Vítejte :-)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vítejte :-)

LazyBear1@seznam.cz

PříjemPříjem  GalleryGallery  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..

Goto down 
+9
jiran07
LM
Jari
jannastas
Pablo
Wolfram
lemming
Bob a Bobek
velkámedvědice
13 posters
Jdi na stránku : 1, 2  Next
AutorZpráva
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

Poeet p?íspivku : 1130
Registration date : 20. 08. 07

Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Empty
PříspěvekPředmět: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeSun Jul 13, 2008 5:45 pm

" Kámen byl klíč
spojený drát
tak na to dupni Pablo
jeď co to dá ! "

Nutno podotknout,že produkt vyčmuchal Pablo,zdravím bratře,
zatím co já jsem griloval,jehněčí kotlety...Na Pablovu slabost pro rychlá kola,jsem již v minulosti několikrát poukazoval.Zhmotněným důsledkem tohoto osobnostního rysu je objevení ML0DBP.Podkladem tady sice není ani Pablův Pasat,ani mé Volvo,ale za to ochrany u vyklesaných automobilek jsou vskutku impozantní.
Pohledem na http://www.mlinvest.ml.com/De/Products.aspx?kw=DE000ML0DBP0
lze zjistit,že se jedná o multi reverz bonus.

Maturita červen 09,slušný zisk p.a.30,3%.

Daimler nyní 37,72 knock in 83,64 bariéra 121%
Porsche 87,67 173,92 98,36%
Ford 4,57 9,62 110,39%
General motor 9,46 28,85 304%

Důvody pro můj vstup

-nyní nečekám boom automobilek,který by zdvojnásobil hodnotu podkladů
- skutečně kvalitní ochrana
- požitý Bohemia růžový Prestige brut

Budu rád,pokud mi kvalitu této investice vyvrátíte....

PS Děkuji všem za zajímavé tipy,které se tu objevují...
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

Poeet p?íspivku : 31
Registration date : 06. 07. 08

PříspěvekPředmět: Tipy   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeSun Jul 13, 2008 8:17 pm

Super tip na přežití dalšího nelehkého týdne... mně se moc líbí a dám si ho do PF :-). Jinak doufám, že ty trhy nezajedou tak hluboko, aby mně vybouchaly většinu bonus certifikátů :-( Komodity a reverzy mně to nedoženou...

Mně se líbí koridor na TUI - vím, že je to blbost, ale za 8,25 akcie po roce 2000 nikdy nebyla a 24,75 vypadá dost nedostižně
WKN: SG5DR2
Letzter Börsenhandelstag: 10.06.2009
Max. Auszahlungsbetrag in EUR: 130,00 (kurs cca 101)
Basispreis: 16,50
Untere Barriere: 8,25
Obere Barriere: 24,75
Bonus-Rendite p.a.: cca 29%
Währung Basiswert: EUR
Abstand zur unteren Barriere in %: 42,55%
Abstand zur oberen Barriere in %: 72,35%
Referenzkurs: 14,36

Do rychlíkového tipu BBI na bonus revers na ropu JPM9P3 se neženu, stačí málo neklidu nebo tornádo a je to tam ! Pokud chcete takto riskovat, tak je tam ještě k mání JPM9PE - končí o půl měsíce dřív, zisk je vyšší, ale případná ztráta taky (cca o 5%).
Návrat nahoru Goto down
lemming
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 221
Registration date : 14. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeSun Jul 13, 2008 9:39 pm

VM: Dobra trefa, podle mne vyborny papir do "pesimisticke" casti portfolia.
Návrat nahoru Goto down
Wolfram
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 61
Registration date : 06. 04. 08

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 12:18 am

Slušné! Jinak sladké tajemství je, že tipy BBI se nápadně shodují s výběrem Pick of the Week německé verze Zertifikatejournalu www.zertifikatejournal.de Very Happy

W.
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 3:42 am

velkámedvědice napsal:
... Nutno podotknout,že produkt vyčmuchal Pablo,zdravím bratře, zatím co já jsem griloval,jehněčí kotlety...Na Pablovu slabost pro rychlá kola,jsem již v minulosti několikrát ukazoval. Zhmotněným důsledkem tohoto osobnostního rysu je objevení ML0DBP ...

Ahoj VM !

Jsem rád, že se Ti ten multi revers bonus na auta líbí ... Když jsem ten ML0DBP v pátek v noci na stránkách ML objevil a koukal jsem se na ty ochrany, kde i ta nejmenší u Porsche činí bezmála 100 %, nebyl jsem si úplně jistý, jestli spím nebo bdím ... Obvykle sice mívám sny s poněkud jinou tématikou než investiční certifikáty (:o)), ale i tak mi to přišlo snad až příliš dobré, než aby to byla pravda ... Dal jsem si pořádnou sklenku portského, aby se mi zbystřily smysly, a jal jsem se zkoumat termsheet - i tam se vše zdálo být OK ... nicméně jsem Ti raději ten tip poslal ještě tu noc k prověření na mail, jestli se za tím vším pěkným neskrývá přeci jen nějaká čertovina ... Pokud jsi tedy ani Ty žádnou vadu na kráse tohoto papíru neobjevil, nezbývá asi nic jiného než přesunout další část jistého cashe do nejisté investice (:o)) ... Půjdeme do toho ? Že by se hodnota akcií podkladových automobilek za současného stavu věcí do 1 roku zdvojnásobila, se mi nějak nechce věřit ... Že se ale i přes výrazný pokles akcií jedná o pěkná auta, dokládá přiložený obrázek lidového vozítka z dílny pro tento certifikát momentálně nejrizikovějšího podkladu (:o))

Pablo

Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Cayenn10
Návrat nahoru Goto down
jannastas
Investor
Investor
jannastas

Poeet p?íspivku : 296
Registration date : 31. 12. 07

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 9:12 am

I když se dá předpokládat, že bude mít automobilový průmysl v nejbližší době velké problémy, tak by tato investice nemusela být špatným tipem.
Ten TUI tip od králíků také není špatný.
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 276
Registration date : 25. 04. 08

PříspěvekPředmět: BBI a ZJ   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 9:49 am

To propojení BBI s ZJ není až takové tajemství, BBI je partnerem ZJ a outsourcuje analytickou činnost a research produktů od ZJ přímo z Německa a Švýcarska http://www.bbi.cz/cs/o-nas/obchodni-zastoupeni_1.html, takže většina výstupů BBI má zdroj v zahraničním ZJ, bohužel český ZJ zatím nemá potřebnou kapacitu.
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 11:03 am

Ahoj všichni!!

Jannastas napsal: I když se dá předpokládat, že bude mít automobilový průmysl v nejbližší době velké problémy, tak by tato investice nemusela být špatným tipem.

Právě proto by se mělo jednat o dobrou investici,jde o reverz...
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 11:18 am

Ahoj Pablo!

Nákup 135,2 eur. p.a. 36%
Návrat nahoru Goto down
LM
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 23
Registration date : 14. 11. 07

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 11:45 am

Ahoj chlapci,
jak by se posuzoval bonus cert., pokud by do maturity doslo k bankrotu byť i jednoho podkladu?
LM
Návrat nahoru Goto down
velkámedvědice
Moderator
Moderator
velkámedvědice

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 11:48 am

Ahoj Lm!!

Podle podkladu,který by se vyvíjel nejhůře.PF jsem nestihl aktualizovat,ale nezapomněl jsem na Tebe,udělám to,co nejdříve...
Návrat nahoru Goto down
LM
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 12:25 pm

Ahoj VM,
žádný stres, taky jsem o víkendu trávil většinu času obžerstvím. K mému dotazu, vím, že se při proražení knockinu cert. posuzuje dle nejhorší výkonosti jednotlivých podkladů. Ale v případě bankrotu může být hodnota podkladové akcie minimální či dokonce již nemusí při maturitě existovat. Nevím, zda je to u reverz c. výhodou. Zajímá mne tedy vypořádání certifikátu v tomto případě? (nejsem přílišný pesimista?) Jinak se jeví ML0DBP velmi sympaticky.
Díky LM
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 12:54 pm

LM napsal:
Ahoj VM,
žádný stres, taky jsem o víkendu trávil většinu času obžerstvím. K mému dotazu, vím, že se při proražení knockinu cert. posuzuje dle nejhorší výkonosti jednotlivých podkladů. Ale v případě bankrotu může být hodnota podkladové akcie minimální či dokonce již nemusí při maturitě existovat. Nevím, zda je to u reverz c. výhodou. Zajímá mne tedy vypořádání certifikátu v tomto případě? (nejsem přílišný pesimista?) Jinak se jeví ML0DBP velmi sympaticky.
Díky LM

Nejhorší výkonnost by byla u té akcie, která nejvíce poroste oproti vstupním hodnotám akcií a prorazí bariéru, takže krachu amerických automobilek se netřeba bát. Spíše může zlobit Porsche, které např. v květnu byla dost vysoko a proto byla hodnota certifikátu v květnu kolem 75.
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 1:06 pm

Jen ještě doplním, bariéra např. u Porsche 173,92 UER, což odpovídá růstu 50% oproti vstupní hodnotě podkladu 115,95. Teď je kurz cca 87 EUR. Když akcie prorazí bariéru a
- na konci bude např. 231,90 EUR, hodnota cerifikátu by byla 0
- při kurzu na konci 173,92 by byla hodnota certifikátu 50
(pokud tedy by byla Porsche "nejhorší akcií tj. nejvíce rostoucí).
Návrat nahoru Goto down
LM
Investor
Investor

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 1:30 pm

ahoj Bobci,
má otázka ovšem nesmeřuje k proražení knock inu, to je poměrně jasné a může to nastat při situaci, kdy podklady rostou. Já řeším opak, např. že se v GM situace natolik posere, že vyhlasí bankrot. Pak je akcie na nule či přestane tržně existovat. Jak se certifikát vypořádává poté?
LM
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 1:39 pm

LM napsal:
ahoj Bobci,
má otázka ovšem nesmeřuje k proražení knock inu, to je poměrně jasné a může to nastat při situaci, kdy podklady rostou. Já řeším opak, např. že se v GM situace natolik posere, že vyhlasí bankrot. Pak je akcie na nule či přestane tržně existovat. Jak se certifikát vypořádává poté?
LM

Omlouvám se, nepochopil jsem dotaz - o tom jsem nic nenašel, ale řekl bych selsky, že pokud akcie bude bezcenná, tak splnila podmínky nepřekročení bariéry 150% a pro vyhodnocení je nepodstatná, jelikož tam budou jiné akcie, které nějakou hodnotu mají. Ale je to bez záruky - jen taková perlička - v jednom zajištěném fondu ČS bylo jako podklad tuším 20 akcií - s jednou se něco stalo, tuším stažena z obchodoání - a byla nahrazena jinou ! :-) - co čert nechtěl - zrovna tahle nová akcie pak prosekla bariéru !!! :-(((
Návrat nahoru Goto down
Jari
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 276
Registration date : 25. 04. 08

PříspěvekPředmět: Reverse   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 5:30 pm

To je asi to nejlepší co může stát, když shortujete akcie a u reversu je to to samé, přejete si, aby shortovaná akcie pokud možno zkrachovala, protože pak inkasujete 100% Vaší investice. Reverse certifkáty fungují na podobném principu, nemusíte se obávat krachu, ba naopak si ho přejete, pak máte jistotu maximálního výnosu. Akorát v případě MultiBonusu je tu hrozba růstu dalších akcií, ale pokud by zkrachovala např. jedna automobilka, nedá se očekávat, že jedna z ostatních do roka stoupne o víc než 100%...
Návrat nahoru Goto down
Wolfram
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 61
Registration date : 06. 04. 08

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 6:34 pm

Jari napsal:
To propojení BBI s ZJ není až takové tajemství, BBI je partnerem ZJ a outsourcuje analytickou činnost a research produktů od ZJ přímo z Německa a Švýcarska http://www.bbi.cz/cs/o-nas/obchodni-zastoupeni_1.html, takže většina výstupů BBI má zdroj v zahraničním ZJ, bohužel český ZJ zatím nemá potřebnou kapacitu.

No jo, tak jsem se zase neujal Very Happy Nemecky ZJ si procitam radeji rovnou Happy
Návrat nahoru Goto down
jiran07
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 107
Registration date : 27. 01. 08

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeMon Jul 14, 2008 11:10 pm

Taky si myslím, že je to sympatický papír se zajímavým výnosem. Jeho hlavní přínos vidím v tom, že jde o reverze. Jeho nereverz bratr od ML0C0Y dopadl docela tragicky. Vydán v září za 100, bariéra -40%, dnešní cena 26,8. V březnu bariéra proražena a už se pod ní dostaly 3 podklady.
Jedině Porsche by mohlo zlobit. Majitelé těchto aut asi na cenu ropy nekoukají a ještě je zde snaha o papíry VW. Ale přece jenom ochrana 100% - ta se hned tak nevidí. Jen tak pro zajímavost cena Porsche byla na 174€ zhruba v době, kdy byl DAX na 7800.
Návrat nahoru Goto down
Bob a Bobek

Bob a Bobek

PříspěvekPředmět: Dynamické portfolio BBI   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeTue Jul 15, 2008 7:11 pm

Tak už jsou autíčka v dynamickém portfoliu BBI ! :-))
Návrat nahoru Goto down
Pablo
Investor
Investor
Pablo

Poeet p?íspivku : 501
Registration date : 08. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeTue Jul 15, 2008 11:27 pm

Aho VM !

Tak se mi dnes přeci jen autíčka ML0DBP nakoupily na přednastavený limitní příkaz za 139 euro ... V kontextu s dosavadním vývojem certifikátu to není sice žádná bomba nákupka, ale bonus je stále přes 29 % za 11 měsíců do maturity při nejmenší ochraně již 106 % ... Papír bude zřejmě hodně volatilní a ne zcela přesně kopíruje vývoj podkladového basketu (viz dnešní grafy na euwaxu) - dnes odpoledne ho emitent prodával dokonce za více než 144 euro, má nákupka o cca 3,5 % níže se zrealizovala po mohutném výklesu těsně před koncem obchodování ... Beru to jako relativně bezpečný a výnosný revers k vyvážení převážně longového portfolia ... Pablo
Návrat nahoru Goto down
Véna
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 41
Registration date : 09. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeWed Jul 16, 2008 11:20 am

Taky jsem včera přidal autičká do portfolia, nákup za 138,5.

Díky za dobrý tip.
Návrat nahoru Goto down
Véna
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 41
Registration date : 09. 03. 08

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeThu Jul 17, 2008 8:47 am

Nevíte co se včera událo na Fordu? Už je u něj ochrana jen 75% a cena certifikátu klesla skoro o 10%.

To jsem si pro vstup nevybral zrovna nejlepší chvíli. Sad
Návrat nahoru Goto down
lemming
Investor
Investor

Poeet p?íspivku : 221
Registration date : 14. 10. 07

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeThu Jul 17, 2008 9:58 am

Vena: Prave proto jsem ten cert zatim nekupoval - trhy mi prisly dost stlacene, tak jsem si rikal, ze si pockam na lepsi ceny. Koukam, ze to byl dobry odhad...
Návrat nahoru Goto down
Myk
Investor
Investor
Myk

Poeet p?íspivku : 352
Registration date : 26. 08. 07

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitimeTue Jul 22, 2008 4:40 pm

Jeste ze jsem byl na dovolene, takze jsem nastoupil za 128,3.
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..   Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol.. Icon_minitime

Návrat nahoru Goto down

Půlnoční závodní dráha,kvílení rychlých kol..
Strana 1 z 2Jdi na stránku : 1, 2  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Vítejte :-) :: Certifikáty, warranty-
Přejdi na: