|
| Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany | |
| | Autor | Zpráva |
---|
lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany Wed Oct 03, 2007 8:01 am | |
| Vysledky (jejich ocekavani) za Q3 byly downgradovany na 3.1% - nejhorsi vysledek za poslednich 5 let. Za prve, nemam nejmensich pochyb, ze byly naschval podceneny tak, aby se mohlo jasat a oslavovat, jak americke firmy predcily ocekavani analytiku - obvykly a ohrany trik. Za druhe, jaksi jsem si nevsimnul, ze by soucasne s downgradem Q3 prisel downgrade pro FY 2007. (???) Zrejme Q3 je virualnim ctvrtletim, ktere vlastne neplati, protoze nebude hezke (a v USA plati pouze hezke veci ;-)).
Z komentaru, ktere procitam, mi vyplyva, ze Wall Street se uz rozhodla tyto spatne vysledky ignorovat s poukazem na to, ze to nejhorsi je uz za nama (kdyz nektere banky oznamily soucasne ztraty ze subprimu) a v jakesi silene logice se trhy tesi na "bombasticke" vysledky za Q4. Pro zajimavost - soucasne valuace predpokladaji pro Q4 11.5% a pro 2008 dokonce 12% narust cisteho ziksu oproti lonskym hodnotam. Hmmm. Unfuckingbelievable!!!
Je-li DJ na rekordnich hodnotach s tim, ze nektere sektory letos ztraceji vice nez 10%, tak neco musi byt neuveritelne drahe. | |
| | | pepab Investor
Poeet p?íspivku : 90 Localisation : Vysočina Registration date : 02. 07. 07
| Předmět: Re: Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany Fri Oct 05, 2007 9:23 pm | |
| Situace akciového trhu,kdy se makro data oceňují tímto způsobem citace:
weak data = Fed ease, stocks rally
consensus data = lower volatility, stocks rally
strong data = economy strengthening, stocks rally
bank loses $4bln = bad news out of the way,stocks rally
oil spikes = great for energy companies, stocks rally
oildrops = great for the consumer, stocks rally
dollar plunges = great for multinationals, stocks rally
dollar spikes = lowers inflation, stocks rally
inflation spikes = will inflate all assets, stocks rally
inflation drops = improves earnings quality, stocks rally
žádný další výklad | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany Fri Oct 05, 2007 10:13 pm | |
| | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: do tohoto trhui se hrnou peníze horem spodem Fri Oct 05, 2007 11:19 pm | |
| Osobně jsem koupil na HANG SENG CHINA ENTERPRISES INDEX malinkou páku /1,5/ 22.9.05 SG0AFT.Držím přes neustálá varování o přehřátosti trhu bez mezivýběru a do dnešního dne jsem zhodnotil 435%!!!Že to není tou pákou stačí letmý pohled do grafu,vlastní index za tyto dva roky zhodnotil 350%.Ostatně ani mé etf na Honkong či Singapur si nevedou špatně..Hodně zhodnocuje i Indie,tam mám fond LU0111498555,za 14 měsíců asi 105%.I nadále vidím vybrané emering /Turecko Balkán/ a to až téměř dokonce dekády pozitivně.Nedávno jsem psal asi tři hodiny článek o ekonomickém výhledu,kde jsem obhajoval Bernakeho na úkor Greenspína a těsně před odesláním mi vypli proud.Jelikož jsem líný medvěd,možná línější než otec této diskuze,psát to znova nebudu.Pro upřenění , souhlasím se statí,kterou jsem psal Merkury1.Vidím to hodně podobně Všem tady ahoj!! | |
| | | MERKUR1 Investor
Poeet p?íspivku : 299 Localisation : Východní Čechy Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Skoda,ze Tvuj clanek nevysel. Sat Oct 06, 2007 4:14 pm | |
| Ahoj velkámedvědice.
Dekuji za Tvoji podporu,pripadal jsem si tady se svymi nazory dost sam a opusten.Ale ted vazne.Je skoda,ze Tvuj clanek nevysel,protoze kazdy klade jinou vahu ruznym argumentum,kazdy ma jine dominanty.Mozna nektere veci precenuji,jine naopak nedocenuji.Nedelam si monopol na pravdu a podobny clanek by byl dulezity hlavne pro me.Nejsem uplnym zastancem ekonomickych teorii,protoze nebsahuji spoustu dulezitych doprovodnych okolnosti,ktere jsou ale velice promenlive,napr.psychologie.Pak se nekdy stava,ze urcita souhra okolnosti vytvorila vcera nejaky vysledek,ale ta sama souhra vytvori zitra uplne jiny.Jeden clanek na toto tema koncil odlehcenou vetou."Ruzne vystupy stejnych zakladu jsou treba jine i proto,ze vcera prselo a zitra bude jasno, slunicko podporuje optimismus,zatimco dest pesimismus."Ja nad vsim dost premyslim a snazim se pouzivat hlavne logiku.
Preji hezke odpoledne. | |
| | | Radek Moderator
Poeet p?íspivku : 1052 Localisation : Moravia / Silesia Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: Re: Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany Sun Oct 07, 2007 2:30 pm | |
| - velkámedvědice napsal:
- Osobně jsem koupil na
HANG SENG CHINA ENTERPRISES INDEX malinkou páku /1,5/ 22.9.05 SG0AFT.Držím přes neustálá varování o přehřátosti trhu bez mezivýběru a do dnešního dne jsem zhodnotil 435%!!!Že to není tou pákou stačí letmý pohled do grafu,vlastní index za tyto dva roky zhodnotil 350%.Ostatně ani mé etf na Honkong či Singapur si nevedou špatně..Hodně zhodnocuje i Indie,tam mám fond LU0111498555,za 14 měsíců asi 105%.I nadále vidím vybrané emering /Turecko Balkán/ a to až téměř dokonce dekády pozitivně.Nedávno jsem psal asi tři hodiny článek o ekonomickém výhledu,kde jsem obhajoval Bernakeho na úkor Greenspína a těsně před odesláním mi vypli proud.Jelikož jsem líný medvěd,možná línější než otec této diskuze,psát to znova nebudu.Pro upřenění , souhlasím se statí,kterou jsem psal Merkury1.Vidím to hodně podobně Všem tady ahoj!! Ahoj Možná jsem vůči Číně hodně zaujatý už jen proto že nemíním dotovat stát který bude v následujícících letech ohrožením pro celý svět jak z politického, kultůrního tak i ekonomického hlediska. Rozhodně nemám rád ekonomiku která ze světa dělá jedno velké smetiště a nemíním ho v tom ani podporovat. Ale tohle sem nepatří. Akciový trh v Čině je značně regulovaný. Jelikož Číňané jako takoví nemají sociální pojištění (důchodové, zdravotní)) musí si každy na tyto výdaje naspořit sám. U banky na běžném účtu to asi nebude už jen z toho důvodu že inflace je 6% a bude ještě větší protože jsou uměle regulovány ceny pohonných hmot a potravin (nevím přesně). Proto většina lidí investuje na akciovém trhu. Toto vše má jedno veliké ALE. Číňané jako takoví nemůžou (pokud vím) investovat v zahraničí tzn. veškeré jejich přijmy míří na domácí akciový trh. To zapříčiňuje nadměrný růst tamních indexů. V dnešní situaci jsou tamní indexy překoupeny. Fundamenty některých tamních společností mají už dnes horší parametry než akcie USA Evropy. Prostě dnes již nevidím jediný logický důvod proč v Číně nechávat peníze. Jediným důvodem je jen psychologie. Když už investovat do těchto nebezpěčných trhů pak je dnes lepší Indie, Indonesie, Brazilie, Argentina Mexiko, Východní Evropa atd. Zde je studie vývoji ekonomik pro rok 2007-2008: http://leteckaposta.cz/904714723PS: taky tam lze vidět že HDP vyspělých zemí bude nadále klesat. Tzn. rozhodně nemůžeme být tak optimističtí na vývoj indexů v USA i Eurozoně jako jsme byli před 1-2 roky.
Naposledy upravil dne Sun Oct 07, 2007 5:06 pm, celkově upraveno 3 krát | |
| | | lynxsharpeye Moderator
Poeet p?íspivku : 737 Localisation : Ostrava Registration date : 03. 09. 07
| Předmět: Re: Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany Sun Oct 07, 2007 4:53 pm | |
| Ahoj Radku,
Diky za hezky report od DBS. S mnohym se da souhlasit (necetl jsem to uplne cele). Docela se vsak podivuji jejich optimismu ohledne GDP FY2008 pro USA. Ten predpoklad je opravdu hodne optimisticky a velmi malo pravdepodobny (i kdyz to oni vicemene pripousti). Dnes je uz taky jasne, ze jejich odhady vyvoje US urokovych sazeb se nesplni.
Naprosto s Tebou souhlasim ohledne Ciny. Psychologie sem, psychologie tam, ty jejich P/E valuace jsou stratosfericke i pro mhohem vyssi rustove predpoklady nez ty soucasne. Ale mam pocit, ze VM si to uvedomuje a zatim hral tu psychologickou kartu.
Vice ode mne az se poradne probudim a napisu muj prispevek ohledne GOLD.
Preji hezke odpoledne :-)
PS: Otazka pro obyvatele Prahy. Momentalne pozoruji hodne propagandy ceskych developeru ohledne urbanisticke vystavby ve Vysocanech (kde ceny bytu za 1 m2 se maji pohybovat kolem 30.000 CZK). Premyslim o nakupu mensiho bytu cca 60-70 m2 v Praze, jelikoz jsem naprosto unaven neustalym pendlovanim do Ostravy a vubec je pro mne lepsi drzet se trochu dale od me "demanding family", hihi. Tento byt by byl pouze mym obcasnym bydlistem. Mate zde nekdo nazor na Vysocany a jejich budoucnost v ramci Prahy? Predem dekuji za pripadne odpovedi. Mozna by nebylo naskodu zalozit dalsi podsekci - real estate. | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany Sun Oct 07, 2007 7:00 pm | |
| Ahoj Radku.Jistě ,také nemám komunisty rád,zvlášt režimy,kde najíždí tanky do dětí.Ovšem pokud bych měl takto moralizovat,/vyjma případů,že nekupuji zbrojní fy a indexy/,pak bych nemohl mít země jako Rusko,potažmo firmy Usa a nadnárodní kolosy utlačující místní obyvatelstvo.Pokud chci postihnout komplexně emering,Čína tam patří,ať se mi to líbí nebo ne.Slovy Cimrmana,můžeme s tím nesouhlasit,můžeme proti tomu protestovat,ale to je asi tak všechno,co můžeme dělat.Největší chyba,by bylo tyto despotické struktury odřezat a nechat osudu.Jen opačný případ,tedy brát je jako partnery je šancí tyto země zcivilizovat po všech stránkách.Ať jde i přirozený trh,kulturu či místní politiku.Ani mně se nelíbí,že zaplavují trh nekvalitními výrobky.Ovšem je problém států EU,do jaké míry tolerují nejen padělky,ale dokonce zdraví škodlivé výrobky.A v konečném důsledku je jen na spotřebiteli,dá li za výrobek 1000kč a vydrží mu dva roky,nebo ho koupí šestkrát do roka po 300 Kč a ohrožuje třeba vlastní zdraví.Ať uzavřu morální aspekt,já se na olympiádu dívat budu.Co se týče překoupenosti těchto akcií,reagoval jsem na Tvou zmínku o Hang Seng indexu.To nejsou čínské akcie prodané v Číně čínským investorům,jak píšeš ve svém příspěvku,ale čínské akcie prodávané v Honkongu "cizincům".Zásadní rozdíl je v tom,že tyto akcie jsou o 60% levnější...Nicméně nedoporučoval jsem velmi kupovat,ale držet!!Nezapomeň,že jsem z devadesáti procent dlouhodobý investor.Jako takovému a při vědomí,že i když třeba trefím korekci,těžko odhadnu její hloubku a včasný opětovný nástup do pozic,se nemůžeš příliš divit..Nejen,že tyto země mají velké pready,ale i velké denní pohyby.Jelikož roční zhodnocení závisí z velké části na dvaceti nejlepších obchodních dnech z roku,rád bych byl u toho.Mimochodem ze 430% za dva roky 30% korekce nebolí,vždy se mohu rozhodnout pozici uzavřít nebo prostě ředit.Riziko tét pozice mám dlouhodobě sníženo diversifikací.Při mých 62 pozicích Čína nedosahuje ani 2 %,je to tedy spekulativní faktor hráče.Čímž nijak nechci zpochybnit význam Číny v budoucnosti,včetně její narůstající provázaností z world ekonomikou včetně jejich důsledků.Jak tedy diversifikuji emering?Zesílené pozice mám v Turecku,Latibexu/Brazílie,Mexiko/,Indii a Africe/Jižní Afrika plus nerostné bohatství Afrika mimo JAR/Základní pozice Rumunsko,Bulharsko,Chorvatsko,Slovinsko,Izrael,Rusko,Honkong,Čína,Singapur,Tajwan,Korea,Vietnam,,Dubaj a Egypt,což považuji za tolik dostatečné oo))),že i přes investici v Číně,mám klidné spaní.Jediný důvod k investici v této zemi,píšeš,je psychologie.O čemž se zmiňuje i Argentina /Ahoj brachu!!/.Tisíckrát ano!!!!Ne data a výpočty,ale jejich výklad dává burzovní směr!!Psychologie,burzovní filosofie a selský rozum přináší zpravidla lepší výsledky,než strategie matematiků a fyziků,viz. Einsteinovy investorské pokusy /Nelze pominout ani ošidnost dat,viz. třeba poslední revize údajů o pracovních příležitostech v USA.Není to úsměvné?Data se dají lechce přizpůsobit,či změnit metodu výpočtu apod.On je úsměvný už fakt,že by deset tisíc míst navíc nebo méně v tak velké zemi jako USA hrálo jinou roli než psychologickou./Nemluvím o revizi 95000/./Ptá se Paroubek Busche,kolik Tě u Vás tak nenávidí lidí?Busch se zamyslí a říká,tak maximálně dest milionů ze všech občanů .Paroubek odvětí,tak to je stejné jak u nás../Ostatně i proto souhlasím S Merkurym 1.Co je podstatnější,je li jádrová inflace 2,2 nebo 2,5,nebo to aby USA při případném přistání neurvala podvozek a mohla,co nejdříve vzlétnout.K tomu ,aby došlo k ozdravnému procesu v nemovitostech a hypotékách nepotřebujeme drsnou recesi v celé ekonomice.Teoretici by ji jistě přivítali a radovali se z grafických učebnicových schémat /viz Nulla,ahoj!!/,ale prospěla by celku?Když pominu že koncem minulé dekády byla u nás inflace dvojciferná a dnes se ekonomice napříč sabotážím našich politiků poměrně daří,/vzpomínáš Argentino na mé a Tvé odhady letošních výsledků v ČR?/,nemohu nevzpomenout na hovor Marka Mobiuse koncem 90 let v Brazíli.Přítel mu povídá,dnes je inflace 50000%,to je slušné.Mobius,co je na tom slušného?Včera byla 60000 %,odpoví přítel spokojeně.Jasně v ideálním světě měl Bernake sazby ponechat a čekat "ozdravnou recesi".Nežijeme v učebnicích,dopad odnáší konkrétní lidé.Pokud by sazby nesnížil,došlo by zřejmě k větším turbulencím než v poslední době,k proražení technických hranic,k silnému odlivu kapitálů z burz.Co pro občana USA znamenají akcie víme všichni.Proto si můžeme domyslet,o kolik by klesla ochota utrácet a nakolik by se projevila v reálné ekonomice.Vzhledem k světovým sazbám,jsou americké pořád dost vysoké,dokonce i k celoročnímu plánu FEDU,jsou výše,než měli být.Je to velký rodíl pro ekonomiku o čtvrt či o půl?Domnívám se,že není,nemluvě o tom,že než se snížení projeví v reálné ekonomice může se tato částečně spravit i díky důvěře investorů.Ostatně slabý dolar působí sám o sobě protiinflačně.I když hrozí částečný odchod nezajištěnáých dolarových investorů,zlevňuje se vývoz,zboží se stává konkurenceschopněším.Při čtvrt procentním snížení by k povzbuzení trhů patrně nedošlo,většina investorů včetně mně s ním počítala a cenu již zahrnula do akcií.Zbytečně by se tedy snížil prostor k dalšímu snížení a vyplýtval onen psychologický moment překvapení/on FED těch prostředků ,jak zasahovat do ekonomiky moc nemá/,a v konečném důsledku by spíše investoři realizovali zisky v nejistotě dalších dnů.Nejdůležitejší je na burze ten moment překvapení a toho Využil Bernake dokonale,kdo z vás toto snížení očekával?/Mám pocit,že jen Karkulka/ahoj!/.Je jen dobře,že prokázal nezávislost na Greenspínovi,který se mimochodem na dnešním stavu ekonomiky USA slušně podepsal.Tento pán jaksi ztrácí smysl pro diplomacii.Což nasvědčuje jeho častá hodnocení stavu ekonomiky,jako by zapomněl,že není ve funkci,tak díky váze jeho hlasu ,sluší mlčet.Ostatně vyjádření v jeho knize a sice,že USA napadla Irák kvůli ropě,ať už si o tom myslíme,co chceme,také není moc diplomatické./Mimochodem ,kde jsou dneska ceny ropy oo))).Merkure 1,to byl velmi stručný výtah mého ztraceného příspěvku.Závěrem chci poděkovat Línému medvědovi za osobní přivítání na chatu.. Ahoj všem. | |
| | | MERKUR1 Investor
Poeet p?íspivku : 299 Localisation : Východní Čechy Registration date : 01. 07. 07
| Předmět: To velkámedvědice. Mon Oct 08, 2007 6:10 pm | |
| Ahoj velkamedvedice.
Jsem rad,ze jsi se odhodlal a clanek znovu napsal.Vim jak to cloveka nastve,kdyz neco napise a ono mu to zmizi.Vcera se me stalo neco podobneho.Mam mobilni internet a kdyz jsem odesilal clanek,asi byl slaby signal a vice nez hodinova prace byla pryc.
Potesily me dve vety: "K tomu,aby doslo k ozdravnemu procesu v nemovitostech a hypotekach nepotrebujeme drsnou recesy v cele ekonomice." "Nezijeme v ucebnicich,dopad odnasi konkretni lide.Pokud by sazby....." Teorie je jedna strana mince a druhou je absolutne nepredvidatelny psychologicky moment trhu a proto bychom se meli snazit tuto cast vzdy vyuzit v nas prospech.Snizenim sazeb USA dostala sanci,kterou musi ale vyuzit.
Hezke odpoledne. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany | |
| |
| | | | Spatne vysledky firem v USA za Q3 budou trhem ignorovany | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |