Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Opční spready na DAX

Goto down 
+2
Piti
velkámedvědice
6 posters
Jdi na stránku : 1, 2, 3  Next
AutorZpráva
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

Opční spready na DAX Empty
PříspěvekPředmět: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 12:29 am

Ahoj Piti a ostatní spreadaři!!!

Posílám konzevativní a agresivní strategii na Obama efekt

Koukni

http://www.derivate-bnpparibas.de/DE/index.aspx?pageID=50∈=DE000BN2KL80

http://www.derivate-bnpparibas.de/DE/index.aspx?pageID=50∈=DE000BN2KL98

Piti,nebo myslíž,že je lepší Tvůj DE000BN2KNW3 a dle situace,/březen/,vyskočit?
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

Poeet p?íspivku : 373
Registration date : 06. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 1:15 am

Zdravím VM,

problém je,že expirace je blízko a budeš muset natvrdo používat SL, aby ti nehrozila totální ztráta kdyby DAX zahučel down. Když už, tak bych použil konzervativní strategii 4000-4500 a pokud by DAX klesl např. pod 4800 b. spread bych prodal a koupil vzdálenější expiraci. Výsledkem by bylo, že by jsi mohl koupit i za lepší cenu než by jsi vystupoval (kreditní rolování), samozřejmě že by se ti snížil max. p.a. výnos, ale z tohoto pohledu bych za důležitější považoval ochranu kapitálu. Toto ale jde, dokud je spread ITM, když by jsi to prováděl při DAX 4500 a méně už by jsi na vzdálenější expiraci musel dodat další kapitál-spread je dražší. Doporučuji se dívat napříč emitenty, rozdíl v ceně 0,1 EUR na stejný Strike-Cap a podobnou expiraci je nyní normální.

Já jsem nyní naložený DE000BN2KNW3, sjednocoval jsem totiž své 2 předchozí spready na jednotný Strike-Cap a expiraci.
Návrat nahoru Goto down
http://proinvestory.cz
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 2:19 am

Ahoj Piti!!

O to přesně jde..

Zatímco DE000BN2KNW3 je investice,u dvou předešlých se jedná o spekulaci!!!

Pokud tedy spekuluji na růst někam nad 5500,pak je u DE000BN2KL98
dobré,že už při stagnaci vyděláš 30%!!!BuĎ vrazit stoploss,nebo lépe investice ve výši 1% pf,o kterou můžeš přijít,ostatní části PF to vyrovnají...
Ten fruhý tak drsný není,pokud vycházím z krátkodobého růstu,pak by mně p.a. Přes 100% i při pádu aktiva 10%,případně totální ztráta při lednovém pádu 20% děsit nemusela oo))

Podstané je uvědomit si,že jde o spekulaci.Každopádně díky za reakci,nerad si vykládám sám oo))
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 123
Registration date : 25. 07. 07

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 2:21 am

Zdravím VM, Pabla a všechny ostatní a přeji do nového roku všechno nej...

Já jsem v pátek 02.01.09 zvolil jinou strategii a koupil BN7Y78. Discount put zertifikát na DAX, strike 5900, cap 5400, expirace 19.06.09.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 3:50 am

Ahoj InWestore!!

Díky,tobě taky.Promyslím to.Možná by bylo zajímavé vytvořit z callu a putu

nějaký corridor,pak by jeden papír vydělal 100%,a ten druhý při troše štěstí
taky...
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 9:05 am

Zdravím VM,

jasně, chápu.

Já ale i při spekulaci raději otevírám obrannou strategii, kdyby spekulace nevyšla, abych nemusel natvrdo vystupovat na SL. Jak jsem psal, když je spread ITM, mohu se v pohodě přesunout na vzdálenější expiraci a navíc snížit Strike-Cap.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 8:17 pm

Ahoj Piti!!

Máš vyzkoušené,když je expirace vzdálená,jestli pohyb papíru při růstu
překoná pohyb indexu,nebo roste pomaleji?
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 9:00 pm

Zdravím VM,

zatím jsem obchodoval takové spready, které měli páku mírně >1. Nezáleží jen na expiraci, jak jak je spread ITM nebo OTM. Je to jak u warrantů, jen tam máš navíc tu vypsanou opci, která tě snižuje páku při zisku, ale i při ztrátě.

Na páku<1 se samozřejmě můžeš dostat, když bude např. spread krátce před expirací a hluboko ITM. Když se dívám na všechny své obchody od r. 2007 s opčními spready, tak se mi to stalo pouze jednou, že jsem měl páku <1, ale to bylo u TecDAx a to jsem zaregistroval divné oceněnování emitentem již v průběhu obchodu. Bohužel opce na Eurex na TecDAX se tenkrát skoro vůbec neobchodovali, takže jsem to nemohl porovnat.

Na DAX se mi to ještě nestalo, ale na druhou stranu 2 měsíce d expirace jsem ještě neobchodoval, nejdražší spready jsem nakupoval cca za 4,25 EUR/ks. V pátek večer jsem stahoval data opčních spreadů na DAx, vydrž chvíli hodím jsem jaké byly ceny Call spreadů s březnovou expirací, pokud se nepletu, tak v 22 hod, byla Close cena DAx cca 5020 b. (X-DAX bohužel běží do 22:15)
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 9:12 pm

2.1.2009

DR098M - 4000-4500/18.3.2009 - nákup. kurs 4,24 EUR
CM1ZKQ - 3500-4000/18.3.2009 - nákup. kurs 4,65 EUR

proužívám sousední spready pro hrubou simulaci jak se bude vyvíjet cena, když nezahrnu změnu času a volatility

takže pokud by se DAX hnul o 500 b. up, tj. DAX 30 +9,66%, tak cena spreadu +9,96% 4,65/4,24. Vycházím z obecného předpokladu, že spread DR098M bude mít po pohybu o 500 b. cenu jako aktuálně spread CM1ZKQ. V tomto případě to vypadá, že páka je jedna, ale úbytekl času zvýší tvůj zisk a pokud půjde trh up, volatilita bude klesat a to bude také akcelerátor růstu zisku. Nejlepší by bylo porovnávat spready od stejného emitenta,ale taková data nemám k dispozici pro dané Strike

ještě se můžu podívat na tu agresivnější variantu 4500-5000/18.3.2009
DR098S - nákup. kurs 3,54 EUR--> při pohybu up o 500 b. bude teoretická cena jako výše zmíněný spread DR098M - kurs 4,24EUR --> hrubé zhodnocení 19,77%. Samozřejmě tento spread má vyšší páku, ale jak pro zisky, tak pro ztráty. tato simulace už je přesnější, použité spready jsou od jednoho emitenta.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 9:17 pm

Díky Piti,promyslím...
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 9:32 pm

Nezapomeň vzít prosím v úvahu, že páka spreadu není konstantní, silně se mění, takže kdybychom to počítali pro menší pohyb DAX, bude páka větší, při větším pohybu DAx by byla naopak celková páka nižší. Čím si blíže expiraci tím je změna páky větší, proto poslední dobou obchoduji vzdálenější expirace.

Když jsem začínal, obchodval jsem expirace 6 měsíců s tím, že pod 3 měsíce jsem nešel. A když šel podklad proti mě, tak jsem v reálu měl díky rostoucí volatilitě větší ztráty na SL podkladu než jsem plánoval a to bylo v době VDAX-New v rozpětí 20-30 b., nyní je změna volatility daleko větší.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 10:17 pm

Piti!

Zatím spekuluji na krátkodobý růst či stagnaci včetně malého výklesu.
Vzal jsem DE000BN2KL80 2%
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 10:21 pm

Tak držím palce a nediv se, kdyby se to např. týden před expirací motalo kousek nad 4500 b., že cena spreadu do 5 EUR bude mít stále daleko. Smile Pro klidné spaní před expirací by to chtělo, aby spread byl několik set bodů ITM.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 05, 2009 10:33 pm

Nahlédnul jsem do historických data co mám k dispozici a našel jsem data k 12.12.2008 pro spready s expirací 17.12.2008. Tenkrát byla vyšší volatilita (VDAx-New 52 b.) takže výsledky jsou horší (nižší cena ATM/ITM spreadů)

Hodnota CGAX(Citigroup indikation DAX) 12.12.2008 - 4737 b. (vůči oficiálním hodnotám běžně odchylka 10 b.)

Call spread 4200-4700/17.12.2008 - nák. kurs 4,13 EUR
Call spread 4100-4600/17.12.2008 - nák. kurs 4,43 EUR
Call spread 4000-4500/17.12.2008 - nák. kurs 4,65 EUR

Bohužel data spreadů s nižší hodnotou Strike-Cap nemám k dispozici.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeFri Jan 09, 2009 10:42 pm

Tak jsem dnes při poklesu DAX na 4755 b. zpátky nakoupil DE000BN2KNW3 (realizace profitu 2.1.2009 při DAx 5040 b.).
Zapracoval už ale pokles volatility a časovka, nákupní kurs byl 3,25 EUR/ks, ale když jsem tento spread nakupoval 16.12.2008 při DAX 4835 b., byl nákupní kurs 3,22 EUR.

A jak jsi na tom VM se svým spreadem?
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeSat Jan 10, 2009 12:00 am

Ahoj Piti!

Mám ho!Pořád jsem koukal jestli Down prorazí 8600
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeSat Jan 10, 2009 1:57 am

Uvidíme jak to bude vypadat dále, korekce růstového trendu 4570-->5100 b. se zastavila na poslední FIBO úrovni 4750 b.

Pokud by pokles pokračoval, považoval bych to už za korekci up trendu od low cca 4040 b., a to jsou FIBO úrovně následující:

FIBO 38,2% - 4695 b.
FIBO 50% - 4570 b., zde nastartoval poslední upík, takže možná pokus trhu o double bottom Smile
FIBO 61,8% - 4445 b.

Pokud bychom výrazně prorazili FIBO 50% 4570 b. raději bych tě doporučoval přesunout se do vzdálenější expirace, např. BN0V7Z nebo DR098M podle toho, kde by byl aktuálně nižší nákupní kurs. Ještě je k dispozici CM1ZKV od Commerzbank, no ale aktuální situace ohledně této banky mi radí pozdržet se.

Já protože držím expiraci 6/2010 nebudu s pozicí nic dělat, když pozoruji poslední dobou objemy obchodů na DAX tak jsou podprůměrné, 50%-70% průměru. Na DJIA jsou objemy taky podprůměrné.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeSat Jan 10, 2009 3:13 am

Ahoj Piti!!

Díky moc za tipy,projdu je!!!!Já jsem ten papír kupoval s měsíčním výhledem,pořád jsem se nad 4500,kdy se vyplácí bonus a moc v něm nemám.Na nulu ho přivést nechci,ale čekám obrat v rámci Obama efektu.Jsem si vědom,že je to spekulace.Díky za rezistence Daxu,odpověděl jsem před tím zdánlivě mimo sledováním Downu,ale věřím,že si mně pochopil.Tyto dva indexu proti sobě zásadně dlouhodobě nepůjdou...
Ještě jednou díky za info!!
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 12, 2009 3:22 am

Ahoj Piti!!

Proč by do Comerz cpali němci prachy,kdyby ji chtěli nechat zkrachovat?Podle mně má u fašistů takovou pozici,že ji raději znárodní.Rozuměj,nezajímá mně její cena,ale jestli bude schopna splatit dluhopisy,nemyslíš
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 12, 2009 6:55 am

Zdravím VM,

1) ano, v reálu asi krach nehrozí, já jednám jenom preventivně Smile
2) momentálně jsou levnější spready od jiných emitentů, ale 2007+2008 jsem hlavně obchodoval spready od Commerzbank, nyní od BNP Paribas;takže pro mě nyní spready od CM nejsou zajímavé tak jako tak Smile
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeMon Jan 12, 2009 11:50 am

Ahoj Piti!

Otázku jsem směřoval výhradně na emitenta,nejsem takový spredař jako Ty,mám tam jednu pozici z 36,abych pozoroval,jak se papír chová.Ale v kontextu s Comerz uvažuji bo bonus reverzu k zahedgování..

Měj se
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeTue Jan 13, 2009 1:03 pm

Dnes prodej BN7Y78 a nákup BN2KNW za 3,14.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeTue Jan 13, 2009 1:22 pm

inWestor napsal:

Vítej v klubu Smile , BN2KNW taky držím, o rolování pozice bych začal uvažovat až kdybychom se podívaly pod 4000 b.
Návrat nahoru Goto down
inWestor
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: TO PITI   Opční spready na DAX Icon_minitimeTue Jan 13, 2009 10:29 pm

Piti napsal:
inWestor napsal:

Vítej v klubu Smile , BN2KNW taky držím, o rolování pozice bych začal uvažovat až kdybychom se podívaly pod 4000 b.

Na discount call ( nebo put ) warranty jsem si několikrát opatrně sáhl a neprodělal. U nákupu BN7Y78 dne 02.01.09 jsem si říkal, že se svět brzy vyjuchá a přéváží obavy ( minimálně z výsledků ). Nákup BN2KNW jsem zvolil z důvodů, že na horizont řekněme příštích měsíců nemám názor, prostě nevím zda sázet na mírné up nebo větší down. A protože se zabýváš DAXem podstatně seriózněji než já, proč nezvolit tvůj papír BN2KNW. Pokud budu mít to štěstí a cena stoupne cca o 0,30 EUR a já nebudu mít na další vývoj nadále názor, papír prodám. Pokud budu mít nějaký názor v budoucnu, asi ho vyjádřím nákupem discount call ( nebo put ) warrantu s kratší expirací, cca do 6-ti měsíců.

Díky za tipy a TA DAXu.
Návrat nahoru Goto down
Piti
Investor
Investor
Piti

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitimeTue Jan 13, 2009 10:56 pm

Opční spready na DAX DAX_30_Performance_2009-01-09_3

S dovolením sem překopíru analýzu z 9.1.2009 se sousedního vlákna, aby to bylo na očích. Smile

V reálu je vidět, že kanál označený modrou přerušovanou čarou jsme již opustili a klesli jsme (nebo lehce prorazili, to lze jen odhadovat) k černě označené TL. Nyní jsme přibližně zkorigovali růstový trend 4040-5100 b. o 50%. Pokud bychom se vrátili do růstového trendu, realizaci profitu ze současného pohledu bych prováděl u horní strany kanálu označeného červenou barvou.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Opční spready na DAX   Opční spready na DAX Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Opční spready na DAX
Strana 1 z 3Jdi na stránku : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-