Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Multi Bonus PlusPro Zertifikat

Goto down 
4 posters
AutorZpráva
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

Multi Bonus PlusPro Zertifikat Empty
PříspěvekPředmět: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitimeMon Nov 10, 2008 11:26 pm

jak jsem si tak včera listoval magazínem od BNP, zaujal mně Multi Bonus PlusPro Zertifikat BN218W na 5 německých akcií. Princip: pokud v den hodnocení 15.08.2011 žádná z 5-ti akcií nekótuje pod bariérou odpovídající 50 % počáteční hodnoty, investor získává k počáteční ceně certifikátu 100 EUR + bonus 70 EUR. Pokud se kurz nejméně jedna akcie nachází pod bariérou, hodnota certifikátu je 100 EUR mínus procentuélní pokles nejslabšího titulu v koši akcií.

Ale ještě více se mně líbí BN1WWJ na hodnoty Contïnental, Deutsche Bank, Deutsche Börse, Deutsche Telekom a SAP. Počáteční hodnoty pocházejí ze dne 9.05.2008 a dnes se již 2 tituly Contïnental a Deutsche Bank pohybují pod bariérou, v případě Deutsche Bank o 27 % pod bariérou. Pokud by ale dne 17.06.2011 všech 5 akcií kótovalo nad bariérou, bude vyplaceno 190 EUR při dnešním prodejním kurzu 28,27 EUR. Pokud by dne 17.06.2011 byl kurz akcií na dnešních úrovních, hodnota certifkátu bude dána nejslabším titulem, t.j. dnes Deutsche Bank a byla by 39,34 EUR. Alternativu, že všech 5 akcií bude kótovat nad počátečními kurzy neřeším.

Srovnání rizika a výnosu se mně více než líbí, ale třeba budete mít jiný názor.

PS. Aplikace BJ mně nereaguje na zadání WKN BN1WWJ, že by taková exotika?

Naposledy upravil inWestor dne Tue Nov 11, 2008 12:56 am, celkově upraveno 2 krát
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitimeMon Nov 10, 2008 11:43 pm

Ahoj inWestore,

mozne zisky na techto papirech jsou opravdu famozni. Navic bariery jsou aktivni jen v den splatnosti. Proste parada! Diky za tip.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

Registration date : 12. 09. 08

PříspěvekPředmět: Re: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitimeTue Nov 11, 2008 12:01 am

Problém je,že nevíme,kde bude BNP v roce 2011 konec....
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitimeTue Nov 11, 2008 12:28 am

Ahoj docela by mě zajímalo jak jsou podobné mixy složeny když to takto vychází.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

Registration date : 12. 09. 08

PříspěvekPředmět: Re: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitimeTue Nov 11, 2008 12:39 pm

zdenek napsal:
Ahoj inWestore,

mozne zisky na techto papirech jsou opravdu famozni. Navic bariery jsou aktivni jen v den splatnosti. Proste parada! Diky za tip.
A jseš si opravdu 100%ně jist,že nejsou bariery aktivní v průběhu?
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitimeTue Nov 11, 2008 10:45 pm

baryk napsal:

A jseš si opravdu 100%ně jist,že nejsou bariery aktivní v průběhu?

Hele Baryku, na http://www.derivate-bnpparibas.de/DE/index.aspx?pageID=50&isin=DE000BN1WWJ8
najdes termsheet v nemcine. Tak bud se tim prokousej nebo se zeptej nekoho, kdo umi dobre nemecky. Ja to nejsem.
Ale pokud Te zajima muj nazor, tak je takovy, ze bariery se uplatni jen v den maturity.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitimeWed Nov 12, 2008 12:17 am

Z hlediska toho co uvádí emitent BNP na svých stránkách v němčině jsem si zcela jist, že pro Multi Bonus PlusPro Zertifikat BN218W a BN1WWJ jsou rozhodující kurzy akcií v den hodnocení a ne kde se do toho dne pohybovaly. Jinak bych tyto certifikáty zde vůbec neuváděl.

S čím si už ale nejsem jist je, zda se dají přes BrokerJet koupit. Aplikace se včera večer a dnes ráno chovala, jako by je neznala. Taky mohou být vyprodané.

Uvítám tipy na podobné, třeba je stvořili i jiní emitenti.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Multi Bonus PlusPro Zertifikat   Multi Bonus PlusPro Zertifikat Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Multi Bonus PlusPro Zertifikat
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Multi Reverse Bonus-Zertifikat
» Multi capped bonus na luxus
» World Relax Express Zertifikat

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: