| Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Thu Oct 25, 2007 2:26 am | |
| Dnesni obrat indexu z cervenych propadlist byl zpusoben zejmena nicim nepodlozenou suskandou, ze FED se brzy chysta snizit diskontni sazby. Debilita trhu zrejme nezna mezi a zoufale pokusy investoru najit cokoliv pozitivniho na cemkoliv a kdekoliv uz jsou davno mimo sferu sebenalhavani v prostoru, ktery neumim nazvat jinak nez "desperation". Momentalni volatilita obchodovani (a to predevsim intraday) nemuze skoncit jinak, nez prudkym posunem tim ci onim smerem. Pokud FED ty ci ony sazby snizi, tak zrejme uvidime posledni bull run na hodne dlouhou dobu. Popravde receno, uz opravdu zacinam byt unaven tou nesmyslnou hrou na "eyes wide shut and let's hope for the best". Taky nechapu, proc by se trhy mely tak urputne radovat, pokud by FED tu doskontni sazbu snizil, protoze to by ukazovalo na opetne vyschnuti likvidity kreditniho financovani - a to pry uz melo byt za nami PS: Dle pruzkumu Bloomberg a Los Angeles Times 65% Americanu je presvedceno, ze USA zazije v pristim roce recesi. :-) | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Thu Oct 25, 2007 4:04 pm | |
| Durable orders - 1.7% namisto predpokladanych + 1.5% a nove zadosti v nezamestnanosti vyssi o 11.000 nez predpokladano (spolu s vysokym cislem z minuleho tydne), ktere indikuji slaby labour market, nahravaji dalsimu snizeni FED fund rate (ne diskontni sazby) pristi tyden. Za zminku dale stoji varovani W. Buffetta, ze subprime problemy budou odeznivat nejmene dalsi dva roky, J. Rogers prodal vsechna sva invetsicni aktiva denominovana v USD a kompletne opousti tento trh, predni stavebni spolecnosti varuji, ze to nejhorsi ve stavebnictvi teprve prijde - you get the picture, right?
:-) | |
|
| |
lemming Investor
Poeet p?íspivku : 221 Registration date : 14. 10. 07
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Thu Oct 25, 2007 4:26 pm | |
| Koukam by to chtelo spis zalozit nejake tema "Kam kraci americka ekonomika" a sjednotit pod nej vsechny ty diskuse o rate cutech, takhle se bavime v nekolika vlaknech o tomtez ;-) V tom predchozim byl dneska pekny odkaz na clanek MSN money | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Thu Oct 25, 2007 5:18 pm | |
| - lemming napsal:
- Koukam by to chtelo spis zalozit nejake tema "Kam kraci americka ekonomika" a sjednotit pod nej vsechny ty diskuse o rate cutech, takhle se bavime v nekolika vlaknech o tomtez
Asi ano PS: Prodeje novych domu - "annualized rate" 770K pod odhady analytiku (odhad 775k), ale vzhledem k prudke revizi srpnovych odhadu zari ukazuje 4.8%. Mne opravdu zacina silne znervoznovat, jak oni to tam vse pocitaji a statisticky zpracovavaji. K tomu nemam vubec duveru a ty jejich pozdni revize jsou nanejvyse podivne. Samozrejme, trhy si vybraly tu informaci o 4.8% narustu a ne tu o celkovem poklesu | |
|
| |
DendaZ Investor
Poeet p?íspivku : 18 Registration date : 10. 09. 07
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Fri Oct 26, 2007 6:12 pm | |
| - lynxsharpeye napsal:
- Mne opravdu zacina silne znervoznovat, jak oni to tam vse pocitaji a statisticky zpracovavaji. K tomu nemam vubec duveru a ty jejich pozdni revize jsou nanejvyse podivne.
Ahoj kluci, tak to mne právě včera napadlo, když vyšly "výsledky ropy"... Pokud vezmu v úvahu, že je dnes v rámci technologií vše navzájem pomocí iternetu a satelitů "propojeno", tak mi to ovlivňování a manipulace s trhem vychází jako velmi pravděpodobné, protože kde si vlastně mohu ověřit, že uveřejňovaný odhad versus konečný výsledek jsou skutečně reálně podložená čísla??? Jak je pak jednoduché vyvolat psychologii davu a například právě zvýšit onu cenu ropy? Je skutečně reálný takový pohyb v ekonomické, výrobní a soukromé sféře, aby z týdne na týden se výsledné zásoby tak moc lišily??? A ještě jedna otázka... Jak vlastně probíhá ono vyhodnocování údajů, pokud vezmu v úvahu, že daný údaj je uveřejněný v jednom okamžiku, ale napřed se musí ta data někde posbírat, ne? A to vše je natolik utajeno? Nevěřím... Jo, a pak ať mi někdo vykládá, že nežijeme ve světě iluzí... | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Fri Oct 26, 2007 6:50 pm | |
| Ahoj Dendo :-) J. Rogers tvrdi, ze zpusob, jakym FED pocita inflaci je silne zavadejici tim, jake je slozeni "kosiku" a vahou jednotlivych regionu (statu), ktere zasilaji informace centralnimu FEDu. On vlastne otevrene tvrdi, ze FED umyslne zkresluje realitu. (Jestli je tomu opravdu tak, to nevim, ale Rogers neni sam mezi investory a ekonomy, kteri maji k soucasnemu zpusobu kalkulace silne vyhrady - a skoro kazdy American, se kterym mluvim, veri, ze jim FED i vlada lze, hihi). Co se tyce dat z trhu prace - to je naproste diletanstvi: spatna komunikace, pochybny statisticky model, nedostatecne vzorky - toto je vseobecne zname (a prokazane nekolika studiemi renomovanych financnich instituci). Spousta statistik neni spravne vysvetlena - e.g. - jasa-li Paulson nad 1% prirustkem CAPEXu v minulem mesici, tak po odecteni inflace a kurzoveho vlivu vychazi CAPEX narust (jeho real purchasing power) nizsi nez v mesici predchozim. Co se tyce zasob ropy, tak tam je monitorovani uplne katastrofalni. To je ale dano silnou fragmentaci tohoto trhu v USA a spatnou komunikacni koordinaci (ta by ale byla slozita pri rozloze USA pro kazdou vladu). Ty zasoby jsou opravdu volatilni, takze zde bych nebyl "suspicious". Navic ted doslo k silnejsimu propadu importu, cim se vysvetluje nynejsi pokles zasob. V kazdem pripade, na to, ze USA je nejvetsi a nejvyspelejsi ekonomikou sveta, tak v ohledu sberu, zpracovani a vysvetlovani dat jsou opravdu hodne pozadu. | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Pozdrav od VM Fri Oct 26, 2007 11:56 pm | |
| Zdravím všechny a předem se omlouvám za příspěvek zcela mimo téma, ale nevěděl jsem, kam to napsat, aby si toho co nejvíce lidí všimlo ... Ozval se mi po delší odmlce na mail Velká medvědice - mám vás všechny pozdravovat a vzkázat, že i když ve své mailové schránce vidí všechnu došlou poštu, nemůže si ji přečíst, natož na ni zatím reagovat ... Doufejme, že se problémy s jeho připojením rychle vyřeší a že bude VM opět brzy mezi námi ... Pablo | |
|
| |
lynxsharpeye Moderator
| |
| |
jopo66 Investor
Poeet p?íspivku : 288 Localisation : Piešťany Registration date : 24. 08. 07
| Předmět: FED - rates Wed Oct 31, 2007 3:32 pm | |
| Podla toho kalendara co tu mame je dnes : Oct 31 14:15 FOMC policy statement. Som po tej zmene casu nejaky zmateny, ale posun je teraz len tusim 5 hodin, cize to bude o 19:15 nasho casu - počítam spravne? | |
|
| |
Austrian Investor
Poeet p?íspivku : 105 Localisation : Jižní Morava Registration date : 20. 09. 07
| Předmět: Časová pásma Wed Oct 31, 2007 6:10 pm | |
| - jopo66 napsal:
- Podla toho kalendara co tu mame je dnes : Oct 31 14:15 FOMC policy statement. Som po tej zmene casu nejaky zmateny, ale posun je teraz len tusim 5 hodin, cize to bude o 19:15 nasho casu - počítam spravne?
Ahoj Jopo, mě tím dnes docela znejistil kalendář na Patrii, mají jej neupravený po změně času. Máš pravdu, mělo by to být v 19:15. Forex kalendář je fakt výborný, když klikneš nahoře na hodiny, můžeš si zobrazovaný čas změnit podle našeho časového pásma. | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: A je to tu... Wed Oct 31, 2007 9:25 pm | |
| Takze dali dole stvrt bodu - zda sa, ze bykom je to ale malo.. Indexy hned zacali prudko oslabovat... | |
|
| |
jopo66 Investor
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Wed Oct 31, 2007 10:59 pm | |
| - jopo66 napsal:
- Takze dali dole stvrt bodu - zda sa, ze bykom je to ale malo.. Indexy hned zacali prudko oslabovat...
aby sa zasa mohli rozbehnut hore :-) ... inak je tam dnes zaujimavy 6 percentny pokles CETV v USA... | |
|
| |
DendaZ Investor
| Předmět: Diskontní sazba... Thu Nov 01, 2007 11:01 am | |
| Bylo neuvěřitelné, jak svět čekal v těch 19.15 na data... Nedostupný byl Bloomberg, Forex kalendář, kde se jim nakonec povedla pěkná bota, protože měli uvedenou stávající sazbu 4.75, předpokládanou 4,5 a ve finále tam pověsil pěkně červený výsledek 4.25 !!! Zajímalo by mne kolik lidí to v tom okamžiku pěkně zmátlo . Sám jsem si to hned ověřoval... Ale dnes ráno je tam již správný údaj. Jo, všude pracují jenom lidé... | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Thu Nov 01, 2007 3:33 pm | |
| - DendaZ napsal:
- Bylo neuvěřitelné, jak svět čekal v těch 19.15 na data...
Ahoj Dendo, podobně jako zbytek světa - také já jsem chtěl včera on-line čekat na data ... nicméně okolo 18,30 jsem šel uspávat dcerku a samozřejmě jsem usnul taky ... Probudil jsem se asi 10 minut po datech, která však dopadla dle mého očekávání, takže jsem vlastně ani nic neprošvihnul Stran ropy - vzhledem ke snížení sazeb + vcelku příznivá poslední US makrodata + překvapivý výrazný pokles US zásob ropy + slabý dolar + blížící se zima = cesta ke 100 dolarům za barel by mohla být otevřená ... Spekuluji i v oblasti zemního plynu - poslední dny roste ruku v ruce s ropou, za asi týden se očekává výraznější ochlazení na východním pobřeží a středozápadě USA, i rekordně drahá ropa by mohla vést ke zvýšené poptávce po natural gasu ... zatím jsem cca 25 % v plusu, ale zatím se prodat nechystám ... Hodně štěstí nejen v obchodování Ti přeje Pablo. | |
|
| |
DendaZ Investor
| Předmět: Uvidíme... Thu Nov 01, 2007 4:04 pm | |
| Ahoj Pablo, od rána lze zatím pozorovat, že trhu se snížení o oněch ,25 bodu vůbec nelíbí. Jsem moc zvědavý co bude dnes v USA... Každopádně DAX je rudý až za ušima. Přitom se mi dnešní uveřejněná data nezdají až tak špatná... Alespoň s tím trhem koriguje i ropa, kterou bych rád viděl brzy zpátky někde na 85 USD... Již k vůli mému KO... Díky za podporu... PS. Co je s VM ??? | |
|
| |
Pablo Investor
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? Thu Nov 01, 2007 5:54 pm | |
| - DendaZ napsal:
- PS. Co je s VM ???
VM má nyní 2 zásadní problémy - 1) počítač - nedaří se mu již asi 14 dní připojit se na toto fórum, proto se odmlčel - nemůže číst ani soukromé zprávy natož na ně reagovat, 2) zdraví - bolí jej zuby a skoro každý den tráví čas místo obchodováním v zubařském křesle ... Nyní se mi několik dní neozval ... přesto doufám, že mu je již lépe a brzy se mezi nás v plné síle vrátí ... Pablo. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? | |
| |
|
| |
| Snizeni diskontni sazby na obzoru? No a co? | |
|