Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
baryk
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 12. 09. 08

TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Empty
PříspěvekPředmět: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Feb 26, 2010 1:19 am

Ahoj Piti,inWestor a všichni,co sem ještě občas zabloudíte,
absence kloudné diskuze se teď projevuje na všech forech,kam se jen podíváš.Jakoby vládlo kolem znechucení z toho věčného omílání krize jo a zase ne ,už je konec a není atd.Všude jen samé vysmívání žádné podněty k diskuzi,žádná inspirace.Ale abych si jen nestěžoval,nabízím k úvaze tuto strategii:
Nákupem discput i callu BN31GZ a BN31DW 14/12 09netušíc kam se DAX vydá,při stavu cca5800 bodů jsem si vytvořil vlastně koridordisccertifíkát s možným výnosem 18,9% v koridoru 4800-6400 bodů za půl roku !!!
Posuďte sami výnosověrizikový potenciál tohoto spojení,mně se líbí.Já jsem takovej hračička.
Už po necelých 2,5 měsících,kdy jsme s DAXem o cca 230bodů níž vydělávám přes 11% a uvažuji o rolování na 9/2010.
Tak se držte! baryk
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Feb 26, 2010 11:10 am

Zdravím baryku,

záleží jaké jsi měl nákupní ceny, protože dnes po ránu to vypadá následovně:

BN31GZ - nák. cena 4,82 EUR/ks
BN31DW - nák. cena 4,64 EUR/ks

celkové náklady bez popl. 4,82+4,64 = 9,46 EUR/ks
max. výnos 10 EUR/ks ==> max. hrubý zisk 0,54 EUR/ks

Pro výnos 0,54 EUR riskuji 9,46 EUR což mi nepřijde moc výhodné.
Záleží samozřejmě, kde si nastavíš SL, které ti vylepší RRR.
Koridor sice na první pohled vypadá bezpečně, ale nemusí být. DAX při High byl skoro na 6100 b. a klidně může přijít takový růst, že se ti DAx zakousne do Put discount. Máš už vymyšleno, co při takovém scénáři?

Naposledy upravil Piti dne Fri Feb 26, 2010 12:44 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Feb 26, 2010 12:08 pm

Ahoj Piti,
to máš samozřejmě pravdu.Na nákup to teď už jasně že není.Jak jsem psal uvažuju o prodeji této dvojice a nákupu další s expirací 9/2010 nebo 12/2010.Na přípravu mám celý víkend.Budu informovat.
Drž se baryk.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Feb 26, 2010 1:31 pm

Zjistil jsem, že mám ve svém přechozím příspěvku jednu zásadní chybu. Samozřejmě, že neriskuji celou pozici, ale vždy jen jednu nohu, tj. dle uvedeného příkladu max. 4,82 EUR/ks.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Feb 26, 2010 9:15 pm

Díval jsem se na grafy emitenta a odečetl jsem, že kurzy byly 14.12.2009 cca 3,97 € + spread 0,02 € a 4,41 € + spread 0,02 €. Oba CP papíry za 8,42 €, riziko ztráty 8,42 € - 5,00 € je 3,42 €, to je cca 41 % při hodnotě DAX pod 4.300 nebo nad 6.900. Dosavadní zisk 9,46 € / 8,42 €, t.j. cca 12 %. Vše bráno bez poplatků. Výnos & riziko ať si posoudí každý sám.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeMon Mar 01, 2010 1:01 pm

inWestor napsal:
Díval jsem se na grafy emitenta a odečetl jsem, že kurzy byly 14.12.2009 cca 3,97 € + spread 0,02 € a 4,41 € + spread 0,02 €. Oba CP papíry za 8,42 €, riziko ztráty 8,42 € - 5,00 € je 3,42 €, to je cca 41 % při hodnotě DAX pod 4.300 nebo nad 6.900. Dosavadní zisk 9,46 € / 8,42 €, t.j. cca 12 %. Vše bráno bez poplatků. Výnos & riziko ať si posoudí každý sám.

Ano,skoro přesně.Koupli jsem to o jeden cent líp za 8,41.O víkendu jsem se flákal,ale není kam spěchat.Skoro každý den přibývá 1cent na součtu.Dnes 9,47E.Ale asi je čas přerolovat.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeMon Mar 01, 2010 1:08 pm

Piti napsal:
Zdravím baryku,

Koridor sice na první pohled vypadá bezpečně, ale nemusí být. DAX při High byl skoro na 6100 b. a klidně může přijít takový růst, že se ti DAx zakousne do Put discount. Máš už vymyšleno, co při takovém scénáři?

Ahoj Piti,
to je důležitá otázka.Kdyby ta kombinace šla od začátku proti mě asi bych realizoval 10% ztrátu.Taky by záleželo na ostatních pozicích,náladách atd.
Teď mám v hlavě take profit součet 9,4.Aktuálně je 9,48.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeMon Apr 05, 2010 9:55 pm

baryk napsal:
Piti napsal:
Zdravím baryku,

Ahoj Piti,
to je důležitá otázka.Kdyby ta kombinace šla od začátku proti mě asi bych realizoval 10% ztrátu.Taky by záleželo na ostatních pozicích,náladách atd.
Teď mám v hlavě take profit součet 9,4.Aktuálně je 9,48.

Ahoj Piti,
tak jsem udělal klasickou chybu a nerealizoval na součtu 9,4.Teď je součet 8,94.Ten růst DAXu je neskutečný.Ale teď už to nechám spadnout až na nákupku a teprve pak se toho zbavím.Počítám totiž,že čas bude pracovat pro mě stále víc.Držte se všichni.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeMon Apr 05, 2010 10:02 pm

Já být tebou, tak hned zítra už prodám WKN BN31DW - páteční close nákupní cena 4,96 EUR, více už z toho nevyždímeš, resp. nestojí to za to a není dle mého na co čekat
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeThu Apr 08, 2010 11:36 am

Piti napsal:
Já být tebou, tak hned zítra už prodám WKN BN31DW - páteční close nákupní cena 4,96 EUR, více už z toho nevyždímeš, resp. nestojí to za to a není dle mého na co čekat

Ahoj Piti.
Díky za radu,ale já to držím ve dvojici jako koridordiscountcertifikát,takže půjdou z baráku spolu.Výjimkou by bylo,kdyby výnos do splatnosti byl pod 5%pa.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeThu Apr 08, 2010 11:42 am

Ano, naprosto chápu tvoji strategii, ale proč držet tu část pozice, která může dost ztratit a prostor pro zisk je minimální? Pokud se vyskytne taková situace, je podle mého názoru lepší pozici rozbít na části a držet tu část, která je ve ztrátě a má šanci přinést zisk. Happy
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri May 28, 2010 2:21 pm

Ahoj všichni,
sem už nikdo nic nepíše,tak poinformuju,jak se vyvíjí moje koridor bonus strategie.Dobře.Za necelých 6měsíců vyděláno cca 16,75 %.V pohodě bez stresu místama to byla až nuda.Je tam ještě prostor na 1,6%,ale než to BJ vypořádá může to trvat...Takže vyčkám daňového testu(už aby ho zrušili) a obě pozice zlikviduji.

3.5.jsem nastoupil do nové pozice splatnost 12/2010 call CB04GP 5000-5500 za 4,17E a put CB04LG 7000-6500 za 3,52 součet 7,69.Tato pozice je trochu ostřejší,koridor jen 1000bodů ale pak 30% za 7,5 měsíce.Ale i stav DAXu při splatnosti 5300 nebo 6700 by byl ziskový 4%.
Tak se držte,diskutute i kritizujte.
baryk
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Jun 18, 2010 7:47 pm

Tak a je hotovo.Rozhodný den je tady a přes 18% za půl roku doma.Nakonec jsem neprodal ani v poslední obchodní den,bylo mi líto spreadu.Peníze na další investice jsou a snad to BJ do konce června vypořádá.
Nově nastoupená dvojice překonala spread a je na nule.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Jun 18, 2010 7:51 pm

Výborně baryku, gratuluji. Happy

No já aktuálně jsem 100% cash, podařilo se mi ale v tomto chaotickém období udělat několik úspěšných obchodů s opčními spready na DAX a EuroStoxx 50, díky kterým se mi zhodnotil účet od začátku roku již o 37,5%, přičemž na konci dubna jsem měl zhodnocení jen 5,5%.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeFri Jun 18, 2010 10:32 pm

Gratuluji. A Tobě Piti ještě víc 37,5 % od počátku roku je neskutečné, protože na opčních spreadech je to s poměrně akceptovatelným rizikem.

Já jsem cca 40 % cash a

cca 11 % C Bonus Deutsche Tele... DE000BN48MR4
cca 14 % C Bonus RWE 17.06.2011 DE000BN3KRA8
cca 15 % C Disc. DAX 5000 19.1... DE000CM0NHN2
cca 20 % C Disc. DJ Euro Sto 2... DE000CM3HMZ2

Všechny pozice v plusu, ale RWE se teď nevede. Od začátku roku účet v plusu pouze 8,15 %. Ale nemám čas a na aktivnější zásahy.

Momentálně si říkám, že jsem příliš long, ale na druhé straně věřím na inflační scénář, který přinese vzrůst ceny akcií.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeTue Nov 16, 2010 12:13 pm

Ahoj všichni,co sem zabloudíte.Výše jsem psal,že:3.5.jsem nastoupil do nové pozice splatnost 12/2010 call CB04GP 5000-5500 za 4,17E a put CB04LG 7000-6500 za 3,52 součet 7,69.Tato pozice je trochu ostřejší,koridor jen 1000bodů ale pak 30% za 7,5 měsíce.Ale i stav DAXu při splatnosti 5300 nebo 6700 by byl ziskový 4%.

Jak vidno moc mi to nevychází,ale obě pozice držím,šance na DAX 15/12 pod 6730 ,kde mám BE ,tu stále je. Jinak jsem rozhodnut je opustit při ztrátě 10%=když ohrožená PUTka se dotkne 1,92E.

Připravuju další dvojici se splatností 6/11.Tak si dovolím sem pak napsat.
Držte se.
Baryk
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitimeThu Nov 18, 2010 7:31 pm

Tak jak jsem psal výše,PUT prodán za 1,92 při DAX 6823.Na SL celé pozice -10%,jak mi velí můj MM. Ten se většinou vyplatí dodržovat,ikdyž teď...no uvidíme. Vzhledem k tomu,že mě tohle živí,tak jsem musel s rozumnou ztrátou vyskočit.

Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?   TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE? Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

TRH STAGNUJE,CO TAK KOUPIT OBOJE?
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: