Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

USD / JPY

Goto down 
3 posters
AutorZpráva
Radek
Moderator
Moderator
Radek

Poeet p?íspivku : 1052
Registration date : 01. 07. 07

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeThu Aug 23, 2007 9:40 am

Jen takový TIP.

Asi je čas na kratkodobou spekulaci na oslabení jenu.

http://waehrungen.onvista.de/charts.html?PERIOD=3&DISPLAY=1&SCALE=1&GRID=1&SUPP_INFO=0&VOL=0&IND1=1&IND2=6&ID_CURRENCY_FROM=USD&ID_CURRENCY_TO=JPY#chart1

Ale pozor na dlouhodobém průběhu nic takového vidět není (alespoň ne dobře) takže jde jen o spekulaci v rámci směru dlouhodobého trendu.

Takže dobře volit STOP-Loss či případně dokoupit.

EDIT: opraveno posílení za oslabení

Naposledy upravil dne Mon Aug 27, 2007 5:01 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 04. 07. 07

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: USD/JPY   USD / JPY Icon_minitimeThu Aug 23, 2007 9:59 am

Radek napsal:
Jen takový TIP.

Asi je čas na kratkodobou spekulaci na posílení jenu.

Ahoj, Předevčírem jsem opět vtoupil do EUR/CZK za 27,54. Zatím je to na dobré cestě, překročili jsme rezit 27,70 a tak můžeme jít ke 28.
Jenu se nyní trochu bojím, dnes v noci zasedal BOJ. Původně měl zvýšit úroky. Vzhledem k tomu, že jen posílil tak zůstaly stejné( tak to bude asi i s korunou ). Pokud však budou trhy dále posilovat určitě oslabí.Ty máš posílí, myslel jsi však určitě oslabí.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeThu Aug 23, 2007 11:00 am

Ano oslabi Jen tak jsem to myslel.

Průbehy čtu na jiném grafu (invertovaném) tak jsem to zapoměl překlopit promiň.

(po ránu jsem nějaký zmetený :D)
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeMon Aug 27, 2007 1:23 am

Radek napsal:
Jen takový TIP.

Asi je čas na kratkodobou spekulaci na posílení jenu.

http://waehrungen.onvista.de/charts.html?PERIOD=3&DISPLAY=1&SCALE=1&GRID=1&SUPP_INFO=0&VOL=0&IND1=1&IND2=6&ID_CURRENCY_FROM=USD&ID_CURRENCY_TO=JPY#chart1

Radku, podle čeho soudíte na krátkodobý up jenu? Na tom 6ti měsíčním grafu toho jako začátečník moc nevidím.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeMon Aug 27, 2007 9:37 am

Myk napsal:

Radku, podle čeho soudíte na krátkodobý up jenu? Na tom 6ti měsíčním grafu toho jako začátečník moc nevidím.

Dobře a když se koukneme na 3 letý a 3 měsíční.

http://waehrungen.onvista.de/charts.html?PERIOD=5&DISPLAY=2&SCALE=1&GRID=1&SUPP_INFO=0&VOL=0&MA1=1&MA2=3&IND1=1&IND2=6&ID_CURRENCY_FROM=USD&ID_CURRENCY_TO=JPY#chart1

http://waehrungen.onvista.de/charts.html?PERIOD=2&DISPLAY=2&SCALE=1&GRID=1&SUPP_INFO=0&VOL=0&MA1=1&MA2=3&IND1=1&IND2=6&ID_CURRENCY_FROM=USD&ID_CURRENCY_TO=JPY#chart1

-Stale rostoucí trend i když s klesajícím momentem
-Oscilátor ukazuje nákupní signál vidět lépe např. na 3měsíčním stejně tak momentum.

-teď asi přijde nějaká korekce růstu. Ale nové minimum by již být nemělo.
- No a ještě tu je candle stick ukazuje ve dvou dnech pokus o nové minimum. Které ovšem odolalo.

PS: samozřejmě že se jedná o spekulaci tzn. uzký stop loss. A vědomí že předpověď není 100% -ní.

PS: jestli to chcete zkusit možna bude lépe pro začátečníka obchodovat měny jež mají silnější trend např. USD/GBP nebo USD/EUR či naši korunu.

např. USD/GBP může být další tip ale také již několk dní starý:

http://waehrungen.onvista.de/charts.html?PERIOD=3&DISPLAY=1&SCALE=1&GRID=1&SUPP_INFO=0&VOL=0&IND1=1&IND2=6&ID_CURRENCY_FROM=USD&ID_CURRENCY_TO=GBP#chart1
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeMon Aug 27, 2007 10:58 am

Myk napsal:
Radkovi ten krátkodobý up jenu vyšel. Ve čtvrtek se otevíralo na 115,40 a a ještě ten den byl na asi 117. Na současných úrovních již nedoporučuji, je to veliké riziko, které za to nestojí. Trhy se můžou klidně vydat ještě dolů a jen s nimi posílit. Na burze je někdy jedna minuta příliš dlouhá doba a tak je třeba se také dívat na datum napsání.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeMon Aug 27, 2007 4:41 pm

Pánové díky. Tohle fórum jsem našel včera a prošel jsem si všechny vaše příspěvky. Docela obdivuji šíři záběru, kterou máte.

Jinak nehledám nijak intenzivně příležitosti na obchod, na ten jen jsem se zeptal proto, že jsem nechápal, na základě čeho Radek tipnul UP. Navíc chvíli před tím jsem narazil na tip od Honzajse z traders.cz, který jede čistě podle fundamentu. Oba tipy se shodly na up, takže jsem chvilku uvažoval o cvičném nákupu call opce.
Je ale vidět, že TA dala ten signál krátkodobě, zatímco fundament je spíš dlouhodobá spekulace, takže si to budu spíš zatím jen sledovat.

citace :

Zdá se mi, že se rýsuje fundamentálně silná pozice pro JPY long.

Odůvodnění:
V posledních několika letech se rozmohl Carry Trade 'půjčování v JPY, investice do dolarových aktiv). Vzhledem k politice nulových úrokových sazeb v Japonsku a dlouhotrvající ekonomické stagnaci šlo pro investory o obchod s velmi zajímavým poměrem výnos / riziko.

Situace se ale mění. Vypadá to, že japonská ekonomika začíná konečně vykazovat známky oživení.
makro data: export +11,7%, export do Číny +27%, importy + 16,9%, firemní zisky rostou a jsou reinvestovány zpět

Stačí další zvýšení japonských sazeb a celá konstrukce se může sesypat jako domeček z karet. Už tak japonská měna vůči USD posílila. A jestli posílí ještě o něco více, může to vyvolat řetězovou reakci, kdy investoři budou chtít uzavřít svoje "Cary trade " pozice. To povede ke zvýšení poptávky po JPY za účelem splacení půjček. A může jít o lavinový efekt (včetně spuštění stop lossů...)

Když se podíváme do historie, podobná fundamentální situace nastala v roce 1998, kdy JPY poté posílil o 20% za zhruba měsíc.

Podle mne je teď vhodná doba pro JPY long pozici. vybírám vhodný warrant na USD / JPY
Zatím se mi zamlouvá put se strikem 110 a splatný 9/2008 (tedy za rok)
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeMon Aug 27, 2007 5:00 pm

Není zač:

Ale my se neshodujeme jak mě josef hned opravil spekuloval jsem na oslabení jenu.

Ten fundament je jistě pravdivý. A lze ho vidět právě na klesajícím momentu ale trend se ještě neobrátil!

Brzkým nákupem longu můžete klidně dopadnout jako ti investoři kterým colloseum radilo nákup plynu na long v červnu 2007 (viz. topic zemní plyn). Tehdy byl zemní plyn za 7,9USD a dneska světe div se je za 5,2USD. Takže ztráta 34% a přitom fundament jea byl také pro růstovy.

Takže ano posílení jenu ano ale nikdo vám neřekne jestli to bude zítra nebo pozítří (obrazně)

viz. 10lety graf jenu.

http://waehrungen.onvista.de/charts.html?PERIOD=7&DISPLAY=2&SCALE=1&GRID=1&SUPP_INFO=0&VOL=0&MA1=1&MA2=3&IND1=1&IND2=6&ID_CURRENCY_FROM=USD&ID_CURRENCY_TO=JPY#chart1
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeMon Aug 27, 2007 11:02 pm

Radek napsal:
Není zač:

Takže ano posílení jenu ano ale nikdo vám neřekne jestli to bude zítra nebo pozítří (obrazně)

Tomu rozumím. Zareagoval jsem právě hlavně na ten úplně první tip, protože by to bylo ideální propojení FA a TA. FA hraje pro up a TA prozradí načasování. Navíc se snažím obchodovat opce a tam je vzhledem ke ztrátě časové hodnoty načasování vstupu velmi důležité.

TA ale obrat úplne nepotvrdila, takže budu jen sledovat.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeTue Aug 28, 2007 6:43 pm

Ještě tu dám 20lety graf jenu

USD / JPY Jpyak3

Opravdu lze na něm vidět že Jen má rozhodně potenciál k posílení.
Ale ještě bych pár dní (týdnů) počkal pokud hodláš pozici držet na 6 měsíční test či déle je to asi jedno.

Ale to proč to tu dávám na tom 20letem průběhu lze krásně vidět jakou jsou měny (vyspělých států) hezky čitelné a prakticky bez výrazných překvapení (pominuli rok 95).
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeTue Aug 28, 2007 10:37 pm

Radek napsal:
Ještě tu dám 20lety graf jenu

Opravdu lze na něm vidět že Jen má rozhodně potenciál k posílení.
Ale ještě bych pár dní (týdnů) počkal pokud hodláš pozici držet na 6 měsíční test či déle je to asi jedno.

6ti měsíční test se mě týká, protože na forexu prý neplatí. Ministerstvo financní bere forex jako kursovou sázku a nikoliv jako nákup cenného papíru. 6ti měsíční test neplatí ani u Futures, protože to je derivát a nikoliv cenný papír. U jenu by 6ti měsíční test asi přicházel do úvahy u certifikátů, ale ty zatím vypouštím ze zřetele.

Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil to přepínání mezi kotacema USD/JPY a JPY/USD (9090 vs. 110).

Jestli to dobře čtu, tak z toho grafu vyplývá, že jsme na pěkné trendové čáře zhruba uprostřed posilujícího trendu, máme za sebou jeden retracement.
Posilující sentiment potvrzují i ceny futures, čím dál do budoucnosti, tím silnější yen:
USD / JPY Jpy20010

Takže slušná pravděpodobnost, že bude yen dále posilovat. To jsme na měsíčním timeframe, takže teď už jen na denním timeframe vyčíhat nástupní signál a hurá do yenu. :)

Napadlo mě ještě trošku jiná úvaha, a sice otevřít spread nákupem Yenu na forexu a prodejem DEC07 futures kontraktu. Jestli to dobře počítám, rozdíl v aktuálních cenách je 0,000120 což by mělo být na jednom kontraktu 1500 USD.
Do LND v prosinci se musí ceny srovnat, takže se jedná o obchod s minimálním rizikem. Nebo ne?

Edit:
Udělal jsem si výpočet a úplně bezrizikové to není, protože je rozdíl mezi velikostí lotu na forexu a velikostí kontraktu na CME (při současné ceně cca 10000 USD). S posilujícím YENem se kupodivu zisk snižuje a při posílení nad 98 by tenhle spread šel až do ztráty.

Takže tenhle spread by byl výborný v případě, kdybych si chtěl zaspekulovat na oslabení yenu.

USD / JPY Calc_s10
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeWed Aug 29, 2007 8:26 am

Ano ten výše zmíněný 20lety graf ukazuje USD/JPY tzn. kolik dolarů za 1 000 000 Jenů.

Křivka jde nahoru Jen posiluje křivka dolů jen oslabuje.

Na grafu (tom 20letem) lze vidět oslabující Jen viz trendová čára. Tento trend trvá od začátku roku 05.

Avšak zhruuba od začátku roku 06 lze vidět oslabující momentum což bylo výrazně potvrzeno nízkým momentem při novém minimu na začátku roku 07.

Oscilátor nám ukazuje že je vhodná příležitost pro nákup na LONG (ale tohle ber s rezervou tolika leté grafy by se podle oscilátoru obchodovat něměly) Oscilatory jsou dobré pro o stupeň nižší časový rozsah v tomto případě týdenní.

což lze vidět zde:

USD / JPY Jennv0

A ten ukazuje oscilaci ceny jež zrovna nění vhodna pro vstup do longu spíše naopak.

Takže co z toho plyne:

Jen má moment na to aby začal posilovat (což možná již probíhá) Ale abychom to mohli řící s jistou jistotou je třeba počkat buď na oscilaci krivky na vyšší low než to minulé nebo počkat až moment přejde do kladných čísel tzn. momentový oscilátor zezelená.

Pak počkat na oscilaci ceny vhodnou pro vstup do longu a to je vše.

citace :
Napadlo mě ještě trošku jiná úvaha, a sice otevřít spread nákupem Yenu na forexu a prodejem DEC07 futures kontraktu. Jestli to dobře počítám, rozdíl v aktuálních cenách je 0,000120 což by mělo být na jednom kontraktu 1500 USD.
Do LND v prosinci se musí ceny srovnat, takže se jedná o obchod s minimálním rizikem. Nebo ne?

Jestli to dobře chápu je to podobné jako s tou úvahou u toho plynu.

Pokud bude Jen posilovat (tzn zlomí se několika letý trend bude zase posilovat několik let. Což by se ti mohlo prodejem DEC07 vymstít.

PS:
No v každém případě někdy musíme porovnat o kolik nevýhodné je obchodovat měny přes certifikaty oproti burze.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeWed Aug 29, 2007 5:20 pm

Radek napsal:
Ano ten výše zmíněný 20lety graf ukazuje USD/JPY tzn. kolik dolarů za 1 000 000 Jenů.

Křivka jde nahoru Jen posiluje křivka dolů jen oslabuje.

Tak tím jsem se prozradil. Měny jsem doteď nestudoval a myslel jsem si, že je to opačně, jako kdyby to bylo v jenech za dolar. Musím si pořádně prostudovat specifikace kontraktů, mám v tom hokej.

Radek napsal:

Jestli to dobře chápu je to podobné jako s tou úvahou u toho plynu.

Pokud bude Jen posilovat (tzn zlomí se několika letý trend bude zase posilovat několik let. Což by se ti mohlo prodejem DEC07 vymstít.

Je to trochu podobné jako u NG, ale je tam drobný rozdíl. U NG to byl sezónní spred mezi dvěma futures kontrakty s různou expirací. Tady mě napadl spread oproti podkladovému aktivu, neboli forexu. To má tu výhodu, že v den expirace se cena futures kontraktu musí srovnat s cenou na forexu (jinak by při vypořádání kontraktu a "dodávce" yenu držitel kontraktu okamžitě vydělal nebo prodělal).
Prodej DEC07 by se vymstít neměl, jak je vidět z toho grafu výše, protože co prodělám na DEC07 bych měl vydělat longem na forexu. Večer si to ale jěště jednou prověřím podle specifikací kontraktů, abych tam náhodou neměl prohozená znaménka. Celá kontrukce má za následek, že výnosová křivka výrazně sníží sklon oproti nákupu jednoho z kontraktů. Zároveň se ale posune bod zvratu (když koupím yen na forexu za 114, je bod zvratu 114, kdežto v téhle konstrukci je bod zvratu 98).

Edit 23:42:
Takže jsem to snad pochopil. Problém byl v tom, že jsem si zobrazoval kotace pro exchange JPY/USD. Takže ten spread jsem nasimuloval správně a vychází mi to tak, že by to měl být JPY DEC07 short a sell USD/JPY. Výsledek to dává stejný jako na grafu, který jsem sem dal. Bod zvratu, při kterém to jde do ztráty závisí na velikosti rozdílu kontraktů.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeFri Aug 31, 2007 9:54 am

Tak jsem se na to trochu ještě díval a dle mého je změna dlouhodobého trendu JPY začne posilovat. Takže teď jen počkat na oscilaci.

O vikendu snad napíšu více.

OScilaci myslím něco takového co jde vidět zde:

TZn. čekáme až se obratí ocsilátor ceny. Zatím to však vypadá že bude jen falešný peak který potvrdí další růst JPY což začína i potvrzovat rostoucí moment. Takže je to záležitost několika dnů. Možná již příští týden.
Návrat nahoru Goto down
Joseff
Moderator
Moderator

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeFri Aug 31, 2007 4:05 pm

Radek napsal:
Tak jsem se na to trochu ještě díval a dle mého je změna dlouhodobého trendu JPY začne posilovat. Takže teď jen počkat na oscilaci.
Můj osobní názor je, že bych počkal až se uklidní akciové trhy. Jakmile totiž začnou trhy růst, tak by JEN měl začít oslabovat. Byla by škoda nižšího výdělku nebo dokonce proražení KO - je třeba na toto riziko myslet při výběru KO cert..
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeSun Sep 02, 2007 4:56 pm

Jen to tu tak nahažu:

USD / JPY Yendsr0
USD / JPY Yenmlj9
USD / JPY Yenwxq7

Na měsíčním grafu si všimněte když je momentový oscilátor zelený trh roste. Říkám to proto že tato situace po dlouhé době nastala minulý měsíc.
Takže see potvrzuje obrat trendu JPY. Ale na týdením průběhu lze vidět nutnost vyčkat na lepší ceny. pro nástup do pozice.

Pokud chceme spekulovat na denním pozice je možnost počkat ještě pár dni kdy by mohly oscilátory již vykazovat vhodnost nástupu do pozice.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeSat Sep 08, 2007 10:20 pm

Vhodné přečíst:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601083&sid=a6MuXpP.H810&refer=currency

Nějak se Yenu nechce udělat korekce růstu respektive dollar si dělá co chce. Uvidíme příští týden nebo ještě lepe po FEDu.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeWed Sep 12, 2007 1:20 am

JPY zkorigoval a oslabil zpátky na 2/3 pátečního propadu, zatímco Euro si posílilo na dvojnásobek pátečního propadu. Původní reakce JPY bylo posílení o 2,5 procenta a reakce EURa jen 0,5 procenta. Nyní se to srovnalo a EUR je o cca 1 procento silnější oproti pátečnímu open a JPY je silnější o 0,9 procenta.

USD / JPY Srovna11

Neměl by JPY přece jen posílit vůči dolaru víc než euro, protože cary trade mezi JPY a USD je asi vyšší než EUR a USD a případné snížení sazeb FEDem ho víc ovlivní?
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeWed Sep 12, 2007 7:20 pm

Ahoj něco je o tom zde + navazující články:

http://www.marketwatch.com/news/story/dollar-hits-record-low-vs/story.aspx?guid=%7BCD02C12F%2DCC09%2D48DD%2DA8F9%2D17A2F3DF9630%7D

Bohužel teď nemám moc čas tohle sledovat a k mé oscilaci ještě nedošlo tak ještě čekam.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeWed Oct 10, 2007 5:12 pm

Pokud to ještě někoho zajímá tak pomalu uzrává čas na posílení Jenu.
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeWed Oct 10, 2007 5:24 pm

Radek napsal:

Mě to zajímá. Opírá se to o fundament nebo o TA?
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeWed Oct 10, 2007 5:30 pm

Myk napsal:
Radek napsal:

Mě to zajímá. Opírá se to o fundament nebo o TA?

Ono se to doplňuje TA ještě nevycházi ale to chce jen čas.

pro JPY mluví carry trade. Rozhodně Japonci nebudou snižovat sazby možná naopak.

V neprospěch USD slábnoucí ekonomika + hlavně snižování sazeb.

PS: někde jsem tu hodil pdf o vývoji ekonomik a taky tu někdo dal PDF na měny je tam i JPY předpoklad je také posílení Jenu.
Návrat nahoru Goto down
Radek
Moderator
Moderator
Radek

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitimeSun Oct 14, 2007 3:14 pm

Zatím bych ještě na posileni jenu nešel i když se to možná v pondělí po zprávách změní uvidime ještě pár týdnu to bude trvat.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

USD / JPY Empty
PříspěvekPředmět: Re: USD / JPY   USD / JPY Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

USD / JPY
Strana 1 z 1

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Měny-
Přejdi na: