Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Multi capped bonus na luxus

Goto down 
+2
velkámedvědice
Pablo
6 posters
AutorZpráva
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

Multi capped bonus na luxus Empty
PříspěvekPředmět: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 2:54 am

Ahoj !

Na úvod nutno podotknout, že tenhle tip mi dal před pár dny VM ... Jde o další zajímavý multi produkt z dílny Merrill Lynch - ten papír se mi opravdu líbí a myslím, že by byla škoda ho zde na fóru nezmínit ... No a protože bratr o něm zatím mlčí (:o)), dovolím si napsat těch pár řádků já ...

ML0C9R - multi capped bonus na 4 "luxusní" podkladové akcie - Tiffany, Sotheby´s, Ralph Lauren a LVMH ... Emise 1/2008, maturita 6/2009 - zbývá tedy necelý 1 rok, bonus 145 euro za certifikát bude vyplacen v případě, že žádný z podkladů neprotne knock-in bariéru ve výši 50 % emisní hodnoty ... Papír je nyní k mání za necelých 101 euro, takže aktuální bonus je přes 43 % a p.a. skoro 47 % ... Ochrany se zdají být i půl roku od emise dostatečné - nejmenší je u Sotheby´s lehce přes 38 % ... u ostatních stále mezi 45 a 51 % ... Vzhledem k multipodkladu se jedná bezesporu o spekulativní investici, nicméně potenciální výnos 43 % za 11 měsíců při minimální ochraně skoro 40 % stojí za uvážení ... Nevím, jak hluboko a daleko mají akciové trhy k dosažení dna, nicméně tato spekulace je založena na předpokladu, že velmi bohatí klienti výše uvedených společností utrácejí své těžce nabyté peníze i v nelehkých dobách případnou recesi nevyjímaje, takže výše uvedené podkladové akcie by mohly vykázat určitou outperformance ... Blíže na stránkách emitenta : http://www.mlinvest.ml.com/De/Products.aspx?kw=ML0C9R

1. Tiffany & Co - založeno 1837, proslulý americký klenotnický a designérský dům - klenoty, zlato, stříbro, diamanty, luxusní hodinky a dárkové předměty
2. Sotheby´s - nejslavnější a druhá nejstarší aukční síň na světě, založena 1744 v Londýně - obrazy a jiné umělecké předměty, starožitnosti
3. Ralph Lauren - slavný americký módní a designérský dům, založeno 1967, značka Polo, pobočky po celém světě včetně Číny a Ruska
4. LVMH group - Moët - Hennessy - Louis Vuitton - unikátní portfolio více než 60 prestižních značek z mnoha oborů luxusu - víno, destiláty, móda, parfémy, hodinky, klenoty ... kromě výše uvedených značek sem patří např. i Dior, Kenzo, TAG Heuer a další ...

Mě i VM se tento papír líbí, ačkoli ho zatím ani jeden z nás nekoupil (:o)) ... Líbí se mi i Uma Thurman v reklamě na LV ... Co si o ML0C9R myslí ostatní ? Hezký večer všem !

Pablo

Multi capped bonus na luxus Uma10
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 3:48 am

Ahoj!!

Co dodat?Jsem již stár a unaven,tak mlčím.oo))Co se týče Umy Thurmen,jsem ochoten do ní jít i bez ochrany a bez bonusu..oo))
Co se týče produktu,našel jsem jej v Best buy s tímto komentářem,který zcela bez ostychu okopíruji.Nač zapojovat do projektu vlastní myšlenky,Pablovo buy lecos naznačuje,stejně jako jeho záliba v krásných ženách,rychlých kolech,kvalitním alkoholu,či strukturovaných produktech...oo))

Silně pod tlak se dostalo i odvětví luxusu - investoři se obávali, že hrozba recese v USA a krácení bonusů investičních bankéřů ovlivní nákupní náladu drahých šperků či drahých uměleckých děl. Mezitím se však ukázalo, že tento deficit v obratech luxusních firem může dorovnat nově vzniklá střední a vyšší vrstva v BRIC státech. Spěrkařství Tiffany, modní designér Ralph Lauren, luxusní impérium LVMH (Louis Vuitton, Dior, Guerlain, Moet-Chandon) se proto již značně odpoutali od svých minim. Pouze auční síň Sotheby's se stále motá kolem svého dna na technické podpoře 25 USD.
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 11:44 am

Jak je vidět vycházíme ze stejných zdrojů. Tento papír jsem koupil předevčírem za 101,14 Smile
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 11:47 am

Ahoj,
já už jsem ho také viděl u BBI, ale vzhledem k tomu, že se jedná o multibonus na 4 akcie tak mi přijde v dnešní době dost rizikový. Ztratit 40% na jedné akcii není v dnešní době na žádná výjimka ale docela běžná věc Smile

Je to ale názor bez detailní analýzy podkladů, tu jsem nedělal právě proto, že je to složené ze 4 akcií.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 1:55 pm

Ahoj Myku!
Osobně papír zatím nemám.Beru ho jako koření,vytvářející nadhodnotu
ve vyváženém PF.Například 10% DB1BQQ, 10% ML0DKQ a k tomu třeba 2% luxusního bonusu.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 1:58 pm

velkámedvědice napsal:
... beru ho jako koření,vytvářející nadhodnotu
ve vyváženém PF.Například 10% DB1BQQ, 10% ML0DKQ a k tomu třeba 2% luxusního bonusu.

Ahoj VM !

Přesně tak ... právě jsem nastavil nákup pár kousků luxusní Umy Thurman za limitní cenu 100,00 euro ... tak uvidíme (:o))

Pablo
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 5:19 pm

Ahoj VM !

Tak už je to tady (:o)) ... Uma se mi před chvílí sama nakoupila za 99,80 ... Tak už zbývá jen doufat, že v nadcházejícím roce nebudou ropní magnáti šetřit a sem tam si v Sotheby´s koupí nějaký ten obrázek (:o))

Pablo
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeThu Jul 10, 2008 6:01 pm

To je jasné, že jsem to koupil jen jako koření..
Návrat nahoru Goto down
Wolfram
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 61
Registration date : 06. 04. 08

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeFri Jul 11, 2008 12:54 am

Ahoj,
já jsem pesimista a multibonusy považuji za ďáblovo dílo Very Happy
Možný bonus je třeba 50%, možná ztráta stejně tak a emitent je určitě ten, kdo tahá za delší konec.

Pár poznámek k ML0C9R
- "luxusní" akcie podle mě neplní roli defenzívních, jelikož se zainteresované firmy nabízejí i masám, které jim dělají velký díl obratu.
- co "dokázalo" Sotheby se můžete podívat na grafu z listopadu 2007, taková mezera se každý den nevidí
- předchůdce ML0C9R, ML0C1E byl proražen v lednu a dnešní cena je ca 45 Eur.

Ale abych nebyl jen skeptický, mrkněte se na ML0C05, je to jeden z mála multibonusů první vlny z podzimu 2007, který má stále netčen bonus mechanismus (to myslím též o něčem svědčí Sad )
Podklad: SAP, Apple, Yahoo, Amazon
Maturita: 26.11.2008
Bonus: 160 Eur
Aktuální cena osciluje mezi 100 a 110 E.

Odstupy od bariéry:
SAP - 24%
YHOO - 37 %
AAPL - 52%
AMZN - 26%

Je to spekulativní, ale za úvahu by to možná stálo...
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

Poeet p?íspivku : 31
Registration date : 06. 07. 08

PříspěvekPředmět: ML0C05   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeFri Jul 11, 2008 7:07 pm

Můj šálek kávy to není, ale nepochybně velmi zajímavý bonus, rizikem je prakticky jen SAP a Amazon, SAP by šel teoreticky zajistit nějakým warrantem, ale 24,83 vypadá bezpečně. Obavy mám spíše z Amazonu, nad 52,66 je jen od 2.Q 2007... A při poklesu trhů ....
Při poklesu SAPu ještě vyklesne k 95...
ALE URČITĚ SUPER TIP !!! DÍKY ZA NĚJ !

Já jsem trochu při zdi, já bych si vybral z koridorů od ML :
ML0C0X - 28,64% p.a. (10,86% do 8.12.08)
těžební společnosti
Anglo American Plc - 43,34% od bar.
ArcelorMittal - 49,71%
BHP Billiton Plc - 51,98%
Rio Tinto Plc - 63%
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeFri Jul 11, 2008 8:36 pm

Ahoj Bobci!!

Hodně slušný tip.I když by Mittal klesal,je tam slušná ochrana,maturita,co by kamenem dohodil!!Díky,možná do něj půjdu..
Návrat nahoru Goto down
Wolfram
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeSat Jul 12, 2008 12:29 am

Jasně, teď to s vyhlídkami ML0C05 záleží hlavně na Amazonu. Pokud by ještě udržel 70 USD tak řekněme. Pokud bude pokračovat v poklesu, tak nějaká podpora je u +- 62, kde už bude cena certifikátu rychle klesat a bude hodně lítat nahoru a dolů.
SAP za je posledních pár týdnu silnější než DAX, uvidí se po výsledcích, ale teď hrozbou není.
Osobně počkám zatím tak dva týdny, co vymyslí ten Amazon....

Na oceláře se podívám, díky za ně.

W.
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

PříspěvekPředmět: ML0C05   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 7:08 pm

Dneska už se dá vstoupit za cca 93 - pohyb hodnoty certifikátu bude jen pro silné nervy - ale abych pověděl pravdu, hledal jsem v multibonusech něco podobného s bariérou přes 20% a tak velkým možným zhodnocením, ale nenašel - tedy mám jen SEL74E na šílenou trojku Alcatel-Lucent, Arcelor Mittal a Telocom Italia s odstupem 21% a s možným bonusem 51% (85% p.a.) do 03/2009.
Návrat nahoru Goto down
Wolfram
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeTue Jul 15, 2008 1:16 am

Tak u Amazonu to vypadá na volný pád a poslední šancí pro ML0C05 je odraz od březnového minima kolem 61 USD. Nyní zase Yahoo nechce pod Microsoft a šance na pokles je i u něj.
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitimeSun Jul 20, 2008 9:06 am

Wolfram napsal:
Tak u Amazonu to vypadá na volný pád a poslední šancí pro ML0C05 je odraz od březnového minima kolem 61 USD. Nyní zase Yahoo nechce pod Microsoft a šance na pokles je i u něj.

Ahoj,
tak uvidíme, co udělají s AMZN výsledky 23.7. AMZN momentálně shortuju, ale nevím, jestli mám risknout výsledky - zatím to vypadá jako tutovka po výsledcích GOOG a EBAY. Pö vyklesnutí bych asi zariskoval a zkusil koupit ten certifikátek - teda pokud se AMZN zarazí někde u 62, 61 USD.
Jinak jste si asi všimli, že vychází teď každý den na ZJ DE denně aktualizovaný přehled multi bonus certifikátů - moc pěkné - škoda že je to jen v PDF
http://www.zertifikatejournal.de/download/marketfokus/ZJ-MF_Multibonus_2008-07-18.pdf
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Multi capped bonus na luxus   Multi capped bonus na luxus Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Multi capped bonus na luxus
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Multi Bonus PlusPro Zertifikat
» Multi Reverse Bonus-Zertifikat

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: