|
| ropa,plyn a politická iritace | |
|
+4Jari baryk lemming velkámedvědice 8 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 15, 2009 12:23 am | |
| Ahoj Baryku, VM a ostatní !
Tak jsem dnes odpoledne také nakoupil Rusáky GS1LGY na přednastavený limitní příkaz za 33,90 ... VM gratuluji k zachycení dnešního dna - kdybych to byl věděl, tak bych to taky nastavil o něco níž (:o))) ... Co se "plynové krize" týče - myslím si ve shodě s VM, že její vyřešení je především v zájmu samotného Ruska - přichází tím o velké prachy, což si nemůže dlouhodobě dovolit, dále tím trpí jejich mezinárodní důvěryhodnost - lze-li o něčem takovém ještě vůbec v případě Ruska hovořit, což možná taky podpořilo spolu s poklesem světových indexů a komodit dnešní výrazný pád RDX - pokles o skoro 9 % ... Jediné, čeho se "plynová" krize nedotkla, jsou ceny plynu samotného - dnes pokles o další 4 % - svět očividně vůbec nezajímá osud nějakých Slováků či Bulharů ... rád bych viděl, co by se stalo třeba s cenou ropy, kdyby Írán na týden zastavil těžbu ... Hezký večer, Pablo | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 15, 2009 1:03 am | |
| Ahojte, osobně bych byl velice zdrženlivý k momentálním nákupům společností zaměřených na OIL a GAS. Můžou se s tím případným propadem svézt i energetické firmy! VM, řadím sem i EOG a XTO | |
| | | baryk Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 12. 09. 08
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 15, 2009 1:11 am | |
| Omlouvám se polovina dotazu mi vypadla.Myslel jsem vyřešení krize a RDX.Podle mě dodávky jednou musí být obnoveny a to by mělo mít pozitivní vliv na index RDX. | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Wed Jan 21, 2009 2:33 pm | |
| Ahoj Pablo,VM a ostaní, RDX nám dnes dělá radost je 587.Na tu bídu kolem dobrý...Projevilo se otevření kohoutků?Přikupujete? | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Wed Jan 21, 2009 11:42 pm | |
| - baryk napsal:
- Ahoj Pablo,VM a ostaní, RDX nám dnes dělá radost je 587.Na tu bídu kolem dobrý...Projevilo se otevření kohoutků?Přikupujete?
Ahoj Baryku ! Myslím, že samotné otevření kohoutků s plynem nemělo na vývoj indexu významný vliv. Zatím nepřikupuji - nemám nyní volného cashe nazbyt a spíše chci více diversifikovat a zajišťovat - přemýšlím o zajištění CZK/EUR a dále o rozšíření pozic v bonus reversech na DAX ... taky ten deep na Allianz se mi líbí, nicméně zatím vyčkávám ... Zčásti to bude i tím, že mám nyní velmi málo času a dění na trzích sleduji tak trochu z rychlíku ... Ať se Ti daří, Pablo. | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 12:09 am | |
| Dík Pablo za odpověď. RDX je z 80% tvořen ropnými a plynárenskými podniky(Svoboda:Asset guide)tak to mohlo mít aspoň psychologický vliv.Ale to je jedno.Do deepů na Allianz asi nepujdu.Pojišťovny se mi zdají riskantní jako banky.Bylo-by fajn,kdybys uvedl,jak budeš řešit to zajištění proti posílení Kč.Na ty reverzy bude nej čas asi zítra,ne?Baryk | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 12:40 am | |
| - baryk napsal:
- Dík Pablo za odpověď. RDX je z 80% tvořen ropnými a plynárenskými podniky(Svoboda:Asset guide)tak to mohlo mít aspoň psychologický vliv.Ale to je jedno.Do deepů na Allianz asi nepujdu.Pojišťovny se mi zdají riskantní jako banky.Bylo-by fajn,kdybys uvedl,jak budeš řešit to zajištění proti posílení Kč.Na ty reverzy bude nej čas asi zítra,ne?Baryk
Co bys řekl třeba dnes emitovanému CB88F2 ? KO má na rovných 30, což by snad mohlo stačit ... Ono těch papírů v nabídce po tom výrazném oslabení CZK už moc nezbylo ... Zítra budou mít po té dnešní rally v US reversy určitě zajímavější parametry, je však otázka, jestli přeci jen ještě chvíli nepočkat - Obama efekt ??? Pablo | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 12:52 am | |
| Díky,ale tomu moc nerozumím není to moje parketa.Kolik jich koupit na zajištění 100.000E?Jaká je páka?Proč to stojí zrovna 8,69E?Asi to nechám být,stejně ty Eura budu snad jednou utrácet vČR bez konverze. | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 3:11 am | |
| Ahoj Baryku!
Ne,neředil jsem.Z důvodů diversifikace jsem dnes nakoupil pět jiných papírů... | |
| | | Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 11:03 am | |
| Turbo certifikáty na měnové zajištění nedoporučuji, je dražší a málo efektivní, špatně se přizpůsobuje velikosti portfolia. Již jsme to zde někde řešili. Při nynější vysoké volatilitě nedoporučuji ani opce či opční listy. Aktuálně nejlevnější, nejflexibilnější, nejefektivnější a nejtransparentnější zajištění bude v podobě rolování forwardů. | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 11:15 am | |
| Zkusil jsem vsadit na oživení a vzal po jednom % PF v XTO a EOG.. | |
| | | Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 12:44 pm | |
| - Jari napsal:
- Turbo certifikáty na měnové zajištění nedoporučuji, je dražší a málo efektivní, špatně se přizpůsobuje velikosti portfolia. Již jsme to zde někde řešili. Při nynější vysoké volatilitě nedoporučuji ani opce či opční listy. Aktuálně nejlevnější, nejflexibilnější, nejefektivnější a nejtransparentnější zajištění bude v podobě rolování forwardů.
Me porad vychazi nejlepe loty/miniloty na forexu. Oproti forwardum maji pro me jednu podstatnou vyhodu - daji se velmi flexibilne prizpusobovat vysi portfolia. Kdezto forward je na pevnou dobu a neda se s tim hnout. V zari jsem premyslel o tom, zda nezajistit penize, ktere jsem posilal k americkemu brokerovi forwardem, ale nastesti jsem to neudelal. Pri rijnovem vyplachu se mi podstatne snizila hodna dolaroveho portfolia a kdybych mel forward na rok nebo na pul roku, uz by to nebylo zajisteni, ale spekulace, na ktere bych pri soucasnem vyvoji USD/CZK krute prodelaval. Takhle jsem prodal minilotiky a byl jsem cistej. Navic, kdyz jsem obehaval podminky forwardu, tak mi to vubec neprislo jednoduche. Na pobockach vubec nevedeli o co jde, zjistovalo se to na centralach, nikde mi nerekli uplne podminky a vetsinou se me snazili odbyt. Napr. Ceska sporitelna ma na strankach, ze formardy se poskytuji od 600K Kc. Z centraly mi prisla odpoved, ze minimalni hodnota je 10M Kc, kdyz jsem se nenechal odbyt, tak teda rekli, ze 600K je pro jednu transakci, ale minimalni rocni objem je 10M. Nehlede na to, ze nikde mi nebyli schopni rict flexibilne ceny za forward, ze pry by se to muselo spocitat. Takze si dovolim s Jarim nesouhlasit. Nejrychlejsi, nejefektivnejsi, nejflexibilnejsi zpusob zajisteni je podle me Forex. | |
| | | Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Thu Jan 22, 2009 1:00 pm | |
| Není forward jako forward, rozhodně bych si nesjednával forwardy v české bance, ty jsou skutečně neflexibilní a drahé, nicméně forwardy lze obchodovat přes zahraničního online obchodníka na Forexu zcela stejně jako miniloty a dají se flexibilně uzavírat či upravovat změnám stavu portfolia za minimálních nákladů. Miniloty také nejsou špatné, ale nikdy jsem je neobchodoval, tak neznám jejich vnitřní nákladovou strukturu, tam je pro mě ještě stále otazník. Ale jinak vlastně souhlasím s Mykem, nejlepší je obchodovat zajištění přímo na Forexu, jen zatím dávám přednost forwardům před miniloty. A při nízké volatilitě měnových párů vychází zajímavě i zajištění přes opce, ale opět jedině přímo na Forexu. To mě ani nenapadlo, že bych si ještě sjednával forward v české bance, už žiju asi příliš v jiném světě | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Tue Mar 24, 2009 12:03 pm | |
| Ahoj VM !
Prodal jsem dnes ten svůj deep na Rusáky GS1LGY ... papír je prakticky vyčerpán a nechce se mi čekat kvůli 1,5 % další 3 měsíce ... Pablo | |
| | | baryk Investor
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace Tue Mar 24, 2009 1:09 pm | |
| Ahoj Pablo, já teda s prodejem váhám,přece jen to je 9,2% pa s 51% ochranou.A když mám dost volných peněz,tak nevím... | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: ropa,plyn a politická iritace | |
| |
| | | | ropa,plyn a politická iritace | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |