|
| SG2NVF ImmoBubble | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Austrian Investor
Poeet p?íspivku : 105 Localisation : Jižní Morava Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: SG2NVF ImmoBubble Fri Oct 19, 2007 1:44 am | |
| Ahojte :-) Začátkem června na Patrii psal Velký medvěd o certifikátu SG2VNF zaměřeného na výkonnost realitního trhu Japonska a USA. Certifikát je popsán v Zertifikate Journal 12/07 a tak budu parametry citovat "Pokud bude mít v první rozhodný den „TSE REIT“-index lepší performanci než jeho americký protějšek, obdržíte pak výplatu 120,00 EUR za certifikát. ... V případě, že se tohoto cíle nedosáhne v prvním období, mají investoři šanci na předčasnou výplatu v dalších třech rozhodných dnech. Přičemž bonus klesá s každou periodou o 5,00 EUR. Jestliže ale nepřekoná japonský index americký barometr ani po čtyřech le-tech, zasáhne dodatečný bezpečnostní mechanismus: Pokud není underperformance větší než 25 procent, bu-de certifikát splacen za 100 procent. Jenom pokud klesne TSE o více než 25 procent, obdrží investoři při splatnosti rozdíl performancí v poměru „jedna k jedné“." Rozhodné dny jsou 02/09/08; 01/09/09; 01/09/10; 30/08/11. Performance se hodnotí vzhledem ke dni emise 8. 6. 2007. Data o vývoji indexů můžete najít zde - DJ http://www.djindexes.com/mdsidx/downloads/xlspages/tmi/usa/tmiusrealestate_FullHist.xls a REIT Index http://www.tse.or.jp/english/market/topix/data/data_e.xls. Dnes se tento certifikát prodává přibližně 20% pod úpisní hodnotou za 79 EUR, což mi přijde docela lákavé a uvažuji, že bych do něj investoval. O americkém realitním trhu se toho píše poměrně dost, ale japonský je pro mě španělská vesnice :-)). Chtěl bych se proto zeptat, jak hodnotíte situaci na japonském trhu, popř. jak hodnotíte tento certifikát. Přidávám také grafy. DJ - sleduje se od 1992, ale pro přehled o vývoji myslím, dostačuje od 2000. REIT - sleduje se až od 2003. Jak se zdá, tak SG při emisi trefila téměř vrchol, což jestli plánovali, tak klobouk dolů :-) A tu vzájemné srovnání, procentní vývoj ode dne emise 8.6. 2007. Nearchivuji si diskusi Patrie, ale vzpomínám si, že tam pár poznámek k tomuto titulu bylo. Jestli někdo máte zálohu, prosím přikopírujte ji zde. Díky a hezký den :-)
Naposledy upravil dne Fri Oct 19, 2007 2:00 pm, celkově upraveno 1 krát | |
| | | lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: SG2NVF ImmoBubble Fri Oct 19, 2007 2:17 am | |
| Ahoj Austriane,
moc Ti nepomohu, ale presto neco ohledne real estate v Japonsku vim.
Rezidencni vystavba tvori asi 3% jejich ekonomiky. V dobe velmi nedavne, japonske urady uvedly v platnost nove schvalovaci normy, ktere jsou velmi komplikovane a schvalovani novych projektu se enormne prodlouzilo. Toto bude zrejme mit znatelny (negativni) efekt na jejich stavebnictvi, ktere je uz tak docela v krizi. V srpnu stavby novych domu spadly (oproti minulemu roku) o 43% a momentalne jsou na 40-ti letem minimu. Jak velky to bude mit dopad? Macquarie Bank Ltd. snizila (kvuli tem novym normam) svuj HDP 2007 rustovy odhad pro Japonsko z 2.5% na 1.9% a Credit Suisse dokonce z 2.9% na 1.7%. Takze cely tento sektor pujde do pr....e.
Docela tezka volba ....
:-) | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: SG2NVF ImmoBubble Fri Oct 19, 2007 11:07 am | |
| Ahoj, máš určitě na mysli SG2NVF (SG2VNF bude asi překlep) - U.S. Immobubble Express 20 % Certifikát II ... já ho mám již nějaký čas ve svém portfoliu právě na doporučení VM a ZJ - kupoval jsem ho rovněž pod upisovací hodnotou za nějakých 94 euro, nynější ceny se mi proto jeví jako velmi zajímavé, takže uvažuji o naředění ... Pokud vím, má ho ve svém dlouhodobém portfoliu i VM ... 120 euro je lákavý bonus, při dnešních cenách by to dělalo cca 50 % zisk ... Jak psal výše Argentina, japonské stavebnictví na tom není nijak zvlášť růžově, ale osobně se domnívám, že americký housing segment na tom bude do konce roku a během roku 2008 ještě hůře - a u tohoto express certifikátu jde jen o to, aby Japonsko dopadlo lépe než Amerika, nezáleží na tom, jestli budou realitní indexy klesat, stoupat či stagnovat ... Je to samozřejmě spekulativní investice, ale jeví se mi jako nadějná ... Pablo. | |
| | | Austrian Investor
Poeet p?íspivku : 105 Localisation : Jižní Morava Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: SG2NVF Fri Oct 19, 2007 2:13 pm | |
| Díky za informace a názory a v tom WKN to byl překlep. Opravil jsem to aspoň v názvu. Dnes zase o trochu klesl (78,38) plus posílila koruna, takže atraktivita se zase zvýšila. Jeste zkusím nějaké výhledy ohledně Japonska pohledat. | |
| | | janula Investor
Poeet p?íspivku : 91 Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: otazka na certifikat Fri Oct 19, 2007 7:57 pm | |
| ja sa len chcem spytat, pocita sa pokles v absolutnych hodnotach alebo v prepocte na Euro?? t.j. hodnota DJ REITS sa prepocita na euro a takisto hodnota Tokyo Reit?? alebo sa vezme hodnota relativna, teda porovna sa pokles v % extra u jedneho a u druheho indexu a to sa porvna....lebo som to nenasla nikde v podmienkach podefinovane | |
| | | Austrian Investor
| Předmět: Re: SG2NVF ImmoBubble Fri Oct 19, 2007 9:08 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: SG2NVF ImmoBubble | |
| |
| | | | SG2NVF ImmoBubble | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |