|
| NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! | |
| | Autor | Zpráva |
---|
baryk Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 12. 09. 08
| Předmět: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! Wed Jul 01, 2009 9:31 am | |
| Bylo to tady dobré forum,radili jsme si,konzultovali...Bylo tady hodně inspirace.Teď je tady mrtvo.Kde jste,VM,Pablo,Piti a další?Nebo jste to vzdali? Tak abych tady jenom nebrečel:Delší dobu sleduju Revbon na Nikkei SG013B,Který jsem včera koupil za,podle mě,výhodných parametrů. Cena 64,05 Bonus výnos 118,12.....84,4%......87,7%pa Kin 10500.....ochrana 5,4% Nadhodnota minus 3,5%(podhodnota) Ano, je to poměrně riskantní instrument ale Nikkei vystoupal nepoměrně více než většina indexů (44%),podhodnota je k investici výhodná a možný zisk je vysoký. Myslím,že v 1-2% do portfolia i konzervativního investora patří. Držte se a když na něco přijdete ,pište!! Baryk | |
| | | jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! Wed Jul 01, 2009 10:34 am | |
| - baryk napsal:
- Bylo to tady dobré forum,radili jsme si,konzultovali...Bylo tady hodně inspirace.Teď je tady mrtvo.Kde jste,VM,Pablo,Piti a další?Nebo jste to vzdali?
Tak abych tady jenom nebrečel:Delší dobu sleduju Revbon na Nikkei SG013B,Který jsem včera koupil za,podle mě,výhodných parametrů. Cena 64,05 Bonus výnos 118,12.....84,4%......87,7%pa Kin 10500.....ochrana 5,4% Nadhodnota minus 3,5%(podhodnota) Ano, je to poměrně riskantní instrument ale Nikkei vystoupal nepoměrně více než většina indexů (44%),podhodnota je k investici výhodná a možný zisk je vysoký. Myslím,že v 1-2% do portfolia i konzervativního investora patří. Držte se a když na něco přijdete ,pište!! Baryk Jeden čas (cca před rokem) jsem poměrně úspěšně realizoval na Nikkei strategii globálního pšouku. V čem tato strategie spočívá? Sledujete DJ a pokud dojde k obratu směrem dolů, tak nakoupíte nějaký short papír Nikkei na druhý den prodáváte výnos je 5-15% podle toho jakou má papír páku. Dávám, ti za pravdu, že teď asi nastal čas se ke spekulaci na pokles Nikkei vrátit. Směrem nahoru tato strategie nefunguje, globálně trhy reagují spolehlivě pouze na špatné zprávy (pšouky). Pokud jde o ten papír co jsi koupil, zdá se mi malá ochrana vzhledem k potenciálnímu zisku. To je lepší koupit Knock-Out např. CG1BNZ má dvojnásobnou ochranu a podstatně vyšší výnos, pokud ti předpoklad vyjde. pokud prorazíš bariéru, tak si natlučeš u obou stejně. | |
| | | Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: Re: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! Wed Jul 01, 2009 11:12 pm | |
| Jen trocha teorie k reversům vysoko nad strikem:
Pokud se certifikát dostane např. 50% nad strike, tak se nezávisle na prolomení bariéry chová při vstupu na takové úrovni jako papíry s pákou!
Např. Nikkei, vstup do takového reversu na 10.000 bodech při striku na 6.667 bodech (neodpovídá SG013B, ale lépe se to počítá), bez nadhodnoty takový papír koupíte za 50 EUR a pokud nyní stoupne Nikkei o 5% na 10.500, takový certifikát ztratí na hodnotu 42,5 EUR, tj. zaznamenáte ztrátu 15%, tedy s pákou 3:1!!! Pokud index vzroste nad 13.333, tedy o 33,3%, certifikát propadne bezcenný...
A nyní konkrétně SG013B, ten se ráno po zavření Nikkei na 9.940 bodech dal koupit za cca 64 EUR, což sice znamená cca přes 3,5% podhodnotu, ale při striku na 7.450 bodech bude proražení bariéry znamenat při fair ceně bez podhodnoty a spreadu (podhodnota navíc patrně po proražení stejně nezanikne, rozpustí se až v čase) cenu 59,06 EUR, tedy zatímco index vzroste k bariéře o 5,6%, ztratí certifikát i přes podhodnotu 7,8% a to nepočítám spread (=1,5%) a to, že si podhodnotu patrně nadále udrží, pokud tedy tyto dvě veličiny ještě přičtu, je z toho cena cca 56 EUR a ztráta 12,5% (pákový efekt cca 2,2:1)! Růst na 14.900 bodů tedy +49,9% bude znamenat 100% ztrátu certifikátu, takže i bez spreadu a podhodnoty se i zde dá vyčíst páka těsně nad 2:1...
Takže pozor na to! Na druhou stranu je bonus stále aktivní, takže vstup s podhodnotou se v takovém případě také cení, ale určitě to není moc vhodné pro konzervativní investory, na druhou stranu dynamičtí, vědomi si tohoto pákového efektu mohou směle vstoupit, navíc při propadu Nikkei bude pákový efekt působit i do zisku, byť se jeho efekt bude snižovat, zatímco při růstu indexu se pákový efekt ztrát bude zvyšovat. Navíc při propadu Nikkei pomůže i podhodnota a aktivní bonus, akorát na dolním konci je cap, což ale asi není v tuto chvíli zásadní problém.
Ufff, snad je to srozumitelně popsané... | |
| | | baryk Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 12. 09. 08
| Předmět: Re: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! Thu Jul 02, 2009 8:11 am | |
| Ahoj Jari,Jannastasi a všichni, moc děkuji za vaše reakce,i když nebo právě proto,že jsou k mému produktu kritické až varující. Můj pohled je ten,že 1)Oproti KO produktům hraje pro mě čas-zvyšování nadhodnoty.U KO produktů je to opačně. 2)I při eventuálním proražení třeba až 12000 a návratu při splatnosti k 9000(dle mě dost možná varianta)vydělám přes 23%,zatímco CG1BN7 prodělá 100% 3)Pozici plánuju do 3% PF. Držte se .Baryk | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! Thu Jul 02, 2009 10:11 am | |
| Až zase tak kriticky jsem to nemyslel, ba naopak, spíše jsem pouze upozorňoval na rizika, ale sám jsem si něco málo taky nakoupil... P.S. ten papír by se musel porovnávat s turbem s ko na 14.900, aby to bylo fair srovnání a ten by v takovém případě neskončil 100% ve ztrátě. | |
| | | jannastas Investor
Poeet p?íspivku : 296 Localisation : Zlín Registration date : 31. 12. 07
| Předmět: Re: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! Thu Jul 09, 2009 1:29 pm | |
| SG013B jsem 2.7 nakoupil za 0,72 a včera prodal za 1,16. bohužel bylo toho japonského koření málo - jen na špičku nože. | |
| | | Jari Investor
| Předmět: Re: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! Thu Jul 09, 2009 2:50 pm | |
| Taky trochu lituju, že jsem toho nestihl nebrat víc, šlo to pak rychle nahoru... | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! | |
| |
| | | | NIKKEI-HRNEČKU DOST!!! | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |