Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index

Goto down 
5 posters
AutorZpráva
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Empty
PříspěvekPředmět: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 12:04 am

Počátkem září jsem zvažoval nákup open end indexového certifikátu zaměřeného na východoevropské nemovitosti NL0000161495 / WKN ABN3X8. Myslím, že prvotní upozornění pochází od velkemedvedice, už opravdu nevím. Od června slušně vyklesal z ceny cca 13 EUR, dne 05.09.2007 cena 10,45 EUR, dnes cena 8,65 EUR, v indexu zastoupeny firmy angažované převážně v komerčních nemovitostech ve východní Evropě. Netvrdím, že toto odvětví čeká nějaký výrazný boom, ale měl by to být byznys aspoň stejně dobrý jako v západní části Evropy. Můžete někdo komentovat tuto investiční příležitost?
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeThu Nov 15, 2007 12:18 am

No já jsem taky dříve o něm uvažoval, ale když jsem se podíval na složení indexu a tedy o jaké společnosti se jedná, tak jsem dal od něj ruce pryč. Myslel jsem že v indexu jsou zastoupeny převážně firmy z východní Evropy, ale to jsem se mýlil Podívej se sám, prospekt je zde: http://www.abnamrozertifikate.de/MediaLibrary/Document/PDF/ProductDocuments/NL0000161495/NL0000161495_DE_Factsheet_Eastern_Europe_Top_20_Property.pdf
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeFri Nov 30, 2007 11:54 pm

Ahoj!!Piti,myslím,že InWestor má pravdu..Není důležitá adresa majitele,ale místo,kde se generuje zisk.A tím Východní Evropa je.Oranžoví vyrobili ,/ZJ 6/06/, ve spolupráci s poskytovatelem indexů,společností Global Prosperty Research /GPR/ vlastní Eastern Europe top 20 property index ,který je podkladovým aktivem pro certifikát.Ze všech globálně dostupných REITs a nemovitostních společností se vyberou majitelé východoevropských nemovitostí.Podle kritéria volně obchodovatelné tržní kapitalizace má přístup do indexu dvacet největších společností,přičemž se zároveň prověřuje,jak velký podíl v jejich nemovitostním portfoliu je obsažen právě ve Východní Evropě.Díky multiplikátoru to má vliv na jejich váhové zastoupení v indexu.Společnosti z Rakouska mají v indexu poloviční zastoupení přičemž sám Meiln european land tvoří pětinu.Do hodnoty ceritfikátu se započítává 75% dividend,manažerskýpoplatek činí 1,25% p.a.Vzhledem k čtvrtletnímu prověřování pozic v certifikátu je poplatek ospravedlnitelný.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeSat Dec 01, 2007 1:39 am

citace :
Není důležitá adresa majitele,ale místo,kde se generuje zisk.

Ano, s tím rozhodně souhlasím. Pouze jsem se domníval, že když se jedná o společnosti, které mají problémy díky hypoteční krizi, že to nebude dobrá investice. Je to jako, kdybych prodělával obchodováním na jednom trhu a druhý trh mi svými zisky pouze snižoval celkové ztráty. Možná se mýlím, ale takto jsem uvažoval.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeSat Dec 01, 2007 2:01 am

Ale ony mají problémy s hypoteční krizí jen přeneseně ,ze sentimentu.Fundament je relativně zdravý,velký pád východoevropských společností dlouhodobě nelze moc předpokládat.Když trhy krvácí,tak se nakupuje dobře.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeMon Dec 17, 2007 10:16 pm

Nyní je aktuální nákupní cena 8,53 EUR, pokles hodnoty za 1 rok -30%, High bylo 14,28 EUR (od High pokles o 60%). Z tohoto pohledu vypadá nákup dost atraktivně, ale když vezmu v potaz sentiment, tak nevím, nevím. Je to ale dost lákavé.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Eastern Europe Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeMon Dec 17, 2007 11:54 pm

O některých společnostech tvořících Eastern Europe Top 20 Property Index se zmiňuje článek v časopise Euro č. 48 ze dne 28.11.2007. Žádná fundovaná analýza, ale dost varující, abych se do koupě nehrnul. Např. zmínka, že Meinl European Land údajně poskytl v srpnu akcionářům zkreslené informace. Myslím, že při oceňování nemovitostí v portfoliu a jejich příštích výnosů je nekonečný prostor pro kreativitu ( myslím pro teritorium východní Evropy ). To se mi zdá nebezpečnější než sentiment, protože jak dlouho může trvat sentiment? Klesne-li cena NL0000161495 pod 8,00 EUR, tak do toho možná, v rámci diverzifikace portfólia půjdu.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Eastern Europe Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeWed Jan 16, 2008 11:27 pm

Oznamuji poměrně nedobrovolný nákup ABN3X8. Původní nákupní příkaz s limitní cenou jsem upravil z 8,00 EUR, na 7,75 EUR a včera pod dojmem, že ho vlastně koupit nechci, znovu změnil příkaz na nereálný limit 7,45 EUR. A ono to stačilo, tak abych teď držel a držel.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeWed Jan 16, 2008 11:55 pm

inWestor napsal:
Oznamuji poměrně nedobrovolný nákup ABN3X8. Původní nákupní příkaz s limitní cenou jsem upravil z 8,00 EUR, na 7,75 EUR a včera pod dojmem, že ho vlastně koupit nechci, znovu změnil příkaz na nereálný limit 7,45 EUR. A ono to stačilo, tak abych teď držel a držel.

Ahoj !

Myslím si, že navzdory poněkud patetickému tónu Tvého příspěvku, jsi nenakoupil vůbec špatně ... Při pohledu na graf klesl tento certifikát od léta 2007 skoro o 50 % - důvodem poklesu není špatný fundament společností zahrnutých v indexu, ale především negativní sentiment v celém realitním a stavebním sektoru způsobený americkou hypoteční krizí a následným propadem housing segmentu ... Musíš se zřejmě připravit na běh na delší trať, ale jsem přesvědčen, že na jejím konci budeš štědře odměněn (:o)) - je to obdoba, jako bys dnes koupil silně vyklesané Orco ... Já mám ABN3X8 také v portfoliu - nebudu raději uvádět za jakou cenu (:o)) - a při známkách obratu v segmentu plánuji naředit ... Třeba Ti k tomu řekne svůj názor i VM, který je myslím rovněž v pozici ...

Pablo
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

PříspěvekPředmět: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeThu Jan 17, 2008 12:24 am

inWestor napsal:
Ahoj
Já bych to tak černě také neviděl, dnes šel housing sector v US nahoru +3,94. Signály TA jsou nakloněny cestě nahoru, zatím však nebyly potvrzeny. Jestli nemáš v portfoliu moc nem. akcií tak je to ještě lepší. Zítra se budeš asi usmívat, takže přeji dobrou noc.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeFri Jan 18, 2008 1:35 pm

Ahoj Inwestore,Pablo a ostatní.Ano jsem v této pozici,i když přiznám,že krvácím.Dočasně.Za pár let si to vynahradím..oo))
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 3:00 pm

Tak jak to pánové vidíte s tímto certifikátem? Má cenu ho kupovat? V průběhu tohoto roku se již cena nedostala pod lednové low, aktuální nákupní cena je 7,84 EUR. Uvažuji o něm, ale nevím, nevím, zda do toho jít.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: ABN3X8   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitimeThu Jun 19, 2008 4:21 pm

Piti napsal:
Tak jak to pánové vidíte s tímto certifikátem? Má cenu ho kupovat? V průběhu tohoto roku se již cena nedostala pod lednové low, aktuální nákupní cena je 7,84 EUR. Uvažuji o něm, ale nevím, nevím, zda do toho jít.

Vzhledem k tomu, že se jedná o certifikát bez páky, domnívám se, že ORCO za dnešní ceny 940 až 950 CZK nabízí větší potenciál zhodnocení. Nebo se ně změnilo ve fundamentu ORCA, resp. v náhledu na fundament?
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index   Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Certifikát - Osteuropa Top 20 Property Index
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» SG2NVF ImmoBubble
» certifikat na Polsko

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: