Ahoj všem, příznivcům certifikátů zvlášt !
Při nočním brouzdání po netu jsem za posledních několik dní našel dle mého pár zajímavých kousků, o které stojí zato se podělit s přáteli zde na fóru - ať už jen k pouhé diskusi či k obohacení našich zmítajícími se trhy těžce zkoušených portfolií ... (:o))
AA01MH - bonus cap na Citigroup, bonus + cap 20 USD, knock-in 8,93 USD, ochrana 49,4 %, bonus aktuální 19,80 %, bonus p.a. 23,87 %, maturita 6/2009, non quanto - může být výhodou, bude-li dolar proti euru dále posilovat, a to nejlepší nakonec - diskont proti podkladu skoro 5,5 %
AA04F8 - bonus cap na EADS (o této společnosti psal na jiném místě Radek, mimo jiné Airbus), bonus +cap 14,50 euro, knock-in 7,0 euro, ochrana 53,17 %, bonus aktuální 10,02 %, bonus p.a. 12,45 %, maturita 6/2009, opět skvělý diskont proti podkladu 11,85 %
DB3EML - bonus cap na Infineon (největší německý výrobce polovodičů), bonus + cap 6,30 euro, knock-in 2,30 euro, ochrana 62,41 %, bonus aktuální 11,70 %, bonus p.a. 14,73 %, maturita 6/2009, opět diskont 7,84 % proti podkladu ... 5 leté minimum této akcie bylo dosaženo počátkem roku 2008 okolo 4,0 euro - i na této hodnotě by byla ochrana přes 40 %
AA0KQ0 - bonus cap silver, maturita již v 12/2008, quanto, bonus + cap 15,30, knock-in 9,80, aktuální bonus 7,97 %, bonus p.a. 27,57 %, ochrana 27,94 %, nadhodnota pouhých 4,19 % ...
Původně jsem zde chtěl uvést ještě DB3PKD - discount na RDX, ale o tom již dnes napsal bratr VM v jiné sekci, a dále CS20EL - corridor bonus na WTI - ten zase zmínil v tématu o ropě Jari, takže je zbytečné to opakovat ... oba papíry se mi ale líbí
Sám uvažuji nejvíce o AA01MH - tedy bonus cap na Citi - bariéra mi přijde dostatečná i když připustíme, že finanční sektor ještě nenašel své dno ... pokud by i přesto t.č. již výrazně vyklesaná největší banka světa spadla o dalších 50 % a prorazila tak bariéru certifikátu, bude možné díky diskontu přejít bez další ztráty přímo do podkladu nebo do jiného produktu ... Myslím, že tento papír koupím určitě - je jen otázkou, jestli hned, nebo takticky ještě chvíli nepočkat ... (:o))
Těším se na vaše reakce a názory, hezký večer všem ! Pablo