviem ci to este trva a ci to nie je len jedna baba povedala) | |
|
| |
jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: Re: SILVER Mon Nov 10, 2008 5:53 pm | |
| | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: SILVER Mon Nov 10, 2008 7:54 pm | |
| Já ti nevím Jopo dostaneš k tomu zlatu i papíry? Není lepší koupit mince od státních mincoven dostenš k tomu i punc atd. Např. toto stojí 10000kč www.zlate-mince.cz/CRZ_KC10000.htm" target="_blank" rel="nofollow">http://www.zlate-mince.cz/Numismatika.htm?http&&&www.zlate-mince.cz/CRZ_KC10000.htm přitom je je cena zlata za trojskou unci 750USD = 14600kč tzn. žeby i sleva? A nebo spíše to bude tím že ty mince jsou 10let staré a jejích výrobní cena je dnes někde jinde možná je mincovna nepřeceňuje s kurzem zlata. Protože např. slitky již jsou dle kurzu silně nevýhodné. www.zlate-mince.cz/CRZ_KC10000.htm" target="_blank" rel="nofollow">http://www.zlate-mince.cz/Numismatika.htm?http&&&www.zlate-mince.cz/CRZ_KC10000.htm PS: hm ja už tuším v šem je problém ta cena je jen nominální to neznamená že ji asi za tuto cenu prodávají. | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: Re: SILVER Tue Nov 11, 2008 12:10 am | |
| Nie ze by som uz zo zufalstva chcel kupovat fyzicke zlato. Len ma zaujala ta problematika co ste tu spominali u striebra - ze hrozi fyzicke nedodanie a ze sa vlastne fyzicke striebro predava uz s premiou. Preo som sa trochu piedil po tom zlate... | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: SILVER Tue Nov 11, 2008 12:26 am | |
| Možná jde jen o setrvačnost důležitý je trend pokud bude fyzická cena klesat je to jasné. | |
|
| |
Honzajs Investor
Poeet p?íspivku : 155 Localisation : Kousek za Prahou Registration date : 07. 06. 08
| Předmět: Re: SILVER Tue Nov 11, 2008 10:47 am | |
| S tou prémií jde o stříbro. Včera jsem koupil call na stříbro - CB8WFE Exploze jeho ceny by mohla být hodně zajímavá Avario - prý mají problémy sehnat fyzické zlato... | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: SILVER Tue Nov 11, 2008 1:00 pm | |
| - Honzajs napsal:
- S tou prémií jde o stříbro. Včera jsem koupil call na stříbro - CB8WFE
Exploze jeho ceny by mohla být hodně zajímavá
Avario - prý mají problémy sehnat fyzické zlato... Dnes jsem koupil CB880W snad to vyjde... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: SILVER Tue Nov 11, 2008 1:09 pm | |
| Ahoj !
Páky máte pekelné oo)).Viděl jsem i zajímavý deep na stříbro na čtvrt roku.. | |
|
| |
zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: SILVER Tue Nov 11, 2008 10:36 pm | |
| - jannastas napsal:
Dnes jsem koupil CB880W snad to vyjde... To myslis vazne? Odstup od bariery 8,27% a 15,38% spread? Hebel 10,41 x Abst. Strike 0,81 USD Abst. Strike 8,27 % Abst. Knock-Out 0,81 USD Abst. Knock-Out 8,27 % Spread 0,100 EUR Spread rel. 15,38 % | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: SILVER Wed Nov 12, 2008 12:08 am | |
| Ahoj Honzajsi a Jannastasi !
Zaujaly mě vaše stříbrné longy ... Já jsem ve stříbře přes turbo long SG0A93 - no, musím přiznat, že zatím nic moc - v posledních dnech a týdnech mi ten papír kolísá mezi nulou a mírnou ztrátou ... Podle technických hochů na Patrii (EW) má stříbro namířeno up, ale jinak se mi nezdají jeho vyhlídky v době posilujícího dolaru a propadajících se indexů na pozadí budoucí či již přítomné recese globální ekonomiky až tak růžové ... Schválně jsem proto zvolil opatrnější turbo s pákou okolo 3 a ochranou skoro 30 % - a i to mi přijde vzhledem k proslulé volatilitě podkladu jako relativně riskantní ... Proto mě velmi překvapily vámi zvolené papíry ... Jasně, dojde-li k vámi předpokládané explozi ceny, pak to bude bomba, ale v opačném případě či při pouhé stagnaci v případě warrantu je to něco jako ruská ruleta ... Honzajsův warrant má do exspirace jen asi 3,5 měsíce a spread 20 %, Jannastasovo turbo páku přes 10, spread 15 % a ochranu jen něco málo přes 8 % - což není pro stříbro (zvláště v tomto období) žádný problém udělat za 1 den ... Kluci, jak máte ošetřeno to, že se netrefíte ? Máte nastavený SL ? Pokud ano, na kolik % ? A co ten spread ? Chápu to, pokud v tom máte jen zlomek PF a celé to pojímáte jako adrenalinovou hru, v opačném případě mi to připadá jako vyslovený hazard ... V žádném případě to nemyslím negativně, opravdu mě zajímá, jak to děláte ... Samozřejmě vám přeji (a koneckonců i sobě) stříbro up (:o)) ... Pablo | |
|
| |
Honzajs Investor
Poeet p?íspivku : 155 Localisation : Kousek za Prahou Registration date : 07. 06. 08
| Předmět: Re: SILVER Wed Nov 12, 2008 12:24 am | |
| | |
|
| |
inWestor Investor
Poeet p?íspivku : 123 Localisation : Ostrava Registration date : 25. 07. 07
| Předmět: Re: SILVER Wed Nov 12, 2008 12:31 am | |
| Já bych byl opatrný, nikdo neví co bude zítra. Já mám nastavený příkaz na GS5NC4 na cenu 2,80 EUR, což odpovídá ceně stříbra cca 8,5 USD. Tento certifikát má KO na ceně 5,40 USD, což se mně dnes zdá jako dostatečná ochrana. Spread = 0,52 %. Možná jiní emitenti nabízejí lepší parametry, ale já mám v komoditách rád stránky Goldmanů. | |
|
| |
Pablo Investor
| Předmět: Re: SILVER Wed Nov 12, 2008 12:51 am | |
| - Honzajs napsal:
- Pevnou stopku nemám. Trocha "stříbrného" extra optimismu: http://news.silverseek.com/TedButler/1225823576.php. Stříbrné call (další je strike 13, expirace 12/2009) tvoří nyní méně než 10% portfolia. Budu ale dokupovat akcie.
Ahoj Honzajsi ! Díky za odkaz - zajímavý článek ... V každém případě - pokud by se jen z poloviny vyplnilo to, co tam ti dva pánové píší, nebudu se zlobit - i s tou mojí opatrnou pákou by to nebylo vůbec zlé (:o)) ... Necháme se překvapit, hezký večer, Pablo ... | |
|
| |
Honzajs Investor
| Předmět: Re: SILVER Wed Nov 12, 2008 1:45 am | |
| Ceny tam uváděné a rychlost jejich změny beru s rezervou. Ale podstata je pravdivá. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: SILVER Wed Nov 12, 2008 1:41 pm | |
| Ahoj InWestore!!
Tvůj papír se mi líbí,sám ho mám nachystán.. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: SILVER Thu Nov 13, 2008 12:58 pm | |
| Ahoj InWestore!
Nákup GS5NC4 | |
|
| |
inWestor Investor
Poeet p?íspivku : 123 Localisation : Ostrava Registration date : 25. 07. 07
| Předmět: Re: SILVER Thu Nov 13, 2008 11:06 pm | |
| Ahoj VM,
samozřejmě mně těší, že sis vybral můj tip. Já mám na EUWAXU pokyn s cenou 2,80 s tím, že jsem ochoten koupit u emitenta za 3,00, pokud to uvidím na monitoru. Prostě nad cenou 3,00 nebudu ohrnovat nos. Dnes byl dle stránky emitenta nejlepší kurz 3,00/3,02, ale to jsem zrovna vysedával na zbytečných poradách. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: SILVER Fri Nov 14, 2008 1:19 am | |
| Ahoj Joseffe!
Usd už oslabuje,tak šupky dupky do stříbra..
PS Raději už ty prsty nikam nestrkej,ať máš něco na klávesnici | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: SILVER Fri Nov 14, 2008 11:23 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Joseffe!
Usd už oslabuje,tak šupky dupky do stříbra.. Ahoj VM Díky za upozornění, v poslední době se mi však oplatilo moc nespěchat. U Tebe obdivuji Tvoji neustálou chuť investovat. Blahopřeji ke včerejším nákupům, k tomu já nemám odvahu a nebo informace co máš Ty. Já budu ještě chvíli vyčkávat ( možná mi něco uteče), mé grafy mne však ještě nepřesvědčili? Dolar však má již na kahánku? | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: SILVER Fri Nov 14, 2008 8:19 pm | |
| Ahoj tak tak
Už to sice vypadá na korkeci ale jen na denním na týdeních průbězích to chce ještě u komodit hodně času aby začal nový růstový trend.
Klidně i 1/2 roku. | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: Re: SILVER Thu Nov 20, 2008 3:58 pm | |
| Dneska ten graf obchodovania so striebrom vypada jak EKG :-) | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: Re: SILVER Sun Nov 23, 2008 3:57 am | |
| So zlatom a striebrom nemam este ziadne skusenosti (momentalne som nakupil cert na silver). Moja otazka je, ako zvykne cena zlata korelovat s cenou striebra. V piatok zlato vyletelo skoro o 10 percent, striebro len o 5. Aby som bol trochu konstruktivny, z BJ som si stiahol grafy za posledny rok - a vzhladom na to ako to koreluje sa mi zda, ze striebro by malo vyskocit trochu viac hore aby sa zlatu priblizilo... Graf som hodil na svoj server: http://www.jopo.sk/lazybear/gold_silver.jpgDik za vase rady... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: SILVER Sun Nov 23, 2008 2:44 pm | |
| Ahoj Jopo!
Mělo by to tak být,ale obecně nemusí.Stříbro vyklesalo mnohem více za poslední rok,což může být dané tím,že zatím co stříbro se používá v průmyslu,/pokles/,kdežto zlato může být přístavem ,pokud ztrácí hodnotu peníze apod...Nejlépe mít obojí... PS Nevím ,zda máš dobré páteční hodnoty .BJ uvádí,že k 23. hod posílilo ag 7,86 a Au 7,76%!!!!/Což je náhoda../ | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: SILVER | |
| |
|
| |
| SILVER | |
|