Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

hamster expres

Goto down 
5 posters
AutorZpráva
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 12:32 am

Ahoj Jari!!

Proč nemáte Hamster,když ho doporučujete?

Informace o papíru v pick up u BBI.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 12. 09. 08

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 1:49 am

Ahoj VM,Jari,
Moc tomu nerozumím.Bude bonus ,když padne bariera právě třeba jen při RD?Nejsou bariery na výplatu jistiny aktivní v celém období?Zdá se to zase až moc výhodné.Díky za vysvětlení.Baryk
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 2:14 am

Ahoj Baryku!

Pro vyplacení jistiny stačí aktiva nad bariérou v rozhodné dny.Výše bonusu
záleží ,kolik dnů v průběhu nebude žádné aktivum nad bariérou.Poměrnou část získáš jen za dny,kdy budou nad bariérou všechny tři podklady.

Naposledy upravil velkámedvědice dne Fri Feb 13, 2009 3:32 am, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 276
Registration date : 25. 04. 08

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 2:16 am

Hamster Express má atraktivní riziko-výnosový profil... Bariéry nejsou/jsou aktivní v průběhu trvání, je to konstrukce, která vyplácí bonus průběžně, každý den připadající podíl z bonusu, který nevyplatí pouze ve dny, kdy bude některé akcie pod 50% úrovní, ale dosavadní bonusy nepropadnou, v rozhodný den je důležitá úroveň akcií pouze pro vyplacení jistiny 100 EUR, bonus bude vyplacen, nebo jeho připadající podíl za jakýchkoli podmínek...

A proč tento papír nedržíme? Určitě by byl minimálně zařazen do modelovek, ale po některých připomínkách jsme se rozhodli, že modelová portfolia budou nyní 100% odpovídat reálným portfoliím, oproti dosavadnímu stavu, kdy jsme si některé pozice nemohli dovolit např. z důvodu nedostatečných volných prostředků apod., což je i tento případ, kdy volné prostředky nyní držíme spíše pro dozajištění portfolií, případně pro nákupy při propadu trhů...

Každopádně tímto krokem chceme transparentnost modelových portfolií zvýšit z dosavadních cca 95% na +/- 100%, protože především v posledních týdnech se bohužel objevili pochybnosti o naší výkonnosti, i když věřím, že kdo nás sleduje průběžně, tak moc dobře ví, že naše výsledky odpovídají realitě...
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 10:12 am

Ahoj Jari,VM,děkuji za vysvětlení,
tak snad tomu už rozumím.VM koupíš to?Já dnes asi pomalu začnu.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 11:23 am

VM,Jari:Omlouvám se,ale jste si opravdu jisti,že výplata bonusu není podmíněna dodržením 50%ni bariery při RD?
http://www.ariva.de/quote/profile.m?secu=101672303
Stajně není zatím,co řešit BJ to nenabízí.Napsal jsem jim mail.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 11:38 am

jj, i tady píší, že za jakéhokoli vývoje mají investoři šanci na vyplacení kupónu dle uvedeného vzorce, jediná možná situace, kdy by nebylo vyplaceno na kupńu nic, by nastala pouze v případě, že hned druhý den po emisi jeden z titulů ztratí více než 50% a už se do splatnosti nad tuto hranici nevrátí...
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeFri Feb 13, 2009 12:06 pm

Ahoj Baryku!!

Zatím jen budu monitorovat,kesch mám nachystán zatím na jiné obchody.
Jen upozornění.Pokud by byl v rozhodný den jeden podklad pod knock inem,pak bys i přes vyplacený bonus skončil v mínusu../Netvrdím,že tak bude,je to zajímavý papír/.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeMon Feb 16, 2009 1:33 am

velkámedvědice napsal:
Ahoj Baryku!

Pro vyplacení jistiny stačí aktiva nad bariérou v rozhodné dny.Výše bonusu
záleží ,kolik dnů v průběhu nebude žádné aktivum nad bariérou.Poměrnou část získáš jen za dny,kdy budou nad bariérou všechny tři podklady.
Ahoj VM,
V novém Zertifikatejournalu se píše,že bariery 25 a 50%,pokud se týká splacení jistiny, jsou aktivní po celou dobu.(...nesmí ani jedna akcie OD své emise DO 1.února 2010 propadnout o více než 25%)Analogicky ve druhém roce o 50%.Tedy něco zcela jiného než píše lámanou češtinou(nesmí být ani jedna akcie 1.února 2010 propadnout)BBI.Pokud by to bylo takto je tento produkt podle mě velice riskantní.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeMon Feb 16, 2009 1:59 am

Ahoj Baryku!

Ještě se podívám do term sheetu,ale myslím,že si věc špatně vysvětluješ.25% hranice se týká jen prvního rzhodného dne v kontextu předčasné výplaty.Pro vyplacení jistiny na konci stačí 50%.Bonus bez ohledu na podklad v rozhodný den,je vyplácen v aliqotním podílu za ty dny,kdy nebyl žádný podklad pod 50%.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeMon Feb 16, 2009 9:42 am

Ale né, 1. února 2010 nesmí být pod 25%, né po celou dobu, to bych napsal, nesmí do 1. února propadnout, je prostě důležité, kde bude 1. února, to slovíčko do je podstatné a to jsem tam nedal, ale možná jsem měl zvolit i jiný obrat než propadnout, kažodpádně nejsou aktivní po celou dobu, je to express certifikáty, né bonus a expressy mají bariéry aktivní jen v rozhodný den...

Už jsem tu formulaci přepsal: K tomu nesmí být ani jedna akcie 1. února 2010 pod hranicí 25% od emise...

http://www.bbi.cz/cs/informacni-servis/rss_1/pick-of-the-week-hamster-express.html

Aha, až teď jsem si všiml, že to po mě sice do ZJ přepsali, ale blbě, opravdu to není aktivní od/do...
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeMon Feb 16, 2009 3:35 pm

Jari,VM,
díky moc.To víte ,jsem už za ta léta vycvičený a opatrný.Tak teď už můžeme směle do toho.Jestli to už BJ zvládá.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeMon Feb 16, 2009 10:03 pm

Ahoj kluci !

Přijde mi to jako dobrý papír ... četl jsem o něm v novém čísle ZJ a dnes i na stránkách BBI ... nevím, co přesně tam psal Jari před opravou, ale nynější formulace a popis papíru na BBI mi připadnou naprosto přesné a srozumitelné (:o)) ... Dá se už koupit přes BJ ? Díky a hezký večer, Pablo
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeMon Feb 16, 2009 10:44 pm

Nedá.Není za co ..oo))

Měj se
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeTue Feb 17, 2009 12:04 am

Mě to BJ nebere.Už jsem jim psal 2 žádosti o zařazení.
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeSun Feb 22, 2009 12:57 am

Po dalších urgencích mi jeden pracovník napsal,že to z technických důvodů nejde a druhý,že se pokusí....Chtělo by to konkurenci.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeSun Feb 22, 2009 2:45 am

Však už ta konkurence funguje, jen ty legislativní "sračky" kolem se vlečou věčně, už mě z toho taky začíná hrabat, je to nekonečné...
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeMon Feb 23, 2009 1:54 am

Jari napsal:
... jen ty legislativní "sračky" kolem se vlečou věčně, už mě z toho taky začíná hrabat, je to nekonečné...

Ahoj Jari !

Vzhledem k tomu, že zhruba od září 2008 běhám kvůli jedné zásadní věci se střídavými úspěchy stále dokola po úřadech, řekl bych, že termín "legislativní sračky" je velmi mírný a zavání spíše eufemismem ... Kdybych to na vlastní kůži nezažil, nikdy bych nevěřil, kolik je v této zemi všech možných či spíše nemožných úřadů, úředníků, razítek a lejster, naprosto nesmyslných až absurdních zákonů, nařízení a postupů ... Ta byrokracie není normální a tahle společnost na to musí zákonitě dříve či později dojet ... Naštěstí jsem se už vyplácal z nejhoršího - zlomil jsem nejtvrdší odpor a dá se říct, že si pomalu začínám "vychutnávat" finále (:o)) ... Přeji Tobě i BBI hodně trpělivosti a pevné nervy ! Pablo
Návrat nahoru Goto down
baryk
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeWed Feb 25, 2009 3:22 pm

Jari,Pablo,VM a všichni,
napište taky do BJ, ať zařadí konečně toho křečka ,snad se rozhoupou,když nás bude víc.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeWed Feb 25, 2009 4:09 pm

Ahoj Baryku!

Tak Jari to asi nepotřebuje,má nakoupeno.Kromě toho s BJ skončil.Já tam zavolám..
Návrat nahoru Goto down
jiran07
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 107
Registration date : 27. 01. 08

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeSat Feb 28, 2009 6:14 pm

Ahoj Jari, mám dotaz k vyplácení bonusu. Na BBI píšete, že vyplatí 9,5 centu/den. Tato částka mi taky vyšla, ale je to za rok (celý rok nad 50%). Jak by to bylo, kdyby nebyly zplněny podmínky na předčasné vyplacení po roce?
Druhý rok už by se jen čekalo na 2. RD? Nebo se připisuje jen poloviční částka a za rok získáš max 100+11,37?
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitimeSat Feb 28, 2009 9:03 pm

Bonus se vyplácí po celou dobu platnosti certifikátu bez ohledu na to, zda dojde k předčasné splatnosti či nikoli, jedná se tedy o dva na sobě nezávislé mechanismy: bonus (resp. hamster, bonus připisovaný podílem každý den, ve kterém jsou podmínky pro jeho výplatu a to po celé dva roky, případně po jeden rok, pokud by došlo k předčasnému splacení) a express (ten rozhoduje o případném předčasném splacení za 100 EUR, případně o konečném splacení za 100 EUR).
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

hamster expres Empty
PříspěvekPředmět: Re: hamster expres   hamster expres Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

hamster expres
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: