Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?

Goto down 
+4
zdenek
Joseff
velkámedvědice
babička
8 posters
Jdi na stránku : 1, 2  Next
AutorZpráva
babička
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 34
Registration date : 02. 01. 08

Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Empty
PříspěvekPředmět: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeTue Oct 28, 2008 1:19 am

27.10. 20.59 prodej SDS 115,02 USD (nákup 17.10. 21.04 91,03 USD)
je to vrabec v hrsti, asi půjde S&P zítra ještě dolů
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeThu Oct 30, 2008 2:06 am

Ahoj babičko!!
Gratuluji k čichu,už by si byla v mínusu,nemluvě o oslabení Uds dneska oo))
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeThu Oct 30, 2008 12:35 pm

Ahoj velkámedvědice,
díky! Byla jsem v tom plnou vahou. V úterý jsem zase částečně nastoupila za průměr 97,12 a dnes si brousím zuby na fxp (ultrashort Čína) při openu v Americe. Jak válčíš Ty? Z Tvých občasných příspěvků na Patrii jsem vycítila, že ani certifikáty při současných pohybech nejsou moc velkou životní jistotou. Srdečně Tě zdravím a přeju Ti hodně štěstí!
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeFri Oct 31, 2008 1:00 am

Ahoj babi!!

Na momentální volatilitu jsou vhodné jiné typy,s flexibilními bariérami,např. memory,discounty nebo open endy a na některé specielní situace vyklesané akcie,např, Telekom,dividendy,bez měnového rizika.Pozice mám následující.Jelikož jsou časté dotazy i na velikosti,aktualizoval jsem v sekci PF i tyto hodnoty.Jelikož tam nemáš přístup,teď jsem na tom tak.

Drž se!!

emering

Turecko tracker abn5tl eur 2,5%
Rusko tracker s discountem sg0gyp eur 0,8%
Indie fond 937857 usd 0,8%

Dluhopisy

emering fond 988117 usd 1%

blue chips

reverz bonus cap auta ML0DBP 2,9%
bonus Siemens DR1JHC 1%
global champion /memory bonus/ UB2CUC 5,4%
NWR akcie 1,5% kč
Čez akcie 887832 2%
reverz bonus dax GS00X52 22%
deep discount Erste 1,4%
Telefonika 02 akcie CZ0009093209 6,5%
deep discount Eurostoxx MS8FCL 4,7%
Berkshire hat. turbo CB58H6 15,5%
hypo real 0,8%

alfa /tržně neutrální/

diviDax/Dax CS0AL2 5,1%
Comerzbank/Dax expres db1kzz 1,4%

Nemovitosti

Homebuilding ABN3MX 3%
bonus Toll Brothers db1sdt 1,8%
Orco akcie kč LU0122624777 1,8%
corridor nemovitost. index ML0DM4 eur 1,5%

komodity

nerostné suroviny Afrika /mimo JAR/ aa0f70 eur 0,6%
gold bonus cap AA1AU1 2,2%
uhlí UB1CAL 0,8%
soft komodity bonus gs0cf0 eur 1%
soft komodity zpracovatelé,hnojivo tracker db4agr 1%
gold turbo CK5719 5,5%
ropa bonus cap DE000GS72WM2 2,5%

megatrendy

elektřina tracker BC0BP5 4%
voda SG1WWX 0,8%
ekologie ABN2Z5 0,8%
uran SG0URX 1%

Dvě pákové pozice jsou započteny už v hybné síle PF

Aktualizace 30.10.2008

Naposledy upravil velkámedvědice dne Tue Nov 04, 2008 11:32 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeFri Oct 31, 2008 2:48 am

Ahoj velkámedvědice,

velký dík za pohled do Tvé kuchyně, tomu se říká diverzifikace portfolia! I když jsem se před časem docela snažila prostudovat literaturu o certifikátech, pro moji postarší hlavu už to není. Velice obdivuji Tebe, Pabla, Nimroda a ostatní, kdo se v tom vyznají. Otvírám, hlídám a zavírám se střídavým úspěchem své 2-3 ultrashortíky. Je i sebe mám už přečtené a vím, co můžu od nich i od sebe čekat. Zítra jedu na několikadenní dovolenou bez počítače a internetu, potěšilo by mě, kdybych se v úterý vrátila do silně rozjeté vlny dolů. A pak se zbavím - snad za dobrou cenu - USD a zkusím nějaký ten long. Drž mi prosím palce! (Tu Čínu jsem za 92,40 dnes vzala.)

Hodně štěstí Ti přeje a srdečně Tě zdraví
babička
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeWed Nov 19, 2008 1:42 am

prodej SDS 106,17 - je to vrabec v hrsti
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeFri Nov 21, 2008 12:21 am

Čína FXP prodej 92,95

Ultra S&P 500 SSO nákup 19,18

Hodně štěstí všem přeje
babička
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeSat Nov 22, 2008 12:09 am

SSO prodej 20,25
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeSun Nov 23, 2008 1:26 am

babička napsal:
SSO prodej 20,25
Ahoj babičko, gratuluji k zisku!!!

Ty si tady tak v klidu obchoduješ, alespoň to tak vypadá.
Smím se Tě tedy zeptat, zda by jsi nám nedovolila nahlédnout pod pokličku, abychom věděli, na základě jakého receptu ty Tvé obchody vlastně děláš? Na základě čeho tedy kombinuješ ty své ingredience? Pokud je to však Tvůj rodinný starý recept, který schováváš jen pro svá vnoučata, tak to jistě dovedu pochopit. Tiše jim závidím, za takovou babičku. Je to jistě bezedná pokladnice prověřených životních zkušeností, kterou jen tak něco nevyvede z míry. Alespoň tak soudím dle Tvých příspěvků, které jsem měl tu čest číst na Patrii. Vždy měli vysokou přidanou hodnotu!

Přeji Ti tedy hlavně pevné zdraví a rodinnou pohodu. Věřím, že s ostatním si již jistě poradíš sama.
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeSun Nov 23, 2008 1:39 pm

Ahoj Joseffe,

moc děkuji za krásná přání a milá slova!

Koncem roku 2006 a v roce 2007 jsem si prošla ohněm, otřískala hlavu opakovaným během proti zdi a zaplatila obří školné. Naštěstí mě to nezabilo a nakonec jsem dokonale vystřízlivěla a položila se klidně do vln fantastického burzovního světa. Od začátku tohoto roku jsem zatím asi ve 40% plusu. Na internetu čtu nejrůznější články, názory a informace - tímto děkuji za příspěvky, názory a odkazy Tobě i všem dalším nezištným přispěvatelům - a mám v zádech taky báječnou partu makléřů z Patrie, kteří mě tu přidrží za nohu u země, onde povzbudí k odvážnému činu. Různé příručky a knihy mě poučily o základech technické analýzy. Stále mám na paměti rozpor mezi svou netrpělivostí a zbrklostí na jedné straně a velkou setrvačností burzy na straně druhé.

A teď k tomu poslednímu obchodu. Bohužel jsem v tom byla jen malým objemem, situace se mi totiž jeví značně nejistou. Neodolala jsem ale velkému dvojitému dnu ve spojení s dlouhým poklesem cen a náhle zvýšeným objemem obchodů. Zisk jsem raději hned vybrala, protože před větším retracementem vzhůru může ještě přijít nějaký pokles, zprávy jsou špatné.

To je celá moje amatérská kuchyňsko - selská moudrost. A když si na chviličku ke mně zaletí i můůůůška jenom zlatá, babiččino díkůvzdání plní prostor.

Hodně štěstí, Joseffe!

babička
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeMon Nov 24, 2008 8:33 pm

nákup SDS 109,02 a 102,04
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeMon Nov 24, 2008 9:05 pm

babička napsal:
nákup SDS 109,02 a 102,04

Promin mi mou neznalost, ale co je SDS?
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeMon Nov 24, 2008 9:23 pm

Ultrashort s dvojnásobnou pákou na americký index S and P 500. Nabídka v obou směrech na www.proshares.com/funds , aktuálně http://finance.yahoo.com/q?s=sds
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeMon Nov 24, 2008 10:35 pm

Zdravím babičku

Díky za Tvé přání a odpověď. Blahopřeji k Tvým letošním výsledkům a přeji, aby se Tě stále takové držely. Myslím, že takových dodrých obchodníků je letos jako šafránu.

babička napsal:
Ultrashort s dvojnásobnou pákou na americký index S and P 500. Nabídka v obou směrech na www.proshares.com/funds , aktuálně http://finance.yahoo.com/q?s=sds

Dle mne jou data na YAHOO zpožděná, zkus použít tato:
http://www.stocktrading.cz/hloubkatrhuUSA.php
Jsou tam čtyři samostatná okna, které si můžeš odšpendlit v rohu vpravo nahoře "New Window" a umístnit si je libovolně na ploše. Samozřejmě si tam zadáš akcii či ETF jaké potřebuješ.

Přeji, ať Ti to vyjde: Joseff
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeMon Nov 24, 2008 11:34 pm

Joseffe, díky!

babička
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeMon Nov 24, 2008 11:50 pm

nákup SDS 95,15

A teď mi prosím kamarádi držte palce!

babička
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeTue Nov 25, 2008 9:09 pm

SDS - prodej všeho za 100,04 - uf!
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeTue Nov 25, 2008 9:30 pm

Zdravim babicko!

Akym hodnotam SandP zodpoveda tvoj vstup/vystup z pozicie? Ak sa nemylim to SDS je vlastne ETF. Ako taky ETF funguje ked je short a ma to aj paku?
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeTue Nov 25, 2008 10:48 pm

Ahoj Jopo, je to ETF, a to relativně čitelné z Proshares ultrashortů, přesto se v žádném případě nejedná o lineární závislost na indexu. Poprvé jsem nastupovala za 56,71 při hodnotě SandP500 1440. Dále jsem si hodnoty indexu nezapisovala, ale lze porovnat oba grafy, graf SDS je na adrese Proshares uvedené výše. Páka je 2. Pravidlo zhruba zní, že do plusu se jede pomaleji než do mínusu. Extrémem je asi FXP(Čína) a DUG(ropa a plyn), tam to lítá. SDS aSSO jedou proti sobě, je též možno je porovnat.
Zdraví Tě
babička
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeWed Nov 26, 2008 6:06 pm

Dik za vysvetlenie...
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeThu Dec 04, 2008 1:12 am

oops oops oops

Tak jsem si nakoupila pod stromeček...

SDS za 95,14

SKF (ultrashort finance) za 132,53

Je tu nějaké ticho, kamarádi, pečete cukroví?
Zdraví vás

babička
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeFri Jan 16, 2009 12:14 am

SKF dnes prodáno za 157,43.

SDS v minulých týdnech naředěno na 80,50.
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeFri Jan 16, 2009 2:45 pm

babička napsal:
SKF dnes prodáno za 157,43.

SDS v minulých týdnech naředěno na 80,50.
Babičko, čím ředíš tu SDS omáčku? Vodou nebo mlékem? Smile
Neuvažuješ s Obamovým zřeďovacím efektem? předpokládám, že krátce po inauguraci se bude ředit lépe a k zahuštění dojde zjara po vystřízlivění z obamoefektu.
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeFri Jan 16, 2009 6:13 pm

Ahoj Jannastasi,

ředím vždycky hrstí dolárků, teď mi dělají radost, ale taky je obezřetně hlídám, aby zase nezačaly měknout, to bych je hnala z domu... O obama- a jiných efektech nemám valného mínění, a tak jsem dneska vzala zpátky poloviční množství SKF za 147,78. Polívčička včera z plotny odstavená je výživná a mňamózní!
Hodně štěstí!

babička
Návrat nahoru Goto down
babička
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitimeTue Jan 20, 2009 9:26 pm

Všechno SKF prodáno za 181,80, a teď bych prosila menší korekci, abych si zase dokoupila! Předem děkuji ctěným trhům!
Srdečně zdraví
babička
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní?   Nahlédnutí do kuchyně - co tam čerstvě voní? Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Strana 1 z 2Jdi na stránku : 1, 2  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Obchodní deník-
Přejdi na: