Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Investovanie v CZK alebo EUR?

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

Investovanie v CZK alebo EUR? Empty
PříspěvekPředmět: Investovanie v CZK alebo EUR?   Investovanie v CZK alebo EUR? Icon_minitimeMon Oct 15, 2007 1:24 am

Rád by som poznal váš názor na problematiku investícií na obdobie niekoľkých rokov v súvislosti z prechodom CZK na EUR. Konkrétne mám na mysli fakt, že než ČR zavedie euro, pravdepodobne dôjde ku posilneniu CZK/EUR možno aj o 20-30 percent. Mna osobne postihla kurzova strata SKK/CZK, keď za posledné 2 roky SKK posilnila 10-12 percent.
Veľa zaujímavých produktov (najmä certifiktov) je emitovaných iba v EUR.
Tak teraz riešim dilemu či na long kupovať len CZ tituly a v EUR len krátkodobo špekulovať.
Zaujímal by ma váš názor ako tento fakt zohľadňujete vo svojich obchodných plánoch.
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Investovanie v CZK alebo EUR?   Investovanie v CZK alebo EUR? Icon_minitimeMon Oct 15, 2007 2:33 am

Ahoj investorskou část portfolia mám měnově rozloženou takto.7,5% USD,
ETF,fondy/, 2,5% Aud/fond/, 90 % euro/certifikáty/.Spekuluji v eur.Do eura jsem zajištěn pomocí put turba,takže mi posilování KČ nevadí.Jelikož bude euro domovskou měnou,nebudu muset provádět zpět převody do Kč.
V kč neobchoduji kvůli nedostaku certifikátů v této měně.Díky za liteaturu.
Úspěchy všem..
Návrat nahoru Goto down
lemming
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 221
Registration date : 14. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Investovanie v CZK alebo EUR?   Investovanie v CZK alebo EUR? Icon_minitimeMon Oct 15, 2007 8:58 am

IMHO z hlediska diverzifikace je nutne mit portfolio i v zahranicnich menach. Ale CZK / EUR zas jako takovy problem nevidim, spis CZK / USD.
Návrat nahoru Goto down
jopo66
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 288
Registration date : 24. 08. 07

PříspěvekPředmět: Kurzy   Investovanie v CZK alebo EUR? Icon_minitimeTue Oct 16, 2007 1:00 am

No CZK/USD urcite bude problem. Ale aj EUR/CZK podla mna do prechodu CZK na EUR este 20 percent posilni. Otazka ci to za ten cas vyrovna vynos.

To VM:

mozes bliszsie specifikovat produkt, ktorym zaistujes to CZK/EUR?
Návrat nahoru Goto down
http://www.jopo.sk
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Investovanie v CZK alebo EUR?   Investovanie v CZK alebo EUR? Icon_minitimeTue Oct 16, 2007 2:10 am

Ahoj Jopo 66!!Díky za zprávu ,portfolium zveřejním v nejkratší možné době.Daytrading obchody minoritně dělám,svingové ne.Konkrétní produkt,kterým jsem momentálně zajištěn,je v reakci na Tvou reakci na mou reakci na Tvou reakci oo)) v sekci ko certifikáty obecně hned pod odhalením Tvé identity z Patrie.I z výpočtem posunu ko.Abych na zajištění neplýtval moc keschem,mám poměrně blízko bariéru,při ko zajistím novým produktem.Měj se...
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Investovanie v CZK alebo EUR?   Investovanie v CZK alebo EUR? Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Investovanie v CZK alebo EUR?
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Ekonomika-
Přejdi na: