|
| Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? | |
| | Autor | Zpráva |
---|
stenolez
Poeet p?íspivku : 36 Registration date : 12. 12. 08
| Předmět: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Mon Jan 19, 2009 6:31 pm | |
| Zdravím,
nevíte někdo, jak se dá spolehlivě vyčíst z ISIN/WKN identifikace emitenta, případně další údaje? | |
| | | velkámedvědice Moderator
Poeet p?íspivku : 1130 Localisation : na samotě u lesa Registration date : 20. 08. 07
| Předmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Mon Jan 19, 2009 6:59 pm | |
| Možná je to blbá odpověď.Klepni si Isin do finančního servru a tam vše najdeš.. | |
| | | stenolez
| Předmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Tue Jan 20, 2009 4:10 pm | |
| Měl jsem na mysli spíš, co se dá vyčíst z ISIN přímo. Např. u DE000ML0DE73 je z prvních dvou písmenek vidět, že papír pochází z Německa. Pokud mi někdo (třeba tady na fóru) řekne, že jde o certifikát, tak podle "ML" odhadnu, že jde o Merrill Lynch a jdu si ho najít na stránky MerrillInvets, ale to už je odhad. Zajímalo by mě třeba to., jestli se dá vždycky takhle učit emitent? | |
| | | zdenek Investor
Poeet p?íspivku : 231 Registration date : 02. 08. 08
| Předmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Tue Jan 20, 2009 9:26 pm | |
| - stenolez napsal:
- Měl jsem na mysli spíš, co se dá vyčíst z ISIN přímo. Např. u DE000ML0DE73 je z prvních dvou písmenek vidět, že papír pochází z Německa. Pokud mi někdo (třeba tady na fóru) řekne, že jde o certifikát, tak podle "ML" odhadnu, že jde o Merrill Lynch a jdu si ho najít na stránky MerrillInvets, ale to už je odhad. Zajímalo by mě třeba to., jestli se dá vždycky takhle učit emitent?
Ahoj, k cemu Ti je odkud je papir? Nezajima Te spis, odkud je firma? A to z ISIN nevyctes. | |
| | | stenolez
| Předmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Wed Jan 21, 2009 3:05 pm | |
| To jsem daval, jako priklad udaje, ktery (jedinny) vycist dokazu. Vic me zajima, kdo je emitent. | |
| | | Pablo Investor
Poeet p?íspivku : 501 Age : 50 Localisation : město perníku Registration date : 08. 10. 07
| Předmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? Thu Jan 22, 2009 12:18 am | |
| - stenolez napsal:
- To jsem daval, jako priklad udaje, ktery (jedinny) vycist dokazu. Vic me zajima, kdo je emitent.
Ahoj Stenolezi ! Abych se přiznal, nechápu úplně přesně o co Ti jde respektive k čemu je to vlastně dobré ... ? Pokud zadáš ISIN nebo WKN do vyhledávače na jakémkoli serveru typu Euwax, Ariva, Onvista, Scoach nebo jiném, vyplivne Ti to kompletní přehled o daném papíru samozřejmě včetně emitenta ... Nikdy jsem si tím nelámal hlavu, ale emitent se dá patrně snáze identifikovat z WKN podle prvních 2-3 písmen - třeba ABN, DB, CK, ML, GS, SG a podobně, ale někdy je WKN tvořen jen čísly, takže v tom případě se nepozná stejně nic ... ISIN bývá na rozluštění obtížnější - někdy v něm bývá ke konci obsažen WKN - obvykle ISINy začínající na DE, v ostatních případech jde opět jen o čísla ... Spíše než emitent by mě zajímalo, který WKN poskočí zítra alespoň o 50 % - koupil bych ho (:o))) ... Pablo | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? | |
| |
| | | | Co se dá vyčíst z ISIN/WKN? | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |