|
| Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... | |
|
+5Radek Jari Myk Pablo velkámedvědice 9 posters | Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Mon May 12, 2008 3:02 pm | |
| | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Mon May 12, 2008 9:52 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Zájemci o uhlí si mohou globálně narubat pomocí DEUB1CAL3 ...
Ahoj VM ! Díky za bezva tip ... myslím, že je to velmi perspektivní investice ... Z papírů uváděných na ZJ je mým favoritem UB1CAL proti AA0BWB ... Díval jsem se na ten papír blíže a zdá se, že se obchoduje zatím pouze ve Frankfurtu, od své emise počátkem dubna 2008 zhodnotil cca 20 % ... Proti AA0BWB je širší diverzifikace a vyšší zastoupení emerging markets, což může znamenat vyšší volatilitu, ale dlouhodobě jistě i růstový potenciál ... Při současných cenách ropy jistě neřeklo uhlí poslední slovo ... Pokud BJ koncem týdne papír zařadí, s velkou pravděpodobností jím obohatím své PF ... Hezký večer všem ! Pablo | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Mon May 19, 2008 5:28 pm | |
| Omluva
Z identifikace mně vypadly tři nuly,viz. přiložený text.
Správné znění
DE000UB1CAL3 | |
| | | Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Mon May 19, 2008 6:16 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Omluva
Z identifikace mně vypadly tři nuly,viz. přiložený text.
Správné znění
DE000UB1CAL3 Už je v nabídce BJ, ale neustále zdražuje Je vidět, že jsi VM váženější klient než já, protože mno žádaný certifikát na utility BJ nezařadil ani po dvou týdnech | |
| | | Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Mon May 19, 2008 8:02 pm | |
| Ach jo, ten Brokerjet, jsem zvědavý, zda se sebou něco zavčasu udělá, dříve, než sem příjde konkurence ze zahraničí a dle některých mých neoficiálních info to nemusí trvat vůbec dlouho... | |
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Mon May 19, 2008 10:33 pm | |
| Čau Myku!!
Povídali,že mu hráli... Možná ho dohledáš přes portál,ale obchodovat pořád nelze!!Zřejmě to blokuje Bakala,aby všichni kupovali NWR,soudě dle vývoje oo)) | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| | | | Myk Investor
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Tue May 20, 2008 10:24 am | |
| - Radek napsal:
- Bakala dal do zásob i důl ve Frenštátě a Britové mu to berou i s navijákem. Hold komodity jsou in co z toho že jsou 800m pod zemí a před šachtou sedí greenpeace
Což Frenštát, ale Debiansko je díra. Už o tom píše i takový odborný týdeník jako je týden: Reportér: V jakém horizontu bude moci NWR reálně nakládat s polským uhlím v dole Debiansko? Bakala: "Důležité je to, že těžíte-li uhlí, žádáte orgány dennodenně o potřebná povolení k těžbě. A s dolem Debiansko je to totéž. Stát - a je to tak všude na světě - vlastní uhlí, dokud není vytěženo. Než je dopraveno na povrch, patří státu. O povolení k těžbě se vlastně žádá bez ustání permanenntně." Jasná odpověď | |
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Fri May 23, 2008 11:17 pm | |
| Tak už se obchoduje,dokonce začal korigovat | |
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Fri May 30, 2008 2:35 am | |
| | |
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Thu Jul 03, 2008 10:55 am | |
| Ahoj Pablo!!
Využil jsem korekce a zobl za 124,6.Navzdory podmínkám BJ,na scoach pořád poplatek je 10,95 eur.. | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Thu Jul 24, 2008 10:06 pm | |
| Ahoj VM, Radku, Joseffe, Myku a ostatní !
Tak jsem dnes dostal chuť na uhlí (:o)) ... Hmmm, koukám, že dnes se dal koupit UB1CAL již okolo 112 euro, takže se z nedávného maxima přes 150 euro blížíme pomalu ale jistě zpět k emisní hodnotě ... Jak vidíte další vývoj uhlí - mám na mysli krátkodobě až střednědobě hlavně v kontextu s probíhající korekcí na ropě a komoditách vůbec ... Myslím, že z dlouhodobého hlediska to nemůže být špatná volba ... Díky kluci za váš čas a hezký večer ! Pablo. | |
| | | Myk Investor
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Thu Jul 24, 2008 11:11 pm | |
| Ahoj Pablo. Uhlí je silně závislé na poptávce po elektřině. UB1CAL má silné zastoupení východoasijských zemí a proto bude hodně záležet na stavu čínské ekonomiky. Ostatně, růst uhlí měl loni na svědomí hlavně fakt, že Čína se loni stala čistým dovozcem uhlí. Čína má 80% elektřiny z uhlí a soudruzi naplánovali stavbu dalších uhelných elektráren. Takže dokud poroste Čínská ekonomika a poptávka po uhlí dále poroste. Současný pokles cen uhlí má na svědomí zřejmě regulace cen uhlí v Číně. Elektřina má v Číně regulované ceny a protože uhlí vzrostlo loni o 100%, nařídili před časem soudruzi domácím producentům cenový strop. A teď ho nařídili i v přístavech pro dovážené uhlí. Takže se zastavuje dovoz (=klesá cena uhlí celosvětově, protože těžaři se snaží udat uhlí jinde) a v Číně jsou hezké blackouty. Soudruzi tomu čelí tím, že v rámci boje se smogem zakazují klimatizaci a zastavují výrobu 100km od Pekingu. Takže nástup do uhlí je teď loterie, zda soudruzi udrží regulaci cen až do konce olympiády nebo neudrží. Pokud udrží, tak UB1CAL ještě poklesne, protože druhá největší společnost v indexu je čínská a ta trpí regulací ceny uhlí a první je indonézská a ta tím trpí také, protože velmi pravděpodobně hodně vyvážela do Číny. Takže asi tak. Každopádně po konci paralympiády v září sázím na opětovný růst uhlí, protože se v Pekingu opět rozjede průmysl a regulace asi padne. Ale v plánovaném hospodářství nikdy nevíš | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Fri Jul 25, 2008 12:20 am | |
| - Pablo napsal:
- Ahoj VM, Radku, Joseffe, Myku a ostatní !
Tak jsem dnes dostal chuť na uhlí (:o)) ... Hmmm, koukám, že dnes se dal koupit UB1CAL již okolo 112 euro, takže se z nedávného maxima přes 150 euro blížíme pomalu ale jistě zpět k emisní hodnotě ... Jak vidíte další vývoj uhlí - mám na mysli krátkodobě až střednědobě hlavně v kontextu s probíhající korekcí na ropě a komoditách vůbec ... Myslím, že z dlouhodobého hlediska to nemůže být špatná volba ... Díky kluci za váš čas a hezký večer ! Pablo. Ahojte Již jsem si myslel, že Pablo nám svým šarmem (ahoj), sem přilákal sličnou děvu. Zatím ji však nikde nevidím. Alespoň by se kohůti trochu snažili. Do uhlí nedělám, je s tím dřina. Zatím mi stačí plyn a trocha dřeva do krbu. Dám sem tedy, jak je mým zvykem, alespoň nějaký obrázek. Pokud je mi známo, tak do Číny se chystá LYNX. Možná by nám tedy pak mohl dát vědět ( až tam bude), jak je to tam doopravdy s tím uhlím? Jak odborně píše MYK. Hezký zbytek večera a ráno příjemné vstávání přeje: Joseff | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Fri Jul 25, 2008 12:42 am | |
| Ahoj Myku a Joseffe !
Díky moc za váš čas a reakce ... Chystám se nyní od soboty na týden do šumavských hvozdů, kde budu pravděpodobně po celou dobu offline, takže zvážím, jestli nechám uhlí po tu dobu na pokoji nebo zkusím nastavit na UB1CAL nějakou pěknou "kulatou" limitní nákupku - třeba 100 euro ... ?! Joseffe, tou sličnou děvou myslíš tu warrantovou kaskadérku z Patrie ? Hmmm, jestli je sličná nevím ... nejsem si dokonce ani úplně jistý, že je to opravdu děva (:o)) ... Lynx se opravdu chystá do Číny - možná už tam dokonce i bude, ale z toho, co vím o jeho zálibách, se tam určitě nebude věnovat uhlí (:o))) ... Dobrou noc a hezký nadcházející víkend ! Pablo | |
| | | Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Fri Jul 25, 2008 12:58 am | |
| - Pablo napsal:
- Ahoj Myku a Joseffe !
Díky moc za váš čas a reakce ... Chystám se nyní od soboty na týden do šumavských hvozdů, kde budu pravděpodobně po celou dobu offline, takže zvážím, jestli nechám uhlí po tu dobu na pokoji nebo zkusím nastavit na UB1CAL nějakou pěknou "kulatou" limitní nákupku - třeba 100 euro ... ?! Joseffe, tou sličnou děvou myslíš tu warrantovou kaskadérku z Patrie ? Hmmm, jestli je sličná nevím ... nejsem si dokonce ani úplně jistý, že je to opravdu děva (:o)) ... Lynx se opravdu chystá do Číny - možná už tam dokonce i bude, ale z toho, co vím o jeho zálibách, se tam určitě nebude věnovat uhlí (:o))) ... Dobrou noc a hezký nadcházející víkend ! Pablo Ahoj Pablo Hmmm.. , asi se dožiji o pár let více!!! :-))) Přeji vydařenou dovču. | |
| | | Pablo Investor
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Fri Aug 08, 2008 5:19 pm | |
| Ahoj kluci !
Dnes se mi nakoupilo uhlí UB1CAL za 109,90 euro ... tak uvidíme po Olympiádě (:o)) ... Hezký víkend všem, Pablo | |
| | | Nimrod Investor
Poeet p?íspivku : 67 Registration date : 14. 06. 07
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Sat Aug 09, 2008 4:03 pm | |
| - Pablo napsal:
- Ahoj kluci !
Dnes se mi nakoupilo uhlí UB1CAL za 109,90 euro ... tak uvidíme po Olympiádě (:o)) ... Hezký víkend všem, Pablo Ahoj Pablo, já hlásím nákup Gazprom CM5992, co na něj říkají odborníci? docala dost kousků, ale je tu ta podělaná válka s Gruzií, jestlipak to ovlivní vývoj kurzu podkladu a nakolik, většinový vlastník je tu s 51% stát tak proto se ptám co vy na to kluci. Jde mi o to abych nakonec neskončil v knockinu. Lovu zdar. | |
| | | Bob a Bobek
Poeet p?íspivku : 31 Registration date : 06. 07. 08
| Předmět: Ještě se musím hodně ale hodně učit... Sat Aug 09, 2008 7:36 pm | |
| Abych pověděl pravdu, koukám na vývoj posledních dnů trošku v šoku - tedy takový obrat jsem vážně nečekal - ropa, zlato, stříbro, komodity vůbec - posun EUR/USD - máte někdo nějaký názor, co se bude dít do měsíce, dvou ??? Rusko - já jsem čekal, že RDX jako vždy udrží 1750-1800 a ono né. Vzhledem k válce se vůbec nedá odhadnout, kam až to zajede... Koupil jsem cca na RDX 1780 SG0GYP - bariéra 1250 - teď nabízí už 38,9% p.a. do 12/2009. Mám takový pocit, že budu muset přestoupit... Že takový obrat nečekali ani borci ze ZJ, svědčí jejich pick of the week - AA0R48 na AMEX Gold Bugs - bariéra 310 začíná být v ohrožení a to pouhý týden po jejich doporučení... O vstupu uvažuju : do TB1EA3 - multibonus na Gold Fields, Newmont Mining, Barrick Gold Corp. - výkles je díky GFI - nyní zajely na 9,1 - bariéra 6,65, ostatní se jakžtakž drží do CB8YZT - multibonus Stada, Bayer - Stada propadla po výsledcích a výhledu, ale vždycky v historii se pak oklepala a jela nahoru, Bayer zatím drží... do BN1S18 - asi jen k intraday obchodům - Anglo American Plc. - bariéra 24 těsně pod hranicí podpory, splatnost za měsíc a kousek - možná ztráta je už jen o málo větší než možný zisk Zdravím všechny bonusáře a ať bariéry drží :-)) | |
| | | zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Sat Aug 09, 2008 10:50 pm | |
| Ahoj, myslim, ze v pristich dvou mesicich se nic moc dit nebude. Moje ocekavani je, ze zapadoevropske akciove indexy budou i nadale oslabovat (ovsem pomalu, zadny prudky pad necekam), ropa, zlato i dalsi kovy budou take mirne oslabovat a na trhu bude i nadale videt nervozita. Tj. trh bude reagovat prehnane na jakekoliv negativni zpravy. Pokud jde o USD, tak si myslim, ze oslabovat uz nebude. Spise mirne posili a pak bude preslapovat na miste. Prudke posilovani USD neocekavam. Ohledne EUR/CZK ocekavam, ze koruna bude chvili preslapovat na miste a pak zacne znovu pomalu posilovat. Jinak jako investor nejsem prilis uspesny, takze to neberte moc vazne. Toho bonusu na AMEX Gold Bugs jsem si take vsimnul. Jde docela rychle ke dnu. - Bob a Bobek napsal:
- Abych pověděl pravdu, koukám na vývoj posledních dnů trošku v šoku - tedy takový obrat jsem vážně nečekal - ropa, zlato, stříbro, komodity vůbec - posun EUR/USD - máte někdo nějaký názor, co se bude dít do měsíce, dvou ???
Rusko - já jsem čekal, že RDX jako vždy udrží 1750-1800 a ono né. Vzhledem k válce se vůbec nedá odhadnout, kam až to zajede... Koupil jsem cca na RDX 1780 SG0GYP - bariéra 1250 - teď nabízí už 38,9% p.a. do 12/2009. Mám takový pocit, že budu muset přestoupit... Že takový obrat nečekali ani borci ze ZJ, svědčí jejich pick of the week - AA0R48 na AMEX Gold Bugs - bariéra 310 začíná být v ohrožení a to pouhý týden po jejich doporučení... O vstupu uvažuju : do TB1EA3 - multibonus na Gold Fields, Newmont Mining, Barrick Gold Corp. - výkles je díky GFI - nyní zajely na 9,1 - bariéra 6,65, ostatní se jakžtakž drží do CB8YZT - multibonus Stada, Bayer - Stada propadla po výsledcích a výhledu, ale vždycky v historii se pak oklepala a jela nahoru, Bayer zatím drží... do BN1S18 - asi jen k intraday obchodům - Anglo American Plc. - bariéra 24 těsně pod hranicí podpory, splatnost za měsíc a kousek - možná ztráta je už jen o málo větší než možný zisk Zdravím všechny bonusáře a ať bariéry drží :-)) | |
| | | Bob a Bobek
Poeet p?íspivku : 31 Registration date : 06. 07. 08
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... Mon Aug 11, 2008 8:01 pm | |
| Jen tak z povinnosti hlasím průsek bariéry u AA0R48 - shit of the week :-)) , AMEX Gold Bugs pod 310... | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... | |
| |
| | | | Jede jede mašinka,kouří se jí z komínka,jede jede do dáli... | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |