| Copper (měď) | |
|
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Copper (měď) Fri Jul 27, 2007 8:02 am | |
| Měď (Copper) Aktualizováno 18.8.2007Týdenní graf:Situace:- klesající momentum. - Pravděpodobné vytvoření dvojitého vrcholu - Protnutí trendové čáry směrem dolů - Potvrzen klesající trend Denní graf:- Oscilátor vytvořil nižší high při nových maximech. High je pod 80%. - Proražení posledního low. - Nižšší poslední high proti předešlému. - Zřejmě nastane korekce sestupného trendu Fundament: - možný pokles výkonesti ekonomiky USA a tím i celosvětové - Příchod podzimní a zimní sezóny a tím i pokles stavebních prací
Naposledy upravil dne Sat Aug 18, 2007 12:12 pm, celkově upraveno 3 krát | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: Copper Fri Jul 27, 2007 11:32 pm | |
| - Radek napsal:
- Dlouhodobě na maximech.
Klesající momentum potvrzené druhou vlnou. Poslední dvě maxima vytvořila dvojitý vrchol.
Ahoj. Byl jsem si zajezdit na kole okolo Třeboně. Mají to tam pěkné a bez velkých kopečků. Zlato jsem zavčasu prodal, nebylo to však za nejlepší kurz (jak už to bývá). Dost se nám to tady hýbe. Já jsem momentálně medvěd a tak toho mám na long asi 10% portfolia. Něco málo put. Trefila mne však dnes Zentiva, tam mám polovinu. K té mědi: Nachází se u dlouhodobého rezistu podobně jako zlato (tomu se to prorazit zatím nepovedlo), dokud však nebude proražena asi tříměsíční spodní trendová čára, tak bych do toho nešel. Já používám na divergence nejvíce RSI a tam zatím žádnou nevidím. Namaloval jsem obrázek, nechce mi ho to však vzít. | |
|
| |
Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Sat Jul 28, 2007 3:22 pm | |
| Zkusím to tu rozepsat: Ten první přízpěvek měla být příprava na nevyhnutelné. Takových mám vice. Jde to aktualizovaný týdenní graf. Na rozdíl od grafu v prvním přízpěvku kdy nebyl obrat momentu ještě úplně zřejmý tak v tomto týdnu se již potvrdil. Dlouhodobé momentum prostě klesá . Samozřejmě že to neznamená že se měď okamžitě obrátí ale je zde mnohem větší pravděpodobnost že půjde dolů než nahoru. Nárůst počtu krátkých pozic v komerčním sektoru toto jen potvrzuje. Nárůst krátkých pozic oproti dlouhým 2% tu byl naposledy při obratu v květnu tohoto roku. Ještě v krátké pozici nesedím ale hned v pondělí mrknu na denní oscilátory a koupím nějakou pasívní pozici. Protože pokud jde opravdu o dvojitý vrchol vydrží mí to možná i déle než 1/2 roku. Ano: čekat na prolomení trendové línie nebo exponenciálního průměru je rozumné. PS: Nedávno proběhly zprávy že takto vysoké ceny měďi již nejsou ohchotni akceptovat ani Číňané. | |
|
| |
Joseff Moderator
Poeet p?íspivku : 367 Localisation : Jižní Morava Registration date : 04. 07. 07
| Předmět: copper Sun Jul 29, 2007 8:44 pm | |
| Ahoj, tenhle graf je podle mne již zcela jasný. Být nyní v longu je jistě hazard. Otázkou je, kdy dojde k obratu. Dle divergence se mi nedaří určit změnu v čase, zde by nám měli pomoci rezisty a denní svíčkové grafy. Asi se také po něčem podívám. Komodity však nedělám, mimo ropy a zlata. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: Copper (měď) Fri Aug 03, 2007 1:32 am | |
| Tak to vypadá, že nám měď dozrála, už jenom spadnout. Asi zítra (dnes) nakoupím. Cíl 326. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Sat Aug 04, 2007 10:51 am | |
| aktualizace viz. 1 přízpěvek | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: COPPER Sun Aug 05, 2007 5:28 pm | |
| Ahoj, nakoupil jsi ? Já v pátek ráno v 9 00 hned při otevření. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Sun Aug 05, 2007 8:32 pm | |
| | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: COPPER Thu Aug 09, 2007 11:30 pm | |
| Ahoj Radku. Měď nám pěkně klesá, co nevidět by mohla být u prvního supportu. Vypadá to, že při přerolování na nový kontrakt vždy ke konci cena klesá. Naopak na začátku nového cena stoupá. Dle mne by se měla přerolovat ke konci tohoto měsíce. Naposledy to bylo koncem dubna a června, cena nám šla dolů oběma. Možná by bylo vhodné to ke konci ukončit. Já jsem nakoupil toto : NL0000782969 za 5,1. Mám jiné podkl. aktivum než ty. Co si o tom myslíš a pokud možno, kdy by to bylo. Omlouvám se, zkušenosti s tím nemám a jak jistě víš, tak anglicky neumím. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Fri Aug 10, 2007 8:35 am | |
| Ahoj Josef - citace :
Měď nám pěkně klesá, co nevidět by mohla být u prvního supportu. Vypadá to, že při přerolování na nový kontrakt vždy ke konci cena klesá. Naopak na začátku nového cena stoupá.
Tohle platí jen u klesajícího trendu že dřívejší kontrakt má nižší kurz než ten následující (důvod je že se musí najak zaplatit skladování komodit). Urostoucího trendu je to naopak. - citace :
Naposledy to bylo koncem dubna a června, cena nám šla dolů oběma. Možná by bylo vhodné to ke konci ukončit. Já jsem nakoupil toto : NL0000782969 za 5,1. Mám jiné podkl. aktivum než ty. Ano máme každý na odlišných burzách kontrakt. Něco jako u ropy Brent a WTI ale (na rozdíl od ropy se tuším jedná o 100% surovinu jen s odlišné váhové množství. Ale rozdíl tam je máme odlišný spread na podkladovám aktívu 0,83% vs 0,27%. - citace :
Co si o tom myslíš a pokud možno, kdy by to bylo. Omlouvám se, zkušenosti s tím nemám a jak jistě víš, tak anglicky neumím. Tohle bude na dlouhé držení (dvojitý vrchol, momentum atd.) se vidí málokdy. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: COPPER Sun Aug 12, 2007 10:49 pm | |
| - citace :
- Tohle bude na dlouhé držení (dvojitý vrchol, momentum atd.) se vidí málokdy.
Ahoj Radku. 25.7.07 Patria - KGHM říká, že do konce roku již neplánuje žádné zajištění transakcí s mědí (Reuters). Z toho plyne, že se nebojí zdražení mědi. Naopak, počítají se slevněním. Dle mne nyní také pro zdražení žádný fundament není. S tou změnou kontraktu jsem zamýšlel kolem 25.8. prodat a asi za čtrnáct dní zase nakoupit. Víš však, jak jsem dopad s ropou ! Dlouhodobý support vidím někde u 280-300 (roste s časem). To je však téměř nejideálnější varianta. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: Copper (měď) Fri Aug 17, 2007 8:26 pm | |
| Ahoj Radku. Tak má měkká povaha to nevydržela a včera při 317,8 jsem prodal měď. Čekal jsem, že dojde k zaplnění poměrně velkého gapu a v případě krátkodobého růstu trhů ke zvýšení ceny. Však mne znáš! I kdybych se tam již nevrátil, tak i tak to byl pěkný obchod. Po odečtení poplatků +55,4%. Díky Tobě tedy za dobrý tip. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Sat Aug 18, 2007 12:18 pm | |
| - joseff napsal:
- Ahoj Radku.
Tak má měkká povaha to nevydržela a včera při 317,8 jsem prodal měď. Čekal jsem, že dojde k zaplnění poměrně velkého gapu a v případě krátkodobého růstu trhů ke zvýšení ceny. Však mne znáš! I kdybych se tam již nevrátil, tak i tak to byl pěkný obchod. Po odečtení poplatků +55,4%. Díky Tobě tedy za dobrý tip.
Ahoj josef Není zač. Hold každý méme něco. Já mám par zásad kterých se snažím držet někdy hrají v muj prospěch někdy ne. Ale aspoň si pak nic nevyčítám a neříkám si co by kdyby. Aktualizace viz. 1 přízpěvek. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Tue Aug 28, 2007 11:13 am | |
| Mám takové tušení Josefe že tento týden rozhodne.
Začíná to vypadat na další pokles mědi. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: COPPER Mon Sep 24, 2007 10:32 pm | |
| Ahoj Radku. Jak jsi dopad, blížíme se k rezistu (asi370). Pokud by byl proražen, pravděpodobně vstoupím na long. Poslední dobou nemám moc času a ani téměř vůbec neobchoduji, TA v tuto dobu moc nefunguje. Celé mi to připadá nečitelné jako když jedu ropu a je středa odpoledne a já čekám na vyhlášení zásob. Kdo by to do té ropy a zlata řek, asi se ještě nakonec dočkám mých 84-86USD, i když se mi již oba jeví poněkud nalomeně. PS: Kde jsi přišel k tomu armádnímu generálu, já mám vojína? | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Tue Sep 25, 2007 8:13 am | |
| - joseff napsal:
- Ahoj Radku.
Jak jsi dopad, blížíme se k rezistu (asi370). Pokud by byl proražen, pravděpodobně vstoupím na long. Poslední dobou nemám moc času a ani téměř vůbec neobchoduji, TA v tuto dobu moc nefunguje. Celé mi to připadá nečitelné jako když jedu ropu a je středa odpoledne a já čekám na vyhlášení zásob. Kdo by to do té ropy a zlata řek, asi se ještě nakonec dočkám mých 84-86USD, i když se mi již oba jeví poněkud nalomeně. PS: Kde jsi přišel k tomu armádnímu generálu, já mám vojína? Ahoj Josefe Z mědi jsem vyskočil už před 14dny. mam na ní +30% a +10% zisku. Ta rezistence bude teď důležitá pokud jí měď neprolomí (a já myslím že ne) tak tu máme dokonce trojitý vrchol a to je dost silné kafe. To co dělají v poslední době kovy ale i jiné komodity nemá většinou s jejich fundamentem nic společného o většinu růstu se postaral slabý dollar. No generala jsem dostal od Admina asi za to že mu tu neustále spamuji forum těmi nesmysly o komoditách Na foru je teď 359 přízpěvků a z toho je 150 mých PS: ja obchoduji za poslední dobu to byl např. Cukr, OJ, DAX, NG, ABB, Ropa, Corn aj. Teď se začínám připravovat na pšenici. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: COPPER Tue Sep 25, 2007 5:44 pm | |
| Něco málo k mědi z dnešních zpráv(okopírováno): -Kurz je ve střednědobém rostoucím trendu a blíží se k důležité hladině odporu 370,0. - MACD roste, nabírá momentum a z historického hlediska má dost prostoru pro další růst. - Oba ROC se drží mírně nad nulou a přešly do konsolidace. - RSI se blíží k hranici překoupenosti. - Pro další vývoj bude klíčové chování v okolí hladiny odporu 370. Její proražení by otevřelo prostor pro růst na nová maxima (tento scénář podporuje MACD). Pravděpodobnější je alespoň dočasná korekce(cíl 355), aby se odstranil náznak překoupenosti (podle RSI). | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Tue Sep 25, 2007 8:00 pm | |
| - joseff napsal:
- Něco málo k mědi z dnešních zpráv(okopírováno):
-Kurz je ve střednědobém rostoucím trendu a blíží se k důležité hladině odporu 370,0. - MACD roste, nabírá momentum a z historického hlediska má dost prostoru pro další růst. - Oba ROC se drží mírně nad nulou a přešly do konsolidace. - RSI se blíží k hranici překoupenosti. - Pro další vývoj bude klíčové chování v okolí hladiny odporu 370. Její proražení by otevřelo prostor pro růst na nová maxima (tento scénář podporuje MACD). Pravděpodobnější je alespoň dočasná korekce(cíl 355), aby se odstranil náznak překoupenosti (podle RSI). Ahoj Můj názor:Vzestupný trend je na měďi vidět více než týden takže nastupovat dnes nebo při proražení resistence je docela spekulace. Už jen z toho důvodu že jí tam může dotlačit dollar a ne fundament. Ale co chci říci dle mého názoru nastupovat na long do suroviny která během 5let narostla 3x. A přitom k tomu je jen jediný dlouhodobý fundament a to že je po ní velká poptávka. Zde je graf produkce mědi: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Copper_-_world_production_trend.svgTím však nechci říci že je cena měďi nějak závratně vysoká z historického hlediska je dnes na dlouhodobém mírném nadprůměru. Ovšem je tažena spotřebou nikoliv nedostatkem produkce. Vývoj ceny: No prostě jsem chtěl říci že jsou jistější investice než spekulovat na růst mědi po proražení 370USD. Ale pokud si to budeš hlídat tak ti to může i dobře vyjít. Já však do long nepůjdu už jen proto že v zimě je vždy útlum prací a tím pádem i snížená poptávka po měďi.
Naposledy upravil dne Thu Oct 25, 2007 7:45 pm, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Wed Oct 03, 2007 11:05 pm | |
| V Peru stávkují indiáni, tak nám snížili odhad přebytku produkce nad poptávkou: - Bloomberg napsal:
The International Copper Study Group yesterday cut its forecast for this year's surplus. Production will outpace demand by 111,000 tons, the group said, less than a previous estimate of 282,000 tons.
``Supply doesn't seem to be achieving a level that's much higher than usage,'' Wittenauer said.
| |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Sat Nov 10, 2007 7:10 pm | |
| Měď nám znatelně oslabuje na denním i týdením průběhu lze vidět Gapy.
- díky propadů trhů
- díky předpokladu oslabení poptávky z USA
- díky nástupu zimního období
Nepředpokládám že pokles bude stejně výrazný jako vloni. Ale zmiňované gapy naznačují že tento pokles bude výraznější než ty ostatní tohoto roku.
Teď by měla následovat korekce pádu a následně nové lowlow s podstatně nižším momentem až pak by měla být měď vhodná pro nákup. | |
|
| |
pepab Investor
Poeet p?íspivku : 90 Localisation : Vysočina Registration date : 02. 07. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Sun Nov 11, 2007 7:41 pm | |
| Dobrý technický support na +-315 se vyvinul. Commercial interests zůstává v nedávné době více long na mědi ,což je velmi bullish factor. Neschopnost ceny mědi silně růst s jinými kovy,ale může být první varovný signál,že všechno nemusí jít dobře v kovech. Co kdyby si trh dovolil break k nalezení únorových low.Dole graf měsíčního TF. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Tue Nov 13, 2007 11:46 pm | |
| Ahoj
pokud to někoho zajímá je tu jistá pravděpodobnost že se meď v nejbližší době odrazí nahoru od pásma 310-315. V podstatě se dá říci že dnes se cena nehýbá. Zítřek bude důležitý pro tvorbu ceny pokud začně cena růst mohla by se tato hladina zase udržet ale ví buh na jak dlouho. V každém případě dá se toho využít na LONG alespoň na pár dní. | |
|
| |
Radek Moderator
| Předmět: Re: Copper (měď) Sun Nov 25, 2007 2:20 pm | |
| Začíná se tvořit low low jak jsem psal v přízpěvku 10.11. . Takže teď by to chtělo potvrdit první dny příštího týdne. A měla by měď jít UP.
Takže uvidíme. | |
|
| |
Joseff Moderator
| Předmět: Copper (měď) Sat Jul 26, 2008 9:23 am | |
| Ahojte Dovolím si obnovit diskuzi na mědi. Tvoří se zde zajímavá formace, nějak si s ní však zatím nevím rady. Co vy na to? | |
|
| |
MERKUR1 Investor
Poeet p?íspivku : 299 Localisation : Východní Čechy Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Copper (měď) Sat Jul 26, 2008 2:14 pm | |
| Ahoj Joseffe.
Vytvari se nam tu pekny vzestupny trojuhelnik,tedy melo by dojit k prorazeni resistance.Nasvedcuje tomu i indikator ADX,ale moudrejsi budeme az dojde k opravdovemu prorazeni bud supportu nebo resistance s naslednym vetsim pohybem ceny,cemuz nasvedcuji zuzene BB,je zde klid pred bouri. Pak je tu dalsi moznost,ze tato formace vysumi do obchodniho rozpeti.Nachazime se uz v posledni tretine trojuhelniku,takze i tato moznost je pravdepodobna. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Copper (měď) | |
| |
|
| |
| Copper (měď) | |
|