Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Index DAX 30

Goto down 
+6
jannastas
Myk
inWestor
Radek
pepab
Piti
10 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3
AutorZpráva
baryk
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 12. 09. 08

Index DAX 30 - Stránka 3 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeThu Dec 16, 2010 6:09 pm

Joseff (Thu Dec 16, 2010 10:57 am) napsal:
Ahojte Baryku a spol.

Chystám si bonusy pro případ možného poklesu. Nějak se mi však u reversů nedaří spočítat nadhodnotu. Pomohl by mi s tím někdo? Štěstí přeje připraveným.

Potřebuji: revers bonus DAX, bariery-nad 7200, 7500, 8200. Splatnost alespoň 7 měsíců. VIP partner u BJ - poplatky
Děkuje: Joseff

Ahoj Josseff a všichni,
jo,DAX to je silný soupeř. Jeho zhodnocování překonává většinu ostatních indexů. Holt SRN je na tom líp než ostatní Evropa. Proto bych se vůbec nezabýval bariérou nižší než 8200. Která je nad hist.maximem,jestli se nepletu.Na tu je tady např GS21PN.
http://www.ariva.de/GS21PN
při DAX 7000 je ale NH 23,64%,ale jestli nevěříš na překonání hist. maxim....
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeThu Dec 16, 2010 6:35 pm

baryk (Thu 16 Dec - 16:09) napsal:
Joseff (Thu Dec 16, 2010 10:57 am) napsal:
Ahojte Baryku a spol.

Chystám si bonusy pro případ možného poklesu. Nějak se mi však u reversů nedaří spočítat nadhodnotu. Pomohl by mi s tím někdo? Štěstí přeje připraveným.

Potřebuji: revers bonus DAX, bariery-nad 7200, 7500, 8200. Splatnost alespoň 7 měsíců. VIP partner u BJ - poplatky
Ahoj Josseff a všichni,
jo,DAX to je silný soupeř. Jeho zhodnocování překonává většinu ostatních indexů. Holt SRN je na tom líp než ostatní Evropa. Proto bych se vůbec nezabýval bariérou nižší než 8200. Která je nad hist.maximem,jestli se nepletu.Na tu je tady např GS21PN.
http://www.ariva.de/GS21PN
při DAX 7000 je ale NH 23,64%,ale jestli nevěříš na překonání hist. maxim....
Ahoj, na těchto hodnotách jsem našel něco podobného: BN5WQQ

Nechci to na dlouho, nerad soupeřím s trendem. Jak jsem již psal dříve, s částí portfolia spekuluji. Momentálně nečekám větší pokles, stále jsme v trendu nahoru. Všechny ostatní pozice( mimo Telefoniky) držím. Beru to jako krátkodobý nákup ( může se však změnit v dlouhodobý) a částečné zajištění. Nyní je venku zima a tak mám čas se hrát a současně se učit.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeThu Dec 16, 2010 8:41 pm

inWestor napsal:
Já jsem před pár dna váhal nad Put Discount Optionsschein na DAX; CM6CW9, jenže to byl ještě nákup 4,39 €, teď je momentálně za 4,50 €. Splatnost 16.02.2011, pokud bude DAX pod 7400 vyplatí 5,00 €. S rally v lednu nepočítám, ale ke koupi jsem se ještě nerozhodnul.
Ahoj, díky za příspěvek. Tyto produkty však nedělám.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 12:22 pm

Ahojte
Joseff napsal:
Ahojte Baryku a spol.
Jestli to tak půjde dál, tak jej letos ani nebudu potřebovat.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 2:26 pm

Ahoj Joseffe,
Ty tomu věříš,že to poroste do nebe? Že bude historické maximum na DAXu příští rok překonáno? Já ne. Vzal jsem ten tvůj bariera 8400.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 2:32 pm

baryk napsal:
Ahoj Joseffe,
Ty tomu věříš,že to poroste do nebe? Že bude historické maximum na DAXu příští rok překonáno? Já ne. Vzal jsem ten tvůj bariera 8400.

Já osobně věřím, že maxima dosáhneme nebo se minimálně k němu přiblížíme. Smile Když se dívám do historie, tak se tomu vždy tak stalo.
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 6:05 pm

Ahojte
baryk napsal:
Ahoj Joseffe,
Já jej zatím nevzal, čekám na vhodnou příležitost.

Co se týče výhledu pro DAX na příští rok, tak z měsíčního pohledu dosažení hodnoty kolem 8000 nemusí být problém. Zajisté to tato hodnota bude dosti přitahovat. Jedině nějaký dosti velký problém by tomu zabránil. Osobně budu příští rok dávat této variantě alespoň 60%.

Uploaded with ImageShack.us
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 6:22 pm

No jo,ale 8400 není 8150,nebo kolik to maximum tenkrát bylo. Mám to zatím jen za 1%pf, plánuju dokup na cca 7120. Před lety jsem slušně vydělal na (ještě si to pamatuju) na DB1BQQ tam byla bariera 8300. Tak snad to příští rok taky vyjde.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 6:45 pm

Ahoj
baryk napsal:
No jo,ale 8400 není 8150,nebo kolik to maximum tenkrát bylo. Mám to zatím jen za 1%pf, plánuju dokup na cca 7120. Před lety jsem slušně vydělal na (ještě si to pamatuju) na DB1BQQ tam byla bariera 8300. Tak snad to příští rok taky vyjde.
Já se vyjadřoval k DAXU, ne k tomu bonusu. Myslím, že ta bariera by měla být bezpečná. Tomu napovídá i to, že jsem si jej vybral. Vypadá to, že bude vhodná doba k nákupu asi až v polovině ledna. Neber to však doslovně, jistě víš, že u akcií to může být během pár minut úplně jinak. Pracujeme jenom s pravděpodobností.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 7:17 pm

Ahoj Joseffe,
ano,je to pravděpodobné,pokud počítáš s lednovým efektem. Ale letos prakticky nebyl,jen pár dní,pak propad na DAXu cca 400 bodů. A v r. 2011 se s ním všude počítá,a víš jak to je...
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeTue Dec 21, 2010 7:25 pm

Já bych raději sečkal, jestli DAX doputuje k total high. Myslím, že je zybtečné skákat do shortu příliš brzo. Vzhledem k QE v USA a obdobným praktikám ECB můžeme klidně po dosažení TH pokračovat dále up. V tomhletom nestandardním prostředí je těžké něco predikovat, když je trh pokřivený.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeWed Jan 26, 2011 2:25 pm

Ahojte
Piti napsal:
Dobrý večer pánové, mohu se zdvořile zeptat, na základě jaké úvahy shortujete jak o život? Smile
Zdravím Tě Piti
Děkuji za příspěvek, i takové jsou potřeba.
Jen nevím na základě čeho usuzuješ, že "shortujeme jako o život". To, že chci mít připraven dobrý bonus pro případ potřeby, ještě přeci neznamená, že jej kupuji.
Osobně mám nakoupen DE000BN69AB9 za cenu 56,21 asi 5% portfolia. To snad není jako o život?
Jak jsem již dříve psal, v mém scénáři pro letošní rok mám zakalkulovanou možnost dosáhnout historických hodnot tj. u DAXU asi 8150. Proto považuji shortování za velice nebezpečné. Něco jiného je krátkodobá spekulace, zatím však žádné prodejní signály na DAXU nejsou, je jenom překoupený, blízko FIBA, což je málo k obchodu jako takovému.
Můj DE000BN69AB9 má proražení barieri 8400, tyto hodnoty letos nepředpokládám. Slouží mi tedy hlavně k zajištění, částečně k výdělku. I kdyby DAX do konce roku přidal k 8150 což je asi 15%, můj bonus je roční p.a. asi 20%, tedy ztráta žádná, možnost výdělku zůstává. Naopak mi částečně vyrovnává mé krátkodobé výkyvy v portfoliu, na což jsem si dodnes nějak nezvykl. Výkyvy v desítkách tisíc denně mne stále mnohdy nenechávají klidným. Barykovy jsi napsal proč nyní, protože jsme u Fiba a překoupeni ( 5% portf.). Předpokládám, že i když bude FIBO proraženo, tak se DAX bude u této hodnoty nějakou dobu pohybovat, nebo se k ní časem vrátí. Také proto, že nikdy není nic jisté.

Zajímalo by mne Piti, co si o tom myslíš?

Baryku: DE000BN69AB9 se mi také zcela nelíbí, lepší se mi však na hodnotách u 8400 nepodařilo najít?

Přeji hezký den.

Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeWed Jan 26, 2011 4:30 pm

Zdravím Joseff,

chtěl jse pouze provokativním způsobem nabourat myšlenkové pochody těch, kteří uvažují o otevírání short pozic, protože už delší dobu čtu o otevírání shortů a indexy nám mezitím pěkně rostou.

Samozřejmě vždy záleží na celkové koncepci portfola daného investora, pokud chceš mít tento reverse bonus jako strategickou pojistku, dalo by se možná uvažovat o lepším instrumentu. Pokud ti ale rizikově-výnosový profil tohoto instrumentu vyhovuje, tak je tento papír dle mého mínění v pořádku, bariéra 8400 b. by měla odolat nebo pro krátkodobou spekulaci jak píšeš také není problém tento reverse bonus použít. Otázka je, co udělá změna volatility u tohoto konzervativního papíru při otočení trhu. U opčních spreadů, které jsem totiž obchodoval se mi je v některých případech nevyplatilo je používat na spekulaci "malých" pohybů DAXu.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeWed Jan 26, 2011 7:57 pm

Joseff napsal:
Ahojte
Piti napsal:
Dobrý večer pánové, mohu se zdvořile zeptat, na základě jaké úvahy shortujete jak o život? Smile
Zdravím Tě Piti
Děkuji za příspěvek, i takové jsou potřeba.
Jen nevím na základě čeho usuzuješ, že "shortujeme jako o život". To, že chci mít připraven dobrý bonus pro případ potřeby, ještě přeci neznamená, že jej kupuji.
Osobně mám nakoupen DE000BN69AB9 za cenu 56,21 asi 5% portfolia. To snad není jako o život?
Jak jsem již dříve psal, v mém scénáři pro letošní rok mám zakalkulovanou možnost dosáhnout historických hodnot tj. u DAXU asi 8150. Proto považuji shortování za velice nebezpečné. Něco jiného je krátkodobá spekulace, zatím však žádné prodejní signály na DAXU nejsou, je jenom překoupený, blízko FIBA, což je málo k obchodu jako takovému.
Můj DE000BN69AB9 má proražení barieri 8400, tyto hodnoty letos nepředpokládám. Slouží mi tedy hlavně k zajištění, částečně k výdělku. I kdyby DAX do konce roku přidal k 8150 což je asi 15%, můj bonus je roční p.a. asi 20%, tedy ztráta žádná, možnost výdělku zůstává. Naopak mi částečně vyrovnává mé krátkodobé výkyvy v portfoliu, na což jsem si dodnes nějak nezvykl. Výkyvy v desítkách tisíc denně mne stále mnohdy nenechávají klidným. Barykovy jsi napsal proč nyní, protože jsme u Fiba a překoupeni ( 5% portf.). Předpokládám, že i když bude FIBO proraženo, tak se DAX bude u této hodnoty nějakou dobu pohybovat, nebo se k ní časem vrátí. Také proto, že nikdy není nic jisté.

Zajímalo by mne Piti, co si o tom myslíš?

Baryku: DE000BN69AB9 se mi také zcela nelíbí, lepší se mi však na hodnotách u 8400 nepodařilo najít?

Přeji hezký den.

Joseff,ahoj já na barieře 8400 hraju radši BN5WQQ kvůli dřívější splatnosti. 8400 přes rok může podle mě být.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

PříspěvekPředmět: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeWed Jan 26, 2011 8:29 pm

baryk napsal:
Joseff,ahoj já na barieře 8400 hraju radši BN5WQQ kvůli dřívější splatnosti. 8400 přes rok může podle mě být.
Ahoj. Ať počítám, jak počítám, vychází mi tam nadhodnota 26%. Já vím, že jsem s ním přišel já. Pak jsem však kvůli nadhodnotě vzal delší splatnost. Budeme muset asi ještě hledat?
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: SHORT DAX   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeThu Jan 27, 2011 11:44 pm

Ten Barykův reverse capped bonus certifiká CM63J8 se mě nelíbí. Přijde mi to jako ryzí gamling s poměrem cca 20:1. Považují za lepší 4x cílit na zisk cca 10 % za období 6 až 8 měsíců s dobrou pravděpodobností.

Já jsem dnes uvažoval o discount warrantu CM6CY4 při kurzu 4,28 € splatnost 15.06.2011 ( výplata 5,00 € = zisk cca 16,8 % pokud DAX bude pod 7700 ) nebo o discount warrantu CM6D02 při kurzu 4,32 € splatnost 14.09.2011 ( výplata 5,00 € = zisk cca 15,7 % pokud DAX bude pod 8000 ). Říkám si, že obě hranice by neměly tak rychle padnout, ten růst by neměl být pořád tak rychlý.

Možná bude ale lepší volba BN5WQQ. Diskutovaný BN69AB s ohledem na expiraci 15.06.2012 už mě přijde riskantnější.

Naposledy upravil inWestor dne Mon Jan 31, 2011 2:04 am, celkově upraveno 2 krát
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitimeFri Jan 28, 2011 7:01 am

Zdravím inWestore,

myslím, že vybrané discount warranty jsou zajímavé, já jsem se ale u těchto instrumentů zaměřoval na dlouhé expirace z důvodu možnosti opravných obchodů - rolování na vyšší hodnoty Strike-Cap při přesunu na bližší expiraci.

Protože do total high chybí cca 15%, může se klidně stát, že nastane pouze nějaká menší korekce a DAX bude pokračovat mírným tempem up. V tom případě už by si byl nucen uzavřít obchod se ztrátou.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Index DAX 30   Index DAX 30 - Stránka 3 Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Index DAX 30
Strana 3 z 3Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» AEX index pod 500?

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru