| hamster expres | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: hamster expres Fri Feb 13, 2009 12:32 am | |
| Ahoj Jari!!
Proč nemáte Hamster,když ho doporučujete?
Informace o papíru v pick up u BBI. | |
|
| |
baryk Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 12. 09. 08
| Předmět: Re: hamster expres Fri Feb 13, 2009 1:49 am | |
| Ahoj VM,Jari, Moc tomu nerozumím.Bude bonus ,když padne bariera právě třeba jen při RD?Nejsou bariery na výplatu jistiny aktivní v celém období?Zdá se to zase až moc výhodné.Díky za vysvětlení.Baryk | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: hamster expres Fri Feb 13, 2009 2:14 am | |
| Ahoj Baryku!
Pro vyplacení jistiny stačí aktiva nad bariérou v rozhodné dny.Výše bonusu záleží ,kolik dnů v průběhu nebude žádné aktivum nad bariérou.Poměrnou část získáš jen za dny,kdy budou nad bariérou všechny tři podklady.
Naposledy upravil velkámedvědice dne Fri Feb 13, 2009 3:32 am, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
Jari Investor
Poeet p?íspivku : 276 Registration date : 25. 04. 08
| Předmět: Re: hamster expres Fri Feb 13, 2009 2:16 am | |
| Hamster Express má atraktivní riziko-výnosový profil... Bariéry nejsou/jsou aktivní v průběhu trvání, je to konstrukce, která vyplácí bonus průběžně, každý den připadající podíl z bonusu, který nevyplatí pouze ve dny, kdy bude některé akcie pod 50% úrovní, ale dosavadní bonusy nepropadnou, v rozhodný den je důležitá úroveň akcií pouze pro vyplacení jistiny 100 EUR, bonus bude vyplacen, nebo jeho připadající podíl za jakýchkoli podmínek...
A proč tento papír nedržíme? Určitě by byl minimálně zařazen do modelovek, ale po některých připomínkách jsme se rozhodli, že modelová portfolia budou nyní 100% odpovídat reálným portfoliím, oproti dosavadnímu stavu, kdy jsme si některé pozice nemohli dovolit např. z důvodu nedostatečných volných prostředků apod., což je i tento případ, kdy volné prostředky nyní držíme spíše pro dozajištění portfolií, případně pro nákupy při propadu trhů...
Každopádně tímto krokem chceme transparentnost modelových portfolií zvýšit z dosavadních cca 95% na +/- 100%, protože především v posledních týdnech se bohužel objevili pochybnosti o naší výkonnosti, i když věřím, že kdo nás sleduje průběžně, tak moc dobře ví, že naše výsledky odpovídají realitě... | |
|
| |
baryk Investor
| Předmět: Re: hamster expres Fri Feb 13, 2009 10:12 am | |
| Ahoj Jari,VM,děkuji za vysvětlení, tak snad tomu už rozumím.VM koupíš to?Já dnes asi pomalu začnu. | |
|
| |
baryk Investor
| Předmět: Re: hamster expres Fri Feb 13, 2009 11:23 am | |
| | |
|
| |
Jari Investor
| Předmět: Re: hamster expres Fri Feb 13, 2009 11:38 am | |
| jj, i tady píší, že za jakéhokoli vývoje mají investoři šanci na vyplacení kupónu dle uvedeného vzorce, jediná možná situace, kdy by nebylo vyplaceno na kupńu nic, by nastala pouze v případě, že hned druhý den po emisi jeden z titulů ztratí více než 50% a už se do splatnosti nad tuto hranici nevrátí... | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: hamster expres Fri Feb 13, 2009 12:06 pm | |
| Ahoj Baryku!!
Zatím jen budu monitorovat,kesch mám nachystán zatím na jiné obchody. Jen upozornění.Pokud by byl v rozhodný den jeden podklad pod knock inem,pak bys i přes vyplacený bonus skončil v mínusu../Netvrdím,že tak bude,je to zajímavý papír/. | |
|
| |
baryk Investor
| Předmět: Re: hamster expres Mon Feb 16, 2009 1:33 am | |
| - velkámedvědice napsal:
- Ahoj Baryku!
Pro vyplacení jistiny stačí aktiva nad bariérou v rozhodné dny.Výše bonusu záleží ,kolik dnů v průběhu nebude žádné aktivum nad bariérou.Poměrnou část získáš jen za dny,kdy budou nad bariérou všechny tři podklady. Ahoj VM, V novém Zertifikatejournalu se píše,že bariery 25 a 50%,pokud se týká splacení jistiny, jsou aktivní po celou dobu.(...nesmí ani jedna akcie OD své emise DO 1.února 2010 propadnout o více než 25%)Analogicky ve druhém roce o 50%.Tedy něco zcela jiného než píše lámanou češtinou(nesmí být ani jedna akcie 1.února 2010 propadnout)BBI.Pokud by to bylo takto je tento produkt podle mě velice riskantní. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: hamster expres Mon Feb 16, 2009 1:59 am | |
| Ahoj Baryku!
Ještě se podívám do term sheetu,ale myslím,že si věc špatně vysvětluješ.25% hranice se týká jen prvního rzhodného dne v kontextu předčasné výplaty.Pro vyplacení jistiny na konci stačí 50%.Bonus bez ohledu na podklad v rozhodný den,je vyplácen v aliqotním podílu za ty dny,kdy nebyl žádný podklad pod 50%. | |
|
| |
Jari Investor
| Předmět: Re: hamster expres Mon Feb 16, 2009 9:42 am | |
| Ale né, 1. února 2010 nesmí být pod 25%, né po celou dobu, to bych napsal, nesmí do 1. února propadnout, je prostě důležité, kde bude 1. února, to slovíčko do je podstatné a to jsem tam nedal, ale možná jsem měl zvolit i jiný obrat než propadnout, kažodpádně nejsou aktivní po celou dobu, je to express certifikáty, né bonus a expressy mají bariéry aktivní jen v rozhodný den... Už jsem tu formulaci přepsal: K tomu nesmí být ani jedna akcie 1. února 2010 pod hranicí 25% od emise... http://www.bbi.cz/cs/informacni-servis/rss_1/pick-of-the-week-hamster-express.htmlAha, až teď jsem si všiml, že to po mě sice do ZJ přepsali, ale blbě, opravdu to není aktivní od/do... | |
|
| |
baryk Investor
| Předmět: Re: hamster expres Mon Feb 16, 2009 3:35 pm | |
| Jari,VM, díky moc.To víte ,jsem už za ta léta vycvičený a opatrný.Tak teď už můžeme směle do toho.Jestli to už BJ zvládá. | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: hamster expres Mon Feb 16, 2009 10:03 pm | |
| Ahoj kluci !
Přijde mi to jako dobrý papír ... četl jsem o něm v novém čísle ZJ a dnes i na stránkách BBI ... nevím, co přesně tam psal Jari před opravou, ale nynější formulace a popis papíru na BBI mi připadnou naprosto přesné a srozumitelné (:o)) ... Dá se už koupit přes BJ ? Díky a hezký večer, Pablo | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: hamster expres Mon Feb 16, 2009 10:44 pm | |
| Nedá.Není za co ..oo))
Měj se | |
|
| |
baryk Investor
| Předmět: Re: hamster expres Tue Feb 17, 2009 12:04 am | |
| Mě to BJ nebere.Už jsem jim psal 2 žádosti o zařazení. | |
|
| |
baryk Investor
| Předmět: Re: hamster expres Sun Feb 22, 2009 12:57 am | |
| Po dalších urgencích mi jeden pracovník napsal,že to z technických důvodů nejde a druhý,že se pokusí....Chtělo by to konkurenci. | |
|
| |
Jari Investor
| Předmět: Re: hamster expres Sun Feb 22, 2009 2:45 am | |
| Však už ta konkurence funguje, jen ty legislativní "sračky" kolem se vlečou věčně, už mě z toho taky začíná hrabat, je to nekonečné... | |
|
| |
Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: hamster expres Mon Feb 23, 2009 1:54 am | |
| - Jari napsal:
- ... jen ty legislativní "sračky" kolem se vlečou věčně, už mě z toho taky začíná hrabat, je to nekonečné...
Ahoj Jari ! Vzhledem k tomu, že zhruba od září 2008 běhám kvůli jedné zásadní věci se střídavými úspěchy stále dokola po úřadech, řekl bych, že termín "legislativní sračky" je velmi mírný a zavání spíše eufemismem ... Kdybych to na vlastní kůži nezažil, nikdy bych nevěřil, kolik je v této zemi všech možných či spíše nemožných úřadů, úředníků, razítek a lejster, naprosto nesmyslných až absurdních zákonů, nařízení a postupů ... Ta byrokracie není normální a tahle společnost na to musí zákonitě dříve či později dojet ... Naštěstí jsem se už vyplácal z nejhoršího - zlomil jsem nejtvrdší odpor a dá se říct, že si pomalu začínám "vychutnávat" finále (:o)) ... Přeji Tobě i BBI hodně trpělivosti a pevné nervy ! Pablo | |
|
| |
baryk Investor
| Předmět: Re: hamster expres Wed Feb 25, 2009 3:22 pm | |
| Jari,Pablo,VM a všichni, napište taky do BJ, ať zařadí konečně toho křečka ,snad se rozhoupou,když nás bude víc. | |
|
| |
velkámedvědice Moderator
| Předmět: Re: hamster expres Wed Feb 25, 2009 4:09 pm | |
| Ahoj Baryku!
Tak Jari to asi nepotřebuje,má nakoupeno.Kromě toho s BJ skončil.Já tam zavolám.. | |
|
| |
jiran07 Investor
Poeet p?íspivku : 107 Registration date : 27. 01. 08
| Předmět: Re: hamster expres Sat Feb 28, 2009 6:14 pm | |
| Ahoj Jari, mám dotaz k vyplácení bonusu. Na BBI píšete, že vyplatí 9,5 centu/den. Tato částka mi taky vyšla, ale je to za rok (celý rok nad 50%). Jak by to bylo, kdyby nebyly zplněny podmínky na předčasné vyplacení po roce? Druhý rok už by se jen čekalo na 2. RD? Nebo se připisuje jen poloviční částka a za rok získáš max 100+11,37? | |
|
| |
Jari Investor
| Předmět: Re: hamster expres Sat Feb 28, 2009 9:03 pm | |
| Bonus se vyplácí po celou dobu platnosti certifikátu bez ohledu na to, zda dojde k předčasné splatnosti či nikoli, jedná se tedy o dva na sobě nezávislé mechanismy: bonus (resp. hamster, bonus připisovaný podílem každý den, ve kterém jsou podmínky pro jeho výplatu a to po celé dva roky, případně po jeden rok, pokud by došlo k předčasnému splacení) a express (ten rozhoduje o případném předčasném splacení za 100 EUR, případně o konečném splacení za 100 EUR). | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: hamster expres | |
| |
|
| |
| hamster expres | |
|