Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Komoditni meny

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

Komoditni meny Empty
PříspěvekPředmět: Komoditni meny   Komoditni meny Icon_minitimeSat Apr 10, 2010 10:02 pm

Certifikat, ktery profituje z posilovani komoditnich men vuci USD:

http://icertifikaty.eu/novinky/komoditni-meny.html
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

Komoditni meny Empty
PříspěvekPředmět: Re: Komoditni meny   Komoditni meny Icon_minitimeSun Apr 11, 2010 12:38 pm

Trochu mě to připadá, jako že když se chci otočit doprava, tak se otočím 3 x doleva Very Happy

Na mě to je to trochu složitější konstrukce, která sice vypadá hezky na papíře, ale realita může být jiná To je jako, že neuznávám investici do BRIC jako celku, protože každá ekonomika je jiná, i když mají hodně společného.

Pokud je myšlenkou tohoto cenného papíru, že měny budou posilovat, protože budou profitovat z růstu cen komodit, není lepší jít na to rovnou do komodit nebo do skupiny komodit ? (basket certifikáty např. na průmyslové kovy atd.) Nebo se nabízí akciové komoditní indexy. Jak to udělat čistěji (napřímo) je více možností a ne investovat do certifikátu 11 zemí !!!, které jsou tak rozdílné
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

Komoditni meny Empty
PříspěvekPředmět: Re: Komoditni meny   Komoditni meny Icon_minitimeSun Apr 11, 2010 3:38 pm

Myslim, ze to neni spekulace na rust cen komodit. Spise bych rekl, ze ta uvaha vychazi z toho, ze USD jakozto papirova mena bez jakohokoliv kryti bude ztracet vuci menam, ktere jsou "kryty" komoditami.
Pokud nejaky stat vyvazi hodne napr. ropy, pri trose zjednoduseni to znamena, ze jeho mena je smenitelna za ropu.
Ale asi je to jen psychologicka uvaha, protoze se mi nezda, ze by takove meny byly v necem lepsi z ekonomickeho hlediska.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

Komoditni meny Empty
PříspěvekPředmět: Re: Komoditni meny   Komoditni meny Icon_minitimeSun Apr 11, 2010 3:47 pm

Myslím, že myšlenka, která stála za vznikem tohoto cenného papíru, není špatná, to nechci rozporovat, jen to řešení se mi zdá poněkud něštastně. Naházet do jednoho pytle takhle různorodé ekonomiky (respektive měny těchto ekonomik vůči USD) není z mého pohledu optimální. Jak jsem již nastínil, osobně vidím výhodnější použití jiných nástrojů.
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

Komoditni meny Empty
PříspěvekPředmět: Re: Komoditni meny   Komoditni meny Icon_minitimeMon Apr 12, 2010 10:12 am

Mě tam vadí ta 18% expozice na rubl, protože rubl podle mě má výrazná politická rizika. Stačí jakákoliv nestabilita a rubl půjde do kytek. Další dobrodružství někde na Kavkaze, Kreml začně účtovat s oligarchy, státní rozpočet ve schodku kvůli tragickému demografickému vývoji .....
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

Komoditni meny Empty
PříspěvekPředmět: Re: Komoditni meny   Komoditni meny Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Komoditni meny
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: