Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?

Goto down 
4 posters
AutorZpráva
stenolez

Poeet p?íspivku : 36
Registration date : 12. 12. 08

Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Empty
PříspěvekPředmět: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?   Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Icon_minitimeMon Jan 19, 2009 6:31 pm

Zdravím,

nevíte někdo, jak se dá spolehlivě vyčíst z ISIN/WKN identifikace emitenta, případně další údaje?
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?   Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Icon_minitimeMon Jan 19, 2009 6:59 pm

Možná je to blbá odpověď.Klepni si Isin do finančního servru a tam vše najdeš..
Návrat nahoru Goto down
stenolez

PříspěvekPředmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?   Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Icon_minitimeTue Jan 20, 2009 4:10 pm

Měl jsem na mysli spíš, co se dá vyčíst z ISIN přímo. Např. u DE000ML0DE73 je z prvních dvou písmenek vidět, že papír pochází z Německa. Pokud mi někdo (třeba tady na fóru) řekne, že jde o certifikát, tak podle "ML" odhadnu, že jde o Merrill Lynch a jdu si ho najít na stránky MerrillInvets, ale to už je odhad. Zajímalo by mě třeba to., jestli se dá vždycky takhle učit emitent?
Návrat nahoru Goto down
zdenek
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 231
Registration date : 02. 08. 08

PříspěvekPředmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?   Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Icon_minitimeTue Jan 20, 2009 9:26 pm

stenolez napsal:
Měl jsem na mysli spíš, co se dá vyčíst z ISIN přímo. Např. u DE000ML0DE73 je z prvních dvou písmenek vidět, že papír pochází z Německa. Pokud mi někdo (třeba tady na fóru) řekne, že jde o certifikát, tak podle "ML" odhadnu, že jde o Merrill Lynch a jdu si ho najít na stránky MerrillInvets, ale to už je odhad. Zajímalo by mě třeba to., jestli se dá vždycky takhle učit emitent?

Ahoj,

k cemu Ti je odkud je papir? Nezajima Te spis, odkud je firma? A to z ISIN nevyctes.
Návrat nahoru Goto down
stenolez

PříspěvekPředmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?   Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Icon_minitimeWed Jan 21, 2009 3:05 pm

To jsem daval, jako priklad udaje, ktery (jedinny) vycist dokazu. Vic me zajima, kdo je emitent.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?   Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Icon_minitimeThu Jan 22, 2009 12:18 am

stenolez napsal:
To jsem daval, jako priklad udaje, ktery (jedinny) vycist dokazu. Vic me zajima, kdo je emitent.

Ahoj Stenolezi !

Abych se přiznal, nechápu úplně přesně o co Ti jde respektive k čemu je to vlastně dobré ... ? Pokud zadáš ISIN nebo WKN do vyhledávače na jakémkoli serveru typu Euwax, Ariva, Onvista, Scoach nebo jiném, vyplivne Ti to kompletní přehled o daném papíru samozřejmě včetně emitenta ... Nikdy jsem si tím nelámal hlavu, ale emitent se dá patrně snáze identifikovat z WKN podle prvních 2-3 písmen - třeba ABN, DB, CK, ML, GS, SG a podobně, ale někdy je WKN tvořen jen čísly, takže v tom případě se nepozná stejně nic ... ISIN bývá na rozluštění obtížnější - někdy v něm bývá ke konci obsažen WKN - obvykle ISINy začínající na DE, v ostatních případech jde opět jen o čísla ... Spíše než emitent by mě zajímalo, který WKN poskočí zítra alespoň o 50 % - koupil bych ho (:o))) ... Pablo
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?   Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Co se dá vyčíst z ISIN/WKN?
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: