fipetr
Poeet p?íspivku : 6 Registration date : 02. 07. 08
| Předmět: Re: Copper (měď) Sun Jul 27, 2008 5:49 pm | |
| Nerad zveřejňuji předpovědi, často se pak vývoj naschvál obrátí Ale proč se občas neznemožnit, to se pravidelně daří i větším expertům. Osobně vidí HG dlouhodoběji na pokles. Stav zásob je uspokojivý a hrozba recese a tím i pokles poptávky po technických kovech reálná. Zajišťovatelé pak jsou v pozici naznačující též pokles. Cena komodity očištěná od USD je nyní výše. Uvažuji v delším horizontu, drobná korekce nahoru může přijít. A je to bez vlivu USD. | |
|
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Sun Jul 27, 2008 6:19 pm | |
| Ahoj Josefe Ja už dlouho měď neobchoduji prakticky od doby kdy jde do strany a kdy je dle mého překoupena. Prakticky na většině komodit je dnes bublina a to že tam fakticky je nám dává zapravdu posledních pár týdnů obrovského kolísání cen. ropa, kukuřice atd. Světové ekonomiky míří do recese nebo alespoň do útlumu. Technicky se to poslední dobou (Z2 roky plácá plus mínus několik desítek procent na stejné ceně. Stačí aby dollar začal posilovat nebo byla oficiálně přiznána recese tak cena spadne. No a technicky: a) trh jde do strany tzn. moment bereme jako druhotný indikator b) koukni na oscilator máš tam poslední falešný signál což jen umocňuje medvědí variantu. Takže dokud ti oscilator nedá nákupní signál na long nejdi | |
|
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: COPPER Mon Jul 28, 2008 10:26 am | |
| Ahojte Díky za vaše věcné, jasné příspěvky a ochotou jít s "kůží" na trh. Odhadovat směr, kterým se trh vydá je se 100% úspěšností podle mne nemožné. Jde o to, aby ty úspěšné vydělali více než ty neúspěšné, při správném dodržení MM. Neviděl bych to tedy v případě špatného odhadu jako "znemožnění". Zákon schválnosti však v těchto případech funguje velice dobře. Již jsem si také říkal, že snad je to tím, že se to zveřejnilo.
Já měď také neobchoduji. Zdá se mi však, že zde může být příležitost většího pohybu. Osobně se dle mé skromné FA a TA spíše přikláním k cestě dolů. Ta však nemusí být pohybem nijak zvlášť velkým. Čas nám ukáže více, zatím tam nic jasného ke vstupu nevidím.
Přeji všem hezký a úspěšný den: Joseff | |
|
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: COPPER Fri Mar 27, 2009 11:28 am | |
| Ahojte Děláte tady nepořádek, zdravím VM - Radek napsal:
- velkámedvědice napsal:
- Ahoj Radku,případně ostatní!
Možná se shodnem na tom,že měď je dlouhodobě zajímavá.Díval si se na zoubek KGHM?Co na ně říkáš? Díky!! Ahoj VM na měďi se shodneme i na jiných průmyslových kovech.
O polských akciich moc nevím už jen k vůli měnové konverzi tzn. o KGHM jsem se nikdy nezajímal. O víkendu se na to pokusím kouknout. Já našel zatím tyto: PCU - Jižní Copper Corporation vyrábí a prodává měď, molybden, zinek, stříbro, olovo a zlato na světě. Společnost se zabývá těžbou, mletí a flotace měděných rud vyrobit koncentráty mědi a molybdenu koncentrátů; tavení mědi se zaměřuje na výrobu anod a blistrovém mědi, rafinace blistr / anodové mědi na výrobu mědi katodách a produkce rafinované mědi pomocí SX / EW technologie. Provozuje Toquepala a Cuajone dolech v Andách horách, které se nachází jihovýchodně od města Lima, Peru, a tavírna a rafinérských západně od Toquepala a Cuajone dolech v pobřežním městě Ilo, Peru. Společnost se rovněž zapojuje do otevřené jámy operací, které zahrnují La Caridad a Cananea důlní komplexy a tavení a rafinaci rostlin a pomocných zařízení. Kromě toho se v podzemí důlní činnosti, která zahrnuje pět podzemních dolech, které produkují zinek, měď, stříbro a zlato, a uhelný důl, který produkuje uhlí a koks a různých zařízení pro průmyslové zpracování zinku a mědi. Společnost má své hornictví, hutnictví, rafinace a operace v Peru a Mexiku, ale i průzkum operacích v Peru, Mexika a Chile. Jižní Měď Corporation byla dříve známá jako Jižní Peru Měď Corporation a změnila svůj název na jižních měď Corporation. Společnost byla založena v roce 1952 a sídlí ve Phoenixu, Arizona. Jižní Měď Corporation je dceřinou společností Americas Těžba Corporation. FCX- Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc zapojuje do průzkumu, těžby, výroby a nerostných zdrojů. Jedná se zaměřuje především na měď, zlato, stříbro, kobalt, molybden a vkladů. V company s portfolio aktiv zahrnuje Grasberg minerály okresu v Indonésii, hornictví, v Severní a Jižní Ameriky, a Tenke Fungurume vývoj projektu v Demokratické republice Kongo. K 31. prosinci 2008, konsolidovaný návratné prokázané a pravděpodobné rezerv zahrnuta 102,0 miliardy liber mědi, 40,0 milionů uncí zlata, 2,48 miliardy liber molybdenu, 266,6 milionu uncí stříbra a 0,7 miliardy liber kobaltu. Společnost byla založena v roce 1987 a sídlí ve Phoenixu, Arizona. ETF - JJC | |
|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Fri Mar 27, 2009 1:19 pm | |
| Ahoj Josíffku!!
Díka za Tvůj čas a info!!!Možná zvolím i to etf přímo do podkladu.|Pákové není,tak se dá držet dlouho!!!Nedíval se na vstup přímo do podkladu pomocí rtf z hlediska TA ? | |
|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Fri Mar 27, 2009 3:42 pm | |
| Joseffe ,nemáš ISIN toho jjc,nemůžu ho v bj najít | |
|
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Sun Mar 29, 2009 8:29 pm | |
| Ahoj VM tak se na to dívám: zde je Q4 report: http://www.kghm.pl/_files/Report/QSr_4_2008_eng.pdfP/E je dnes okolo - 10 i v Q4 je zisková 1,27 PLN na akcii pro Q4. nějak jsem tam nenašel zadlužení asi to znamená že není zadlužena. Celková závazky vůči majetku okolo 0,3 což je slušné. Negativa jak jsem pochopil KGHM má jen podpovrchové doly (vyšší náklady na provoz). Tzn. pokud bude dlouhodobě cena měďi nízko nebude firma zisková. Na druhé straně kupujeme firmu s tím že máme předpoklad o růstu mědi a to dlouhodobém. Tzn. můj názor: Je to dobrá investice ale být tebou počkal bych za posledních pár týdnů akcie vzrostly o 100% tzn. je tu velký předpoklad silné korekce. A to dle mého i v US. Technicky je tu zajímavé že se nevytvořila divergence na momentu (týdení průběhy). Tutíž je tu možnost low-low. 1) počkat na korekci ceny 2) cokoliv pod 25 PLN má vysokou pravděpodobnost návratnosti. 3) nevsázet vše na jednu kartu PS: firmy co těží jen měď asi neexistují vždy se najde kov který se těží společně s mědí. můj tip pro uložení peněz do komodit míři spíše na velké společnosti jež jsou celosvětové. např. pro komodity všeho druhu: Anglo American PLC: AAUK http://www.reuters.com/finance/stocks/incomeStatement?stmtType=BAL&perType=INT&symbol=AAUK.Ohttp://www.finviz.com/quote.ashx?t=AAUK&ta=0&p=m&b=1Ale jak jsem řekl počkejte na korekci. Do konce bych si dovolil tvrdit že kovy budou ještě levnější v případě delší recese a ukončení šrotovného v Evropě. | |
|
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Mon Mar 30, 2009 11:05 am | |
| Ahoj Radku!!!
Děkuji za Tvůj čas!!! | |
|
Sponsored content
| Předmět: Re: Copper (měď) | |
| |
|