Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle

Goto down 
5 posters
AutorZpráva
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Empty
PříspěvekPředmět: Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle   Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Icon_minitimeTue Aug 26, 2008 10:48 pm

Ahoj všem, příznivcům certifikátů zvlášt !

Při nočním brouzdání po netu jsem za posledních několik dní našel dle mého pár zajímavých kousků, o které stojí zato se podělit s přáteli zde na fóru - ať už jen k pouhé diskusi či k obohacení našich zmítajícími se trhy těžce zkoušených portfolií ... (:o))

AA01MH - bonus cap na Citigroup, bonus + cap 20 USD, knock-in 8,93 USD, ochrana 49,4 %, bonus aktuální 19,80 %, bonus p.a. 23,87 %, maturita 6/2009, non quanto - může být výhodou, bude-li dolar proti euru dále posilovat, a to nejlepší nakonec - diskont proti podkladu skoro 5,5 %

AA04F8 - bonus cap na EADS (o této společnosti psal na jiném místě Radek, mimo jiné Airbus), bonus +cap 14,50 euro, knock-in 7,0 euro, ochrana 53,17 %, bonus aktuální 10,02 %, bonus p.a. 12,45 %, maturita 6/2009, opět skvělý diskont proti podkladu 11,85 %

DB3EML - bonus cap na Infineon (největší německý výrobce polovodičů), bonus + cap 6,30 euro, knock-in 2,30 euro, ochrana 62,41 %, bonus aktuální 11,70 %, bonus p.a. 14,73 %, maturita 6/2009, opět diskont 7,84 % proti podkladu ... 5 leté minimum této akcie bylo dosaženo počátkem roku 2008 okolo 4,0 euro - i na této hodnotě by byla ochrana přes 40 %

AA0KQ0 - bonus cap silver, maturita již v 12/2008, quanto, bonus + cap 15,30, knock-in 9,80, aktuální bonus 7,97 %, bonus p.a. 27,57 %, ochrana 27,94 %, nadhodnota pouhých 4,19 % ...

Původně jsem zde chtěl uvést ještě DB3PKD - discount na RDX, ale o tom již dnes napsal bratr VM v jiné sekci, a dále CS20EL - corridor bonus na WTI - ten zase zmínil v tématu o ropě Jari, takže je zbytečné to opakovat ... oba papíry se mi ale líbí

Sám uvažuji nejvíce o AA01MH - tedy bonus cap na Citi - bariéra mi přijde dostatečná i když připustíme, že finanční sektor ještě nenašel své dno ... pokud by i přesto t.č. již výrazně vyklesaná největší banka světa spadla o dalších 50 % a prorazila tak bariéru certifikátu, bude možné díky diskontu přejít bez další ztráty přímo do podkladu nebo do jiného produktu ... Myslím, že tento papír koupím určitě - je jen otázkou, jestli hned, nebo takticky ještě chvíli nepočkat ... (:o))

Těším se na vaše reakce a názory, hezký večer všem ! Pablo
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle   Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Icon_minitimeTue Aug 26, 2008 11:30 pm

Ahoj Pablo já bych počkal rysuje se mi ještě pokles trhů už jen z důvodu růstu ropy (nečekám nové high) a oslabení dolaru (ani zde nečekám nové high) jen potvrzení trendu. Tzn. trhy udělají low jestli bude nižší než to předchozí v to tajně doufám Smile

Honzajs před bankami varuje. Aby to nedopadlo jako s RBS Sad.

EADS na těchto cena prozatím ne na 10 Euro bych jej bral měl jsem nastaveno ještě níže Smile Pokud bude Boeing za 50-55USD taky koupím.

Teď mám hlavně zálusk po poklesu na Pfizer a Terex a možna ještě něco (philips, garmin atd. jak již jsem psal jinde).

Ford také asi spadne pod 4USD Smile
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle   Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Icon_minitimeWed Aug 27, 2008 10:49 am

Připojuji se k Radkovi s varováním před bankami.
Nezapomínejte, že v září vyprší splatnost půjček manželské dvojici Fredie a Fannie za celkem 200 mld. dolarů. Je jasné, že Bushova vláda je nenechá padnout, ale otázka zní, jak dopadnou jejich akcionáři. Minimálně nějaká turbulence ve finančním sektoru může přijít už brzy.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle   Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Icon_minitimeWed Aug 27, 2008 11:06 am

Radek napsal:
... Honzajs před bankami varuje. Aby to nedopadlo jako s RBS ...

Ahoj Radku a Myku !

Díky za vaše reakce ... Já se taky přikláním k tomu, že finanční sektor není ještě na dně, takže s nákupem zřejmě nebudu spěchat ... Faktem je, že bariéra 50 % neznamená v těchto turbulentních časech zdaleka takovou "jistotu" jako v období "normálních" trhů (viz RBS), nicméně zásadním rozdílem mezi AA01MH (Citi) a SG0PG7 (RBS) je právě ta nadhodnota proti podkladu - zatímco u RBS byla vysoká - tuším okolo 30 %, což při prolomení bariéry výrazně prohlubuje ztrátu, zde je dokonce 5,5 % diskont, což činí případný knock-in podstatně méně bolestivým (:o)) ... Hezký den všem ! Pablo
Návrat nahoru Goto down
Honzajs
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 155
Registration date : 07. 06. 08

PříspěvekPředmět: Re: Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle   Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Icon_minitimeWed Aug 27, 2008 11:45 am

Myk napsal:
Připojuji se k Radkovi s varováním před bankami.
Nezapomínejte, že v září vyprší splatnost půjček manželské dvojici Fredie a Fannie za celkem 200 mld. dolarů. Je jasné, že Bushova vláda je nenechá padnout, ale otázka zní, jak dopadnou jejich akcionáři. Minimálně nějaká turbulence ve finančním sektoru může přijít už brzy.

Pracuji na větší analýze problémů bank. Chtěl bych ji mít hotovou do týdne - 10 dnů.

Pak sem dám link
Návrat nahoru Goto down
http://www.pro-investory.cz/
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle   Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Icon_minitimeWed Aug 27, 2008 11:58 am

No on je finanční sektor a finanční sektor, stačí podrobněji prostudovat tuto tabulku: http://www.sweb.cz/Miroslav.Pitak/Statistika_usa_detail.htm

Pokud by pokračoval pokles indexu U.S. hypotéčních bank, tak už je to po ročním poklesu o 91% na krach celého indexu Very Happy U klasických bank je samozřejmě prostoru pro pokles dost.
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle   Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Pár tipů bez záruky aneb jak (ne)zbohatnout snadno a rychle
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Zlato

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: