zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Komoditni meny Sat Apr 10, 2010 10:02 pm | |
| | |
|
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Komoditni meny Sun Apr 11, 2010 12:38 pm | |
| Trochu mě to připadá, jako že když se chci otočit doprava, tak se otočím 3 x doleva Na mě to je to trochu složitější konstrukce, která sice vypadá hezky na papíře, ale realita může být jiná To je jako, že neuznávám investici do BRIC jako celku, protože každá ekonomika je jiná, i když mají hodně společného. Pokud je myšlenkou tohoto cenného papíru, že měny budou posilovat, protože budou profitovat z růstu cen komodit, není lepší jít na to rovnou do komodit nebo do skupiny komodit ? (basket certifikáty např. na průmyslové kovy atd.) Nebo se nabízí akciové komoditní indexy. Jak to udělat čistěji (napřímo) je více možností a ne investovat do certifikátu 11 zemí !!!, které jsou tak rozdílné | |
|
zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: Komoditni meny Sun Apr 11, 2010 3:38 pm | |
| Myslim, ze to neni spekulace na rust cen komodit. Spise bych rekl, ze ta uvaha vychazi z toho, ze USD jakozto papirova mena bez jakohokoliv kryti bude ztracet vuci menam, ktere jsou "kryty" komoditami. Pokud nejaky stat vyvazi hodne napr. ropy, pri trose zjednoduseni to znamena, ze jeho mena je smenitelna za ropu. Ale asi je to jen psychologicka uvaha, protoze se mi nezda, ze by takove meny byly v necem lepsi z ekonomickeho hlediska. | |
|
Piti Investor
Poeet p?íspivku : 373 Age : 48 Localisation : Holýšov Registration date : 06. 11. 07
| Předmět: Re: Komoditni meny Sun Apr 11, 2010 3:47 pm | |
| Myslím, že myšlenka, která stála za vznikem tohoto cenného papíru, není špatná, to nechci rozporovat, jen to řešení se mi zdá poněkud něštastně. Naházet do jednoho pytle takhle různorodé ekonomiky (respektive měny těchto ekonomik vůči USD) není z mého pohledu optimální. Jak jsem již nastínil, osobně vidím výhodnější použití jiných nástrojů. | |
|
Myk Investor
Poeet p?íspivku : 352 Localisation : Bodenbach Registration date : 26. 08. 07
| Předmět: Re: Komoditni meny Mon Apr 12, 2010 10:12 am | |
| Mě tam vadí ta 18% expozice na rubl, protože rubl podle mě má výrazná politická rizika. Stačí jakákoliv nestabilita a rubl půjde do kytek. Další dobrodružství někde na Kavkaze, Kreml začně účtovat s oligarchy, státní rozpočet ve schodku kvůli tragickému demografickému vývoji ..... | |
|
Sponsored content
| Předmět: Re: Komoditni meny | |
| |
|