| Pro Janku zlatíčko do nepohody | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Pro Janku zlatíčko do nepohody Thu Jan 10, 2008 6:58 pm | |
| Ahoj Janko!!
Chystáš-li se nakupovat,zde jsou dva typy do deště i do slunce...
Amex gold bugs je zohledňuje 15 těžkých vah akcií společností zabývajících se těžbou zlata.Jsou zde zohledněny pouze společnosti, které prodávají produkci na termínovém trhu maximálně 18 měsíců dopředu. Tím je zajištěna větší korelace z komoditou.Problém klesajícího dolaru odstraňuje měnové zajištění certifikátu.
Bonus capped SG0KB4 - kopíruje uvedený index.Maturita 12.12.08.K zisku p.a. 21.81 % stačí,když index neklesne o více jako 34,6 %!!!!
Pro hráče SG0KB3 -maturita 12.12.08.Knock in 29,11%.Bonus p.a. 27.4%
Prosím nejen Myka,Lynxe,Pabla,aby tipy zhodnotili.Ale i ostatní,zejména odpůrci,ať Janka nenakoupí špatně!!Hlavně Radka,nějak se mnou nekomunikuje..oo))) | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Fri Jan 11, 2008 1:48 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- ... Amex gold bugs zohledňuje 15 těžkých vah akcií společností zabývajících se těžbou zlata. Jsou zde zohledněny pouze společnosti, které prodávají produkci na termínovém trhu maximálně 18 měsíců dopředu. Tím je zajištěna větší korelace z komoditou. Problém klesajícího dolaru odstraňuje měnové zajištění certifikátu. Bonus capped SG0KB4 - kopíruje uvedený index.Maturita 12.12.08.K zisku p.a. 21.81 % stačí,když index neklesne o více jako 34,6 %!!!! ...
Ahoj VM ! Myslím, že je to velmi dobrý tip ... necelý rok do maturity, přes 20 % potenciální zisk, ochrana přes 34 % se jeví jako dostatečná, zvláště pokud bude index dobře korelovat s komoditou - rok 2008 bude zdá se ve znamení inflace, takže pokles zlata o 34 % lze jen velmi stěží předpokládat ... měnové zajištění navíc jako třešnička na dortu = BUY ! Pablo | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Fri Jan 11, 2008 2:47 am | |
| - Pablo napsal:
- velkámedvědice napsal:
- ... Amex gold bugs zohledňuje 15 těžkých vah akcií společností zabývajících se těžbou zlata. Jsou zde zohledněny pouze společnosti, které prodávají produkci na termínovém trhu maximálně 18 měsíců dopředu. Tím je zajištěna větší korelace z komoditou. Problém klesajícího dolaru odstraňuje měnové zajištění certifikátu. Bonus capped SG0KB4 - kopíruje uvedený index.Maturita 12.12.08.K zisku p.a. 21.81 % stačí,když index neklesne o více jako 34,6 %!!!! ...
Ahoj VM !
Myslím, že je to velmi dobrý tip ... necelý rok do maturity, přes 20 % potenciální zisk, ochrana přes 34 % se jeví jako dostatečná, zvláště pokud bude index dobře korelovat s komoditou - rok 2008 bude zdá se ve znamení inflace, takže pokles zlata o 34 % lze jen velmi stěží předpokládat ... měnové zajištění navíc jako třešnička na dortu = BUY !
Pablo Ahoj Pablo :-) Jedna poznamka: (nechci znit jako bubak) ale srovnej si GOLD chart a HUI chart. Mensi produkce a vyssi naklady jasne favorizuji samotne zlato nad gold producers. Jinymi slovy, narust cen zlata bude (uz je) doprovazen mensim narustem cen jeho "dobyvatelu". Naopak, pokles zlata bude nasledovan mnohem silnejsim poklesem cen jeho dobyvatelu. 34% je hodne .... ale neni to neprustrelne ... PS: Po dnesnim proslovu toho silence z FEDu jsou ocekavani 50 bodu dolu skoro na 90%, vetsina toho ocekavani je uz zakomponovana (a rekl bych prekomponovana) do ceny zlata. Na techto cenach spise premyslim o shortu na vse, co se leskne. PS: Jsem zvedav, jak dlouho vydrzi byt dolar podhodnocen, tak jak je tomu ted. Mozna, az Ben na konci mesice udela svuj fatalni mistake, nastane obrat - osobne vidim prosincovych 50 bodu dolu jako jistotu ale hned potom, az prinesou Bernankemu cisla inflacniho ocekavani, tak se mu nezpoti jenom ta leskla koule. :-) | |
|
| |
janula Investor
Poeet p?íspivku : 91 Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: pre VM Fri Jan 11, 2008 11:53 am | |
| Chystáš-li se nakupovat,zde jsou dva typy do deště i do slunce...
Bonus capped SG0KB4 - kopíruje uvedený index.Maturita 12.12.08.K zisku p.a. 21.81 % stačí,když index neklesne o více jako 34,6 %!!!!
ďakujem VM za tip, zaevidujem si to do buducna, lebo teraz sa moje 20% zisky vyparili ako sneh pod slnkom:-) snad sa to polepsi a ptom bude aj na toto. | |
|
| |
jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Sat Jan 12, 2008 1:39 am | |
| Ahoj Jani, ty si mala aspon zisky, ale mne uz aj Buffet preraba - skoro sa bojim aby mi ta 50 percentna bariera stacila... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Sat Jan 12, 2008 2:19 am | |
| Ahoj Jopo 66!!
Tak promiň...oo))) | |
|
| |
jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Sat Jan 12, 2008 4:10 am | |
| To VM..
Aj ked si to myslel viac menej zo srandy, nemas sa mi za co omluvat. Certa na Buffeta som chcel uz kupit davno, ale hold mam blby timing. Naozaj by som bol na tomto fore nerad, aby si hockto (a ty uz vobec nie) bral moje prispevky ako staznost za "zlu radu". V konecnom dosledku pri rozhodovani o investicii a jej spravnom nacasovani musime niest VZDY len vlastnu zodpovednost. Preto ak niektore moje "zufale" vety naznacuju nieco ine - nieje tomu tak. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Sat Jan 12, 2008 4:19 am | |
| Ahoj Jopo!
To byla legrace.Já zrovna přemýšlím o dalším dokupu,prosil jsem vykladače grafů,ať se mrknou na technické parametry..Je to doluhodobá investice,z investorského hlediska záleží z 20% na taimingu a z 80 na diversifikaci.Být tebou tak si nechám nachystán kesch k dokupu,kdyby dál docházelo k výklesu.Po zprůměrování se nemáš čeho bát.Ten předchozí růst byl extrémní i po této ozdravné korekci udělal podklad za poslední rok zase přes dvacet procent.
Drž se "privatizátore" | |
|
| |
janula Investor
Poeet p?íspivku : 91 Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Sun Jan 13, 2008 7:42 pm | |
| ja mam tiez Buffeta, len s vacsou ochranou (tou cez 50%, to by snad mohlo stacit:-) a za tie rady, ktore ma k nemu priviedli vdaka, pretoze mna uz davnejsie zaujimal, ale netusila som, ze by bolo mozne to riesit cez certifikaty, takze napriek tomu, ze zisk uz nie je, nevadi, snad tak skoro nenatiahne stary pan perka:-) navrch ostava mi nadej, maju pripravenych dost penazi na nakup (sam Buffet hovori, ze najlepsie nakupy urobil pri takychto turbulentnych vztahoch) a rozsiruju svoj poistny system na zaruky dlhopisov (co, ak sa vie robit, asi bude teraz viac nez dostatocne)...neviete nahodou kedy budu ohlasovat zisky?? | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Sun Jan 13, 2008 8:08 pm | |
| - janula napsal:
- ja mam tiez Buffeta, len s vacsou ochranou (tou cez 50%, to by snad mohlo stacit:-) a za tie rady, ktore ma k nemu priviedli vdaka, pretoze mna uz davnejsie zaujimal, ale netusila som, ze by bolo mozne to riesit cez certifikaty, takze napriek tomu, ze zisk uz nie je, nevadi, snad tak skoro nenatiahne stary pan perka:-) navrch ostava mi nadej, maju pripravenych dost penazi na nakup (sam Buffet hovori, ze najlepsie nakupy urobil pri takychto turbulentnych vztahoch) a rozsiruju svoj poistny system na zaruky dlhopisov (co, ak sa vie robit, asi bude teraz viac nez dostatocne)...neviete nahodou kedy budu ohlasovat zisky??
Ahoj :-) K tomu bych ale dodal, ze nejvetsi penize WB vydelal, kdyz drzel cash dele nez ostatni a nakupoval, az uz nikdo jiny cash nemel. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Mon Jan 14, 2008 2:07 pm | |
| Ahoj Pablo!
Kupuji SGOKB3!! | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Tue Jan 15, 2008 2:59 am | |
- Ahoj Pablo! Kupuji SGOKB3!!
Ahoj VM ! Ani přes Tvůj dnešní polední "emergency call" (díky) stran nákupu SG0KB3 se mi dnes nepodařilo Amex Gold Bugs koupit ... měl jsem tak zatraceně málo času, že jsem se prakticky za celý den nedostal v klidu k počítači (:o(( ... uvidíme, jaká bude cena v dalších dnech, podle dnešního vývoje zlata a US indexů bude zítra nejspíše opět o něco výše ... možná proto s nákupem chvíli vyčkám, období volatility nekončí a šance se jistě bude brzy opakovat ... Pablo | |
|
| |
Pablo Investor
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Thu Jan 17, 2008 12:41 am | |
- Ahoj Pablo! Kupuji SGOKB3!!
Ahoj VM ! Jak jsem Ti již promptně hlásil via SMS do hospody (:o)) - SG0KB3 je již součástí i mého portfolia ... Pablo | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Mon Mar 31, 2008 7:13 pm | |
| Ahoj Pablo!!
Zdvojnásobil jsem pozici v SG0KB3 | |
|
| |
jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: Pro Janku zlatíčko do nepohody Tue Apr 01, 2008 7:38 pm | |
| cena SG0KB3 by snad mohla jít trochu k jihu když dnes zlato tak padalo. | |
|
| |
Sponsored content